- 6 Mayıs 2010
- 1.357
- 2.165
- 333
Normal kullandığı mamayi verdi ve uzun süre kullandım kedim ateşlendi bi ara ve başka veterinere goturunce o söyledi diyt mama kullanması gerektigini1 yıl diye düşünmeyin 6-8 aylıkken de kısırlaştırılıyor. Ve evet kısırlaştırdıktan sonra ona uygun mama olmalı. Bunu söylememesi büyük hata. Ankarada mısınız?
Birde tam tersini dener misiniz yadininablasi, bebeğiniz var, temizlik ve Bebek bakımı derken yoruluyor ve yıpranıyorsunuz farkındayım ama tuvaletini yapınca kızmayın tam tersi sevin, kumuna götürün, sakince yapın bunu ama biliyorsunuz felaket hissediyorlar sinirimizi, ben hala tepki olarak yaptığında ısrarcıyım, size yapıyor, sizin dikkatinizi çekmeye çalışıyor hissi uyandırdı bende.Yaa
Yaa işte bende çok sinirleniorum bagiriorum üstüne yuruorum ve anlio zaten saklanıo yada hemen esime siginio .. en büyük sorunlardan biri de tuvalet öyle olunca cikio patilerine bulaşmış oluo ve her yer pati izi
Başka yere yaptığını görürsem yapicam söz.biz gormeden yapio. Besige gelince o kesinlikle kıskançlıktan çünkü önceden kızımı yanima alıp uyumazdim kedicikte hep yatakta olurdu gerçi hala öyle ama ne zamn yanima alip yatsam gidio besige isioBirde tam tersini dener misiniz yadininablasi, bebeğiniz var, temizlik ve Bebek bakımı derken yoruluyor ve yıpranıyorsunuz farkındayım ama tuvaletini yapınca kızmayın tam tersi sevin, kumuna götürün, sakince yapın bunu ama biliyorsunuz felaket hissediyorlar sinirimizi, ben hala tepki olarak yaptığında ısrarcıyım, size yapıyor, sizin dikkatinizi çekmeye çalışıyor hissi uyandırdı bende.
Çocukların hayvan sevgisiyle büyümesi çok önemli annemin titizlik hastalığı yüzünden bırakın eve evcil bir hayvan almayı sokakta dokunduk mu kafayı yerdi kadın, sonuç 4 kardeşiz dördümüz de hayvanlardan korkarız ( ben ünv. zamanı ilk defa bir kediye dokunarak az da olsa atlattım korkumu) 1.82 boyundaki kardeşim yaz tatilinde süs köpeği ona doğru gelince düz bi direğe tırmandıkız kardeşimin inanılmaz bir kedi fobisi var kedi gördü mü çığlık atıyor eğer gitmezse oturup sinirinden ağlıyor. Şimdi oğlumu farklı yetiştirmeye çalışıyorum pazar günleri beraber bisikletinin sepetine süt bırakıp kedi arıyoruz, süt veriyoruz, kedilere dokunuyor seviyor.
Eğer çalışmıyor olsaydım evime bi ponçik alırdım çok sevimli oluyorlarŞayet evde bakamayacaksanız sokakta dokunmasına sevmesine fazla müdahale etmeyin
Daha sık kumunu temizlemeniz lazım öncelikle. Günde bir veya 2 kere. 2 günde bir full dolana kadar beklerseniz, kedi dolmuş veya dolmak üzere olan kumu değil, temiz halı, koltuk vs tercih eder. Kumunu bol koyun ve her daim temiz olmasına dikkat edin.Aldıktan altı ay sonra yapmaya başladı koltuklarıma ama kısırlaştırana kadar böyle bi sorunu yoktu. Hayır kizim daha 7aylık ve 3 kere isedi besigine. Ne yapicam bilmiorum şimdi de halima isemeye başladı çünkü iki günde tuvaleti full doluo isemekle oluo tabii
Üşenmeyip bulursa birisi, kedi ve köpekle büyüyen çocukların daha az hastalandıklarını, bağışıklık sisteminin diğer çocuklara göre daha sağlam olduğunu, daha vicdanlı ve sorumluluk sahibi olduklarını açıklayan bir yazı vardı; hayrına onu bulup koysun.
Benimki de öyle ama şöyle soylim yani cook fazla tuvalete gidio ve uzun kalio ve kum topaklandiginda kurege sigmioKedi kumunun tamamı pislenene kadar beklenmez ki. Benim kedim tuvaletini yapacak temiz kum bulamadığında ağlıyor.
Tuvaletini yaptıktan sonra 3-5 saat bekliyorum kum topaklaşsın küreğe gelsin öyle atıyorum.
Dolana kadar beklerseniz temiz kum bulamaz ki hayvan.
1ay derken yarı yarıya kullanınca öyle oluo sürekli temizleyince yetiodu offf ne bileyim yaa kedimi sahiplendigim veteriner hekim le sorunlar yaşadık yanlış mi yonlerdi bilmiorum normalde 1yaşını dolduran kediler kisirlastirilirmis bu erkenden yaptı ben buna bagliorum ama bide kisirlastirildiktan sonra diyet mama kullanması gerekiomus ama onu da söylemedi..derdim hali falan değil kedimde ki sorun ne bilmiorum onun haline uzuluorum birşey var ki öyle yapio uzun süre tuvalette kalio anlamadim yaniii
Ama baktirdik biz dr birsey olmadığını söylemişti evet istanbuldayimBaşka bir doktora gidin hemde çok acil
Böbrek belirtileri bunlar
Aynı şeyi yaşadım erken kısırlaştırma sonucu vakit kaybetmeyin
İstanbuldaysanız yönlendirebilirim
Ama baktirdik biz dr birsey olmadığını söylemişti evet istanbuldayim
Tamam bekliorumYeni başlıyordur muhtemelen kum dökme aşamasında
Özelden yazıyorum size hastanenin bilgilerini
Hemen okuyorum. Teşekkür ederim.http://www.kadinlarkulubu.com/forum...beslemek-bakmak-cocuk-icin-zararli-mi.610947/
Burada aslında güzel bir yazı var konu sahibi.. Umarım okursunuz..
Size birde aylık maliyini sorabilirmiyiz. Aşağı yukarı bir fikrimiz olur.
20kilo kum 3ay mi gidio ben şok yaaa bana 10gün yetse dua edioruneğer biraz kaliteli mama yesin derseniz proplan ve royal canin mama önerırım . ben ılk 2 kızımı proplanla buyuttum 6 ve 7 yaslarındalar suan :)10 kılo proplanı bır cok sıteden 170 180 tl ye alabılırsınız yanı kılosu 18 lıraya gelır ve tek kedı ayda 2 -2.5 kılo kuru mama tuketır yanı sıze 4 5 ay kadar gıder , kumda 20 kılosu 25-40 arası bulabılırsınız 20 kılo kum sıze sanıyorum 3 ay gıder ben bır sıteden 20 kılosunu 25 tl ye alıyorum.yanı ayda 8 tl kum masrafınız ve ortalama 35 40 tl arası mama masrafınız olur. yas mama vsde eklersenız 50 tl net gıder:) ben sadece ıc parazıtlerını duzenlı yaptırıyorum suan b-ancak ona yetebılıyorum sayımız cok cok fazla:)
ıc dıs parazıt 3 ayda bır yapılır 30+30 tl
dıger asıların fıyatları hakkında bılgım yok eger bır sokak canı sahıplenırsenız hayvansever bır veterınerede denk gelırsenız 5 guzel ındırım alırsınız cok masraflı degıldır aslında. ben suan bonicibo mama alabılıyorum ayda yaklasık 40 50 kılo arası mama gıttıgı ıcın bıraz ucuza kacıyoruz 5 kılosu 25 tl.
yanı ayda 100 tl ayırsanız butcenızden mama kum alırsınız kalanda bırıkır ası zamanları o bırıken paradan kullanrsınız ayda 100 tl nelere vermıyoruzkı
20kilo kum 3ay mi gidio ben şok yaaa bana 10gün yetse dua ediorun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?