Evde kedi olur mu ya:(

Ben asla yapamam evde bir hayvanla,benim kizim da cok istiyor ama ben kabul etmiyorum.ona hayvanlar evde sikilir onlar disarda daha mutlu falan diyorum tabiki.cok korkuyorum ayrica ve cok da huylaniyorum.bana dokunsa kut duser bayilirim heralde.kedi olan bir evde yiyecek icecegin de temiz olabilecegine inanmiyorum.ama siz de dusunuyorsaniz iyi dusunun bakabilecekseniz alin.bir yakinimin evde kopegi var yok satsam mi demeler,yok evi batiriyor diye balkona kitlemeler.balkonda agliyor diye anlatiyor bir de.ben onlara gittigimde korktugum icin bir odaya girip kapiyi kapatiyorum cikamiyorum.boyle korkuyorum diye laf da edemiyorum.bana hem kopege yaklasmaya tahammulun yok bir de bizi mi elestiriyorsun diyecek diye.ama aciyorum yani hayvana ,bakamiyacak biriydiniz de niye aldiniz,boyleleri oyuncakmis gibi bir de hayvan edinmesinler

kedi olan bir evde yiyecek icecegin de temiz olabilecegine inanmiyorum.
Bu söylediğinizi başla hayvanseverler ve bakanlar duymasın. Bende dahil. Evimde iki sokakta 10 tane köpeğe bakıyorum. Gayet de yemeklerim yeniyor. Terbiyesiz bir yaklaşım olmuş. Bir çok insan hayvan bakıyor hayvan sevgisiyle çocuk yetiştirmeye çalışıyorlar ilerde sizin gibi ön yargıları olup korkmasınlar diye. Ama yemek temiz olur mu hoş değil. Ne yapıypr kedi köpek yemeğin içine mi giriyor? Tencereye tabağa mı ulaşıyor? Ayrıca hayvan Bakanların evleri diğer insanlara göre daha temiz diye bir haber okumuştum.

+1

Aa ne demek kokmak kedim var herkesten güzel kokar öyle güzel kendi kendine temizlenir ki tuvalet eğitimi basit aşıları yapılınca kılı tüyü insana zarar vermiyor bütün psikolojini düZeltiyor böyle güzel varlıklara titiZlik bahanesiyle beslemiyor ya insanlar emin olun o çamaşır suyunuzdan bile daha az zararlı tüyü dökülüyor ama insanlarında saçları dökülüyor aynı şekilde fırçala biter

Aynen ya o nasil bir cumledir.
Nyse hayvan sevmeyen insan sevemezmis... Yazik diyorum sadece

Israrla kokar diyenleri anlayamiyorum. Benim kedim o kadar guzel kokuyor ki ilk basta acaba ustune bir seyin kokusu mu sinmis diye dusunmustuk. Kumunu temiz tuttuktan sonra kokmasi mumkun degil. Kendine has bir kokusu var kizimin bebek kokusu gibi.
Ayrica yukarida birisi yemekler pis olur vs yazmis emin ol senin sacindan daha temiz onlarin tuyleri. Peygamber efendimiz kedinin su ictigi kaptan abdest almis hatta. Biz boyle insanlari evimize kabul bile etmiyoruz benim kizimin evin icinde nereye girip ciktigi belli asilari tam karnesi var. Senin icin ayni seyi soyleyebilecek miyiz acaba? Disardan gelip de bize ve kizima mikrop bulastirmayacagin ne malum?

Kediler dışarıda çok mutlu (!) evet ne de olsa sokaklar kedilerin yaşam alanı, tabii herhangi bir sokak kedisinin 3 yıldan fazla neden yaşayamadığını da sorgulamak lazım. En iyi ihtimalle böbrek hastalığı, fip, fiv gibi sebeplerden en kötü ihtimalle tekmelenerek veya araçlar tarafından ezilerek öldürülüyorlar, buradan yola çıkarsak yaşam alanından ziyade ölüm alanı demek daha doğru olur. Ha bu arada ortalama bir kedi ortalama bir insandan temizdir. Bunu mubalağa olarak söylemiyorum, ben bu güne kadar leş gibi ter kokan kediye rastlamadım, banyoda yıkandıktan sonra dökülen kıllarını toplamaya üşenen erkeklerimiz şöyle dursun bu hayvanlar gün içerisinde sık sık yalanıp kendilerini temizlerler. Hele yemek içmek konusuna değinmeniz şahane olmuş. Aynı bulaşık süngeri ile önce bulaşık yıkayıp, sonra ocağın üzerini silip sonra mutfak tezgahını temizleyen insanlar gördü bu gözler, siz iyisi mi yeme içme mevzusunu pas geçin.

Kedi-köpekleri sevmiyor olabilirsiniz, yaklaşamıyor korkuyor olabilirsiniz ama hayvan sahiplerini pis olarak nitelendirmek mi? Orada durun işte...

Son düzenleme:

Kedi kokmaz mı kokar ama neden kokar bunu açıklamak lazım. Hayvanın sahibi pistir, hayvanın kum kabını doğru düzgün temizlemez, dışkıları iki gün orada bırakırlarsa hayvanın patileri de kokar ev de kokar. Kim suçlu, bakım görevlerine yerine getirmekten acizken evde süs bebeği gibi hayvan beslemeye kalkan sahipleri tabii ki...

+1

Benim arkadasim bir kedi aldi.. gecenlerde evine gittim.. kokudan iceriye girilmiyordu.. bide kari koca calisiyorlar, o kedi butun gun evde ne yapiyor acaba ? .. evde hayvan sevmem, belki kus olabilir, ama kediymis kopekmis olmaz.. bu arada hayvanlarida severim..

Bence evde hayvan beslenmemeli hem sağlık açısından hem zahmeti açısından.kolay degil hayvAn beslemek.sevgisi guzel ama herkes yerinde guzel hayvanlarda oyle.artı kedinin tuyleri vücudunuz da kist yapabilir

Bence evde hayvan beslenmemeli hem sağlık açısından hem zahmeti açısından.kolay degil hayvAn beslemek.sevgisi guzel ama herkes yerinde guzel hayvanlarda oyle.artı kedinin tuyleri vücudunuz da kist yapabilir
Onun bir alışı var vuruluyor istersen yumak yumak yut hiiiiiiç kist yapmıyor köpekler içinde geçerli :) 10 senedir ağız ağıza yatıyorum köpeğimle. Allah'a şükür tık yok!

Onun bir alışı var vuruluyor istersen yumak yumak yut hiiiiiiç kist yapmıyor köpekler içinde geçerli :) 10 senedir ağız ağıza yatıyorum köpeğimle. Allah'a şükür tık yok!
Herkeste oyle olmayabilir canim ya ama benim tanıdıklarım var evde kedi köpek besleyip tuyleri akcigerlerine dalağına vs yapışıp kist olusanlar.bizzat doktordan duydum.israrla evde hayvan beslemeyin diyordu

Herkeste oyle olmayabilir canim ya ama benim tanıdıklarım var evde kedi köpek besleyip tuyleri akcigerlerine dalağına vs yapışıp kist olusanlar.bizzat doktordan duydum.israrla evde hayvan beslemeyin diyordu
Çoğu veterinerler pahalı olduğu için hastanın ayağı kesilmesin diye söylemiyor da vurmuyor da. Sokaktaki köpeklerime de yaptım ağzıma sokuyorum bir şey olmuyor sık sık da giderim sağlığıma düşkün biriyim. O aşı özel bir aşı her yerde de bulunmaz mesela İstanbul'da bulunmuyor :)

Ha ayrıca evde kedi besleyen bir akrabam (Amcam) eşinde kist oldu doktora gitti ameliyat oldu çıkan at kılıydı çiftliğe gidip Ata bindikleri esnada yakalanmış :) değişik örneklerim var mesela onlar da korktu yurtdışından getirdim onlara da aşıyı çok rahatlar

Herkeste öyle olmayabilir diye bir şey söz konusu değil, kist iğnesini yaptırdığınızda bu risk %0 .

Kaldı ki, sokakta kedi köpek dolu, kontamine olmuş bir hayvanın dışkısına bastığınızda ayakkabılarınızla eve zaten getirmiş oluyorsunuz, ayakkabıları elinizle giyip çıkarttığınıza göre?

Bu konuda insanları bilinçlendirmek gerek.

Sadece at değil, tüm büyük ve küçük baş hayvanlar ve kanatlılar risk temsil eder. Hepsinden uzak duralım öyleyse, olacak iş mi yani? Bu arada çiftlik sahibi kabahatli, atların bakımını ihmal etmiş. Nasılsa zorunlu değil ya varsın insanlar hastalansın.

Zaten bir ev kedisi veya köpeğinin(yere bırakılmayan küçük ırk köpişler için) kontamine olması için bizim taşıyıcı olarak dışarıdan getirmemiz gerek. Kist iğneleri yapıldıktan sonra ihtimal yok ki...

Cok bi aciklama yapmaya calisma bacim bu tur insanlar genelde hayvan iyy pis sokakta daha mutlu evde yemek yenmez diyerek at gözlüğünü takiyorlar bir kere bisey kabul etmezler. Ama at dedim ya simdi iyy pis filan at sonucta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…