Evde kedi olur mu ya:(

evet aşırı kolaylık sağladı
el değmeden kum temizleme derdi bitti
yalnız çoook büyük yer kaplıyor ama benim için sorun değil

Biz de aldık sizin tavsiyenizle. Biz hiç kapalı tuvalet kullanmamıştık. Alıştırana kadar 3 hafta falan geçti ama şimdi kendiliğinden giriyor gibi. Hadi bakalım.

Kızlar oğlum ve babası eve kedi istiyor. Ben de evde sevmem hayvan. Varmı evde kedisi olan sizler aklıma geldiniz. Kokmazmi bu hayvan ya
Okadar istiyorki off..
Tabi eşiniz ve oğlunuz nekadar çok evcil hayvan istese bile malesef işin bakım temizlik kısmı hep evin annesine kalıyor. Hiç kalkışmayın derim o yüzden. Çünkü önce sizin istemeniz gerek. Yoksa kısa zamanda bıkarsınız. Başkasına tekrar verilip Sahiplendirme vs gibi durmlarda strese giriyorlar terkedilmis hissediyor lar. Yazık olur sizede onada.sokaktaki kediler için mama alın oğlunuz onları besleyerek mutlu olur hemde yardıma muhtaç hayvanlara yardım ederkek güzel bir alışkanlık kazanır 1 taşta iki kuş

Bu cahilliği her yerde yazma bari. Tanıdıkları varmış bir de. Ahahah.
Uzun zaman sonra ban yicem ama bu cehalet karsısında dayanamıyorum
Guzelim banlanmak istemiyorum gercekten.cok guzel yorum yaptin suan cok harikasin mukemmelsin herkes cok begendi yorumunu popüler oldun aynen devam

evet kumu zaten 5 lt koyuyosun en fazla

ben 20 lt kumu 2 Ay kullanıyodum yine o kadar gidiyor
ama daha temiz duruyor

en azından kedi pis kuma girmiyor
siz kedimi besliyorsunuz aylik masarafi ne kadar acaba 2 ayda 20 tl kum iyimis asilari ne kadara mal oluyo kac ayda bir yaptiriyosunuz mamalari ne kadar mesela bi mama kac ay gidiyo

siz kedimi besliyorsunuz aylik masarafi ne kadar acaba 2 ayda 20 tl kum iyimis asilari ne kadara mal oluyo kac ayda bir yaptiriyosunuz mamalari ne kadar mesela bi mama kac ay gidiyo

2 ayda 20tl kum değil 20litre kum demek istemiş.
Aylık masrafı 200-300 değil ya o sadece ilk başlarda oluyor, çünkü yaptırılması gereken aşıları var.
Benim evde kedi köpek cok oldugu için tam fiyat veremiyorum ama ortalama ayda 100 tutmaz bile diye düşünüyorum tek kedi için. Orta yollu mamalarla beslerseniz daha da düşer bu fiyat. Herkes nd acana kullanamıyor.
Ama sadece böyle yaklaşmamak lazım. Bazen hastalanabiliyorlar mesela, serum antibiyotik vs vs o ay birden katlanabiliyor masraf.

Herkeste oyle olmayabilir canim ya ama benim tanıdıklarım var evde kedi köpek besleyip tuyleri akcigerlerine dalağına vs yapışıp kist olusanlar.bizzat doktordan duydum.israrla evde hayvan beslemeyin diyordu

Akciğeri duymuşsunuz bir yerden de dalağa nasıl yapışıyor onu biraz açar mısınız ?
Ayrıca o doktora bir daha gitmeyin sanırım diplomayı kasaptan almış,öyle dalak böbrek muhabbeti hiç aklıma yatmadı

şimdi yavru ve aşısız ise başta bayağı masrafı olur aşı olarak

çünkü ilk aşılar tekrarlı yapılıyor ve bazı veterinerlerde daha pahalı

aşı başına 30 tl diyelim ortalama

3 aylıkken aşılara başladık biz

lösemi aşısı 2 kere 60 tl
karma aşı 2 kere 60 tl
kuduz 2 kere 60 tl
iç dış parazit 3 ayda bir 60 tl

sonra iç dış parazit dışındakiler senede 1 kere

ben yerli mama kullanıyorum 3 kilosu 25 tl 2 aydan fazla gidiyor
ithal mamalarda3 kilosu 90 tl olan var ortalama

kum da 2 ayda 28 tl veriyorum

arada ödül mamaları 12 paketi 50 tl

Aynen cok değişiyor, bizim aşılar 45 tl mesela
İç-dış parazit 60lira cok ama neden öyle? Dış parazit 20-25 lira, iç parazit zaten 3-5lira
Başka bir veterinerle daha görüşsene. Neredeyse 2 katı fiyat vermiş

ikisi de ense damlası şeklindeydi
vetimiz çok pahalı gerçekten
şehir değiştirdik uygununu arıyoruz şimdi

Bizim vet öpüyo bizi demek ki...her aşı 80 tl ödüyoruz

Benim oğlumun veterineri köpek için diyorum her aşıya aynı fiyat 40 lira alıyor. İç dış praziti ben kendim yapıyorum toplam 20 tl veriyorum kendim yapınca.

Hayvan olan evde yemek yemem diyen insanlar zaten biz kedi sahiplerinin kapısından içeri giremiyor o açıdan içiniz rahat olabilir. Ne sanıyorsunuz anlamıyorum ki yaptığımız yemeklere bir tutam kedi kılı bir avuç kedi kumu atıp pişirdiğimizi falan mı? Benim evim birçok kedi beslemeyen hanımablanin evinden çok daha temiz emin olabilirsiniz. Size ters geliyordur ama burada tutup yemek yenmez demek kimsenin haddine degil

Kokuyor hem de miss gibi çocuklarımıza hayvan sevmeyi ogretmeliyiz, babası da istiyorsa alın bir tane. Niye olmamis bu zamana kadar hayatımda diyeceksiniz eminim. Cocugunuzdan farkı olmuyor. Kendiminkinden biliyorum

ne zaman kek yapsam sandalyesinde oturup kekinin soğumasını bekleyen, yediğim cips paketine burnunu aldırıp yemese bile yalayan minnoşum kadar temiz ve saygılı insan bulsam alır onu beslerim özetle kimseye zorla yemek yedirmiyoruz, beğenmeyen gidip kendisi pişirsin yemeğini.. bu forumda regl boyunca yıkanmayan üyeler gördü bu gözler, kediler onlardan 1500 kat daha temiz içiniz rahat olsun..

Regl konusunda ciddi misin

İs yerimizde bi bayan kedi besliyordu. sabah aksam serviste klima acamiyoduk, camlar acik gidiyoduk. Hatta odasina gun icinde girmeye korkardik o kadar kokuyordu. Onun oturdugu yerede kimse oturmazdi, ustundeki tuyleri doktugu icin.

Kokuya çok hassasım. Kedimin bir önceki maması çok kokuyordu. Mesela mama paketinni ağzı açık kalırsa bile rahatsız olurum ama ne kedim kokar ne kumu.
Arada ağzı kokar. Göğsümde uyuyup uyanınca esnemeye başlayınca alırım kokuyu oda her zaman olmaz bazen olur onun dışında ne tüyü ne kumu ne totosu hiç biyeri kokmaz. Ayrıca benden bile titizdir.
Evin temziliğini beraber yaparız. Viledayla yer silerken heyecandan çıldırıyor. Sildiğim her yeri koklar. Silmediğim yerleri gösterir.
Bahçede de 10 civarı kedim var hepsini koklamadım ama 7-8 tanesini öperim koklarım severim onlar da kokmuyor. Kokan kedi olabilir ama bence bir sağlık sıkıntısı vardır diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…