Evde kedi olur mu ya:(

Yooo kaçak güreşmiyorum biraz üstte açık açık yazdım siz kedi almayın diye hele böyle bir başlıkta soruyorsanız :KK66:
İyi ya işte. Başımdan salip atacak olsam kimseye sormam alırım. Demekki önemsiyorum ki fikir danisiyorum. Bu açıdan bakın lütfen.

Teşekkür arkadaşım. Başlığı öyle atmamin nedeni ilgi çekmekti bu arada. İçeriği öyle değil.

7.5 sene önce ılk yavruyu bulup eve gıttıgımde annem ıstememıstı 1 2 gun bakalım toparlasın dıye kabul etmıstı. ufaklık daha 1.5 haftalıktı gıttı ona bıberon aldı pıre tozu aldı, bu 1 2 gun oldu 1 ay 3 ay 5 ay suan en buyuk 2 kızım annemde o 1.5 haftalık kedıyı ıstemeyen kadın ben evlenırken vermedı cocuklarımı . kucagından ındırmez gözu gıbı bakar onlara.annem ki gunde 3 4 kez evi siler supurur herseyı sılkelerdı zamanla alısılıyor.kedı sahıplendıkden 1 2 sene sonra sızde suankı dusuncelerınıze sasıracaksınız. bol bol yapıskanlı rulolar alın pratık oluyor tuyler ıcın bulasık eldıvenı vs kullanabılırsınız ama tuy dokumu mevsım gecıslerınde oluyor oyle sureklı avuc avuc tuy olmaz heryer merak etmeyın :)) kedısız bır ev daha kedılenecek cok sevındım tebrık ederım oglunuz ve esınız ön ayak olmus ne guzel ne mutlu

Emin ol insan kediden daha kötü kokar da kedi öyle kokmaz kediler çok temiz hayvanlardır kumunu sık sık değiştirin ki kumu da kokmasın ayrıca evde hayvan olması çok güzeldir benim evim bekarken hayvanat bahçesi gibiydi :KK51: eşim de evde sevmez bende saygı duydum ama hala Zaman Zaman yoklarım alalım mı diye. Ben varım ya ne gerek var diyor :kızgın:

Emin olun kediler en temiz hayvanlardır ve dikkatle bakılırsa oku asla yapmaz.
Benim kedim vardı, sabah ve akşam özel tarağıyla tarardım tüyü de dökülmezdi, kumunu düzenli kontrol ederdim gece yatmadan ve sabah kalkar kalkmaz bakardım yani kaka varsa çiş varsa hemen alırdım, hiç koku olmazdı ondan.
Hmm. Okurken hangi odaya düzenek kurabilirim diye düşündüm bile:)

kedi en temız hayvanlardan bırıdır
ben hayatım boyunca 5 kedı besledım dıgerlerını sayarsam evımın hayvanat bahcesı gıbı oldugu ortaya cıkar :D
ınanılmaz tıtız temız bı hayvandır oyle olmasa ben beslemezdım

yavruyken alırsanız daha guzel olur benım kızım yenı dogmustu aldım hastaydı bakıma muhtactı sımdı 10 yasında kuzum :)
kanserdı amelıyat ettırdım ölur dedıler sevgımle ayakta tuttum mamuk hanımı

Bebeginizde küçükken altına kaka yapiodu kokuodu ayrıca sizde tuvalete girince eminm iğrenç kokutuyosunzdr ayrıca terleyincede kokarz kedi saat başı kendini temizler tuvalete girdikten sonra yaptığının üstünü kapatmadan çıkmaz kapalı bu tuvalet olursa o hiç kokmaz dusundugunz zaman insanlar sizde dahil tiksindiginz o güzelim hayvandan daha çok kokuyorz kusura bakmayın başlığınızı gördüğümde çok itici geldi yazmdn geçemedim bence almasınlar iki gün snr sokağa atarsnz yazık olur

7.5 sene önce ılk yavruyu bulup eve gıttıgımde annem ıstememıstı 1 2 gun bakalım toparlasın dıye kabul etmıstı. ufaklık daha 1.5 haftalıktı gıttı ona bıberon aldı pıre tozu aldı, bu 1 2 gun oldu 1 ay 3 ay 5 ay suan en buyuk 2 kızım annemde o 1.5 haftalık kedıyı ıstemeyen kadın ben evlenırken vermedı cocuklarımı . kucagından ındırmez gözu gıbı bakar onlara.annem ki gunde 3 4 kez evi siler supurur herseyı sılkelerdı zamanla alısılıyor.kedı sahıplendıkden 1 2 sene sonra sızde suankı dusuncelerınıze sasıracaksınız. bol bol yapıskanlı rulolar alın pratık oluyor tuyler ıcın bulasık eldıvenı vs kullanabılırsınız ama tuy dokumu mevsım gecıslerınde oluyor oyle sureklı avuc avuc tuy olmaz heryer merak etmeyın :)) kedısız bır ev daha kedılenecek cok sevındım tebrık ederım oglunuz ve esınız ön ayak olmus ne guzel ne mutlu
Size birde aylık maliyetini sorabilirmiyiz. Aşağı yukarı bir fikrimiz olur.

Benim için de aynısını diyorlardı. Bakamazsın, yapamazsın edemezsin hayvan ölür, hayvana yazık.

Şimdi her şeyde önceliğim o. Yatağı bile yok beraber uyuyoruz. Mamasından suyundan kumuna kadar her şeyini sürekli kontrol edip tazeliyorum. Oyuncakları tırmalama tahtaları var, uykusu önemli. Oğlunuz nasıl ilgi sevgi bekliyorsa anne sevgisini kediye de vermeniz lazım. Zaten anne olan biri nasıl kedi köpek sevmez anlamam. Şu an bana yaslanmış kendini yalarak temizliyor alıp emzirmek istiyorum.

İran kedisi demişsiniz, çok büyük sorumluluk. Bir arkadaş demiş yukarıda, genetik hastalıkları var onların yaşlandıkça ortaya çıktı mı veteriner masrafları dünya para. Erkek kedi de olsa kısırlaştırılması lazım, aşağı yukarı 1 milyar deyin. Aşısı, hastalığı, tırnak kestirmesi, kontrolü derken uğraşmanız gerek tekir kedi bile olsa. Ben size İran kedisi önermiyorum hele tecrübeniz yokken.

Oğlunuz bebekken nasıl uykunuz bölünüyordu, kediyle de öyle olacak. Uyandırır ilgi bekler, oyun ister. Hele yavruysa. Eşiniz şimdi istiyor da masrafı yüzünden cayacaksa hayvana yazık olur. Siz aman koltuklarım aman mutfağım diye krizlere girecekseniz de yazık olur. O bir oyuncak değil... Daha bin tane sorumluluğunu sayabilirim.

Edit: Biz insanlar olarak kedilerden 1000 kat daha pisiz.
Edit 2: Yalan yalan bitiremedi hızını alamayıp birazdan beni de yalayacak.
Edit 3: Uyuyakaldı kıvrılıp, şimdi gene uyandı yalanıyor, geri uyudu. Uyanmasın diye tuvalete bile kalkamıyorum.

Son düzenleme:
Ayrıca benim bebeğim bir kokuyorki sanarsın bahar kokusu :anne: anası kokusuna kurban olsun diye seviyorum düşün kokuyor mu kokmuyor mu :KK200:

Ay benim kızımda mis gibi kokuyor koca göbüşlüm benim.

Ben sarılsam,sırnaşsam zaten kendini temizliyor,üstüme saldın bakterilerini der gibi ters ters bakıyor :KK53: kirpiklerini bile yerim ben onun:KK36:

bıde evde kedı besleme yok kısır olursun yok kistin olur dıyenler vardı onlara ınanılmaz sinir olurdum :D evde hıc kedı beslemeyen hatta kedıden cok korkup ama kedı kopek kıstınden amelıyat olanları hatırlatıyordum ve nedense bu hastalık daha cok kedı beslemeyenlerde korkanlarda oluyor :D

hele hele dunyada bukadar ac varken bu hayvana bukadar masraf edıyorsun dıyenlerı bı kasık suda bogasım var cehaletden baska bırsey degıl o da doysun oda bu dunyada herkese yer var

yanı kedı degılde cevre sızı daha cok kırletır :D

Ah ahh ben kedi delisiyim çocukluğumda anneme az ağlamadım ama titizliginden istemedi şimdi de eşime hergün istiyorum diyorum ama nerde..:KK14:

Size birde aylık maliyetini sorabilirmiyiz. Aşağı yukarı bir fikrimiz olur.
Aylık fiks masrafı mama ve kedi kumu. 20 kilosunu 26'ya alıyorum, eğer kedi tekirse 19 lira mama masrafı toplam ne kadar ediyorsa işte. İran kedisiyse en ucuz 2 kilo 80 lirayı gözden çıkarın mama için. Eve ilk gelişi bana 350 lira tutmuştu mesela, aşısız. Veteriner masrafı dışında ilk gelişi sonrası masraflı değiller (cins kedilerin kendi ırklarına has masrafları olur)

sorumluluk ve masraf ister hayvan bakımı. öyle önüne ne koysan yemez bilesiniz ;)
onlar bi anlık heves için hayvana da yazık etmesın.
çok istiyorsalar dısardakılerı hayvanları besleyıp sevsınler

Hmm. Okurken hangi odaya düzenek kurabilirim diye düşündüm bile:)

Benim eniştem kediden hiç hoşlanmaz hatta korkardı. Bir gün okullarından bir arkadaşı bir heves aldıkları cins kediyi barınağa vereceklerini söyleyince geçici yuva olmak için aldı. Tam 4 yıl oldu en büyük aşkı o oldu. Alışınca evin bir üyesi hatta en şeker üyesi oluyor.
Ama kedi biraz da ilgi ve bakım ister. Yılda iki kere aşıları ve parazit hapları masraflıdır. Kum masrafı vardır. Kaliteli bir mama 80 liradan başlar.
En önemlisi bunun hastalığı da var. Benim kedimi manyak komşum attı yaşlılığını göremedim ama teyzemin o atılmaya kalkılan cins kedisi yaşlandı. Ve yaşlanınca böbrekleri zayıfladı, Amerika'dan dünya para verip hap getirtiyorlar mesela. Tüm bunları iyi ölçmek de lazım.
Bir kere bağlanınca ikinci evladınız olur çok ayrı çok güzel bir duygudur evde kediyle yaşamak ama zorluğu da çok. Benim kızım hastalandığında sürekli kusuyordu yerlerden kusmuk temizledim mesela sürekli sevmeyene bu zulüm de gelebilir.
Bence yine de yaşamak lazım o ayrı. Bazen bir gün eve gelmesem ertesi gün apartmana giriş sesimi tanır ayaklanırmış annem derdi sen daha kapıyı çalmadan fırladı kapıya diye. O hoş geldin diye takla atmaları mırıl mırıl sürünmeleri yeter insana.

Lütfen siz evcil almayın.
Düzgün bakıldığı takdirde evcil hayvanlar kokmaz. Ama ben sanmıyorum ki siz düzgün bakasınız.
"evde kedi mi olur" diyen birisinden beklenecek performans bellidir.
Yazayım da tamamen aklınızdan silin.
Düzgün mamalar pahalı, veterinerde aşıları ücretli, kedi kumu var, tırmalama tahtaları var, tırmalama tahtası olmazsa eşyaları tırmalayabilir. Cayın siz bu işten.
bence de konu sahibi,sakın siz almayın.sırf çocuk istiyor diye alıp 1 ay sonra sokağa atabilme potansiyeli gördüm ben de maalesef.hevesleri geçsin yeter yapmayın sakın,sahiplenmeyin bu yüzden.

Kediyi sadece peluş ve sevimli olarak dusunmeyin. Size evde kedi olur diye baslayip onun minnoşluklarını sayfalarca yazabilirim ama bakımı öyle mama, su koy kumada yapar ohh değil.
Tatile cıkcasaniz veya evden bir süre ayri kalma durumunuz olsa kediyi düşünmek zorundasınız, eve ilk aldiginizda kakasini, cisini eve yapabilir, ortam degisikligi, stress alisamama yada bebek oldugu icin, yeri gelicek hasta olucak özel bakım ve ilgi isteyecek. Ustelik veteriner masraflarida kucumsenmeyecek kadar fazla oluyor.

Bunları dusunun sonra asisina, saglik masrafina filan yetişemiyorum durumu olmasin. Kum hergun temizlenir, suyu gunde 2-3 kez yenilenir, 2-3 gunde bir duzenli taranir gibi.. donem donem birsuru tüy dokebilir gibi yani kolay olmayacagini bilin ve bence almayin cocuk istiyor diye alinmaz kedinin sorumlulugunu alamayacak cunku ve o kedicik sokaga gidecek

Ben bi ara kedi bakmıştım. Ama benim değildi, bi tanıdık bi kaç aylığına şehir dışına gidecekti kedisine benim bakmamı istedi o süre zarfında.

Kumu, maması vs herşeyini getirdi. Eğer düzgünce eğitim verilirse bi hayvanın bi insandan daha temiz olduğuna şahit oldum. Adam kediyi öyle bi eğitmiş ki hayran kaldım. Bir kere mi kumu dışında bi yere, halıya falan tuvaletini yapmaz bi hayvan? Bi kere bile mi hata yapmaz?

Evin neresinde olursa olsun, çişi kakası gelince direk kumunun olduğu odaya gider yapar, sonra kumla üzerini kapatırdı. Kum da zaten kokulu olduğu için hiç tuvaletinin kokusu yayılmazdı. Hatta kumdan çıkarken ayaklarını silkeleyerek çıkıyordu, kumları kutunun dışına dökmemek için.

Bi de kedinin tüyü hastalık yapmaz, tüydeki bakteriler falan hastalık yapar. Aşıları tam olan bi kedinin tüyünü avuç avuç yutsan gene hastalık kapmazsın, tertemizdir çünkü.

Doğru bi eğitim verirsen o kedi senden benden temiz oluyor vallahi. Ben ponçiğe hayran kalmıştım, sahibi geldiğinde ağlayarak vermiştim, hiçbir zararı yok tam aksine sinirliyken bile beni sakinleştirirdi tatlılığıyla.

Ama ben sizin eğitim vereceğinizi, eğitimini alana kadar yaptığı hataları hoş göreceğinizi, mamasına, aşısına, oyuncağına para harcayacağınızı pek düşünmüyorum. Bunları eşinize de söyleyin, eğer sadece geçici bir hevesse hayvanın günahına girmeyin.

Back
X