Öncelikle benim de 1 yaşında bayağı yaramaz bir kedim var. Biz de apartman dairesinde oturuyoruz.. Emin olun benim sorunum kıl tüy den çok çok daha fazlası..
Bununla ilgili konum bile var hatta.. http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/629457-kedimle-bas-edemiyorum.html
Sizin sorununuza gelince.. Kedileriniz çok hareketliyse evde sıkılıp etrafı dağıtabilirler bu çok normal. Eğer bahçeniz ya da kedileri çıkartabileceğiniz ver varsa arada bir tasmayla çıkarıp gezdirin.. Enerjilerini atsınlar.. Kedilerin kirlenmesinden korkuyorsanız ben kedimi dışarı çıkarttıktan sonra eve sokmadan önce patilerini tüylerini pudrayla temizliyorum.. Dış paraziti olmasın diye sprey sıkıyorum sorun olmuyor. Eğer çıkartamazsanızda ben kobloyla, iple oynatıyorum kedimi günde 2 3 saat.. Kalbonun hakimiyeti bende olduğu için istediğim bölgede duruyor.. bütün evin içinde koşturmaktansa benim hareketlerime bağlı olarak kabloyu yakalamaya çalışıyor.. Sonra bütün gece uyuyor..
Tüy problemi için de şöyle bir şey geliştirdik annemle, koltuk örtüleri kullanıyoruz.. 2 günde bir değiştirip yıkıyoruz. Misafir mi gelecek hemen koltuk örtüsünü kaldır yıkanmış temiz mis gibi kokan örtüyü ser..
Yastıklara kıyafetlere yapışan tüyleri tüy temizleme ruloları yerine koli bandıyla çıkartıyorum.Çok çok daha etkili..
Misafir gelen kişi eğer kediden rahatsızsa kediyi başka odaya götürüyorum, oynayacağı bir şey veriyorum ya da yüksek bir yere ip bağlayıp ucuna dikkatini çekecek bir şey asıyorum onunla oynuyor, uyuyor..
Eğer kedilerinizin tüyleri uzunsa bence tıraş ettirin.. Hem yaz geldi hayvanlarda rahatlar..
Aklıma başka bir şey gelmiyor.. Geldikce yazarım buraya..
benimde kedim var canım koli bandını nasıl kullanıyorsun,rulo dönüyor ya rahat ,diğerini nasıl kullanıyorsun yardımcı olurmusun
Canım koli bandını kopartıyorum ne kadar istiyorsam, nerede tüy varsa yapıştırıyorum ağda yapar gidi yani kaldırıyorum sonra.. En ufak tüyleri bile temizliyorum tek 1 tane bile kalmıyor...
(null)
merhaba canım benim bi kızım var nerdeyse 1 aydır bende dışarıda buldum onu aldm bakıyorum çok tatlı bize de çok alıstı aslında kıyamıyorumda ama komsular filan bizi boykot ettiler bidaha size gelmicez die size gelmeyz de yemekte yemeyz demsler annemin çok zoruna gitmş gerçi ben hepsini payladm ama asıl sorun buda değl annem astm hastası verip vermemek arasında kaldm çokta alıstm kumunu da v.c ye koydk balkonumz da yok ne yapmalıyım şimdi bilemedm(
merhaba
yazdıklarınızı okuyunca dayanamadım aslında birkaç gündür konu açmak içimi dökmek istiyordum,çünkü aynı sizin anlattığınız sorunlar yüzünden ben kedilerimi bir başkasına verdim.
Iki tane kedim vardı canımdan hatta eşimden çok seviyordum yada öyle hissediyordum fakat sürpriz bir şekilde hamile kaldım.Herkes kedileri artık başkasına ver dıyordu ama eşimde bende bebegımızı kedılerle birlikte büyütmek istiyorduk bırakın bir başkasına vermeyi günün birinde öleceklerini düşününce bile ağlamaya başlıyordum.Hamileyken toksoplazma yaptırmadım doktoruma evde kedı besledıgımden bile bahsetmedım okadar rahattım.Bendeki degısım dişi olan kedim kızgınlığa girince başladı bebegım 3 aylıktı ozaman.Kedimi kısırlaştırmadım çünkü yapı olarak çok ufak ve cansızdı kıyamadım o acıyı yaşatmak ıstemedım ,daha sonra ıse hamilelik,işten ayrılma,dogum vs amelıyat parasını ayiramadım. kızıgınlık dönemlerı hep 2-3 gündü fakat son dönemi bir haftadan uzun sürdü hayvan perişan oldu bağırıyordu yerden yere atıyordu kendını onun o halı psikolojimi alt üst etti oturdum uzunca düşündüm evin işiyle baş edemez olmuştum giderek zorlaşıyordu bebek artık daha az uyuyordu sureklı ılgı ıstıyordu temızlık ıcın zamanım kalmıyordu.Iyi birine verdik onlari tam 2.5 ay oluyor nerdeyse her gun soruyorum hallerini,mama yardimi yapıyorum ama içim rahat değil hep aklımdalar hatta dun geri alsammi diye duşundum ama vazgeçtim ortalama 15 yil yasadiklarini varsayarsak bukadar zaman idare edemem ben.Evde bebek olunca cok zormuş tamam asi olunca tuy sorun değil ama yinede hali carsaflar yorganlar yerler tezgah vs heryer tuy oluyor günde 2 kez süpürüyordum bazen ama yine her yer tuy oluyordu bebek emeklemeye baslayinca yada yurumeye baslayinca bir an olsun yalnız birakamayacaktim daha az uyuyacakti temizliği nasil yapacaktim ozaman.Gecen sene yeni yemek odasi aldim daha eve geldiği gibi sandalyeleri kemirdiler,koltuk takimimi sirf onlar tirmalamasin diye ozel bir kumaşla kaplattım ama nafile onuda mahfettiler camlarima hic tul koymadım stor güneşlik hep yatak odamdaki perdeyi delik deşik ettiler hali uzun tuyluydu tüylerini tiftiklediler bazen evin içinde kosuyolardu hali sandalye altüst ediyolardi yaz yaz bitmez yinede cok seviyordum onlari.bebekten once calistigim için butun gun evde yoktum cumartesileri sabahtan aksama kadar evi temizliyordum bazen yemek yapmaya bile zamanim kalmıyordu pazar günleri ise yemek,utu ve biraz istirahat ediyordum.tatile gidemiyorduk,memlekete gidemiyorduk cok uzun yazdım ben yaz yaz bitmez anlatacaklarim.
Kedilerin tirnaklarini kesebilirsiniz ozaman mobilyanizi tırmalamazlar,sık sık tararsanız tuy sorunu azda olsa azalır furnıtur dıye bır tarak varmış arkadaşlar bahsetmıs zaten ben daha once hıc duymadığım ıcın kullanmadım.Koltuklarima ortu seriyordum koli bandi ile tüyleri çekiyordum ihlas aura cleanmax süpürgem var birde onun kucuk derin temizleme aparati ile koltuklardaki tüyleri çekiyordum onun disinda bol bol makine aciyordum unutmadan sunuda ekleyim normal süpürge ile sürekli evi süpürmek zahmetli olduğu için ben birtane pratik torbasiz süpürge aldim fantom pratik almistim oda cok is gormustu ama cozum olmadi maalesef 2 saat sonra ev hic temizlenmemiş gibi oluyordu.
Evinizde bakimiyla yukumlu olduğunuz başka bir kimse yoksa hayvanlari vermeyin bence.
İşte böyle komşulara akrabalara sinir oluyorum. Eminim ki çoğu insandan daha temizdir kediler.. Kıl tüy dökmeyi sanki kendileri istiyorlar.. İnsanlar bile avuç avuç saç dökebiliyor.
Veterinerimiz bize aşıları tam olduktan sonra insan kılından farklı olmadığını söyledi kedi tüyünün..
Bizimde öyle konuşan akrabalarımız vardı.. Hatta halam bile size gelmiyeceğiz kedi evden gitmeden dedi. Annem de kedimizi kabul etmiyorsanız, saygınız yoksa bizim kararımıza gelmeyin dedi. Ne oldu şimdi halam bize hala geliyor bir kaç laf söylüyor annem babam anında susturuyor..
Sırf komşular dedi o dedi bu dedi diye kedinizden vazgeçmeyin.
Ancak söz konusu hastalık ise bir şey diyemeyeceğim.. Annenizi gerçekten rahatsız ediyorsa kedi size daha fazla alışmadan sahiplendirin..
Benim biri 3 yaşında dişi ve diğeri 10 aylık erkek kedim var.Sağolsun benim çocuklar zamanında onları bebekken sokaktan alıp getirdiler.Çok seviyorum onları.Kızım oğlum diye hitap ediyorum.Onlar da doğal olarak beni anneleri yerine koydular.Peşimdeler tüm gün.İkiside kısırlaştırıldı. Apartman dairesinde oturanlar kedi bakmanın zorluğunu bilirler elbette.Daha öncede bir tane bakıyorduk balkondan düştü ve öldü.Kaç gün ağladım arkasından.Şimdi balkon ve pencerelere ağ taktık. Gelgelelim çok sevmeme rağmen çok bunaldım.Hayatım çok değişti.Eve gelen misafirlere tüy sorunu yüzünden mahcup oluyorum zaman zaman. Eşim de çok seviyor onları ama alerjisi var diye en azından yatak odalarına sokmuyoruz ve devamlı
kapı aç kapı kapat tüy temizle canım çıkıyor.Allahaşına siz nasıl başediyorsunuz neler yaşıyorsunuz?Müsaade ettikleri kadar tarıyorum tüylerini ama olmuyor.Evde eşyalarım delik deşik.Vazo biblo kalmadı evde resmen derbederim.Emekli bir hanım olarak çok yoruluyorum.Benim durumumda olan varmı acaba?Ne önerirsiniz.Herşeye rağmen onları çok seviyorum.Şu anda da bizim oğlan buzdolabının üzerine çıkmiş yatıyor kaşla göz arası.Bir de sevimli :main coon cinsi bir kedi.Hanımlar benimle paylaşırmısısnız yaşadıklarınızı.
Her akşam balkona kucağıma oturtup tarıyorum tüylerini uslu durabildiği tek yer balkon. Enteresan geliyo ona herhalde ısıklar :) Pencerelerde sineklik var, balkona yalnızca bizim kontrolümüzde cıkıyor.
Annemin sandalyeleri de perperişan durumda ama pek takmamaya calısıyoruzMisafir gelince İyileri öne kötüleri arkaya almakta bulduk careyi
Bir ara makyaj masama dadanmıştı herseyi pıt pıt yere atıyordu. Bağırdım ve poposuna cok yumuşak bi şekilde vurdum. Çıkmıyor artık. Sesimizden bağırdığımızı anlamazlarmış ama tavrımızı kestirebilirlermiş.
Ben kediden cok korkardım. Daha doğrusu tüm hayvanlardan. Mia hayatımı değiştirdi. Saclarımı koklaması, yanıma yanasması bana herseyi unutturuyor. O olmadan nasıl yasamısım onca sene.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?