Evde kedisi olanlar

Eski evimizde sineklik koymuştuk ama cozum olmadi pek sinekliğe tirmaniyordu hatta bir seferinde atladı sinekliğe yapisti ve acildi neyseki odadaydık hemen kurtardık kedimizi,bence kedi olan evde camlarin hic acilmamasi lazim. Balkonda sorun yasamadik kafalarini uzatip bakiyorlardi sadece.
Tuvaletleri baya sorun oluyor kristal kum kullaniyordum fakat erkek olan kedim bombai cinsiydi ve cok buyuku.Kum kabinin içine asla girmiyordu sigmiyordu cunku.Kabin cikintisi vardi ayaklarıyla alaturka pozisyon yaparak ihtiyacini goruyordu=)) kakada sorun olmuyordu ama cis yaparken tum cisi etrafa gidiyordu.Calistigim donem nerdeyse her aksam eve gelince ilk once elime domestosu alip cisini temizliyordum fayanslardan.Isten ayrilinca farkli bir cozum urettim cis ve kakalarini bir kaseye yaptirdim,kum kabinin olduğu banyoyu hep kapali tuttum tuvaletleri gelince kapida miyavlamaya basliyorlardu altlarina kaseyi koyuyordum hemen böylece hem kumdan tasarruf ediyordum,hem kum pislenmiyordu etrafa mikrop sacilmiyodu,kum pislenmediği içinde eselenmiyorlardi ve kumu diğer odalara patileriyle tasimiyorlardi.Bunu yapmak oldukça zor yalnız gece 3te bile uykunuzdan kalkmaniz soz konusu.
Erkek kedimin midesi hassasti sanirim bazen kusuyordu,herkes bunlara katlanamaz evde hayvan beslemek gerçekten cok sabir istiyor.Temizlik konusunda cok titiz olan kişiler uzun vadede bas edemez sanirim.
Bence hayvan olan evde ya temizliği fazla takmayacaksin yada evde bir yardimci olacak her gun evi silip süpürecek kumlarıyla ilgilenecek vs.

teşekkürler sizi okadar iyi anliyorumki hamileyken her gun o hantal süpürgeyle evi suprdum 9.ayda dikey süpürge almayi akil ettim hergun ev temizlemek cok yorucu oluyor insanin tum enerjisi gidiyor.Ama bu hayvanciklarin sevgiside paha biçilmez,insan kiyamiyor onlara.Benimkiler sansli cikti verdiğim kadin tam anlamiyla bir hayvansever ayrica bulundaklari yerde araç trafiği yok ve ev bahçeli kadin onlari sokağa biraksa bile bir trafik kazasina kurban gitmezler.
Kolay olmadi yalnız,tum düzenleri alt ust oldu erkek kedimin burnunda uzuntu ve stresten uçuk cikmis daha sonra oksurmeye baslamis iğne yemiş bir kac gun dişi olansa gecen hafta adapte olmaya baslamis evdeki diğer hayvanlarla hic anlasamamis.Saglikli ve mutlu olun inşallah hayvanlar için güzel ve kalici bir cozum bulursunuz.

evde 3 kedim var demirbaş. ama sayı sürekli artar sahiplendirdiğim hayvanlar sebebiyle. hele kışın bir ara sayı 14 olmuştu. üstelik ufacık bir evim var. düşünün evin halini. benim kedilerimin hepsi tekir. ikisi yetişkin olmasına rağmen hala yavru kedi kadar yaramaz ve hareketli. diğer yavru feci düz duvara tırmanan cinsten. akşam işten geldiğimde bazen evi tanıyamıyorum savaş alanı gibi oluyor. ama yine de kızamıyorum çocuğum olsa o da böyle dağıtır sonuçta tek yaşam alanı ev ve en azından evde özgür olsunlar istiyorum. evin her yerine girerler sadece mutfağa ben varken girebiliyorlar. evdeki tüy topakları benimde sıkıntım ama her gün süpürünce sıkıntı olmuyor. ben halıları kaldırdım makinada yıkanan ince küçük halılardan aldım. evi temiz tutmak öyle daha kolay oluyor. gelen misafirler de rahatsız olacaksa gelmesin mümküse. benim annem babam rahatsız olduğu için çok sık gelmez mesala. bu tavrımdan ailem bile olsa ödün vermem. sonuçta gelen misafir kedilerim ev sahibi mahçup olduğum olmuyor onlar yüzünden ama normalde masanın üstüne çıkmayan afacanlar evde misafir varken gidip masanın üzerinde yatmıyor mu delleniyorum onlarla hayat çok güzel. yaşattıklarınıda kısıtlama değil özveri olarak görüyorum ben. her planımızı onlara göre yapıyoruz. tatile giderken hayvan kabul eden işletmeleri seçmeye çalışıyoruz. ev dışında yatılı kalmamaya gayret ediyoruz. ama dediğim gibi evladım olsa aynısı yapardım. yapmaktan yüksünmüyorum.

benm kedim 2 ün önce doğum yaptı hatta buraya yazmıştım konu açıp. bu sabah arkasından bi miktar kan geldi. ayrıca kedi halsiz gibi ve yemek yemek için kalkıyor ama çok yemek yemiyor. yavrularını sürekli emziriyor. size sorum olumsuz bi durum var mıdır lütfen bilenler cevaplayabilir mi? veterinere götürürdük ama hem orucuz hem de aracımız yok götürecek

CAnım bunun oruçla ne ilgisi var? o kediyi kurtarırsanız oruçtan kat kat daha büyük sevaba girerseniz.. Hayvan kanamadan ölürse ve sende buna sehirci kalırsan o zaman tuttuğun orucun ne manası kalır ki?
Hemen hayvanı veterinere götürün, ya da arayın veterineri eve çağırın.. Kanaması varsa durum ciddi olabilir.
Ayrıca anne kediye bir şey olursa yavruları perişan..

Yahu su tüy konusunun en basit kurtulma yolu kedileri traş ettirmek kaç sefer yazdim kimse ciddiye almamiş bir traşla enaz 3ay tüy sorununuz olmaz ayrica kedi içinde çok rahatlik kışın eviniz sıcak oluyosa kışın bile yaptirilir kimse titizlikten bahsetmesin benim annem o temizlik hastalıgıyla 2 kedi bakıyosa herkes bakar bide bizimkiler balkonada çıkıyor pencereyede hiçbi sorun yaşamiyoruz :26: hayatımda hayvan olmasa yaşayamazdım diyenlerdeyim annemde öle benim hayat arkadaşım der hep oğlu için benimki dişi avatarimdaki güzel kızım

Canım benim de iki kedim var. Üstelik ben hem çalıştığımdan hem de beceriksiz bir tembel olduğumdan ev işlerini ihmal ediyorum. Evet çok zor. Kedi sahiplerinin bazı şeyleri göze almaları gerekiyor, mesela benim komşumun da kedisi vardı ama kadın okadar titizdi ki bir tüy bulamazsınız evde o derece.

Ben öyle değilim. Misafir gelsin diye de onlardan vaz geçecek değilim. Onlar benim evimin ferdi. Bana gelmek isteyenler bunun bilincinde olan kişilerdir. Titizler de pek uğramaz, ben de çok şikayetçi değilim gelmezlerse gelmesinler. Yani onlar sizin ailenizin üyesi çocuğunuz gibi, nasıl eve misafir gelecek diye kendi çocuğunuzu evden çıkartmayacaksanız, kedinize de aynı özeni gösteriyorsunuz.

Eşim bana ne ev işinde ne de başta kendisi isteyip de aldırdığı her iki kedimizde de yardımcı olmuyor. Tuvaletinin temizliği ben de, bakımı yemek sorumlulukları bende (gerçi nadiren mamalarını koyar) Küçük kedimiz bazen tuvaletini kumuna yapmaz da başka biyere yapar. onu da öyle kabul ettik artık. Madem benim evimin ferdi oldular, onların başımın üzerinde yerleri var ve ölene kadar rahatlarını sağlayacağım. Bir iki kişi (alelade insan) ayyyy ben sevmem, ayyy pistir ev falan diyorsa da kendi ailelerimiz bize destek çıkıyor.

GErekirse bazı insanları hayatınızdan çıkartabiliyorsunuz, fakat onlar çocuklarınız gibi ve ben kedi/köpeklerin sıkılınca atılması/verilmesi taraftarı asla değilim. Kınıyorum öyle insanları.

kelaynak gibi oluyolar o zamannn :) bu da benim minikkuşum varsın dökülsün tüyü benim saclarım ondan daha fazla dökülüyo,

aşığım ben bu miniklere valla bi tanede benim olsa keşke .bebek gibiler hemde hiç büyümüyorlar:)çok şanslı kedi sahibi olanlar

Benim kedinin tüyleri pek yok ama bence de tıraş en iyi çözüm canım.. Ben hiç ettirmedim ettirsem çünkü tüy kalmayacak..
Benim kedi de sürekli camda gezer, dışarı izler bütün gün cam pencere açıktır dışarı kaçmaz hiç..
Ben de hayvansız yaşayamam canımız onlar bizimm

30 Ekim 2010 da kaybettim oğlumu, ömrümün sonuna kadar bakabilirdim. Bildiğim en vahşi, en hastalıklı, en hassas hayvandı.

99 depremini duymayacak kadar ağır uyuyan ben, o yanımda sağdan sola dönse uyanırdım, hayat arkadaşımdı. Gittiğinden beri kendimi nereye vursam olmuyor, hiç bir yere ait değilim, hiç kimsenin değilim. Boş yaşıyorum resmen, o boşluğu hiç bir şey doldurmuyor.

Bırakın kıl,tüy olsun, insanlar gelmesin, tatile gidilmesin....

O sevgiyi doya doya yaşayın, şimdide var bir sürü kedim ancak biri çıkıyor evlat oluyor. Yeri asla dolmuyor, işte olup da onu göremediğim saatler için hayıflanıyorum hala. Bir gün geri verseler kalan ömrümü vermeye hazırım. O sevgiyi bulduysanız sıkı sıkı sarılın. Temiz evler, gelip üç beş saat kalan misafirler insana yoldaş olmuyor. Sahip çıkın onlara; eşlerinize, evlatlarınıza sahip çıktığınız gibi sahip çıkın. Hayatımızdaki zamanları o kadar kısa ki ve bu duyguları o kadar az insan tadabiliyor ki. Yaşayın doya doya

Uzun oldu, çok birikmiş içimde, kalın sağlıcakla ....

hazır evcil konusu açılmışken yazayım.
ankara'da sahiplendirilebilecek 3+2+1 6 tane yavru kedi var. biri komple beyaz, ikisi siyah beyaz üçü tekirbeyaz. kedi sahiplenmek isteyen varsa...

Canım buradan pek alıcı çıkmaz ama haysev e gönderirsen resimlerini onlar ilan yapıp facebook ve kendi sitelerinde paylaşırlar daha çabuk alıcı bulur yavrular..

sağol. facebook sayfalarına resimli olarak yolladım. dönen olur umarım. daha önce de birkaç facebook oluşumuna yolladım. yayınlamadılar bile. genelde hasta hayvanlara yardım topladıklarından olsa gerek. sayfada da kedi sahiplenmeye meyilli üyeler görünce koyayım dedim :)

sahibinden.com a koyabilirsiniz yavru oldukları için şansları var aslında

kelaynak gibi oluyolar o zamannn :) bu da benim minikkuşum varsın dökülsün tüyü benim saclarım ondan daha fazla dökülüyo,

Eki Görüntüle 753886

Ay ben öle daha çok seviyorum hele kızım tombul biraz çok tatli oluyo maşallah bi arkadaş demiş bazilarinin evinde tek tüy bulamazsin işte bizim ev onlardan annem sagolsun tabi traşin etkiside büyük bide biz alıştırmışız koltugun bi köşesine örtü gibi bisey seriyoruz oraya çıkıp yatarlar
senin bu çirkine ayrıbi hastayım zaten canım maşallah

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar kedisi olanlara cok onemli bir sey sormaliyim.Aylardir aradigim kediyi bugun aldim ama psikolojik mi bilmiyorum gozlerim yaniyor ve sanki burnumda hep onun tuyu vsrmis gibi hissediyorum.Gerci bugun kedi gelmeden once faranjitim tuttu bogazi agriyor ama acaba kediye alerjim mi var.Daha once 9 yil ve 1er yil olmak uzere kopek besledim kucukken de bir kedimiz vardi sokak kedisi gezer gezer gelirdi boylr olmadi.Esim evde kopek istemedigi icin kedi aldim ve geldiginde delirdim cok sevdim sizce alerjim mi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…