Evde köpek beslemek

Evet bu cinsleri de araştırdım çok olumlu şeyler okudum. İnşallah babanızı ikna edersiniz. Önce Kendi odanızdan çıkarmazsınız sonra babanızda alışır sorun olmaz diye düşünüyorum. :)

Onun tek dostu ben olurum çok seviyorum ya çok istiyorum ayrıca çok teşekkür ederim bilgiler için

Evet bu cinsleri de araştırdım çok olumlu şeyler okudum. İnşallah babanızı ikna edersiniz. Önce Kendi odanızdan çıkarmazsınız sonra babanızda alışır sorun olmaz diye düşünüyorum. :)

Evet bende çok araştırmasını yapmıştım bi arkadaşım labrador diğeri sibirya kurdu aldı ama çok sorun yaşadıkları için geri verdiler bu yüzden daha uysal ve her zaman benimle olmasını istiyorum.Babamı da halledicem bi şekilde

Sevgili Emelhan,

Öncelikle büyük bir cinse yönelmeyecekseniz işiniz çok çok daha kolay bunu belirtmek isterim:)
Kedi de beslemişseniz zaten, (ki kediler dediğiniz gibi daha başına buyruk ve eyvallahı olmayan hayvanlardır,) bir köpekle birlikte yaşamakta asla zorlanmazsınız.
Kedilerin ev içindeki en büyük avantajı, kedi tuvaletlerine hemen alışmalarıdır. Doğuştan tuvalet eğitimleri vardır resmen... Köpeklerde bana göre en büyük sorun budur yavruluk süreçlerinde...
Bu açıdan, biz kızımıza ugodog diye bir plastik tuvalet aldık, küçük köpekler için bunun can kurtarıcı olacağını düşünüyorum şayet yavruluktan alışırlarsa... Bunu direkt tuvaletinize koyun mesela(yani yerin seramik olacağı ve su giderinin olduğu bir yere, balkon da olabilir), tuvaleti için oraya alıştırmak çişin ayaklarına bulaşmasını, etrafta koku yapmasını, temizlenmesinin zorluğunu vb. birçok sıkıntının önüne geçiyor. Başka markaların da vardır belki, biz 2 ay önce aldık sanırım internetten, ev içindeki küçük kazaların önüne nispeten geçiyoruz. Tavsiye ederim bu ürünü herkese, gazetelere, temizlik malzemelerine, çiş pedlerine hiç gerek yok, hem daha hijyenik, kolayca yıkanıp temizleniyor, hem de etrafı kirletmemiş oluyorsunuz... Aklınızda bulunsun, köpeğiniz gelmeden alın derim böyle bir tuvalet, yeri hazır olsun.. Aşıları bitmeden, çok soğuk ve yağışlı havalarda dışarı çıkması sorun olacağından evde böyle bir tuvaletlerinin olması çok pratik oluyor. Ama ben belki yüz belki bin defa çiş demişimdir.Yemek yedikten sonra, uyandıktan sonra başında beklemişimdir ugodoga çıkarıp:) Sabır sabır sabır... :)
Pekinese ve Charles King Spaniel her iki tür de apartman hayatı için son derece uygundur. Burada artık seçim sizin tabi:) Ben de bu türlere ek olarak, Pomeranian, Maltese Terrier, Jack Russell Terrier leri önerebilirim.
Küçük köpekler yeterince sosyalleştirilmezse ve kuralsız büyütülürse, ürkekliğe(büyüdüğünde de agresifliğe), söz dinlememeye, havlamaya meyilli olabilirler. Bu açıdan, onların boyuna posuna kanmadan, Kangal gibi bir yüreğe sahip olduklarını unutmayın derim:) Küçük köpek sahiplerinin yaptıkları hata, onlara fiziksel olarak müdahaleleri kolay olduğundan, eğitimiyle ilgili vakit harcamamalarıdır. Dolayısıyla, büyük köpeklere nazaran; sürekli havlayan, atlayıp sıçrayan, herşeyden ürken, herşeye kızan minik bebekler çoğunlukta maalesef.. Otur, kalk, hayır, bekle, yat vb. komutları öğrenmesi daha önce dediğim gibi birlikte yaşamanız için gerekli ve yeterli öğretilerdir. Her yaştan insana, her türlü araca da küçüklükten itibaren alıştırmanız, onlarla tanıştırmanız çok iyi olacaktır.

Sevgilerimle

benim de 1 yaşında bir goldie kızım var:)
annemler ilk başta tepkililerdi şimdi onu çocukları gibi görüyorlar.
hatta geçen bağırıyodum ayakkabımın bağını kemirmiş diye, babam ne bağırıyosun gücün ona mı yetiyo diye beni azarladı=))))
bir de hangi cins olursa olsun hayatını ona göre düzenlemen gerekebiliyor.sabah erken çıkmak istiyolar bi de akşam sen eve yorgun argın da gelsen çıkarmak zorunda kalıyosun vs. ama yürüyüş oluyo sosyallik katıo ben mutluyum durumdan:)
küçük köpek takıntın yoksa golden retriever kesinlikle öneririrm.
tek problem tüy oluyor ama o da baharda traşlatınca sorun olmuor
evde havlamaz, uyumludur, laf dinler, sevgi doludur. boyutu hariç evin içinde beslemek için en uygun köpek cinsi diyebilirim. ve aşırı sakin:)
eskiden terrier de baktım ama onlar biraz daha agresif oluyorlar.
bu da kendileri :))

benim kızımın aynısı =) nekadar benziyolar ya şımarık şeylerr şu ağzına aykabbı alma huyunu bi bıraktıramadım..bencede evde beslemek için en uygun tür benimkide hiç havlamaz sadece babam şakadan üstüme yürüyomuş gibi yapıyo ozaman çokkızıyo babama bide adet olunca birascık gergin oluyo oda 6 ayda bir zaten

eşim hayvanları çok sever evet bende çok severim ama herkes yerinde kalsın....eşim hayvanları ap ayrı sevdiğinde eve 2 kere köpek almaya karar verdik ben ben köpeklerden ödü kopan ben çok sevdiğim eşimi kıramadığım için kabul ettim eşim yurt dısından hatırı sayılır bir para vererek pekines cinsi köpek aldı eşim onu banyoda gazeteye tuvalet yapması içinde alıstırdı fakattttttttt
gel gelelim kokusuna bi kokusu varki sorma kendine has bi kokusu var benim midemi mafeden sonuçta hayvan bu dimi minik minik halılara işediğini farkettim sonraaa banyoda gazete yapınca ayaklarını basıp içeri geldiğini ıyyyyyy:84::84:sonra kustu sonra kakası var dayanamadım kusmaya basladım evi aldı bir ağır koku evde duramaz oldum eşimde anladı tatsızlıklar çıkmaya basladı onu bahçeli bir eve yeni sahiplerine verdik.....bütün evi elden geçirdim

bencede herkes yerinde kalsın sahiplendiğimiz andan itibaren onların yeri bizi yanımız siz yanlş eğitim vermişsiniz..dışarı alıştırsaydınız hayatta eve yapmazdı..tabibunu n için gnde 3 kez dışarı çıkmanız gerek..bakamıyan gerçekten almasın elden ele geçtiği zaman onların dünyasıda değişiyo onlarında pskilojisi var...bakamıyan almasın ben dışarı alıştırdım ve eve ölse çiş yapmaz dışarı çıkarız toprağ yapar eve geliriz kapıda bekler ben patilerini silerim ..böyle yani eğitime ilgiye isteğe bağlı biolay

rbk;

Çok yardımcı oldun bana saol bütün yazdıklarını dikkate aldım :) Evet almadan önce oasnı hazırlayacağım çok mutluyum :) Tavsiye ettiğin cinleri de dikkate alıcam tşk.ederim..

Vuvuzela

[/QUOTE]

Ya bu ne böyleee nasıl tatlı yaaa :))) Şirinlik abidesi çok eylenceli. Çok güzel bi kız maşallah.Paylaşımınız için çok tşk. ederim. :)

merhaba benimde köpeğim var ama bahçede besliyorum evde beslemeye uygun değil,sibirya kurdu.fakat daha öncede terrier besledim evde bakımları ihmal edilmezse fazla kokuları olmuyor fakat bakımsız olurlarsa kokarlar tabiiki ve ev yaşamına uygun köpek gerekir yoksa başa çıkamazsınız sevgiler :)

canım köpek aldınmı bilmiyorum ama bende bi kaç şey eklemek istedim benimde bi köpegim var foçada dolaşırken sahiplendiriyolardı annesi bakmıyomuşşş simsiyah bişiydi zeytin gibi bende adını zeytin koydumm.bunlarda resimleri
köpek bakımına gelince sen ona ne ögretirsen o onu ögrenicektir mesela ben hala çiş egitimini veremedim banyoya çiş pedi koyuyorum ona yapıyo ama dışarıda hayatta yapmıyo egitimimiz devam ediyo hala .evini temizledigin sürece arkadaşlarımın dedigi gibi hiç bir koku yapmıyo tüy dökümüde kedilere nazaran çok çok azzz

Eklentiler

• $SDC12987.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 135
  • $SDC13526.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 122
  • $SDC13506.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 123
Çok harika inanılmaz tatlı yaa :)
Ben Golden cinsi aldım dün geldi ve erkek. Tuvalet eğitiminde sorun yaşıyoruz, nasıl alıştırabilirim bilmiyorum çok şirin ama bir türlü tuvaletine yapmıyor.. Acaba nasıl bir yol izlsem, nereden başlasam da alıştırsam yavrumu?

Emelhan öncelikle çok sevindim, hayırlı uğurlu olsun yuvanıza bebeğiniz:) Resimlerini en kısa sürede eklemenizi rica edeceğim. Yavru kaç aylık? Tuvalet eğitimi konusunda en başından çok dikkatli olun, evde belli bölgeleri belirledi mi, istediğiniz yere alıştırmak çok daha zor olacaktır koku sineceği için. Size tavsiyem ugodog alın, hiç öyle gazeteydi, çiş pediydi uğraşmayın. Bunlar şimdilik sorun olmaz ama cüsse arttıkça, çiş miktarı da artacak ve patileri de ıslanabilir, gazeteden yere sinebilir, çiş pedlerini parçalayabilir. Ugodoga bir alıştı mı, her gün kolayca yıkanan portatif bir tuvalet oluyor aşağı inemeyeceği zamanlarda.Aşıları bitene kadar, dışarı çıkartmak tavsiye edilmez; sizin de yaşayacağınız sıkıntı bu bebeklik sürecinde olacak zaten, sonra isteseniz de eve tuvalet yaptıramazsınız tutar... Ben çok temiz bir bahçemiz olduğu için ara ara indirerek alıştırmaya küçükten başlamıştım. Tabi, önce eve alıştırıp sonrasında bahçeye alıştırmak da zor oluyor; ama asla imkansız değil. Sabır göstermek ve emek vermek gerek. O bir bebek bunu asla unutmadan, yanlış yere çiş kaka yaptıktan sonra kızarak değil, o an bunun yanlış olduğunu sert bir hayırla anlatarak, hemen doğru yere koyarak ve ödüllendirerek, aşacaksınız bu süreci... Yardımcı olmaya hazırım her zaman....

Sevgilerimle

Yanlış yerleri içinde amonyak olmayan(çiş kokusunu daha çok ortaya çıkarıyor) temizleyicilerle, sirkeyle çok iyi silin ki o bölgelerdeki koku silinsin, yok olsun. Aksi takdirde, belli bölgeleri belleyecek ve siz kızsanız da, sizin olmadığınız zamanlar gidip gene oralara yapacak. Dar bir bölgede kalması şuan onun için en iyisi olacaktır, sık aralıklarla sizin kontrolünüzde doğru yere çiş yapmayı kolay öğrenir böylece. Aksi halde, kocaman bir alanı olursa nereye yapması gerektiği konusunda kafası karışabilir. Bir de, mutlaka uykudan uyandıktan sonra, yemek yedikten, su içtikten 1-2 saat sonra bir önceki mama ve içtiği suyu çiş kaka olarak yapacağını bilin. Bu zamanlarda gözünüz üstünüzde olsun. Hep aynı saatte verilen yemek ve su ile ne zaman kaka çiş yaptığını kolayca öğrenebilirsiniz. Biraz sabır, biraz hoşgörü:)

Bugüne kadar hep köpek besledim şu anda kurt köpeğim var evde. eğer temizliğine ve düzenli gezmesine dikkat ederseniz hiç bir sorun olmaz bizim evimizde büyük ırk köpek olmasına rağmen 1 gram koku yok! tüyleride hayvanın deri yapısından kaynaklanan bir şey sonuçta kimi köpek tüy döker kimi dökmez, yediği mama veya neyle besliyorsanız, mevsim değişikliği, cilt problemleri tüy dökümünü tetikler, biz de çok şükür öyle bi problem olmuyor ayrıca düzenli fırçalama da tüy sağlığı için ideal

Özel cevap yazamıyorum maalesef cevaplarda 100 sınırını geçmediğim için:\ Seda hanım bu mesajımı gördüyseniz seslenin lütfen:)

Hiçbirşeye değişilmeyecek karşılıksız sevgi tüm olumsuzluklara rağmen herşeye değer eğitim ile herşey çözülebilir onun sıcak bir bakışı size sevgi göstermesi insana herşeyi unutturmakta

Benim de 1 yaşında bir golden retrieverım var.Ciddi anlamda hayatımı değiştirdi.İnanılmaz sevgi dolu,dünya tatlısı.Evin maskotu oldu.Evde köpek beslemenin belli zorlukları var tabi ama alışınca herşeyi göze alıyor insan.Şu an onsuz hayat düşünemiyorum,herşeyim oldu benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…