benim golden cnsi köpeğim var adı jessy evde besliyorum ama evimiz bahçeli dşarda gezdiremeğim zamanlar bahçeye bırakıyorum orda oynuyo kendi kendine bi tane de klübesi orda var çok tatlı çok seviyorum onu bi süre sonra çok alışıyosunuz eve her geldğmde kapıya o da geliyo beni karşılıyo kısacası o artık benim hayatımın vazgeçilmez bi parçası evde beslemekte de pek bi sorun yok tuvalet eğitimini verdikten sonra gerisi kolay :)
Sofia...Canımsın sen benim...Benim de körüm,sağırım bi dolu talihsiz hikayesi olan 29 kedim var...ALLAH seni hiç darda bırakmasın
iyi geceler,
bende aranıza katıldım .bir kızım var adı tarçın daha 53 günlük 1 haftadır bizimle yaşıyor.ama 1 haftada hayatımızı değiştirdi çok güzel harika bir köpek.ama daha önce hiç köpek bakmadığımız için bazı konularda çok acemiyim sizlerin yardımına ihtiyacım var.yanlış eğitim vermekten korkuyorum.henüz tuvalet eğitimini bilmiyor bizde uğraşıyoruz çevreden ve veterinerden öğrendiklerimizle .daha aiıları bitmediği için banyo yapması yasak dedi veteriner hava çok sıcak bazen kokuyor bende sabunlu bezle her gün hatta sabah akşam siliyorum.ıslak mendil kullanmamı önermedi veteriner bende sabunlu bezle temizliyorum.arkadaşlar tuvalet eğitimi, yemek düzeniyle ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim.komutları öğretmeye başlamak için çokmu erken yardımlarınızı bekliyorumm:))
erken yaşta başlıcağınız eğitim hem köpeğinizin düzenli yaşamasına,hemde sizin için çok büyük avantaj sağlmakta...kim isterki sürekli tuvaletini yapsın eve fakat çok küçük daha :))) idrarırını tutamayabilir daha bebek olduğu için..biraz sabır gerektirir.çalışıyomusunuz bilmiyorum ama en iyi yöntem gözlemlemektir. günde 3 öğün vermeniz yeterli yemeğini..zararlı besinlerden kaçının.pro kuru mamalar öncelikli tercihiniz olsun. büyümesi,gelişimi için önemli vitaminleri kendiniz hazırlayarak yapamazsınız.tavuklu mama yaz ayları için tercih etmeyin.egzama,mantar küçük yaşta sıkıntıya sokabilir.kuzu etli,somonlu,geyik etli gb ürünleri kullanablirsiniz..tuvalet için ilk gün gözlemleyin suyunu yemeğini yedikten hemen sonra mı yapıo,yada uykudan kalktın sonramı...ona göre yapmasını istediğiniz yeri belirleyip (ona yakın ve uygun neresi varsa)oraya yapmasını yavaş yavaş sağlayın.çiş damlaları biraz kurtarıcanız olabilir.ondanda temin edebilirsiniz.dışarı çıkması için aşılarını tamamlanmasını kesinlikle bekleyin.bağışıklık sistemleri çok zayıf.ciddi hastalıklara neden olabilir.helede bu döneminde 2 köpeğimi kaybettiğim kanlı ishal vardır..ne kadar dikkat o kadar mutluluk :)
sevgilerle:)
Amin cümlemizi canım
Rabbim vicdanı olan kimseyi dara düşürmesin,
biz olağan dışı bir şey yapmıyoruz aslında
sadece bu kadar çok hayvan düşmanı var ki aralarından sıyrılabiliyoruz o kadar,
ben artık diyorum beslemiyorsanız eziyet etmeyin bari,
mahallenin delisi oldum 11 tane kedim var benim de,senin de dediğin gibi hepsinin de bir hikayesi :))
artık ne kadar okusa da cahil,ne kadar sosyal olasa da bu sosyalliği sadece insanlarla kurabilen,
güçlerini egolarını hayvanlar üstünden tatmin eden insanlarla
kavga etmekten ben bıktım onlar bıkmadı.
Rabbim bize yardım etsin ki onlar adına daha büyük şeyler yapabilelim
çünkü sonu gelmeyen bir şey bu hayvanlara uygulanan şiddet ve duyarsızlık
Sevgili Emelhan,
Öncelikle büyük bir cinse yönelmeyecekseniz işiniz çok çok daha kolay bunu belirtmek isterim:)
Kedi de beslemişseniz zaten, (ki kediler dediğiniz gibi daha başına buyruk ve eyvallahı olmayan hayvanlardır,) bir köpekle birlikte yaşamakta asla zorlanmazsınız.
Kedilerin ev içindeki en büyük avantajı, kedi tuvaletlerine hemen alışmalarıdır. Doğuştan tuvalet eğitimleri vardır resmen... Köpeklerde bana göre en büyük sorun budur yavruluk süreçlerinde...
Bu açıdan, biz kızımıza ugodog diye bir plastik tuvalet aldık, küçük köpekler için bunun can kurtarıcı olacağını düşünüyorum şayet yavruluktan alışırlarsa... Bunu direkt tuvaletinize koyun mesela(yani yerin seramik olacağı ve su giderinin olduğu bir yere, balkon da olabilir), tuvaleti için oraya alıştırmak çişin ayaklarına bulaşmasını, etrafta koku yapmasını, temizlenmesinin zorluğunu vb. birçok sıkıntının önüne geçiyor. Başka markaların da vardır belki, biz 2 ay önce aldık sanırım internetten, ev içindeki küçük kazaların önüne nispeten geçiyoruz. Tavsiye ederim bu ürünü herkese, gazetelere, temizlik malzemelerine, çiş pedlerine hiç gerek yok, hem daha hijyenik, kolayca yıkanıp temizleniyor, hem de etrafı kirletmemiş oluyorsunuz... Aklınızda bulunsun, köpeğiniz gelmeden alın derim böyle bir tuvalet, yeri hazır olsun.. Aşıları bitmeden, çok soğuk ve yağışlı havalarda dışarı çıkması sorun olacağından evde böyle bir tuvaletlerinin olması çok pratik oluyor. Ama ben belki yüz belki bin defa çiş demişimdir.Yemek yedikten sonra, uyandıktan sonra başında beklemişimdir ugodoga çıkarıp:) Sabır sabır sabır... :)
Pekinese ve Charles King Spaniel her iki tür de apartman hayatı için son derece uygundur. Burada artık seçim sizin tabi:) Ben de bu türlere ek olarak, Pomeranian, Maltese Terrier, Jack Russell Terrier leri önerebilirim.
Küçük köpekler yeterince sosyalleştirilmezse ve kuralsız büyütülürse, ürkekliğe(büyüdüğünde de agresifliğe), söz dinlememeye, havlamaya meyilli olabilirler. Bu açıdan, onların boyuna posuna kanmadan, Kangal gibi bir yüreğe sahip olduklarını unutmayın derim:) Küçük köpek sahiplerinin yaptıkları hata, onlara fiziksel olarak müdahaleleri kolay olduğundan, eğitimiyle ilgili vakit harcamamalarıdır. Dolayısıyla, büyük köpeklere nazaran; sürekli havlayan, atlayıp sıçrayan, herşeyden ürken, herşeye kızan minik bebekler çoğunlukta maalesef.. Otur, kalk, hayır, bekle, yat vb. komutları öğrenmesi daha önce dediğim gibi birlikte yaşamanız için gerekli ve yeterli öğretilerdir. Her yaştan insana, her türlü araca da küçüklükten itibaren alıştırmanız, onlarla tanıştırmanız çok iyi olacaktır.
Sevgilerimle
canım 11 yıldır maltese terrier besliyorum....köpeğimle aşırı ilgiliyimdir artık çok farklı bir iletişim var aramızda diyebilrim onsun bir hayat düşünemiyorum .....o küçücük şeyi sevmek ve onunda sizi sevdiğini ve sevmekten asla bıkmayacağını bilmek çok güzel bir duygu ...ama çokta sorumluluk gerektircek bir durum
günde 2 defa dışarı çıkartıyorum ,evde onunla oynuyorum,çalışmadığım için yalnız kalmıyor ,havlamıyor kesinlikle en önemlisi bu apartmanda yaşıyorsan özellikkle...maması kaliteli olmalı,suyu içme suyu ve taze olmalı ,mama ve su kabını temiz tutmalısın ,banyosunu köpek şampuanıyla yapmalı,aşılarını takip etmelisin,banyodan sonra iyice kurutmalı ve mümkünse hergün taramalısın,kendine özel eşyaları olmalı (yastık,oyuncak v.s) ağız kokusunu engellemek için deriden yapılmış şeyler var kemik şeklinde onlardan verirsen onları gevelerken dişleri temizleniyor zaten kokuda olmuyor .......benim evime ilk defa gelen çoğu kişi köpeğimi görünce çok şaşırmıştı hiç köpek var gibi değil valla biz kokar ev diye bilirdik yada hiç tüy yok derler ki öyledir...yaz aylarına girerken traş ettirirsen dökülecek olan tüyleri zaten gider ........ben hiç zorluk çekmiyorum 11 yıldır yolculukta yaptım onunla ,uçağada bindim ,misafirde ağırladım ,misafirliğide de gittim sorun yaşamadım.....o benim çocuğum gibi ben ona öyle davranıyorum o yüzden hiçbirşeyi zor gelmiyor ........öyle bartıldığı gibi kokma falan yok yani .......bilmeyen köpek besleyen insanların evlerinin koktuğunu,heryerden tüy fışkırdığını sanır nedense ki evde hayvan besleyen insanlar hijyene daha çok dikkat ederler......eve asla çişini yapmaz oğlum ne olursa olsun tutar
eğer gerçekten sevgiyle alıp bakmayı düşünüyorsan zaten bu bakımlarını severek uygularsın benim deneyimlerim bunlar ........dünyanın en güzel şeyi benim için eğer kıskanmasa oğlum bir tane daha alırdım düşünmeden .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?