Evde köpek beslemek

şuan bir husky m var. nefesi ev yemeği yerse kokar evet ama mamayla beslersen kokusu asla rahatsız etmez. bazı cinsler kendinden kokar. ama rahatsız edici bir koku değil yani. tüy de mevsim geçişlerinde biraz döküyor onun dışında rahatsız etmez bence. eğer evde besleyecekseb köpekleri çooook sevmen lazım yoksa inan bana tüyünden ağız kokusundan daha zor şeyler de var.. özelden bana ulaşabilirsen sana yardımcı olurum her konuda:80:

Bir hayvanla birlikte yaşamaya başladığınızda onu sevmeyi başarırsanız gözünüz hiç bir bakım problemini görmüyor inanın:) Ancak önce sorumluluk.Herşeyden öncede yaşadığınız yer. Hayvanı alırsınız,size alışır eve uyum sağlar sonra apartmandan biri çıkar şikayet eder,inatçısı da var bunların uğraşırlar,özellikle komşu husumetleri ilk hayvanları etkiler adam size kızar hatvanınızla uğraşır. Bunları yaşadım yıllarca o yüzden hayvan alacak insanlara önce bunu söylüyorum, sonra vermek zorunda kalmayacağınız bir hayvan alın.Çünkü alıştıkları yerden koparılınca çok üzülüyorlar,dengeleri bozuluyor böyle bir günaha girmeyin.Sonra hayvanların masrafları var.Ben bu konuda kimseye pembe şeyler söylemedim şimdiye dek.Hayvanın aşısı,maması,oyuncakları,traşı vs... rutin masrafları var.Sonra sürekli tedavi gerektiren ciddi bir hastalığı olabilir zaman içinde.İyi bir veterinere gitmelisiniz ve hayvan sağlığı ülkemizde hiç ucuz değil.Şöyle bir örnek vereyim kedimin böbrek tedavisi için 1o yılda harcadığım parayla rahat iki araba alırdım.Çok zorlandığım zamanlar oldu yeri geldi kredi kullandım ama bir yandan da hasta oldukları için terk edilen hayvanlar gördüm.Çok içaçıcı şeyler yazmadığımın farkındayım ama hayvan sahiplenmek isteyen herkese önce bunları söylüyorum.Çünkü onları sevmesi çok kolay:)Bir de mutlaka barınaktan hayvan alın.Hayvanların sırtından geçinen iğrenç pet shoplara para kazandırmayın.Sevgiyle kalın

3 tane dişi köpeğim var. 1 i annemde kalıor. ismi fıstık. O bir golden retriever....
kendine has özellikleri var. daha kıskanç kaprsili ve rahatına düşkün asaletli bir kızdır. alerjik bir bünyeye sahip olduğu için aylık mamamasrafı 150 tl yi geçiyor. sıkça taranıyor çünkü tüy dökümü de çok oluyor. eve asla wc sini yapmıyor ve kesinlikle kötü kokmuyor.

2 si benimle yaşayan rotweilerim Hera ve minyatür pincherim suzi var.
hera kendisiyle barışık dünyaya yememk yemek ve uyumak için gwelmiş bir fok balığı gibidir.
sürekli yemek yemeyi ve uyumayı sever. uyurken horlar. çok sıcak kanlıdır.
senede iki kez tüy döker. tüy döküm döeminden de inanamayacağın kadar çok tüy döker. oturup kalktığı yere resmi çıkar :)
geniş çeneli olduğu için salya sorunu yaşıyoruz. ve çok gaz çıkarıyor ve geğiriyor :)) ekonamik mamalar yiyebiliyor
suzi de minicik biblo gibi oyuncu bir köpektir. en sevdiği şey kucakta gezmektir. çok nazlıdır zoraki mama yer. masrafsız bir köpektir diyebilirim.
ama eğitim küçük ırklarl odukça zordur. bu yüzden srada eve çişini yapıyor.

köpeklerimizin hepsini kuru mama ile beslediğimizden koku sorunu yaşamıyoruz. 3 ü de dişi köpek fakat eşleştirmediğimizden yavru da almadık.

evde köpek beslemek keyifli fakat tüy döküm döneminde artık bıktım deyip bahçeye balkona bıraktığınız da hayvan ciddi anlamda bunalıma girer.

bir köpek sahibi olacaksanız..

öncelikle 15 sene gibi bir ömrü olduğunu unutmayın...
aylık ona özel bir bütçe ayırmanız gerektiğini..
sabah akşam onun ihtiyaçları için gezmeye çıkmanız gerektiğini..
onun eğitilebildiğini akıllı fakat fikirleri olmadığını bilin.
evde bir halıyı kemirdiğinde onu evden atmayın.
evde bir çok şeye zarar vereceğini. bir çok dostunuz evinizde köpek var diye artık size gelmeyeceğini de bilin.
tüm bunlara rağmen sadık bir dost arıyorsanız önclikle barınakları ziyaret edin.

Son düzenleme:
benim golden cnsi köpeğim var adı jessy evde besliyorum ama evimiz bahçeli dşarda gezdiremeğim zamanlar bahçeye bırakıyorum orda oynuyo kendi kendine bi tane de klübesi orda var çok tatlı çok seviyorum onu bi süre sonra çok alışıyosunuz eve her geldğmde kapıya o da geliyo beni karşılıyo kısacası o artık benim hayatımın vazgeçilmez bi parçası evde beslemekte de pek bi sorun yok tuvalet eğitimini verdikten sonra gerisi kolay :)

Benim evde baktığım,üzerinden araba geçmiş halde bulduğum malesef feçli yaşamak zorunda olan
cins olmayan ama çok yakışıklı bir oğlum var,

bahçede de 9 yaşında bir husky'im var

Öncelikle hayvan sahiplenirken bir evlat ediniyormuş gibi hem bilince hemde fedakarlığa ihtiyaç var,
sağlıklı aldığınız bir köpeğin bir süre sonra ciddi bir rahatsızlığı oluşabilir
hem özveri hemde sabır gerekir,aşıları,maması,bakımı ayrı bir bütçe gerektirir,
Bazen bir çok planını iptal etmek zorunda kalabilirsin
ben uzun zamandır tatile gidemiyorum,şehir dışına uzun süreli çıkamıyorum çocuğun gibi oluyor zamanla
sanki senden iyi kimse bakamaz gibi geliyor ona,
köpeğin kılından yada kokusundan çok onunla uzun yılar yaşamaya karar vermiş olman gerekecek.
hayvan beslemek bazılarında gördüğüm gibi,gözü akıyor çapak yapıyor bu yavrunun, petshop a götürüp değiştiricem bilinci değil kesinlikle
bugün sokakta yüzlerce euroluk zamanında ya çocuğu istemiş ya kendi heves etmiş sonra sıkılınca kapının önüne konmuş hayvanlarla dolu,

ve hayvan sahiplenmek isteyenler
barınaklar bakıma ve sevgiye ihtiyacı olan birbirinden güzel köpeklerle dolu
onları sahiplenelim...

Sofia...Canımsın sen benim...Benim de körüm,sağırım bi dolu talihsiz hikayesi olan 29 kedim var...ALLAH seni hiç darda bırakmasın

benımde bı goldenım var 5 aylık çok tatlı bizim evimiz bahçeli deil ve küçük o yuzden gunde 2 kere dısarı cıkıoruz tuvaletını tam tutamıo henuz balkona yapıo arada bıde tuy problemı oluo tabı annem bunu sorun yapıo hergun supuruorum ama ben kızımı cok sevıorumm umarım bı an once bahcelı bı eve tasınırız da oda mutlu olur annemde

anneler sorun çıkartıyo tabi benim annem hemşire o çok itiraz etmşti başta ama şmdi alıştı çok tatlı oluyolar benimki de kız dişiler daha sadık olurmuş erkek olanlar dişilerin peşnden kaçıp gidebiliyomuş bi süre pet shop sahibi bi bayanın köpeği öyle kaçmş ilan vermişler gazeteye 1 hafta sonra bulunmuş

Sofia...Canımsın sen benim...Benim de körüm,sağırım bi dolu talihsiz hikayesi olan 29 kedim var...ALLAH seni hiç darda bırakmasın

Amin cümlemizi canım
Rabbim vicdanı olan kimseyi dara düşürmesin,
biz olağan dışı bir şey yapmıyoruz aslında
sadece bu kadar çok hayvan düşmanı var ki aralarından sıyrılabiliyoruz o kadar,
ben artık diyorum beslemiyorsanız eziyet etmeyin bari,
mahallenin delisi oldum 11 tane kedim var benim de,senin de dediğin gibi hepsinin de bir hikayesi :))

artık ne kadar okusa da cahil,ne kadar sosyal olasa da bu sosyalliği sadece insanlarla kurabilen,
güçlerini egolarını hayvanlar üstünden tatmin eden insanlarla
kavga etmekten ben bıktım onlar bıkmadı.

Rabbim bize yardım etsin ki onlar adına daha büyük şeyler yapabilelim
çünkü sonu gelmeyen bir şey bu hayvanlara uygulanan şiddet ve duyarsızlık

İyi ki mahallenin delisiyiz benim canım...RABBİM gönüllerine merhamet versin diye dua ediyorum ...Islah etsin,olmuyorlarsa yok etsin ne diyeyim bıktım artık eziyetlerinden...Seni de patili canlarımı da kocaman öpüyorum

arkadaşlar ya aranızda field spain besleyen varmı. Besleyeceğim köpeğin türü o sanırım o ama field spainler türkiye de varmı ?

ya arkadaşlar acil bir cevap lazım. field spaniel alacağım 1 kaç gün sonra. fieldler kuş avında kullanılıyorlar ama evimde kuş , kaplumbağa var yardım edin Ltf. köpek eve gelnce kuşa saldırırmı ( _?

iyi geceler,
bende aranıza katıldım .bir kızım var adı tarçın daha 53 günlük 1 haftadır bizimle yaşıyor.ama 1 haftada hayatımızı değiştirdi çok güzel harika bir köpek.ama daha önce hiç köpek bakmadığımız için bazı konularda çok acemiyim sizlerin yardımına ihtiyacım var.yanlış eğitim vermekten korkuyorum.henüz tuvalet eğitimini bilmiyor bizde uğraşıyoruz çevreden ve veterinerden öğrendiklerimizle .daha aiıları bitmediği için banyo yapması yasak dedi veteriner hava çok sıcak bazen kokuyor bende sabunlu bezle her gün hatta sabah akşam siliyorum.ıslak mendil kullanmamı önermedi veteriner bende sabunlu bezle temizliyorum.arkadaşlar tuvalet eğitimi, yemek düzeniyle ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim.komutları öğretmeye başlamak için çokmu erken yardımlarınızı bekliyorumm:))

erken yaşta başlıcağınız eğitim hem köpeğinizin düzenli yaşamasına,hemde sizin için çok büyük avantaj sağlmakta...kim isterki sürekli tuvaletini yapsın eve fakat çok küçük daha :))) idrarırını tutamayabilir daha bebek olduğu için..biraz sabır gerektirir.çalışıyomusunuz bilmiyorum ama en iyi yöntem gözlemlemektir. günde 3 öğün vermeniz yeterli yemeğini..zararlı besinlerden kaçının.pro kuru mamalar öncelikli tercihiniz olsun. büyümesi,gelişimi için önemli vitaminleri kendiniz hazırlayarak yapamazsınız.tavuklu mama yaz ayları için tercih etmeyin.egzama,mantar küçük yaşta sıkıntıya sokabilir.kuzu etli,somonlu,geyik etli gb ürünleri kullanablirsiniz..tuvalet için ilk gün gözlemleyin suyunu yemeğini yedikten hemen sonra mı yapıo,yada uykudan kalktın sonramı...ona göre yapmasını istediğiniz yeri belirleyip (ona yakın ve uygun neresi varsa)oraya yapmasını yavaş yavaş sağlayın.çiş damlaları biraz kurtarıcanız olabilir.ondanda temin edebilirsiniz.dışarı çıkması için aşılarını tamamlanmasını kesinlikle bekleyin.bağışıklık sistemleri çok zayıf.ciddi hastalıklara neden olabilir.helede bu döneminde 2 köpeğimi kaybettiğim kanlı ishal vardır..ne kadar dikkat o kadar mutluluk :)
sevgilerle:)

çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.bu gün yine aşıya gittik 2 tane aşı yaptı veteriner .tarçın bu günlerdde çok iştahsızdı bide mamasını dewğiştirmiştik galiba onu sevmedi veterinerde takviye olarak konserve mama verdi bunu kuru mamayla karıştırıp yedirmemi söyledi,sabahlarıda yumurtayı pişir ve kabuğuyla bilendırla biraz ezip ver dedi.ısrarla veterinere dışarı çıkarmamızda sakınca varmı diye soruyorum ve her defasında hiç bir sorun olmadığını sadece tuvalet için çıkarmamızın çok da iyi olacağını söylüyor.tabi başka köpek ve kedilerin yaklaşması yasak .kedi ve köpek gördüğünüz anda ordan hemen uzaklaştırın ama dikkatli olduğunuz sürece mutlaka indirin diyor.sizin ne cins köpeğiniz vardı bide ne marka mama kullanıyosunuz burda yasaksa özelden yazabilirmisiniz.hoşçakalınnn:))

geçen kış çocuklar bizim köpeğin ayağına taş atmışlar kızımla 2 gün ağladık hemen veterinere götürdük şükür kırık yok ezilme var dedi 1,5 ay topal gezdi elimizle besledik depresyona girdi ondan küçük çocukları sevmiyor

Hahaaa :)Kangal gibi yürekliliğe sahip oldukları doğru ufaklarında.Benim İzmirdeki Bakırımın yavrusu Cancan hep asiydi hep asi..Nasıl kocaman köpeklere kafa tutuyor görseniz ufacık boyuyla Sevimli büyük dostlarımızla hem arkadaş oluyor hemde arada tepesi atınca havlayıp kabadayılık yapıyor,büyük köpişlerde asilliklerinden olsa gerek bi köşeye çekiliyor resmen :) Çok özlüyorum,İstanbulda yeni bir dost edinene kadar özlemimi hafifletemiyeceğim,arada İzmire ailemin yanına gidip görmekle olmuyor ölüyorum özlemimden

merhaba , bız yakın bır zaman ıcersınde evlenecegız ve bır sure sonra evımıze maltese cinsi kopek almak ıstıyoruz eşımle bırlıkte. Bır suredır arastırıyorum bakımı omuru gereksınımlerı tarzı seylerde. Bunu ogrenmenın en ıyı yontemı besleyen kısıler tarafından alınan tavsıyelerdır bence. Ay_82 orkıde hanım sız belırtmıssınız bu cınsten kopek beslıyorum dıye ve cok guzel yorumlarda bulunmussunuz.Oncelıkle sıze cok tessekkur ederım. Bazıları bu cıns kopeklerın cok kucuk ve bahısıklıklarının dırencsız oldugu ıcın dısarı cıkartılmasının zararlı oldugunu soluyorlar. sız gunde 2 kere dısarı cıkartıp gezdırıyormussunuz demekkı bu ya bır hurafe yada sız sanslısınız.Bırde pıyasa arastırması yaptım ınsanlar bu ısı resmen tıcarete dokmusler ve bu yavrular ıcın ortalama 1000 tl gıbı bır fıyat ıstıyorlar. Maltese cinsi ile ılgılı daha fazla bır acıklama ayparsanız yada sızınle bu konu hakkında konusabılırsek bıze cok yardımcı olmus olursunuz. Sımdıden cok tsk ederım

Son düzenleme:

merhaba , bız yakın bır zaman ıcersınde evlenecegız ve bır sure sonra evımıze maltese cinsi kopek almak ıstıyoruz eşımle bırlıkte. Bır suredır arastırıyorum bakımı omuru gereksınımlerı tarzı seylerde. Bunu ogrenmenın en ıyı yontemı besleyen kısıler tarafından alınan tavsıyelerdır bence. Ay_82 orkıde hanım sız belırtmıssınız bu cınsten kopek beslıyorum dıye ve cok guzel yorumlarda bulunmussunuz.Oncelıkle sıze cok tessekkur ederım. Bazıları bu cıns kopeklerın cok kucuk ve bahısıklıklarının dırencsız oldugu ıcın dısarı cıkartılmasının zararlı oldugunu soluyorlar. sız gunde 2 kere dısarı cıkartıp gezdırıyormussunuz demekkı bu ya bır hurafe yada sız sanslısınız.Bırde pıyasa arastırması yaptım ınsanlar bu ısı resmen tıcarete dokmusler ve bu yavrular ıcın ortalama 1000 tl gıbı bır fıyat ıstıyorlar. Maltese cinsi ile ılgılı daha fazla bır acıklama ayparsanız yada sızınle bu konu hakkında konusabılırsek bıze cok yardımcı olmus olursunuz. Sımdıden cok tsk ederım

eğer kücük bir köpekse evde beslemenin sakıncası yok bence aynı zamanda bazı büyük ırklar da buna uygundur. Ama alman kurdu,çoban köpekleri,kurtlar ve diğer aşırı enerji harcaması gereken ve fazla havlayan köpeklere yazık olur bence evde beslenirse. Çünkü çoğu kişi kusur bulunca ya da sıkılınca o canları terketmekten hiç vicdani rahatsızlık duymaz. Ama ben köpeğimle cok ilgilenirim onunla beraber yürüyüş yaparım diyorsanız siz bilirsiniz. Burada bunu tartışmanız cok hosuma gitti ben para ile köpek alınmasına karşıyım. Ama sizler en azından alacagınız cinsi önceden araştırıp bu sorumluluk altına giriyorsunuz. Sonradan aaa bu köpek tüy döker miydi ya, ya da bu köpek bu kadar hırçın mıydı yaaa demezsiniz böylece. CANınızla uzun yıllar mutlu yaşarsınız umarım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…