Taşınırsınız. Bu kadar basit.Öyle olmuyor işte..bir apartman dairesiniz ve tüm komşular şikayetçi
.ne yapabilirsiniz..
Düşündüğünüz şeyleri söylemedim ki..Taşınırsınız. Bu kadar basit.
Apartmanda sorun çıkarsa ev değiştirmek yerine köpeğinizi vermeyi düşünüyorsanız zaten köpek sahibi olmaya hazır değilsiniz demektir.
Hedef almadığınızı biliyorum
Muhabbet olsun diye dedim.
Ya benim en büyük şansım şehir merkezinde bahçeli evimizin olması.
Kaz beslemişliğim bile var.
kavuncumHala çatlatmalara devam ediliyor, şimdi bayılazzzaamÇok imrendim gerçekten, güle güle oturun ve de besleyin
Benim köpeğim 10 yaşında. 10 yıldır gözüm gibi bakıyorum. Köpeğim için ev de taşıdım, tatile gitmediğim zamanlar da oldu. Senede 3 defa başka şehirdeki büyük bir hayvan hastanesine götürüyorum kontrolleri için.
10 yıldır köpeklerle ilgili ne bilgi olursa okurum. Mama araştırması yaparken bizdeki internet siteleriyle yetinmem, yabancı forumlarda gezerim. Firmaya e-posta atarım.
"Zaten ölecek" denilen bir köpeği 10 yaşına getirdim.
Köpek sahibi olunacak ya da olunmayacak fark etmez, yeter ki kedilere nazaran daha çok korkulan ve taşlanan bu hayvanlar için yanlış bilgiler ve ön yargılar olmasın.
Kangallar hariç büyük ırklarda salya problemi olur. Salyadan kastım sevdiği yemeği görünce ağzı sulanması değil, bildiğimiz salya. Küçük ve orta ırklarda bu olmaz, oluyorsa büyük ihtimalle bir sağlık sorunundandır.
Ev yemeği verilen, kalitesiz mama tüketen köpeklerde koku olur. Yıkansa da o koku geçmez, benzetme yapalım, bir nevi içteki çürümenin dışa vurumu gibi düşünün.
Şu 10 yılda ben çooook çok ünlü bir mama markasını bilmeyen veteriner gördüm, arta kalan tavuk kemiklerini ver yesin gitsin diyen veterineri bile gördüm. (bilmeyenler için özellikle pişmiş tavuk kemikleri hayvanlarda bağırsak yırtılmasına sebep olabilmekte, bu da kanamaya, geç kalınırsa da ölüme yol açar)
Özür dilemek, teşekkür etmek, bilmiyorum ya da yanlış biliyorum demek zor olmasa keşke. Bu yapılamıyorsa fikrimiz olmadan zikrimiz olmasın.
Hanımefendi 19 yıldır İstanbul'da ve apartmanda köpekle yaşıyorum. İstanbul'da ev bulmayı da taşınmayı da inanın iyi biliyorum.Düşündüğünüz şeyleri söylemedim ki..
Taşınırsınız demek drmesi kadar kolay değil..istanbulda ev bulmak da taşınmak da ayrı bir sorundur..her şeyi düşünüp bir can a sahip olmayı isterim..yani şöyle değil..olmazsa burdan da taşınırım olmazsa burdan da burdan da...
Ben köpeğimi zaten vermem ki..o değil ki konu..Hanımefendi 19 yıldır İstanbul'da ve apartmanda köpekle yaşıyorum. İstanbul'da ev bulmayı da taşınmayı da inanın iyi biliyorum.
Alternatifiniz köpeğinizi evden göndermekse taşınırsınız demesi o kadar kolay. Olmazsa eğer evet taşınırsınız. Köpeğinizi vermezsiniz.
Hahaha
Hahahakavun kokusu bunları okuyunca seri halde kibleyecek herhalde bizi
Aa benim bir de crested gecko türü kertenkelem vardı bak unuttum, kendine özel teraryumunda ailemizin ferdi idi.
Bizde yaban kertenkelesi var doğal o saylanır mı?
Şaka bir yana da sincap besliyecektim içimde kaldı.
Annem yazık hayvana dedi.
Ben sürüngen seviyorum, yılan, kertenkele, timsah falan.
Ben de artık tavşan almam mesela, kafeste bırakamıyorum çünkü akşamları salıyorum mutlaka. O da zor oluyor, hayvana üzülüyorum. Bir oda, balkon falan ayıramadığım sürece tavşan almam daha.
kavuncumpinoli 'yi görüyor ve arttırıyorum.
Bahçeli evde büyüdüğüm için tavuklarım, ördeklerim, güvercinlerim, kekliklerim oldu.
Ailem hayvan sevdiği için bahçeli evde de apartmanda da köpeklerim, kedim, tavşanlarım, guinea piglerim, hamsterlarım, muhabbet kuşlarım, kanaryalarım, Jako papağanım, sultan papağanım, sürüsüne bereket akvaryumlarım, kerevitinden su kaplumbağasına çeşitli su hayvanlarım oldu
Beni hala seviyor musun
Oy yerim ben onu yaaaa, kuru mama severmiş. Ben de üzülüyordum mecburiyetten yiyor diye. Tamam, zaten bir ay kedi maması alıyorum sokaktakiler için, bir ay da köpek maması.Erişkin kirpiler kedi mamalarını severek yer. İnek sütü verilmemelidir. Yüksek miktarda laktoz içerdiğinden kirpiler için öldürücüdür, çünkü kirpiler laktozu sindiremez. Bu durum barsaklarda ishale sebebiyet verir, ishale bağlı su kaybı ve beslenme yetersizliğinden ölür.
kaynak : vikipedi
@kavunkokusu
Oy yerim ben onu yaaaa, kuru mama severmiş. Ben de üzülüyordum mecburiyetten yiyor diye. Tamam, zaten bir ay kedi maması alıyorum sokaktakiler için, bir ay da köpek maması.
Artık sokaktaki kedi köpekleri besleyenler gözümde çok sıradan, kirpi besliyorum ayol
İnek 1 tane olmaz ama. İneklerin aynı insanlar gibi en iyi arkadaşları oluyormuş ve ondan ayrıldıkları zaman üzülüyorlarmışBenim için de sıradan.
Ben inek alalım dedim babama da abarma dedi
İnek 1 tane olmaz ama. İneklerin aynı insanlar gibi en iyi arkadaşları oluyormuş ve ondan ayrıldıkları zaman üzülüyorlarmış
Ben bizzat gördüm ya, kuşun bir tanesini kedi kaptı, diğer kuş nasıl çırpındı üzüntüden, arkadaşının etrafında pervane gibi döndü. Çok üzücü bir olaydı. Bir de zamanında balkonumuzda yaralı güvercin bulduk, kocaman bir sepet aldık içine koyduk, uçamıyordu çünkü. Veterinere götürdük bir süre. O süre boyunca her gün ama her gün arkadaşı balkonumuzdaydı, gitmedi. 1 hafta sonra iyileşti, arkadaşı gelince balkondan bıraktık, mutlu sonYok zaten birkaç tane alalım demiştim ben.
Ama çalışıyorum yetişemem babam da yaşlandı artık.
Bir de ben beslediğim hayvanı satamam ya da etini yiyemem.
Sanırım hiçbir hayvan arkadaşsız kalmak istemiyor.
Kaz almıştım da çiftini de alın ölür demişti satan kişi.
Yavrum artık evcil kirpi besleniyor evlerde. Bildiğin üretilip sahiplendiriliyor. Ama Afrika kirpisi çünkü yerli türleri doğadan almak yasak.Oy yerim ben onu yaaaa, kuru mama severmiş. Ben de üzülüyordum mecburiyetten yiyor diye. Tamam, zaten bir ay kedi maması alıyorum sokaktakiler için, bir ay da köpek maması.
Artık sokaktaki kedi köpekleri besleyenler gözümde çok sıradan, kirpi besliyorum ayol
Yavrum artık evcil kirpi besleniyor evlerde. Bildiğin üretilip sahiplendiriliyor. Ama Afrika kirpisi çünkü yerli türleri doğadan almak yasak.
O kadar sevimliler ki anlatamam. One dio'ya kirpi yaz galerilere bak, insan kendini zor tutuyor almamak için. Ama köpek gibi günlük ilgi istiyormuş.
Yavrum artık evcil kirpi besleniyor evlerde. Bildiğin üretilip sahiplendiriliyor. Ama Afrika kirpisi çünkü yerli türleri doğadan almak yasak.
O kadar sevimliler ki anlatamam. One dio'ya kirpi yaz galerilere bak, insan kendini zor tutuyor almamak için. Ama köpek gibi günlük ilgi istiyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?