Evde köpek besleyenler..

Evimiz bahçeli, 10 haftalık bi kızım var Husky cinsi, hergün dışarı çıkarıyoruz saatlerce oynuyoruz, bebek olduğu için 3 saatte bir dışarı çıkarıyoruz tuvalet için ve buna geceler de dahil, eğitmesi zaman ve sabır gerektiriyor, masrafa gelince veterineri, maması, (bizimki mamaya burun kıvırıyo arada tavuk veriyoruz), eğitme için özel mamaları, oyuncakları, eğitim için götürdüğümüz kursların ücretleri, banyosu, bakımı gibi bir sürü şey var. Apartmanda bakacaksan hergün düzenli dışarı çıkarman gerek. Dışardan göründüğü gibi kolay değil kısacası.

Can'ım benim bir yasinda dogo argentinom var, cok Zaman ayırmak zorunda kalıyorsun. Yıllar sürecek sorumluluk ve ayrıca kopek eğitimi ve bakımını iyi araştırmalısın. Hic kolay degil inan. Evde dökülen tüyleri sana anlatamam. Surekli rulolarla eşyaları temizliyorum özellikle yıkadıktan sonra. Evde cikan isi tahmin edemezsin. Biz Bahçeli bir yere taşınmayı planlıyoruz şimdiden dort goz bekliyorum ki bahçeye yerleştirmek icin. Günlük onu koşturup yorman gerek ki enerjisini atsın diye. Evde eşya bırakmaz yoksa. Surekli dışarıyı istiyorlar evde durmak istemiyorlar. Ben her gün kopek sahibi arkadaşlarla buluşup oynatıyorum bu da yetmiyor bazen. Simdi namaza başladım her namaz vakti kıyafet değiştiriyorum ve zaten her odaya girmiyor bir odada ibadet edebiliyorum sadece. Sorsan pişmanım taşınmadan aldığım icin cunku ver deseler veremem de. Ona da yazık bana da cunku bağlandık baskasina veremem. Yanı bin defa duşun derim cok uğraş...

sırf sen iş dönüşleri sarılabileceğin bişey arıyosun diye hayvanı dört duvar arasında yalnızlığa mahkum etmek istiyosun nasıl sevgi bu ya.
babam almıştı bakamamıştım vs. diye konuyu geçiştircek kadar da pek önmsemiyosun anlaşılan bakımını ve eğitimini.
Sadece tuvalet alışkanlığını kazandırmak içni bile peşinde gezmek gerekiyo ki bebek gibi herşeyiyle sürekli ilgilenmen gerek aşıları temizliği komutları tüyü banyosu maması eğitimi ödül maması..
lütfen hayvana yazık etme kendine bi peluş ayı falan al.

Apartmanda köpek olmaz malesef. Havlasa, evde koşsa dert olacak atmak zorunda kalırsanız ne olacak o zavallıya? Burada kedinin ayak seslerinden rahatsız olan komşular okuduk. Kedi narin bir hayvan minicik patişleri var ne kadar ses yapıcak. Ona bile birşey buluyorlarsa köpek cok zor hemde oyun ve gezme ihtiyaçları çok fazla eve kapatmak doğru değil. Hergün saatlerce gezdirebilecek misin aksatmadan

Çok üzül

Çok üzüldüm..ben de isviçre dağ köpeğini istiyorum..cins olsun die bir takıntım yok ama..
Güzelim ülkeden hayvanı Türkiyeye götürme bence o oranın iklimine ortamına alışık...
Ama şu eşiniz kafasındaki insanları da anlamıyorum; insanlar sürekli "aman köpeği eve hapsetmek yazık" diyor da, nerde yaşasın bu hayvanlar? Sokaklarda istenmezler, zehirlenirler, araba çarpar, hastalanırlar... Zaten yemek su bulmaları da sıkıntı, insanlar korkar barınaklara attırırlar, barınakların hali içler acısı. Bahçeli evi olup hayvan bakabilecek insan sayısı da o kadar fazla değil...
Ancak çalışacaksanız çok zor evde bir köpeği tek başına bırakmak... İşe gitmeden önce sabah tuvalete çıkarmak, ona göre eve dönüş saatini ayarlamak vs bir çok sorumluluğu var... Eğer illa bir hayvan bakmaya hevesiniz varsa kedi bakın, çalışan bir insan için bakması çok daha kolay... Kedi kumunu koyup temiz tutmanız, mamasını, suyunu eksik etmemeniz, genel sağlık muayenelerini aşılarını yaptırmanız yeterli...

İlk 3 gece kapıyı tekmeledi.Ağladık annemle.Şimdi ise kapı açık olsa da gelmiyor.Daha özgür bahçede
Bahçeye kac yasinda koydunuz? Biz yanına bir tane daha alacağız arazi yeterli olursa birlikte yasasınlar diye. 3 günde alıştı mı Cidde'n? Cok kafama takılıyor.

Bahçeye kac yasinda koydunuz? Biz yanına bir tane daha alacağız arazi yeterli olursa birlikte yasasınlar diye. 3 günde alıştı mı Cidde'n? Cok kafama takılıyor.

Toplamda 5 sene kaldı evde.Alıştı,evet.Ama o arada kararlılığımızı korumamız gerekti.Gerçi bana kalsa yapamazdım.Annem kesinlikle direndi.Evde dediğim gibi özgürlükleri kısıtlı.Onu geçtim,gelenlerden de rahat olmuyor.Ne eleştiriler bitiyor,ne "aman tüy var mıdır"lar,ne de "bu eve melek girmez,namaz kılınmaz"lar...Üstüne bir de gelen korkuyorsa arka odaya kapatma durumumuz oluyordu... Biz yanına almadık,çünkü vardı zaten bahçede golden köpeğim.Sonra da kendi bebişleri oldu.İsteyenlere verdik ama 1 tanesini ayırdık yanına.

Evet ama bu cins ılıman mrvsimde de yaşayabiliyormuş..büyük cins olması brni endişelendiriyor

Hım ben de büyük cins severim.
Ama evde bakımı çok zor olur ya.
Sizin açınızdan değil de hayvan açısından.
Bir de ılıman iklim köpeği demişsiniz de Türkiye pek ılıman değil ki.
Baya baya sıcak.
Özellikle Ege.

Yurtdışında beslemek yasak değil..burda herkes besliyor..sokak kedisi köpeği yok bırda..
Bencillik sanki apartmanda beslemek haklısınız ama ben de seviyorum çok elimde değil.
Canım yurtdışında apartmanda beslemek yasak,en azından benim yaşadığım ülkede yasak,burda da sokak hayvanı yok,ben de hayvanları çok severim ve küçükken kedi köpek tavşan herşeyi besledim,ama evimiz müstakildi

Hedef almadığınızı biliyorum
Muhabbet olsun diye dedim.
Ya benim en büyük şansım şehir merkezinde bahçeli evimizin olması.
Kaz beslemişliğim bile var.

Heves için lütfen almayın, resimlerine bakmak istemek bunlar güzel ama Evlat gibi sorumluluk isteyen birşey
Ben kuşu bile gündüzleri çalıştığımız için yalnız kalıyor diye üzülüyorum ki bu köpek
Evde yokken havlamaları olacak, ilgi isticek, tualet konusu var
Siz iyi düşünün derim
Çünkü sonradan bırakmak var

Evet bahçede bir tane daha olmasi avantaj o Zaman :) içim rahatladı. Bir de benimki buyuk bahçede daha Mutlu olur sanırım

Babam aldığında ben on bir yaşımdaydım..
Düşünmr aşamasındayım elbetteki köpek için eziyet olacaksa almayacağım..

Hedef almadığınızı biliyorum
Muhabbet olsun diye dedim.
Ya benim en büyük şansım şehir merkezinde bahçeli evimizin olması.
Kaz beslemişliğim bile var.
Hala çatlatmalara devam ediliyor, şimdi bayılazzzaam Çok imrendim gerçekten, güle güle oturun ve de besleyin

Şu konuda da yine anladık ki, laftan anlamayan insanoğludur, hayvanlar laftan sözden anlar, biz insanlar hayvanlar kadar olamıyoruz bazen.

Benim köpeğim 10 yaşında. 10 yıldır gözüm gibi bakıyorum. Köpeğim için ev de taşıdım, tatile gitmediğim zamanlar da oldu. Senede 3 defa başka şehirdeki büyük bir hayvan hastanesine götürüyorum kontrolleri için.
10 yıldır köpeklerle ilgili ne bilgi olursa okurum. Mama araştırması yaparken bizdeki internet siteleriyle yetinmem, yabancı forumlarda gezerim. Firmaya e-posta atarım.
"Zaten ölecek" denilen bir köpeği 10 yaşına getirdim.

Köpek sahibi olunacak ya da olunmayacak fark etmez, yeter ki kedilere nazaran daha çok korkulan ve taşlanan bu hayvanlar için yanlış bilgiler ve ön yargılar olmasın.

Kangallar hariç büyük ırklarda salya problemi olur. Salyadan kastım sevdiği yemeği görünce ağzı sulanması değil, bildiğimiz salya. Küçük ve orta ırklarda bu olmaz, oluyorsa büyük ihtimalle bir sağlık sorunundandır.

Ev yemeği verilen, kalitesiz mama tüketen köpeklerde koku olur. Yıkansa da o koku geçmez, benzetme yapalım, bir nevi içteki çürümenin dışa vurumu gibi düşünün.

Şu 10 yılda ben çooook çok ünlü bir mama markasını bilmeyen veteriner gördüm, arta kalan tavuk kemiklerini ver yesin gitsin diyen veterineri bile gördüm. (bilmeyenler için özellikle pişmiş tavuk kemikleri hayvanlarda bağırsak yırtılmasına sebep olabilmekte, bu da kanamaya, geç kalınırsa da ölüme yol açar)
Özür dilemek, teşekkür etmek, bilmiyorum ya da yanlış biliyorum demek zor olmasa keşke. Bu yapılamıyorsa fikrimiz olmadan zikrimiz olmasın.

kavun kokusu Kuzu, keçi, tavuk ve 6-7 tane sokak kedisini saymadım bile
İsteyen istediği hayvanla (öküz hariç ) yaşaması dileğimle.....
Sevgi ve kızgınlık karışımını bir arada yaşıyorum Kızsam mı, sevinsem mi, iç mi çeksem ne yapsam bilemedim. Güldür güldür izliyorsunuzdur umarım, çünküüüüüü;

Ama hasetsiz, nazarsız bir şekilde diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…