• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde mi kaldım

Neredeyse her gun kocasindan dayak yiyen bi kadinin 'aa 30 yasinda o kiz hala bekar mii' diye dalga gecisini duydu bu kulaklar.

33 yas cok genc bi yas ayrica evde kalmak ne demek,biri 35yasinda evlenince 5-10 yil evde kalmis sonra evlenmis mi oluyo,e hani evde kalmisti nasil evlendi o zaman ,mantiga bak!
O zamanda çok geç evlendi alan olmadi derler. Hep diyecek birsey bulurlar.

Maybe Ladyy Maybe Ladyy tek sorun o değil canım kandirilmak
Insanlar bazen kendilerini bazi ozel muamelelere layik gorur, isin tuhaf tarafi ise onlardan baskasi onlarin bu ayricaliklara layik oldugunu dusunmemesidir, dun de soyledim, size yuzugu bu pirlanta diyerek öve öve verdiyse kandirilmissiniz ancak cogu erkek gibi tek tas sozcugunu kafasina kodlayip tek bir tasi olan her yuzugu ayni kefeye koyan erkeklerden de hakkini yiyorsunuz, bir arkadasim geldi otuzuna talipelri de yok degil ama gelelim yakisikli isterim diye tutturdu, amma velakin kendisi ortalama bir guzel dahi degil! Sonra da neden evlenemiyorum diyor, taliplerine bakiyor yakisikli degilse hic sans vermiyor, eee yakisikli olan da ona gelmiyor, Siz de para sacmayi seven erkek ariyorsunuz ama demek ki kimse buna talip degil, sizi elestirmemdeki sebep su, armudun sapi uzumun copu derseniz buraya bu konuyu acmaya mahkum olursunuz, beklentileriniz biraz makul olsun, 2-3 nisan 2-3 evliligin esigi vs, bu adaylarin hepsi kusulu siz kusursuz, kendinizi ugrunda olunecek, kapilarda kopek olunacak herkesin istedigi ama sizin secici oldugunuz yanilgisindan kurtarin, beklentilerinizi karislayacak bir kurban yerine anlasabileceginiz birisini arayin,

Mesela benim samimi kız arkadaşım var yaşı 39 namazında ve bekar aslada evlenmeyi düşünmüyor , kendisi çok zeki ama çirkin bence onu hiç bir erkek evlenmeye kandıramaz çünkü yalnızlığa alışmış hayat düzeni çok farklı şöyle ki yemek saatleri yürüyüş saatleri meyva , çay içme saatleri belli aslada değiştirmez , onun düzenine hiç bir erkekte uyum sağlamaz zaten cinselliktende iğreniyor aslada söz,
ettirmiyor
ama vakti zamanında babası buna epey baskı yapmış şöyle ki dama çamışır sermeye çıktığında babasıda dama çıkık bakarmış acaba etrafta erkek mi varda kızım damda ,
balkonda oturtmazmış mahalledeki erkekler ona bakmasın diye , birde bazı kıyafet giymesi yasakmış epey takıntıları var , böyle insanın evlenmemesi gayet normal

Ülkemize ne zaman tatile gelsem akrabalar

Bul birini evlen artık kim olursa
Bu yaşta iyisini bulamazsın zaten boşanmış çocuklu neyse kabul et
.
.
.
İnsani 5 dakikada bunalıma sokuyorlar. Akraba ziyaretinden korkuyorum artık. Sürekli ne kadar para kazanıyorsun soruları ya da evde kaldın.

Yurtdışında mahalle baskısı çok daha az.

Ben senin yerinde olsam TR'ye tatile bile gelmem.
Annemi görür giderim.
Akraba muhabbetinden de ayrı bir nefret ederim zaten.

Yoo bakış açın o kadar yanlış ki evde kalmak ne ? Özgüvenin yüksek olursa kimse sana aaa evde kalmış ne zaman evleniyorsun dahi soramazlar ! Sırf uyumsuz olduğun biriyle evlenip boşanmaktan iyidir bekarlık. En azından derdin tasan yok. Allah'a bırak ben öyle yapıyorum en hayırlısını Allah herkese nasip etsin. Bana şunu diyorlar kimseyi beğenmiyorsun inan yüksek kriterlerim yok insan olsun adam olsun istiyorum ama millette göre yüksek kriter ! Sanki mutsuz olduğumda millet gelicek benim üzüntümü yaşicak. Evlenmeye bilirsin de , evlenmek zorunda diilsin. 40 yaşıma kadar beklicem evlendim evlendim evlenmezsem yurttan çocuk evlat edinmeyi düşünüyorum. Hayatına odaklan.

Evlat edinme olayını ben de düşünüyorum.
Bekar kadına veriyorlar mı bilgin var mı?
Dün bir avukat arkadaşla da konuştuk bu konuyu.

Evet ama hayat enerjim neşem gitti sürekli yatıyorum agliyorum

Kızım saçmalama. Bak benim 35-40 yaşlarında güzel fit bakımlı mutlu huzurlu dolu dolu hayat yaşayan dünyayı gezen arkadaşlarım var. Kısmet işi bunlar ye, dua et ve sev :) hayat çok güzel ve sende öyle! Annene de şöyle dua etmesin sakin. Senin üzerinde bir baskı yaratır. Benim 37 yaşındaki bekar arkadaşım 28 yaşında evde kaldım mutsuz diye depresyonda depresyona giren arkadaşıma 33 yaşında evlenmekten vaz geçtim. Ve yeniden doğdum dedi. Gerçekten çok aktif ve mutlu hayatı var.

Diğer konunun biliyorum öbür adamla sadece evlenmek için mi evlenecektin. 2 yıl sonra bosanacaktin. Sen akilli bi kiza benziyorsun sonumuz ne olacak bunla diyip o adamdan çocuk yapmazdin. Eee o zaman. 2 yıl sonra aynı noktadan kendine el sallayacaktin. O adamdan ayrıldığını iyi olmuş.

Bizim erkekler garip bir kafada gerçekten

Kısa boy, 30 yaşına gelmeden g.t göbek salma, kel kalma; ne kadına saygı var ne ev işini bölüşme var anca g.t yayar televizyon izler...üstüne ağzını yaya yaya maaşlı kadın istiyorum der. Oldu canım ben de paramı sana yedircektim :KK66:

Günün yorumu ilan ediyorum bunu ;)

Günün yorumu ilan ediyorum bunu :KK66:

Bizim erkeklerin cidden mayası mı bozuldu nedir çözemedim hepsi bir garip.

Eski adamlara bakıyorum, gerekirse taş taşır sırtında ailesini muhtaç etmeyen , ayakkabısı pençeli gezen ama mağrur dik duran tiplerden çok var. Gerçek aile babası, hani belki sevgisini çok göstermez çocuklarına ama gerekirse canını verir, sapasağlam ailesinin arkasında durur.

Şimdikilere bakıyorum, 18lik kız gibi, nazlı....neyse.

Ülkemize ne zaman tatile gelsem akrabalar

Bul birini evlen artık kim olursa
Bu yaşta iyisini bulamazsın zaten boşanmış çocuklu neyse kabul et
.
.
.
İnsani 5 dakikada bunalıma sokuyorlar. Akraba ziyaretinden korkuyorum artık. Sürekli ne kadar para kazanıyorsun soruları ya da evde kaldın.

Yurtdışında mahalle baskısı çok daha az.

Bizim apartmandan kısa bir süre önce komşu evlendi . Bakıyoruz işte karşı komşu bağırıyor darısı başına diye :olamaz:

Toplum baskısı bende tavan yaptı :rapci:

Ben de 33 yaşındayım ve nişan attım.
Ayrıca onlarca kişiyle görüştüm.
Sorun ya onlarda ya bende.
Ne farkeder?
Olmuyorsa olmuyor.
Keyfimce yiyip içip geziyorum.
Lise ve ilkokul arkadaşlarımın kaçını gördüysem pinoli bu ne ya sen her geçen sene gençleşiyor musun diyorlar.
Siz evlenmeseniz siz de gençleşirdiniz diyorum.
Tek problem çocuk.
O da olursa olur olmazsa evlat edinmeyi ciddi ciddi düşünüyorum.

Haklisiniz.Evlenince ilahi bi evrene dahil olduklarini sanip,yucelik mertebesine erisiyo bunlar ,herkese laf soyleyebilme haddi de cabasi.
Egoları söyle o tiplerin kendilerini erkenden evlenmeye layık ve degerli görme. Oysa hic demutlu degiller bir cogu. Kocalarindan her türlü hakareti duyuyolar.

Toplumun beklentilerine gore yasayacaksak ölelim o zaman.
Bu yasima kadar duydugum sorular kronolojik siraya gore;

1.Ilk yil unv kazanamadim.Hangi bolum istiyosun? Komsunun kizi x bolum okuyuyor.olmasa evlenirsin artik.
2.Ünv.okudum.ataman var mi hemen atanacakmisin?

3.okul bitti calismaya basladim.
Evlenecekmisin.bak x in nisani oldu boyle ceyiz geldi.boyle dugunu oldu.armudun sapina takilma.evlen gitsin.sonra zor secersin.

4.evlendim.3 yildir su sorulara maruz kaliyorum.
Cocuk var mi?
Cocuk ne zaman yapacaksiniz?
X senden sonra evlendi cocugu kocaman oldu.
Bos gebelik gecirdim;
Hic bekleme hemen yap arkasi hizli olur.
Neden yapmadin bi sorun mu var?? Eeehhhh
Kpss ye hazirlaniyorum.once ataniyim herseyi yaparim diyorum.nasip kismet isi ne yapalim.

Insanlar bazen kendilerini bazi ozel muamelelere layik gorur, isin tuhaf tarafi ise onlardan baskasi onlarin bu ayricaliklara layik oldugunu dusunmemesidir, dun de soyledim, size yuzugu bu pirlanta diyerek öve öve verdiyse kandirilmissiniz ancak cogu erkek gibi tek tas sozcugunu kafasina kodlayip tek bir tasi olan her yuzugu ayni kefeye koyan erkeklerden de hakkini yiyorsunuz, bir arkadasim geldi otuzuna talipelri de yok degil ama gelelim yakisikli isterim diye tutturdu, amma velakin kendisi ortalama bir guzel dahi degil! Sonra da neden evlenemiyorum diyor, taliplerine bakiyor yakisikli degilse hic sans vermiyor, eee yakisikli olan da ona gelmiyor, Siz de para sacmayi seven erkek ariyorsunuz ama demek ki kimse buna talip degil, sizi elestirmemdeki sebep su, armudun sapi uzumun copu derseniz buraya bu konuyu acmaya mahkum olursunuz, beklentileriniz biraz makul olsun, 2-3 nisan 2-3 evliligin esigi vs, bu adaylarin hepsi kusulu siz kusursuz, kendinizi ugrunda olunecek, kapilarda kopek olunacak herkesin istedigi ama sizin secici oldugunuz yanilgisindan kurtarin, beklentilerinizi karislayacak bir kurban yerine anlasabileceginiz birisini arayin,

Bu yorumlarınızi aslında çok doğru bulmak ile beraber. Bu özel duruma uymadığını düşünüyorum. Benim evlilik yüzümü 280 liraya zirkon taşlı bişey aldık. Bu benim 7 yıllık ilişkim. Ben gerçek pırlantaya arkasında yatan vahşi ticaretten ötürü ilkelerim sebebiyle karşıyım hemde. Ama konu sahibine hak veriyorum. damat adayı olduğunu iddia eden tip kızımıza kıymet vermiyor. Adam kendi kültürünü kendi isteklerini yaşıyor. Bir uzlaşı yok. Kuyumcu gitti yüzük seçerken gostermediler mi ona bak bu tek taş pirlanta 2000 lira ama aynısı zirkon taşlı 200 lira. Uyanık bu arkadaş. Hadi diyelim önemli değil evlilik teklifi için seçtiğin mekan neden uyuruk. Niye konu sahibinin hoşuna gidecek yeri söylediği halde kabul etmiyorsun. Israr üzerine kabul edince niye söylemiyorsun. Niye uyumsuzluk yapıyorsun. Niye yuzugu sanki bir lütufmuş gibi veriyorsun. Sanki cevabi %100 evet olacakmis guveni nerden geliyor? Bombastik seftali aromasindan mi? Kizimiz evde kaldım diye üzülüyor ama işte belli ki o kadar evde kalmamış. :))

Neyse 30-35 yaşlarında belli bir birikime sahip insanlar için (bunlar asgari ücret almıyorlar bunun 5-6 katını alan insanlar) 1000-2000 bandında bir yüzük gayet makul bir istek.

Bizim erkeklerin cidden mayası mı bozuldu nedir çözemedim hepsi bir garip.

Eski adamlara bakıyorum, gerekirse taş taşır sırtında ailesini muhtaç etmeyen , ayakkabısı pençeli gezen ama mağrur dik duran tiplerden çok var. Gerçek aile babası, hani belki sevgisini çok göstermez çocuklarına ama gerekirse canını verir, sapasağlam ailesinin arkasında durur.

Şimdikilere bakıyorum, 18lik kız gibi, nazlı....neyse.

33 yaşındayım bi nişan attım iki kez de evlilik esiginden döndüm yapamıyorum o kadar dua eden annem var iliskilerim bi yerde patlak veriyor şu saatten sonra da zor gibi duruyor merak ettiğim şu toplum neden kadınları bu konuda eziyor benim yaşımda bekar erkek capkinken ben neden evde kalmış oluyorum ne yapayım topluma karışmak için rastgele evlilik mi yapayım?
30 yaşımda evlendim şimdi ki Aklım olsa beklerdim bikaç sene daha. O çok konuşanları bi kere terslesen bi daha ses edemezler ben Yaptım vaktiyle. Haa evlensen bile susmayacaklar ki çocuk ne zaman hadi ikinci ne zaman buna kardeş lazım vs .. Pek meraklıyız milletçe. Aynı insanlar evlenip boşandığında en ağır lafları söyleyen insan olur. Hiiiiiç bakma kimsenin lafına. Sen diyorsan ki artık evlenmek istiyorum o zaman Allah en kısa zamanda severek evlenecek birini çıkarsın karşına derim.

Back
X