• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde mi kaldım

Ya arkadaşlar herkes bırak tınlama falan diyor söylenenleri (haklılarda). Tasvipte etmiyor kimse bu tarz yaklaşan insanların tutumunu. Bu tabuyu da yıkmalıyız diyor her yorum yapan kişi madem. Bir Allah'ın kulu bile bunun aksini iddia etmiyor kaldı ki yazılanlardan belli.

Ee o zaman bu canımızı imalarıyla, laflarıyla, hal ve hareketleriyle yakan insanlar kimler. Herkes bu durumu yanlış buluyorsa, akıl karı değil diyorsa, herkesin hayatı kendine kime ne diyorsa bu bizi manevi (psikolojik) olarak üzenler kimler!!! Ya da neden her bekar, her evli olup çocuğu olmayanlar bu tip insanların istisnasız psikolojik baskısına maruz kalıyor, bunlarla karşılaşıp duruyor. Gerçekten anlamıyorum. Biz eminmiyiz bu yanlış bulduğumuz şeyi bilerek ya da bilmeyerek yapmadığımıza.

Yalnızca bu imaları yapan yaşlı teyzeler değil. Gayet tabi bizim neslimizden olan (yaşıtlarımız) bile bunu yapmaktan geri durmuyor.

Bence evlilik gerçekten sevdiğinle güzeldir . Evliliğin çevrene mutluluk veriyorsa , huzur veriyorsa güzeldir . Ben ailemden değil ama yakın çevremde kötü evlilikler gördüm . Bu beni etkilemiş olmalı hiç evlenmeyi düşünmedim . Hala da çok fazla düşündüğümü söyleyemem .Toplum baskısı var ama aileme de var asıl aileme olan beni rahatsız ediyor .

33 yaşındayım bi nişan attım iki kez de evlilik esiginden döndüm yapamıyorum o kadar dua eden annem var iliskilerim bi yerde patlak veriyor şu saatten sonra da zor gibi duruyor merak ettiğim şu toplum neden kadınları bu konuda eziyor benim yaşımda bekar erkek capkinken ben neden evde kalmış oluyorum ne yapayım topluma karışmak için rastgele evlilik mi yapayım?

Ataerkil toplumda yaşamının getirileri maalesef, erkek 40 yaşında bile olsa evde kaldı denilmez ama bir kadın 30'u geçmeye görsün şak diye yapıştırırlar damgayı.

Ataerkil toplumda yaşamının getirileri maalesef, erkek 40 yaşında bile olsa evde kaldı denilmez ama bir kadın 30'u geçmeye görsün şak diye yapıştırırlar damgayı.
Aynen oyle valla 50 deki erkegin kendinden eminligi ozguveni 30 yasindaki kadinda yok

Aynen oyle valla 50 deki erkegin kendinden eminligi ozguveni 30 yasindaki kadinda yok

O yaşa kadar evlenmeyen erkeğe hızlı yaşadı denilir ki bunu bir nevi övgü olarak sayıyorlar üstelik .
Her kadın evlenmek istemeyebilir, bu bile çok anormal birşeymiş gibi karşılanıyor.

Ne alaka ben 27 de evlendım cok mu iyi oldu pişmanım otuz dan sonra evlenen cok var ve mutlu olan

O yaşa kadar evlenmeyen erkeğe hızlı yaşadı denilir ki bunu bir nevi övgü olarak sayıyorlar üstelik .
Her kadın evlenmek istemeyebilir, bu bile çok anormal birşeymiş gibi karşılanıyor.
Dediginiz gibi her kadin evlenmek istemeyebilir ama toplum kadina evde kaldi lafinj yakistiriyor gecen ekmek almaya gitmistim bi teyze cocugun falan bekliyordur once sen al dedi teyze evli degilim dedim
Kizim niye evlenmiyorsub yarin oburgun baban olurse ne yaparsin

Ayni seyi misafir oldugum eve gelen satici teyzede soyledi

Hatta bugun munubuse bindigimde bi teyze kac cocugu var demisti 5 cocugum var diyesim gelmisti evet kiloluyum ama o zamanda daha 27 yasindaydim simdi 28

Yabanci insanlar dahi kendilerinde medeni durumumuza yorum yapma hakkini buluyorlar

Gecende bi akrabamiz seninde butun yasitlarin kuzenletin vs gitti seni yalniz biraktilar dedi (dolayli yoldan lafi evde kaldin demeye getiriyorlar)

Bigun cok fena tasasi size mi dustu diyesim geliyor

Kadin soz yada nisan atmis olsa bosanmis olsa suc ama erkek icin boyle birseyin onemi dahi yok unutulur gider

33 yaşındayım bi nişan attım iki kez de evlilik esiginden döndüm yapamıyorum o kadar dua eden annem var iliskilerim bi yerde patlak veriyor şu saatten sonra da zor gibi duruyor merak ettiğim şu toplum neden kadınları bu konuda eziyor benim yaşımda bekar erkek capkinken ben neden evde kalmış oluyorum ne yapayım topluma karışmak için rastgele evlilik mi yapayım?
Hayır tatlım sakın, toplum baskısı ve saçma sapan önyargıları sakin seni yanlış ve acele kararlara itmesin. Benim 40 ondan sonra ilk evliliğini yapmış ve mutlu sevgi kelebeği gibi ortalarda gezip milleti çatlatan ne tanıdıklarım var vala. Şimdi bi sürü seçeneğin var. Yavaş yavaş önüne çıkıp sen tarafından sinanacaklar. Keyif ehli sensin, canın ister evlenirsin istemez,beğenmez ve içine sinmezse evlenmesin. Okkkkadar.. ama tut ki evde kalmış kız kişisi panigiyle yanlış bi evlilik yaptın. . O zaman kaç secenek olacak önünde. .???? E geç evlenmenin bana göre tek dezavantajı oluyo işte onu inkar edemem... bebis:anneadayı: o olunca keşke daha genç yapsaydim da bu kadar uçurum olmasaydı aramızda diyosun. ..

Adeta zamanlar üstü bir dert. Eski konu hortlamış; kişiler yaşanmışlıklar yaşlar değişse de dert aynı ve değişmiyor: evde kalmak...

Ayol düşünmeyin öyle. Bir söz vardır istediğiniz bir şey olmuyorsa Allah sizi birilerinden koruyor demektir diye. Rabbimiz yanlış bir şey yapamaz mümkün değil. Biraz daha sabredin düşünmemeye çalışın. Çünkü kafaya ne takılırsa (aşk, iş, arkadaşlık) o olmuyor gerçekten :) Her şey pat diye oluyor :)

35 yaşındayım başımdan iki nisan olayı geçti ... İlk nisAnlimla düğüne bir ay kala ayrıldım resmi nikahim da olmuştu.. daha sonra başka birisiyle nisanlandim ,tam bir sene önce nişanı boZdum onunla da olmadı,şimdi yine olurmu olmazmi nasıl olur bilmiyorum ... Çok mutsuzum ...Duygularım yok oldu ,hissizlestim,mal gibi oldum ,ozguvenim gitti...

Back
X