- 26 Eylül 2014
- 4.537
- 9.920
- 358
- Konu Sahibi toprakyagiznehirim
-
pekı erkege bırsey takılıyormu? kız tarafı anne baba bırsey takıyormu kızlarınada damadada?Ben evde yuzuk takmadim. Disarida nisan yaptik istemeden sonra, iki kez alyans takmayalim diye.
Kayinvalidemler istemeye pirlanta set ve 2 bilezik getirmislerdi. Anneme de pirlanta kolye almislardi.
Nisanda 7 bilezik erkek tarafi takti, bir set daha aldilar. 10-12 tane de ceyrek takilmisti teyzeler-amcalar tarafindan.
Ben istemede hicbir sey beklemiyordum. Tamamen surpriz oldu. Olmasaydi da karismazdim.
Nisan icin bu kadar taki fazlaydi bile bana gore.
Kız tarafı erkege takı taktımı? Kız tarafı kızlarına bısı taktımı? bunlar nısandan oncemı konusuluyor bende soz nısan ısteme hepsını aynı gun evde yapıcam.aa o tarih benm düğün tarihim
ben de 3 ay önce sözlendim evde isteme,söz,nişan oldu hepsi bir arada
söz dedik ama biz el öptükten sonra 5-6 çeyrek taktılar. hatta nişan demediniz bize diye akrabaları kırılmıştı nişanlımın
Kızlar hıcbılgım yok yardımcı olun lutfen. bende soz nısan ısteme hepsını aynı gun evde yapıcam. Kız tarafı kızlarına ne takar? Damada nısanda takı takılırmı?İsteyen takabilir. Yani zaten evdeki sözde sadece kayınvaliden annen ve çok yakın birinci derece akrabalar takı takar. Gönüllerinden takmak geliyorsa takarlar
Sonucta davet edeceksen herkesi taki yap tabiki ailen ne dusunuyo o daha onemliMerhaba sevgili üyeler :) daha öncede isteme söz konusuyla ilgili sizlere danışmıştım fakat bazı aile sorunları yüzünden ertelemek zorunda kaldık. Çok şükür ailelerimiz tanıştı isteme oldu. Şimdi sıra söz ve nişan kısmında biz ayni akşam yapmaya karar verdik çünkü yaza düğünümüz olucak kısmetse:) 17 Kasım olarak tarih belirledik ve söz nişanda takı yapılması zorunlu bir durum mu? Ben ve erkek arkadaşım yüzükler takılsın birde kendisi hediye yapacak ama ailemden bazıları takı yap diyor bazıları yapma diyor arkadaşlarım nişan yapmayacaksın zaten takını yap eline para geçer diyor çok karıştım sizlerin başından da geçtiyse eğer nasıl ilerlediyseniz benimle paylaşırmısınız:) biraz uzun oldu ama hepinizi çok seviyorum şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
Kiz tarafi kizina istedigini takar maddi guce bagli benim annem bilezik kardesim ve babam ceyrek takti damada babam saat annem ve kardesim ceyrek taktiKızlar hıcbılgım yok yardımcı olun lutfen. bende soz nısan ısteme hepsını aynı gun evde yapıcam. Kız tarafı kızlarına ne takar? Damada nısanda takı takılırmı?
Soz nisan isteme ayni gun olacaksa taki muhabbeti icin kiz tarafi erkegi nisandan once eve cagirir konusulur ona gore hazirlikli olur herkesKız tarafı erkege takı taktımı? Kız tarafı kızlarına bısı taktımı? bunlar nısandan oncemı konusuluyor bende soz nısan ısteme hepsını aynı gun evde yapıcam.
Ben hiç nişanda takı takılan birini görmedim açıkçası.Yani farklı yörelerden arkadaşlarımda oldu ama hiç kimsenin nişanına para da götürmedim hep düğünde takıldığını gördüm.
Zaten akrabalara haber salamayacagına göre altınınızı alın gelin diye,oluruna bırak.
Hayır yapmıyor nişandaDamat ve annesi babası bir şey yapmaz mı sizde ?
yok biz zaten cok kalabalık değildik, kimse de bişey takmadı bizdenKız tarafı erkege takı taktımı? Kız tarafı kızlarına bısı taktımı? bunlar nısandan oncemı konusuluyor bende soz nısan ısteme hepsını aynı gun evde yapıcam.
Yöreye göre değişse de, anne-baba damada saat, maddi duruma göre bir çeyrek/yarım/tam altın takar. Kıza takılanlar düğünde alınıp tekrar takılıdığı için yine duruma göre düğünde takılacak olan ince zarif bir set istenebilir. Bunu istemezseniz yerine bir ya da iki bilezik uygundur.Kızlar hıcbılgım yok yardımcı olun lutfen. bende soz nısan ısteme hepsını aynı gun evde yapıcam. Kız tarafı kızlarına ne takar? Damada nısanda takı takılırmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?