Evde tek kalma korkusu

Güzel bir gözlem olmuş güldürdü
Ya hani yalnız olmayı çok seviyorum aslında sadece uyuduğumda çok çok sıkıntı oluyor
Bunun için ne yapacağımı bilemedim
Gece ve karanlık olsa hadi neyse de gündüz böyle bir problem yaşamamanız lazım aslında. Ben ses olsun diye televizyonu açık tutardım hep.

en hafif ruzgarda bile ters donen şemsiyelerden mi

Ayy Ben de karabasan yaşıyorum
Bu Kur'an fikrini uygulamaya alabilirim
Bizim de giriş kat aynı şekilde onun da etkisi var sanırım dediğiniz gibi

Gece ve karanlık olsa hadi neyse de gündüz böyle bir problem yaşamamanız lazım aslında. Ben ses olsun diye televizyonu açık tutardım hep.
Bu da mantıklı aslında
Çok televizyon alışkanlığım yok genelde kapalı durur ama artık olsa iyi olacak gibi

dönem dönem yalnız kaldığımda ürküyorum, üstünde durmuyorum, geçiyor. sonra hiç beklemediğim bir anda yine oluyor iki gün falan sürüyor, sonra unutuyorum yine, 2-3 ayda bir olur, dua okurum, o gece radyo açık uyurum, canlı yayın dinlerim, birilerinin uyanık olduğunu bilmek rahatlatır ama gündüzleri bu korku hiç olmaz, balkona çıkar geçen arabaara bakarım, hayatın işleyişi insanların bir yerlere yetişme durumu, yürüyenler vs varsa da tüm korkularımı alır

dönem dönem yalnız kaldığımda ürküyorum, üstünde durmuyorum, geçiyor. sonra hiç beklemediğim bir anda yine oluyor iki gün falan sürüyor, sonra unutuyorum yine, 2-3 ayda bir olur, dua okurum
Kur'an açıp dinliyordum yine unutmuşum
Tekrardan açayım iyi gelir belki
Teşekkür ederim

Ayy Ben de karabasan yaşıyorum
Bu Kur'an fikrini uygulamaya alabilirim
Bizim de giriş kat aynı şekilde onun da etkisi var sanırım dediğiniz gibi
Bende de karabasan (uyku felci) oluyordu ama bu sandığımız gibi bir şey değil. Uyku felci, REM uykusunda meydana gelir. Beyin uyku ile uyanıklık arasında gidip gelir. Ben bunun için doktora gitmiştim. İlaç kullandım bir hafta içinde geçti. Çok şükür bir daha hiç olmadı

Evet çok araştırmıştım zamanında
Ben gergin uyuduğumda özellikle olduğunu fark ettim
Ne güzel kurtulmussunuz
Nasıl bir ilaç ilk kez duydum bunun ilacı olduğunu.
Psikolojik bir ilaç ona da faydası mi oluyor acaba?

Bir çeşit antidepresandı. Benim çok işime yaradı

Şuan hatırladığım bir şey yok açıkçası
Belki çocuklukta yalnız bırakılmışsınızdır. Ya da yine çocukken izleyip etkilendiğiniz korku filmlerinin etkisinden çıkamamışsındır. Bence evde yalnızken korkmak için somut şeyler gerekiyor. Mesela kapıları pencereleri kapattığından emin olduktan sonra neden korkar ki insan? Böyle konuştum diye beni kalabalık bir evde yaşıyor sanmayın. Eşim çok uzun zamandır evde değil geldiğinde de bazen nöbetlere gider ben çoğunlukla evde yalnız yaşıyorum. Yani nerdeyse 7 aydır yok ve bunun kaç haftasını tek başıma geçirdim bilmiyorum. Bir ses duyduğumda aklıma gelen rüzgar mı çıktı veya bir problem mi var diye kalkmak oluyor. Ama kabul ediyorum bir defa biraz korkmuştum onda da yine evde yalnızım sabah 8 civarı salondan erkek sesleri ama çok gürültülü değil kısık seviyede, salona kadar korka korka yürüdüm bir baktım tv açık ama gece kapattığımdan yüzde yüz emindim. Herhalde elektrik gidip geldi Android tv nete bağlı kalınca mouse kımıldayınca bile açılıyor. Teknik sebeplerle açıldı herhalde üzerinde durmadım ama ilk defa o gün korktum :) Bence somut bir durum olmadıkça korkulacak bir şey de yok, beynimizdeki düşünceler sadece korkumuzu çoğaltıp duruyoruz.

Manevi kalkan olusturabilirsiniz:
Evde Kuran sesi acabilirsiniz ..
Uykuya dalana kadar ve uyaninca surekli ayetelkursi ihlas felak nas okuyabilirsiniz.
Ya hafız esmasini okuyabilirsiniz..

Ben de yeni evliyken bu durumu yaşamıştım geçti gitti yeni eve alışma sürecinde bunu yaşıyor insan geç saatlere kadar uyuyamazdım.

Açıkçası aklıma gelen net bir şey yok ama evet dediğinize katılıyorum tetikleyen bir şey olmuş olmalı
Belki de tespit edersem rahatlayabilirim.
Cidden korkutucuymus ama dediğiniz gibi olmuştur muhtemelen.
Teşekkür ederim

Manevi kalkan olusturabilirsiniz:
Evde Kuran sesi acabilirsiniz ..
Uykuya dalana kadar ve uyaninca surekli ayetelkursi ihlas felak nas okuyabilirsiniz.
Ya hafız esmasini okuyabilirsiniz..
Uyuyuna kadar Ayetel Kürsi çok çok iyi fikir bunu uygulayacağım yarından itibaren çok teşekkür ederim

Bende evde ses duyunca elime bıçağı kaptigim gibi her odayı güçlü bı şekilde geziyorum her nasılsa.

Bizim sizin gibi bir komşumuz vardı eşi polis. Eşi gece göreve gittiğinde ben kalıyordum yanında. Tam 7 sene kalmışım. Sonra çocukları olunca alıştı kadıncağız.
Bende 11 senedir yalnız yaşıyordum evlendim. Size önerim geceleri müzik eşliğinde kitap okuyabilirsiniz uykunuzu getirecektir ya da komedi filmi izleyin. Aklınıza kötü bir şey getirecek aktivitelerden kaçının. Zamanla alışacaksınız hatta yalnız kalmak isteyeceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…