Benim eşimin de nöbetleri çok oluyor. Ben 6 yıldır alıştım artık. Hep tek kalıyorum. Zaten tek kalmak istemesem de yanıma gelecek kimse yok. Kalinmayacak bir durum yok. Bekar olup başka bir şehre çalışmaya gitseydiniz aileniz de sizinle mı gelecekti yalnız kalma diye.
Meraba kizlar. Esim hemsire ve nobetle calisiyor ayda en az 7 en fazla 10 nobeti oluyor. Annem ve kv esim nobetteyken evde tek kalmami istemiyor. Gel bizde kal diye cagiriyorlar. Ben gitmek istemiyorum. Evimde kalmak istiyorum evimde daha rahatim ve bir degil iki degil esimin isi surekli nobet. Esim se bana hak veriyor ama gelin gorun ki annem, kv ve ailelerimizin diger uyerleri nasil tek kaliyon kalma yazik sana diyorlar. Annem ara sira kardesimi gonderiyor yanima. Bazen ben gidiyom anneme. Kv me gitmiyom ama. Nasil anlatabilirim ben onlara beni cagirmayin evimde kalabiliyorum ben diye?
Eşim şehir dışına iş için gider,bazen keyfi balığa gider.
Hamileyken son günlerimde dahi yanımda kimseyi istemedim veya kv veya çağıran arkadaş vs vs kimseye gitmedim. Kendi evimde yalnız kalmak kadar keyifli birşey yok bana göre. Açık açık konuşun yalnız kalmaktan keyif alıyorum diye neye yazık anlamadım.
Benim eşimin de nöbetleri çok oluyor. Ben 6 yıldır alıştım artık. Hep tek kalıyorum. Zaten tek kalmak istemesem de yanıma gelecek kimse yok. Kalinmayacak bir durum yok. Bekar olup başka bir şehre çalışmaya gitseydiniz aileniz de sizinle mı gelecekti yalnız kalma diye.
Yani siz şimdi annenize "ben evimde kalmak istiyorum, beni çağırmayın artık" bile diyemiyor musunuz? Enteresan.
Bir insanın şu kadarcık bile iletişim yetisinin olmaması vahim aslında.
İletişim yeteneğinizi geliştirin bence. Sizi çok ezerler yoksa.
Benim eşim de nöbete gidiyor ayda 8 9 kez falan ilk evlendiğimde (ben içanadoluda yaşıyordum) güneydoğuya iş sebebiyle gittim bi ilçeydi hiç bir tane tanıdığım kimse yoktu kültür farklılığı ilçede ki toki deydi evimiz mutfağın salonun pencerisinden bakınca simsiyah görünüyordu heryer tek bi sokak lambası ışığı bile olmuyordu sürekli elektrik kesintisi oluyodu aynı zamanda kapıelik değil tahtaydı binanın kapısı kapalı değildi binanın otomatiği bozuktu evde cep telefonu çekmiyodu ev telefonu telsiz elektrikler gidiince o da gidiyodu çok zorlandım evde yanlız kalmaya kafayı yiyecek duruma geldim sabah kadar uyumuyordum eşimi bekliyordum korkudan 3 ay dayandım o eve sonra taşındım daha ilçe merkezinde 3. Kat bi eve taşındık orda gayet rahat yanlız kalıyordum sonra ailelerin olduğu şehre geldim baktım evde yanlız kalma nöbette bize gel falan muhabbeti başladı bi kaç kez kabul ederseniz sonu gelmiyor hatta sonrasında mecbur gibi görüyorlar her iki taraf da. Ben gitmedim hep eşim evde yokken temizlik yapıyorum yada ütü bi daha ki nöbete gelirim falan filan diye diye geçiştirdim şimdi kimse geleceksin diye tutturmuyor ama kabullenmeleri de anlamadığım şekilde zor oluyor
Ya iste bem su an kpssye hazirlaniyom seneye baska sehre atadim. Kimsem yok orda o zaman nolcak? Ve evde tek kalamiyorum alisamadim. Kalma diye o korkuyu asiladilar bana o zaman ne olcak
Meraba kizlar. Esim hemsire ve nobetle calisiyor ayda en az 7 en fazla 10 nobeti oluyor. Annem ve kv esim nobetteyken evde tek kalmami istemiyor. Gel bizde kal diye cagiriyorlar. Ben gitmek istemiyorum. Evimde kalmak istiyorum evimde daha rahatim ve bir degil iki degil esimin isi surekli nobet. Esim se bana hak veriyor ama gelin gorun ki annem, kv ve ailelerimizin diger uyerleri nasil tek kaliyon kalma yazik sana diyorlar. Annem ara sira kardesimi gonderiyor yanima. Bazen ben gidiyom anneme. Kv me gitmiyom ama. Nasil anlatabilirim ben onlara beni cagirmayin evimde kalabiliyorum ben diye?
aynısı bende de oldu canım. evlendik eşim gececi gündüzcü çalışmaya başladı. kaynımda o şekildeydi. kayınvalidem ve ben ayrı evlerde aynı haftalarda tek kalıyoduk gel bende kal dedi. bende ne sen bende ne ben sende kalmıyım alışalım her zaman birbirimizde kalamayız dedim. şuan hamileyim ve rahatsızım ama yine de evde tek kalıyorum oh mis gibi rahat..
sende bunu söyle sürekli birinizde kalamam benmde yapacak işim oluyo gelmek istemiyorum de açık açık kıvırmadan anlarlar öylelikle..
Çocukken de kaldım,evlenmeden önce de tek yaşadım kimsenin de gelip başımı beklemesi gerekmedi. Kilitledim kapımı oturdum.
Hadi ayda alemde bir olan bir durum olsa gidin kalın diyeceğim ama bu sürekliliği olan bir durum,haliyle her defasında gitmenizi beklemesinler.
Bir daha ki tekliflerinde "teşekkur ederim evimde dinleneceğim,ben evimde gayet iyiyim,her defasında gelemem,eşimin işi bu"deyip geçin. Gitmeyin de. Alışırlar zamanla.