Evde tek kalmanin sakincasi var mi?

Bence gidin, etraf sapik dolu. ben tek basima yasayan bir kadinim ama artik diger kadinlarin guvenliginden suphe eder oldum.
Onlarda bole dusunuyor annemin sozu etraf pis olmus gel ne yapacan tek orda. Kv min sozu insanin basina ne gelir bilinmez. Ama ben kapimi kitliyom tanimadigim calsa acmiyorum.

Benim esimin gorevinden oturu cok sik gece yalniz kaldigim oluyo kimsede gel kal demedi:)orasi senin evin kocaman kadinsin orda burda kalarak hayat gecmezki
Ayhh bana da demesinler. Gocebe hayat yasamak istemiyorum ben.

e söyleme eşinin nöbeti olduğu günleri.
Ayni sehirdeyiz kucuk bi sehir. Solemsemde bir bir sekilde ogrenirler. Alinmaya devam etsinler. Ben gitmem. Ben baska sehre atansam. Kimsem yoksa orda. O zaman ne olcak? Yada gebe olsam karnim burnumda. Yada cocukla bole git gel mi yapacam.

Anne yüreği kıyamaz ondan gel kal der. Siz "ben tek kalabilirim rahatım" deyin. Büyütülecek bir mevzu değil..
Hiç demeseler tuhaf olurdu asıl..

Kilitleyin kapınızı oturun insanın evi gibisi var mı?

Anneniz sizi düşünüp diyordur, tek başınıza sıkılırsiniz falan diye. Ama insanın evi gibi olmuyor. Gitmek istemiyorsanız düzgünce söyleyin , olmadı anneniz yanınıza gelsin bir kaç zaman da öyle yapın , sonra da tamamen kesersiniz. Ve de ne güzel sizi düşünen insanlar var bu açıdan bakin.

Aynı sehirdeyken bunu bana da yaptılar.Hatta k.v aynı gün içinde beni bir kez cep telefonundan ariyorsa bir kez de annemin evinde ki sabit telefondan arıyordu onlarda miyim diyeEşim ailesine ustelemeyin dese de bunun önüne geçemedi.Bazi kişiler eşi evde yoksa gece uyumaktan bile korkup sabaha kadar oturuyor.Kendileri böyle olduğu için de karşıda ki kişinin de korkacagini düşünüyorlar.Bazi aileler ise eşi olmayan kadının bir bekçisi olması gerektiğini düşünüyor.Askere giden adamın karısını ailesine bırakması filan bu düşünce yapısından.

düzgünce söyleyince anlamıyorlar mı? yani 1+1:2 bunun başka bi yöntemi yok ki.

Ee ben memnunum halimden desen zorla alacak değiller ya?

Ne alakası var ya?
'Evimde rahatım, sessizliği seviyorum' diyeceksin tabii ki.
Aileler öyle. Ben de öğrenci evindeyken ev arkadaşımdan erken gittiğimde panik olurdu annem. Geç git, ben de geleyim falan derdi. Hiç de izin vermedim. Ne münasebet? Tek başıma hayat sürdürmekten aciz miyim?
Siz de kararlı olun. Hatta anneniz kardeşinizi yollayınca kardeşinize deyin, yalnız kalmak istiyorum. Annem ısrar ederse sen gelme diye. Madem ailelere söyleyemiyorsun.
Aynı zamanda evinde olan her olayı anlatman gerekmez. Bilmesinler o gece nöbete çıkacağını, geçiştir. Konuşunca dün nobetteydi dersin.
Esinin shift çizelgesini alıp bakmıyor ya

aynı şey bende de var.
yahu evimde kapım kitli, yetişkin bir insanım, yalnız keyifliyim sorunum da yok.
bu insanların bakış açısı 'neden evde tek kalma, bize gel' ben anlamadım.
mantığını çözemiyorum.

11 yıldır yalnız yaşıyorum, çok şükür en ufak bi sıkıntım olmadı.
Pes ettirene kadar reddedin, normallestirin.

Eşinizin nöbet günlerini de söylemeyin.

Canın nasıl istiyorsa öyle yap. Milletin alınmasına darilmasina bakma

Benim tuhafıma gidiyor ya koca koca evli barklı insanlara çocuk gibi "Gel bizde kal, aman kapını kilitle, kapıyı kimseye açma" diye tembih verilmesi. Bekarım, şu an kız kardeşimle kalıyoruz ama o üniversiteyi kazanıp yanıma gelmeden önce tek kalıyordum. Önce yurtta tek kaldım, sonra kendi evime çıktım. Annem babam dahi telefonla hal hatır sormak dışında üstelemez. "İstemiyorum, teşekkürler" deyip konuyu kapatmak bu kadar zor olmamalı. Ne işiniz var çocuk gibi el alemin evinde?

Merhaba . Benimde eşim hemşire. Banada yalnız kalma gel bizde kal diyen okadar çok kişi olduki hepsine yok ben korkmam evde kalirim dedim hem biraz kafamı dinlerim dedim. Yada bazen akşam oturmaya gidiyorum aynı binada oturan akrabalarıma eve gelip yatıyorum ısrar edemiyorlar. Ama sende korkmuyorum ve Yalniz kalmayı seviyorum evimde daha rahatim falan de bence. Yada hep evinde işin varmış gibi biseyler uydur.

Aynı durum bizde de çok oldu. Annem değil de kp bizde de illa gel diye söyledi. Ben doğuda tek yaşadım genelde. Sonra batıya gelince eşim şehir dışına çıkınca baktım bu arıyor gel bizde kal. Açık ve net olarak hayır ben tek başıma kalmaya alışkınım kafa dinliyorum dedim. Sen de öyle de

Esim gececi oldugunda bende evde yalniz kaliyorum. Bazen korktugum oluyor ama yinede kimseye söyleyip taviz vermiyorum.
Yalniz kalmanin ne sakincasi olsun ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…