evde yemek pisiyor mu ?

ben istedigimi yiyebiliyorum
o konuda sikinti yok
yag beni bayar zaten oldum olasi kizartma sevmem
illa ki corba olmali
ama istiyorum ki en azindan bi kase corba yesin
bagirsaklari dugumlenecek artik

Yani biraz beyaz yalan olabilir. Sen yiyorsun benim de Canım çekiyor her zaman değil de bir süre bana uyum sağlasan diyebilirsiniz. Yani kızartma değil de fırın tavuk patates üstüne kaşar serpebilirsiniz tam sulu yemek olmasa da kızartmadan iyidir. Geçiş olarak da yarım kase çorba koyun önüne. Ay aklıma bunlar geliyor ancak. Olmazsa da kendi bilir Kocaman Adam ne diyeyim.

ya yesin o problem degil
ama surekli bunlar mide problemi yapar

Haklısın...
Hadi bugün neyse de, yarın öbürgün çocuk olduğunda zor.
Çünkü genelde çocuklar senin dediğini değil, gördüğünü yapıyor.
Sen sebze de yapsan, karşısında onu yiyen bulamazsa, o da babasının alışkanlıklarını edinecek.

Eşine bu şekilde yaklaşabilirsin, bir düzen istediğini ilerisi için önemli olduğunu.
Evde onun sevdiği ıvır zıvırları saklayabilirsin, yemek sofrası hazırlayarak "yiyemiyor olabilirsin ama benim için denesen?" şeklinde yaklaşabilirsin.

ya yesin o problem degil
ama surekli bunlar mide problemi yapar
İşte kızartma gibi görünen fırın yemekleriyle başlayabilirsiniz bence. Fırında mücver fırında sebzeli tavuk gibi.. Yemek değil de meze olarak zeytinyağlı koyun. Belki yer :) ne kadar düşüncelisiniz ayrıca ne güzel.

evet cocukda gordugunu yapacak .
mesela esimin ailesi hayatta sebze yesilkik yemez .
benim ailemde tam tersi et yemez pek
ben yesillik yiyerek buyudum
buda iyi degil
denge lazim
ama ben esimi sebzeye yesilkige alistirdim
pirasa haric nerdeyse hepsini yer
ama yemek olarak degil
hepsini kizartirsin
yani sulu yemek yemiyor
illa ki kizaracak o sey .
salata vs de yer sever

benimde esim sebze yiyor seviyorda
alistirdim ama sulu yemek yemiyor
o sebzeyi kizart yesin
sanirim suya alerjisi var:)

BiZim evin hazır gıdacısıda benim. Eşim ne olsa yer,ayırmaz. Eğer evde yiyeceksek pişiyor ev yemeği türü şeyler. Haftasonu dışardayız zaten genelde.
Arkadaşımın eşi sizinki gibi,hiç ev yemeği yemek istemiyor. Kızartma kahvaltı yine iyi o hep dışarda yemek istiyor :)

Ne olursa olsun her yemekten vitamin almak lazım..
Yinede azda olsa yemek gerekir..

Deme öyle güzelim ya.
Adamın canı istemiyorsa nasıl zorla yesin?

Sürekli aynı şeyleri yemekte bıkkınlık getirir ama,az olsun yesin yani.
Bak sende yemiyormuşsun,eşin neler hazırlıyormuş sana ..
Ye genede gönlü kalmasın .

ya azcik gobuş gprmek istiyorum
ben kocami hic gobegi varken gormedim

yani istedigi neyse onu yesinde ileride bnce sorun cikar o yuzden
hem bebekte alisir

6 senedir bikmiyor
onsan oylede bpyleymis
bildiginiz hic yemek yemiyor
Öyleyse siz kendinize bir düzen kurun ona bağlı kalmadan. Hamilelikte ve emzirme döneminde düzgün beslenmeniz lazım...

Az miktarda yapın. Sebzeyi yarım kilo alsanız dolu dolu 2 porsiyon çıkar. 2 gün yeter size...Et olarak da köfte, biftek, tavuk, balık gibi şeyleri fırında yapabilirsiniz. Tencere yemeği gibi uğraştırmadığı için üşenmezsiniz... Çorbayı da mesela ufak kaplarla dondurabilirsiniz sık sık yapmak zor geliyorsa... Salatayı bile haftalık yapıp tupperda saklayan var. Domatesini, yağ limon tuzunu koymadan...

hamileymisin ALLAH tamamina erdirsin
esine naparsin hiç bilmiyorum ama sana tek tavsiyem sabah aksam dua et çocugum yemek konusunda babasi gibi olmasin diye :))))
hamilelerin duasi kabul olurmus :)
çok deil 1.5 yil sonra beebisle beraber oturup yemek yersiniz
6 yil dayanmisin azdaha dayan :))

gecen gece bi manti krizi vurdu bana
gece ikide manti actim
dedim gel yiyelim
ben manti sevmem dedi
yahu iki lokma ye
ye ya ye diye kasigi tepicem agzina
Ay cok guldum buna

E bu adam evlenmeden once nasildi. Gidip anasina sorsaniz ne yediriyonuz buna ben yediremiyom deseniz

yok bnm esim yapilisini gormedigi seyi yemez titizdirde
ama yemek yemiyor iste :)

annesi mi alıştırmış acaba bence ona çemkirin ne biçim evlat yetiştirmişsin diye valla kahvaltı makarna patates kızartması kurtarıcıdır ama her gün yenmez ki

ya azcik gobuş gprmek istiyorum
ben kocami hic gobegi varken gormedim

yani istedigi neyse onu yesinde ileride bnce sorun cikar o yuzden
hem bebekte alisir
Bir kez daha tekrar edeyim fırın yemekleri hem sağlıklı hem de kızartma muadili olabiliyor, ben annemi bazen öyle kandırmayı başarıyorum ayrıca çocuk kesinlikle etkileniyor babam yumurtayı ağzına sürmez ben de öyle, mayonezin bulunduğu ortamda bile durmuyorum gibi gibi..

Ay cok guldum buna

E bu adam evlenmeden once nasildi. Gidip anasina sorsaniz ne yediriyonuz buna ben yediremiyom deseniz
annesi yemez bilmez ki
hazir corba pilav vs yapar hep
zaten ikinci annesi
anlasamiyorlarmis
oda hep kndi hazirliyrmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…