merhaba arkadaşlar,
benim çok önemli bi sorunum var.bana bi akıl verin.ben bi günümü planlayamıyorum.ev işlerimi yetiştiremiyorum.hep bi üşengeçlik hali var.
çalışmıyorum
sabah eşim 9---10 gibi işe gidiyor.
öğlen13:00------15:00 arası anneme gidiyorum(ona yemek vermek için)(bunu atlayamam imkansız)
evet bu duruma göre planlıyamıyorum.annemden geldikten sonra evde yatıyorum tv izliyorum.biraz sonra diye diye akşamı ediyorum ancak eşim geleceği zaman yemek yapıyorum.eşim geliyor.yemek,çay.tv,bilgisayar falan....saat gece oluyor.yine hiç bi ev işi vs. vs. yapamadım diye üzülüyorum.her seferinde gece yatarken yarın bunları bunları yapıcam diyorum.fakat yine aynı oluyo.......
kendimi planlıyamıyorum.siz nasılsınız bu konuda benim gibi olan varmı.bana bi yol gösterin yaaaaaaaaaa....tembelim tembel....yine kaldı işler.....şimdi bu mesajı yollayıp evimi temizliyim biraz.sonra yemek.akşama gelicem yine:a015:
Bence sabah eşin işe gittikten sonra, hemen işe koyul. Önce evini güzel bir topla, sonra güzelce sil, süpür, tozları al. Çamaşır bulaşık varsa makinaya at, sen işini bitirene kadar onlar ancak biter.
Öğlen annenden döndükten sonra da yemeğini yaparsın. Eşin gelmeye yakın, sıcak sıcak yer oturursunuz.
Hem hergün süpürüsen, toplarsan işlerin birikmez.Geri kalan büyük işleri cam falan ayda bir yapsan da olur.
Benim 2 yaşında oğlum var. Sabah en geç 7;30 da uyanır. Eşim işe gider, o arada ben ona sütünü veririm. Ondan sonra bir başlarım. Ev hergün savaş alanına döner, Eşimle oğlum akşamları evin altını üstüne getirirler.
Önce mutfağı toplarım, sonra banyonun klozet takımlarını silkelerim. Lavaboyu klozeti çamaşır suyuyla yıkarım. Sonra oğlum acıkır. Onunla kendime kahvaltı hazırlarım. Kahvaltımız 1,5 saat falan sürer. Saat zaten 11 falan olur. Ancak evi toplar, süpürürüm. Tozları alırım, yerleri silerim. O arada oğlum yine heryeri birbirine katar.
Öğlen olur,acıkır, Yemeğini yediririm, sonra uyku vakti gelir. Onu uyutmam, bir saatimi alır. O uyuyorken hiç ses yapmam, uyanmasın diye. Onu uyuturken ben de mayışırım, ya onunla uyurum, yada misafirim varsa ki ( genelde olur) onlarla ilgilenirim.
Sonra oğlum uyanır, acıkır ve yine yemek yer. Ondan sonra 1 saat falan onunla oynar, evin beynini döndürüz. Saat 5 gibi yemek yapmaya başlarım. Sıra mutfağa gelir, güzelce orayı da dağıtır. Ancak 7 gibi bitirim mutfakta işimi. Aynı zamanda onun arkasını toplamaktan.
Sonra eşim gelir., haydi akşam yemeği yenir. Bulaşıları yıkarım, arada bir yarım saat boşluğum olur. Bir dizi varsa ona bakarım. Oğlumun uykusu gelir. Onu uyuturum.
Saat 21.30 olur. Çay içeriz , saat 22.30 olur. Sonra kalkarım, ütü varsa onu yaparım.
1-2 saat internete bakarım, sonra bu temponun üzerine bayılır yatarım.
Hee bu arada, 2 güne bir markete giderim, alışveriş yaparım. Dünya kadar poşeti taşıdığım yetmez gibi oğlum da yürümez kucağıma atlar, kan ter içinde eve zor gelirim. Faturaları yatırırım, oğlum hastalanır doktora götürürüm, aşılarını yaptırrım vs vs...
Benim bütün günlerim böyle geçer.
AMA EŞİME SORSANIZ, BÜTÜN GÜN EVDESİN, NAPIYOSUN, YATIYOSUN, Bİ DE YORULDUM DİYOSUN DER.
Sorarım size, BEN YORULMAYIM DA KİMLER YORULSUN.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?