evdeki işlerimi,bir günümü planlıyamıyorum.bana yardım edin.

asunagi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
195
0
96
46
Kırıkkale
merhaba arkadaşlar,
benim çok önemli bi sorunum var.bana bi akıl verin.ben bi günümü planlayamıyorum.ev işlerimi yetiştiremiyorum.hep bi üşengeçlik hali var.

çalışmıyorum
sabah eşim 9---10 gibi işe gidiyor.
öğlen13:00------15:00 arası anneme gidiyorum(ona yemek vermek için)(bunu atlayamam imkansız)
evet bu duruma göre planlıyamıyorum.annemden geldikten sonra evde yatıyorum tv izliyorum.biraz sonra diye diye akşamı ediyorum ancak eşim geleceği zaman yemek yapıyorum.eşim geliyor.yemek,çay.tv,bilgisayar falan....saat gece oluyor.yine hiç bi ev işi vs. vs. yapamadım diye üzülüyorum.her seferinde gece yatarken yarın bunları bunları yapıcam diyorum.fakat yine aynı oluyo.......

kendimi planlıyamıyorum.siz nasılsınız bu konuda benim gibi olan varmı.bana bi yol gösterin yaaaaaaaaaa....tembelim tembel....yine kaldı işler.....şimdi bu mesajı yollayıp evimi temizliyim biraz.sonra yemek.akşama gelicem yine:a015:

insan bazan tembellik etmek ister gayet normaldir.

sabah eşinizi işe gönderdikten sonra annenize gidene kadar günlük silme süpürme toparlama işlerinizi yaparsınız.
annenizden gelince de yemek hazırlarsınız.
rahat rahat yeter vakit.
hatta arada molalarda tv bile seyredebilirsiniz.

kaydirigubbakcemile3Ay kıyamam tembellik demeyelimde azıcık dinlenmek diyelim buna bizyerimseniben
Bak eşini işe gönderir göndermez ayaktayken hemen işe koyul,yemeklerinide hazırla sonra annişininde yemeğini ver.Koca gün sana kalacaktır.Hem eşinin gelmesine yakın mutfağa kendini bir haşımla atmamış olursun.En azından yemeklerim hazır bir tek ısıtacağım dersin.
Ben çalışan bir bayanım ve artık evde kendimi programlanmış bir robot gibi hissetmeye başladım.Akşamdan yemeklerimi yaparım,eve geldiğimde muhakkak hazır olması zorunludur.Sabah evden çıkmadanda muhakkak yıkanacak çamaşırım bulaşığım varsa açarım,akşam eve geldiğimde asılacakları asar,yerleştirilecekleri yerine yerleştiririm.
Sende porgramla kendini.Nasılki benim işe gitme zorunluluğum varsa,sende kendini şöyle şartlandır ben günlük şunları yapmalıyım,yapmassa hepsini üst üste yapmak sorunda kalabilirm gibisengözlerimebaksanab
Hadi bakalım kolay gelsin sanakaydirigubbakcemile5

kendı kendımı gazlıyorum ben vala
hadi kocum seda altından gir üstünden cık diyorum kendı kendıme:roflol:
ama bazen oyle anlar oluyoki ınsan bısey yapmak ıstemıyo :1rolleyes:
bı program yap kendı kendıne ve bunu ne olursa olsun uygulayacm dıye kendı kendıne söz ver:1rolleyes:

aslında birşey itiraf edeyim mi.

bende geçen sene 2 ay kadar çalışmamıştım. ama bu süre içinde koltuktan kalkasım gelmiyordu.
resmen karpuz gibiydim.delikafadulden
kolumu kaldırasım gelmiyordu, sürekli kitap okuyordum, bilgisayarda taklıyordum.
bi bakıyordum akşam olmuş.

ama çalışınca o kısıtlı vakitte daha çok yetiyorum herşeye.

akşam işten gelince temizlik bile yaptığım oluyor kadınlığın tutarsa. a.s

ben evli degilim ama annemin haftada birkaç gün yanında kalmak zorunda oldugu bir hastamız var doğal olarak ev ve babanın sorumlulugu bana kalıyor .sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum çay demlenirken üstümü giyiniyorum yedikten hemen sonra makineye bulaşıkları koyup çıkıyorum ..akşam geliyorum hemencik eşofmanları giyinip mutfaga ..sofrayı kurup yemekleri yiyoruz bulaşıklar yıkanırkne bir yandan yarının yemegi pişiyor .bide ortalıgı toplayıp gerekliyse bi süpürgeyle evi dolandımmı hopp en gec 8 de işler bitiyor ..sana bir püf nokta insan yatınca ya da oturunca bir daha yerinden kalkamıyor ağırlık çöküyor hazır ayakta bir işi yapmaya başlayınca hepsini birden bitir sonrada rahat et..kolay gelsin şeker

valla bende aynen karpuz gibi oturuyom her gün aynı işleri yapmak bayıyo sıkılıyom yemek desem benim koca bu gün yedini yarın yemiyo sebze sevmiyo deliriyom valla ona acele böle çabuk olacak ama doyuracak yemek lazım her günde olmuyo yoruluyom ne pişirsem diye düşünmektennn

Bir an bu konuyu kendim açmışım gibi hissettim.
Bazen öyle tembelleşiyorum ki kendim bile şaşıyorum.
Çalışırken daha da zorlanıyorum.
Sağolsun eşim de pek bi dağınıktır.
İşten bi geliyorum bütün işler beni bekliyo.
1 saat falan keyif yapıyorum pcde sonra zar zor kalkıyorum iş yapmaya.
Evde olduğum günlerse bazen kalkar kalkmaz temizliğe girişiyorum sonra bütün gün yan gelip yatıyorum rahat rahat.
Bazense kolum kalkmıyo.
Ama genelde kolum kalkmıyo-tatlicadiarzu-
ben de tembelim arkadaşımdelikafadulden

valla bende size özeniyorum ama olmuyor tipik bir başak kadınıyım düzen ve temizlik uğruna
her fedakarlığı yaparım....
bende eşin gidince hemen evinde silkenecek şeylerini silkele(mesela ben klozet takmımı silkelerim birde kapalı balkonumun kilimlerini silkelerim tabi müsaytise evin)
sonra ilk iş oturduğun odayı süpür sil tozunu al..kapısını çek...sonra mutfağa geç bulaşığını ya makinaya at yada yıka makinan varmı bilmiyorum tezgahı boşalt çamaşır syu dök o arada aygazını temizle sonra bekeleyen tezgahını sil .....süpür sil...çık....annene git yemeğni yap
eve gelince evi öle görünce devam etmek zorunda kalacan yatak oadısnı sil süpür tozunu al ..en son salon kalır evin bu kadarsa tabi solanda oturmadığım için haftada bir yaparım
oradaki işin banyonu temizle .....yani bunları birgünde yaparsan ertesi gün silmene gerek kalmaz bir sonraki gün yaparsın banyonuda öle cnm ...........valla ben sabah 6 kalktığımı biliyorum
misafirim gelecekse

ah canım senin tembellik etmeye zamanın var. bende o da yok.
bir işim var çok şükür ve sabah 7'de evden çıkıp akşam 6'da geliyorum. yemek, çay felan derken ev işi yapılmıyor. zaten akşama kadar canın çıkmış bide işmi yapacam diyorsun.
yani anlıyacağın iş planı felan yok.

boşver tembelliğin tadını çıkar en iyisimi. tembellik yapamayanlarda var...

canim aynen senin gibiyim bende.
bazen oluyorki hic bir sey yapasim gelmiyo.
ben 1 gun durup bir gun temizliyorum evi
zaten cok pislenmiyo.cocugum filanda yok.
utumu haftalik yapiyorum
birde bilgisayar cok vaktini aliyo insanin.
bence sen annene gitmeden ev islerini bitir.yemegini yap.
eve gelipte etrafi tertemiz gorunce cok mutlu oluyo insan.:dance::teytey:
yemeginde hazir olur.oh ne rahat.
ogleden sonra keyif yap dur.hihoyyyt

Son düzenleme:
ben de her gün temizlik yapmıyorum haftanın 1 günü ütü yapıyorum 1günü dip köşe temizlik sonraki günlerde sadece bulaşık ve yemek kalıyor onlarda pek fazla zamanımı almıyır.birde benim 2 çocuğum var olay sadece aldığın şeyi işin bitince hemen yerine koymak biraz sonra değil

Bence sabah eşin işe gittikten sonra, hemen işe koyul. Önce evini güzel bir topla, sonra güzelce sil, süpür, tozları al. Çamaşır bulaşık varsa makinaya at, sen işini bitirene kadar onlar ancak biter.
Öğlen annenden döndükten sonra da yemeğini yaparsın. Eşin gelmeye yakın, sıcak sıcak yer oturursunuz.
Hem hergün süpürüsen, toplarsan işlerin birikmez.Geri kalan büyük işleri cam falan ayda bir yapsan da olur.

Benim 2 yaşında oğlum var. Sabah en geç 7;30 da uyanır. Eşim işe gider, o arada ben ona sütünü veririm. Ondan sonra bir başlarım. Ev hergün savaş alanına döner, Eşimle oğlum akşamları evin altını üstüne getirirler.

Önce mutfağı toplarım, sonra banyonun klozet takımlarını silkelerim. Lavaboyu klozeti çamaşır suyuyla yıkarım. Sonra oğlum acıkır. Onunla kendime kahvaltı hazırlarım. Kahvaltımız 1,5 saat falan sürer. Saat zaten 11 falan olur. Ancak evi toplar, süpürürüm. Tozları alırım, yerleri silerim. O arada oğlum yine heryeri birbirine katar.

Öğlen olur,acıkır, Yemeğini yediririm, sonra uyku vakti gelir. Onu uyutmam, bir saatimi alır. O uyuyorken hiç ses yapmam, uyanmasın diye. Onu uyuturken ben de mayışırım, ya onunla uyurum, yada misafirim varsa ki ( genelde olur) onlarla ilgilenirim.

Sonra oğlum uyanır, acıkır ve yine yemek yer. Ondan sonra 1 saat falan onunla oynar, evin beynini döndürüz. Saat 5 gibi yemek yapmaya başlarım. Sıra mutfağa gelir, güzelce orayı da dağıtır. Ancak 7 gibi bitirim mutfakta işimi. Aynı zamanda onun arkasını toplamaktan.

Sonra eşim gelir., haydi akşam yemeği yenir. Bulaşıları yıkarım, arada bir yarım saat boşluğum olur. Bir dizi varsa ona bakarım. Oğlumun uykusu gelir. Onu uyuturum.
Saat 21.30 olur. Çay içeriz , saat 22.30 olur. Sonra kalkarım, ütü varsa onu yaparım.

1-2 saat internete bakarım, sonra bu temponun üzerine bayılır yatarım.

Hee bu arada, 2 güne bir markete giderim, alışveriş yaparım. Dünya kadar poşeti taşıdığım yetmez gibi oğlum da yürümez kucağıma atlar, kan ter içinde eve zor gelirim. Faturaları yatırırım, oğlum hastalanır doktora götürürüm, aşılarını yaptırrım vs vs...

Benim bütün günlerim böyle geçer.

AMA EŞİME SORSANIZ, BÜTÜN GÜN EVDESİN, NAPIYOSUN, YATIYOSUN, Bİ DE YORULDUM DİYOSUN DER.

Sorarım size, BEN YORULMAYIM DA KİMLER YORULSUN.

Çalışmayan kadınlar çalışan kadınlara göre daha bir rehavet içinde oluyorlar sanırım ondan bu durumunuz. Ben de izinli olduğum zamanlarda aynen sizin gibi oluyorum mesela. Ama iş günlerimde her şey mutlaka programlı olması gerektiği için herşey yetişiyor bi şekilde. TV denilen şey gündüzleri çok vakit öldürüyor. Ondan kopmaya çalışın bence. Müzik dinlemeye yönelirseniz hem müzik dinler hem de işlerinizi halledersiniz. Bi de sabah eşiniz gittikten sonra sakın TV açmayın. Orda kalırsınız öylece. Eşinizden annenize gideceğiniz zamana kadar çalışmaktan başka bişey yapmayın. Annenizden sonra kalan vakit tembellik zamanınız olsun öncesi çalışma zamanı. Sabahtan insan daha enerjik oluyor. Annenizden gelince yorgun olursunuz o yüzden zaten pek bişey yapasınız gelmez. Tembellik diyince benden alası yoktur. Ama çalıştığım için , eve gelir gelmez oturana kadar herşeyimi halletmeye çalışıyorum. Oturunca kalkılmıyor çünkü bir daha..

arkadaşlarım sizlere teşekkür ederim.evet dediğiniz gibi eşim gittikten sonra tv ve bilgisayarı açmamam lazım o benim vaktimi çok alıyor.bundan böyle sabahları iş ögleden sonraları dinlenme yapıcam.ay bide çocuğum olsaymış ben napardım bilemedim şimdi yaw........ben çalışırkende böyleydim işleri yetiştiremiyordum.oyüzden ayrıldım zaten işten........

aynen bende aynıyım kızlar size tavsiyem kendinizi sıkın saat 2 ye kadar bütün işi bitirmiş olun bakın hiç depresyon kalmıyacak mutlu oldukça dahada yapasın gelir insanın aaaa ütüm vardı ben kaçtım..............

bende calısmadan önce evde hiç bir sey yapamıyordum
sonra işe girdim
ve hersey düzene girdi
calısırken evim daha terli toplu temiz oluyo
evde insanın yattıkca yataası geliyo kaydirigubbakcemile3

kendine minik bir ajanda al once esin gittikten sonra evini supur tozunu al sonra annene git evdecikarken alisverisin odenecek fatura vs varsa listene bak onlari hallet eve geldinmi camasirini vs makinaya at ve uzan sonra esin gelince yemek tv vs derken zaman gecer ben utuyu sevmem mesela dizi seyrederken utu yapiyorum anlamadan bitiyor zaten hergunde ev supurecek degilsin ajandaya yazmak aksamdan ertesi gunu planlamak iyi oluyor boyle sistemli oluyor dene istersen

bende çalışmadan önce çok uyuşuktum...
öğlene kadar uyurdum sonra tv ye bi takılırdım akşam haberlerine kadar kalkmazdım yerimden..
sonrada yemek bilmemne derken gün biter ben hala evi temizlememiş olurdum..
şu an çalışıyorum ve itiraf ediyorum evim daha temiz...düzenli temizlik yapıyorum...her işimin bi vakti var..ve aksatmıyorum
insanın üzerine miskinlik çöküyo seni anlayabiliyorum...üşeneçliğine yenilme eşin gittikten sonra hallet işlerini...emin ol daha mutlu olacakasın
..

arkadasim okurken TIKANDIM HA .....................kolay gelsin sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…