- Konu Sahibi pembesalyangoz2
-
İnşllah kazanırım giderimde annem de en azından bundan sonra bi gün yüzü görürİyi bakın ne güzel bir umudunuz var en azından , KPSSye iyice asılın o halde.Kazanırsanız şehir merkezine gidersiniz , yeni bir yer belki size de annenize de iyi gelir.Babanız da para lafı yapamaz.Zaten öyledir gerçek hastalar doktora gitmez , normal insanları hasta ederler , o insanlar doktora gitmek zorunda kalır.
İnşallah.Kavga gürültüye aldırmadan sınavına odaklan.Benzetmek gibi olucak yanlış anlama ama insanlar cezaevinde bile yaşayabiliyor.Sabret , duyma görme 1 yıl sık dişini.Allah kolaylık versin.İnşllah kazanırım giderimde annem de en azından bundan sonra bi gün yüzü görür
dediklerinizi yasadik tum.kardesler.. Biseyde yapamadik yuregim.nasil ezilirdi babamin sesini duyunca annemin aglayip titremesini gorunce hala icim.ezik.... Ne mi oldu 25 yillik kocasindan ayrildi annem ilk de ben destek ciktim hala da oyleyim ....Alah kurtarsin sizi de annenizi deİyi akşamlar herkese. Sürekli burda konu açıp dert anlatmak istemiyorum ama şimdi ki anlatacağım şey beni ciddi anlamda etkilemeye başladı.
Annem ve babam 33 yıllık evliler. Ve ben kendimi bildim bileli hiç normal bi aile olamadık. 3 gün iyiyse 4 gün kavga var evde.
Babam kötü bir adam. Kendinden başka hiç kimseyi düşünmez. Eğer rahatı bozulacaksa karşısında can çekişsen dönüp bakmaz. Kim olursa olsun ister annesi ister kardeşi ister çocuğu. Hiç fark etmez. Öncelik hep kendidedir.
Annemi çok aldattı. Annem bilmesede hala daha aldatıyor. Bize sürekli para yok borç var tutumlu olun diye söyleniyor ama kendine aldığı kıyafetin, telefonların, gezdiği yerlerin aldığı haddi hesabı yok.
Neyse sonuç olarak evde haftanın çoğu günü büyük kavga oluyor bu meselelerden dolayı. Çok seviyesiz. Babam anneme bugün b...'dan bile değersizsin , sen kadın diye nasıl sokağa çıkıyorsun vs. Ağza alınmicak çok laflar etti. Ölmüş annesini, kaşını kirpiğini bile sövdü.
Her ne kadar takmicam kafamda desemde takıyorum ve artık bu kavgalara fiziksel olarak tepki vermeye başladım. Küçükken de bi kaç kez olmuştu acile gitmiştik hatta.
Bu akşam kavgaya başladıkları anda kalbim hız hızlı çarptı, vücudum titremeye başladı. Kulaklarım ve yüzüm sıcaktan yandı ama içim donuyordu. Nefes alamadım. Ölüyorum sandım. Sonra yüzümü yıkadım. Kendi kendimi telkin edici şeyler söyledim ve geçti.
Biliyorum kafama taktığım için böyle oluyor. Bazıları hiç umursamıyorum annem babam kavga edince gülüp geçiyorum hatta diyor. Nasıl başarıyorlar ? Benim moralim anında çöküyor ve hiç bişey yapmadan duvara bakıyorum 1 saat nerdeyse.
Var mı aranızda benim ailem gibi olan ? Nasıl takmamayı görmezden gelmeyi başardınız ? Umursamamak için uğraşırken daha beter oldum. Artık yüksek ses duyunca bile kalbim yerinden fırlicak gibi oluyor
Panik atak hastalığını çok duydum ad olarak ama hiç araştırmadım.Evet anlattıkların büyük ihtimalle panik bozukluk belirtileri yani panik atak krizinde kişi kendini ölüyor gibi hisseder, nabız hızlanır soğuk soğuk terler vs. Tedavi edilmedikçe ya da stresten uzaklaşılmadıkça ataklar şiddetlenir ve sıklaşır. Senin ortamında buna çok müsait. Panik atak bir psikologla düzenli görüşülse bile kişinin daha çok kendini kontrol altına almayı öğrenmesi ile aşılabiliyor. Yani internetten panik atak krizi sıradında ne yapmalı bununla ilgili bilgileri oku ve ya izle öncelikle. KEndini nasıl telkin edip, sakinleştirmen gerektiğini bu şekilde öğrenebilirsin.
Onun dışında evden ayrılma durumun yoksa, kendine dışarda daha çok zaman geçirebileceğin ortamlar bulabilirsin, nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama kütüphaneler, halk eğitim kursları vs.
Hatta partime iş bulup çalışıp hep para biriktirip hem evden uzak kalabilirsin en azından üniversiteyi kazanıp gidene kadar, daha sonra belkş anneni de alırsın yanına..
Keşke benimkilerde ayrılsa . sizin annenizde çok çekmiş ama dile kolay 25 yıl.dediklerinizi yasadik tum.kardesler.. Biseyde yapamadik yuregim.nasil ezilirdi babamin sesini duyunca annemin aglayip titremesini gorunce hala icim.ezik.... Ne mi oldu 25 yillik kocasindan ayrildi annem ilk de ben destek ciktim hala da oyleyim ....Alah kurtarsin sizi de annenizi de
26 yaşındayım. Araştırıcam intertten panik atağı ö çok mu ciddi bişey ki ?Kac yasindasin canim. Soyledigin seyler panik atak belirtileri bi psikytriye gitmeni tavsiye ederim.
Önceki kavgalarda eline geçeni fırlatıyordu anneme . baya bi zamandır yapmıyor ama brn korkuyorum yinede bişey fırlatırsa yine diyePsikolojik destek alın. Sizi çok iyi anlıyorum bende yıllarca benzer bir ortamda yaşadım. Evde huzursuzluk varken gülüp geçmek mümkün değil. Ben eğer anneniz fiziksel şiddet görmüyorsa kavga anında ortamdan uzaklaşmanızı önerebilirim. Başka odaya geçin imkan varsa gözünüzü kapatıp uyumaya çalışın. Ama daha iyisi psikoloğa gidin lütfen.
Bizimkide bağırırdı o günlerden sonra bende yüksek ses korkusu başladı..Önceki kavgalarda eline geçeni fırlatıyordu anneme . baya bi zamandır yapmıyor ama brn korkuyorum yinede bişey fırlatırsa yine diye
Her gün kavga oluyor mu sizdede ?Bende var
Bazen diyorum ki hayır yani niye çocuk doğurupta bizide bu sorunun içine dahil ettiniz NİYE?
Yani benim tesellim bir gün bu evden kendi ayakları üzerinde duran güzel bir mesleği olan biri olarak ayrılmak.. Yani tabi inşAllah..
Bu arada babam ile 6 aya yakındır iletişimimiz yok kendisi beni pek takmaz..
Eşimin babası da öyle eşim 33 yaşında ama çocuk gibi etkileniyor kayınlaRIM ve görümcem de öyleİyi akşamlar herkese. Sürekli burda konu açıp dert anlatmak istemiyorum ama şimdi ki anlatacağım şey beni ciddi anlamda etkilemeye başladı.
Annem ve babam 33 yıllık evliler. Ve ben kendimi bildim bileli hiç normal bi aile olamadık. 3 gün iyiyse 4 gün kavga var evde.
Babam kötü bir adam. Kendinden başka hiç kimseyi düşünmez. Eğer rahatı bozulacaksa karşısında can çekişsen dönüp bakmaz. Kim olursa olsun ister annesi ister kardeşi ister çocuğu. Hiç fark etmez. Öncelik hep kendidedir.
Annemi çok aldattı. Annem bilmesede hala daha aldatıyor. Bize sürekli para yok borç var tutumlu olun diye söyleniyor ama kendine aldığı kıyafetin, telefonların, gezdiği yerlerin aldığı haddi hesabı yok.
Neyse sonuç olarak evde haftanın çoğu günü büyük kavga oluyor bu meselelerden dolayı. Çok seviyesiz. Babam anneme bugün b...'dan bile değersizsin , sen kadın diye nasıl sokağa çıkıyorsun vs. Ağza alınmicak çok laflar etti. Ölmüş annesini, kaşını kirpiğini bile sövdü.
Her ne kadar takmicam kafamda desemde takıyorum ve artık bu kavgalara fiziksel olarak tepki vermeye başladım. Küçükken de bi kaç kez olmuştu acile gitmiştik hatta.
Bu akşam kavgaya başladıkları anda kalbim hız hızlı çarptı, vücudum titremeye başladı. Kulaklarım ve yüzüm sıcaktan yandı ama içim donuyordu. Nefes alamadım. Ölüyorum sandım. Sonra yüzümü yıkadım. Kendi kendimi telkin edici şeyler söyledim ve geçti.
Biliyorum kafama taktığım için böyle oluyor. Bazıları hiç umursamıyorum annem babam kavga edince gülüp geçiyorum hatta diyor. Nasıl başarıyorlar ? Benim moralim anında çöküyor ve hiç bişey yapmadan duvara bakıyorum 1 saat nerdeyse.
Var mı aranızda benim ailem gibi olan ? Nasıl takmamayı görmezden gelmeyi başardınız ? Umursamamak için uğraşırken daha beter oldum. Artık yüksek ses duyunca bile kalbim yerinden fırlicak gibi oluyor
Herhangi bi sese kalbin pır pır ediyor dimi . patatesçi patates diye bağırınca bile bazen kalbim çarpıyor kavga çıktı sanıpBizimkide bağırırdı o günlerden sonra bende yüksek ses korkusu başladı..
Her gün değilde bizde bir ara işsizdi onun stresini bize yansıtırdı üstüne annemle kavga ederlerdi.Her gün kavga oluyor mu sizdede ?
Takmamasıda bişey aslında biliyor musun. Benim babam hem ilgisiz bencilin teki hemde kendini mükemmel baba sanıyor . sürekli beni öpmedin sarılmadın sevemedim vs. Trip atıyor utanmadan yüzsüz.
Dert ortağımHerhangi bi sese kalbin pır pır ediyor dimi . patatesçi patates diye bağırınca bile bazen kalbim çarpıyor kavga çıktı sanıp
Yok canım korkma artık 7-70'e hepimizde var panik atak :) Sen sadece nasıl önleyebilirsin ya da panik atak krizi sırasında ne yapmalısın öğren. Doktora gidince de direk sakinleştiriciyi dayıyolar malesef.26 yaşındayım. Araştırıcam intertten panik atağı ö çok mu ciddi bişey ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?