Evdeki misafire tepkiniz ne olurdu ?

Kadının şahsına laf söyleyemeyip başkasına söylemek hic doğru degil bana göre.Anneniz abartmış.Bizim de haftasonu düğünümüz vardı ama çağırdığımız insanlar rahat edebilsin diye konu komsuyu ayarlamıştık mesela.Düğün evi diye herkesi aynı eve sıgdıracagınızı bilememistir belki de

ben de her şeyi yiyemem, ama ya çıkar dışarda karnımı doyururum ya da yemem otururum, ama asla söylenmem, çok çok büyük terbiyesizlik bu bence,
dağ başı değilse çıkar bir marketten sandviç, çiğ köfte falan alır doyurursun karını, bunun lafı mı edilir?
annenizin tek hatası şikayet etmek olmuş, haklıyken haksız duruma düşecek şimdi.
Bende beğenmezsem yemem ama insanların içinde söylenmemde Samsun'a bi düğüne katılmıştım keşkek vardı düğün yemeği ve kuru fasulye gittim dışarda Bafra pşdesi yedim geldim

Ya sizin yine iyi olmuş bizim ev çöplük ev olmuştu düğün sonu makyaj yapıp peçeteleri ortalara atmaları sigara izmaritleri dolapların arkasından çıktı ya kendi evimden tiksindim yatakların üstünde bile yemek yemişler evi taşıcaz o duruma gelmiş annemin bi kaç kez söylenmesini duymuş halam felan ama ben cinnet geçirirdim söylenmeyi bırak genç kızlar benim dolabımdan kıyafetlerimi eşprtmanlarımı giymişler yatarken spor da giydiğim kıyafetleri insan bi sormaz mı bana dolabımdan açıp almak hiç bişey demedim bile gördüğümde misafirdir diye ama annemi ezmişler söylenerek buna üzüldüm benim yanımda yapsalardı ah bi o söylenmeyi
valla canim detaya inmedim bizde izmarit falan yoktu ama insanlara oturwcak yer olmayinca mecburen her odada her yerde yemekler yendi bizimkiler gelirken bir takim pijamayi akil etmislerdi kalacaklari icin onda sorun yok ama temizlemesi 1 hafta surmus heryer sac kil parmak izleri cekirdekler yemisler yataklarin icinden cekirdek cikiyodu dusun artik :))) olsun boyle zamanlarda boyle seyler olacak tabi ama kimsenin soylenmeye hakki olmaz

B
Kadının şahsına laf söyleyemeyip başkasına söylemek hic doğru degil bana göre.Anneniz abartmış.Bizim de haftasonu düğünümüz vardı ama çağırdığımız insanlar rahat edebilsin diye konu komsuyu ayarlamıştık mesela.Düğün evi diye herkesi aynı eve sıgdıracagınızı bilememistir belki de
bizim oturduğumuz yerde yakınımız yok oturan komşulukta yok buralarda malesef .

Anneniz hakli ama sonradan aramakla hata etmis , yuzune soylemesi gerekirmis

Ne demişlerdi diğer konuda?
Immm her koşulda misafire saygı diyorum(!)

Anne haklı. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye bir atasözümüz bile var.
O kadar kişi ses çıkarmıyor o kadına ne oluyor? Annen de 'biz bu kadar ağırlayabiliyoruz oteller kalite kalite hizmet veriyor. senin gibi padişah torununa göre olanı seçiver o zaman' deseydi keşke.
Böyle şeyler sırayla. Onunda sırası gelecek merak etmesin. Annen de susmaz inşallah o zaman.

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye atasözümüz bile var, okadar çeşit yemeğin içinden birini beğenmediysen yemez geçersin, beğendiğinden bikaç kaşık daha fazla yiyiver yani, insanların düğün telaşında kırmak üzmek neden kibirli insanlar.Anneniz haklı ama dedenizi aramasaydı direkt kendisine söylese daha hoş olurmuş.

Düğün evine gidip kalma adeti nedir yahu? Zaten insanların işi gücü, telaşı başından aşkın.. Annene hak verdim, keşke arayıp o şekilde demeseydi ama..

Merhaba arkadaşlar abimin düğünü dolayısıyla eve yatıya çok kişi geldi ben bu koşuşturma arasında gelin ile fotoğraf çekimi kuaför v.s bulunduğum için evdeki olaylara şahit olamadım.
Babamın kuzeni kızıyla birlikte geldi annem rahatsız olmuş bi kaç kez kadının söylendiğini duymuş
-ben bunu yemem , bilseydim gelmezdim direk dügün yerine giderdim , nerden geldim gibi , bu söylentileri evin çok kalabalık olması ve sıkış sıkış uyumak zorunda olduğu için . Annem de bunları duyunca malum sinirlenmiş ve bi kaç kez söylenmiş ve düğünden bi kaç gün sonra dedemleri aramış golesin düğününe çagırmıcam onu ayıp etti diye şimdi ise annemle böyle konuştuğu için konuşmuyorlar dedem ve babannem o bizim yeğenimiz diye ben annemi haksız buluyordum tepki gösterip kavga bile ettim ama empati kurduğumda haklı buluyorum sizce siz olsanız böyle bi misafire tepkiniz ne olurdu ?
Annen haklı o bahsedilen akraba gelmeseymiş yada kaldırsa bir tarafını yemek yapsaydı.

Back
X