Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

menekşelere inanamadım harikalar maşallah ama canım en alt dallarından biraz seyreltmen lazım.. çübkü daralmış çiçek nefes alamayacak... birkaç yaprak kır kopar, suya koyver hem köklenir...
gazel cim diyorum ya tatlım aslında olduğundan daha büyük fotoda küçük eve çıkarana kadar cnm çıktı
alt dallarından ziyade çok ama çok kök yapmış ayırmam lazım bugun halama sordum şimdi ayrılırırmı diye olur dedi bi kök ayırsan olur dedi neee dedim 1 kök olurmu 10 kök var dedim korkuyorum bozulur diye halamla ayırırım bi ara cnm :)

bugun çıktım cnm çarşıya 101 den benjamın aldım çok güzel çok temiz ve sağlıklı görünüyo
bide bugun pazara çıktım 5 lira kaktüs aldım ve bi sürü çuha çiçekleri gelmiş 1 lira çok uzucdu almadım onlara inanın yakın olsak hepinize alırdım hediye :) :)
validemden de yılbaşı çiçeği getirdim öbürü suda köklenmesi gerekiyomuş cnm bayağı bildiğin dikenli bi çiçek minikleri yaklaştırmamak lazım ilk aklıma o geldi

kızlar nasılsınız bklım öpüyorum hepinizi kocaman
ayrıca harikasınız harika ötesisiniz çiçek almanızı çok sevindim gerçek çiçek sevdası bu işte
orda lalelerde var keşke alsaydınız çok ucuza bnde marketin reklamını yapıyom sankim
bnde benjamın aldım nereye koysam bilemedim sizce???
ayrıca kaktüs aldım adam çok suyu sevmez dedi tv nin üstüne koy dedi kaktüsün üstünde minik toplar var toprağa düşünce kaktüs olurmuş
ayrıca markette barış çiçeği vardı almadım alasamıydım bakımı nasıl acep ???

okudum cnm cım fikirlerine çok tşk ederim
menekşe için çok korkuyorum
kaktüs için çok sevindim :)
barış çiçeği içinde inşallah kalmıştırda alıyım
benjamin içide ikicik dal kestim doğrumu yaptım suya koydum

menekşeden korkma, köklü menekşe anında tutar.. garanti veriyorum...
menekşenn zor tutanı yaprak çeliği... kökü çok kuvvetlidir hiç korkma hemen ayır gitsin.. 10 tane menekşe saksısı al bak nasıl güzelleşecek o menekşe..
benjamini bende grap'ın anlattığı gibi ekicem inşallah.. henüz koparmadım, eve bi alışsın diye... 3-5 gün sonra koparıp direk toprağa ekicem.. suya koymayacam..inşallah tutar.. nette de kolay tutar diyor ama inşallah bakalım...
ay evin heryeri çiçek olsun, her baktığım yer coşsun istiyorum, annem doymadın hala diyo

Mum çiçeği çeliklerim arkadaşım bolca getirmiş birazını diktim birazını suya ısladım.Bakalım beni sevecek mi
ayyy maşallah çok güzeller, inşallah tutar canım, benim ilk kırıp diktiğim çiçek oydu, birde öyle çok suluyordumki,toprağı artık balçık çamur oluyordu, şimdi şimdi sulamayı azalttım bu işi öğrendikçe :)))
ayyy süpersin yaa hormonlamak süper fikirmiş, benim mum çiçeklerim aşşağı yulkarı 8 aylık filan ama sadece 1 karış uzadı, gerçi ilk koyduğum yeri çok sevmişlerdi, sonra oldan aldım başka yerlere koymaya başladım sürekli, galiba ozaman büyümesi durdu(( birde ipe sarma fikri aklıma yattı, eve gidince hemen onlara bir sistem yapayım inşallah.
kızlar siz kaç senelik evlisiniz ben 8
27 yaşındayım
canım ben 5 yıllık evliyim, 32 yaşındayım, 14 aylık bir kızım var, istanbuldayım. hepinizi öpüyorum :)
Eki Görüntüle 1442375
Kızlar, saksı fikri ararken karşıma çıktı bu.
Büyümeme yardım ettiğin için teşekkür ederim diye yazıyor. Ya çok tatlı değil miii?
oyyyy bayıldım yaaa bende senin evinde var sandım ilk görüşte, senin böyle farklı fikirlerin var çünkü, direk senle bütünleştirdim bu saksıyı :)

ayy çok sevindim yaa benjamin süper bir bitki, çiçek açmıyor ama yaprakları beni mutlu etmeye yetiyor. mutlaka resim bekliyorum. kaktüsüde iyi yapmışsın, bende 1 tane aldım radyasyon meselesinden dolayı.
çuha çiçeklerini almış gibi oldun canım çokkk teşekkür ederim hakkaten keşke yakın olsaydık, hepimiz birbirimizde olmayan çiçek dalları verirdik birbirimize.

tatlım barış çiçeğide çok güzel onuda al, bende de var ama kocaman 2 yaprağı var, başkada bişeyi yok, uzun zamandır apartman boşluğunda duruyordu, geçen hafta farkettim, ne ölmüş ne büyümüş öylece kalmış, bende aldım eve, evdeki soğuk odaya koydum, haftasonu inşallah ona bir bakım yaparsam süper olacak.
benim benjaminler camın hemen önündeki raflarımda duruyor, yani direk güneş alıyorlar şimdilik yerlerini sevdiler ama tabi yaz sıcağında ordan rahatsız olurlarsa değiştiririm yerlerini.

bütün cevapladığım yorumlar toplu çıkmış neden acaba :)
tek tek seçip okuyun kızlar.. uzun uzun da yazmıştım :)
okudum kuzum teşekkürler hakkaten herkese yazmışsın :)

ayyy banada öyle diyorlar yeter artık heryer çiçek oldu diyorlar ama insan doymuyor ki, birde şunu dşünüyorum hani acaba bu bir hevesmi geçerse eğer ben bukadar çiçeği napıcam ozaman :))))))

nilaycım, bak bendeki kaktüs bu.. yeni sayılır daha, arkadaşımdak kopartıp ektim.. tuttu... kenarına da tomurcuk düştü bak o da tutmuş
çok tatlı bişey ben çok seviyorum...
ayyy çok tatlı maşallah ya hemende yavrulamış yerim ben onu, o daha kendisi yavru yahuuu :)

ayyy kızlar günaydın hayırlı cumalar herkese, dün eve gittim yine umutsuzca kırçıllı renk yaprağı olan benjaminime bir baktım, hani diyordum ya 1 aydır yaprak vermedi diye, bi baktım 2 tane küçük yaprakcık üzerindeki ince kabuğu atıp çıkmaya başlar gibi olmuş ayyyyyy çok seevindim yaaaa, o minikleri bu akşam resmini çekerim inşallah azıcık daha belirgin olurlarsa.

yaa arkadaşlar aklıma ne geldi, bu pazar günü kadınlar günü ya, heryere çiçek dolar, koçtaş bauhaus vs heryere yeni çiçekler gelir, ben cumartesi günü bir bauhaus veya koçtaşa gideyim diyorum :) aklınızda bulunsun

birde mutfağın duvarına şu raftan alsam mı diye düşündüm üzerine çiçek doldurmak için? ama şimdi aklıma takıldı, düşünün ki güneş b resimda sağda kırmızı bir tablo varya, işte benim mutfağın kapısı orda, güneş o taraftan geliyor, ben bu rafa çiçek koyduğum zaman aradakiler çok gölgede kalırmı acaba? yoksa düz raflar mı yapsam duvara , böyle grintili çıkıntılı değilde düz uzun raf?

Canım sen bilirsin ama ben o cinsi gövdesi kalabalık bol köklü görüyorum her yerde. Öyle seviyor belki de bilemedim.
Yani diğer bitkiler gibi tek gövde ve üzerinde yapraklar şeklinde gelişmiyor o. Küstürmeyesin.

Çok güzelmiş değişik duruyor ama sadece süs amaçlı alacaksan 3 tane ince kısa raf da güzel olabilir öyle geldi aklıma :)
3 renk saksı ile de süslersin oh mis :)

Çok güzelmiş değişik duruyor ama sadece süs amaçlı alacaksan 3 tane ince kısa raf da güzel olabilir öyle geldi aklıma :)
3 renk saksı ile de süslersin oh mis :)
evet bu güzel ama çiçeklere güneş gelmeyebilir diye düşünüyorum onun için senin dediğin gibi düz ince uzun raf düşüncesine girdim.

graphicdesigner mesela mutfağın uzun ise şu rafları yanyana, dar ise üst üste, çapraz falan yerleştirebilirsin.
kuzu varya senle ben aynı zevke sahibiz resmen yaa, bu rafın aynısı benim salonumda var zaten bak :) yoksa bu resimde senin evinden mi???
aslında mutfağada aynısını yapmak istiyorum ama biraz balkon kapısının açılmasına engel olurmu diye düşünüyorum. ama en güzeli yine bu şekil aslında , bu rafların daha az öne doğru çıkıntılısını bulursam süper olur, dur araştırayım

Hehehee galiba aynı zevke sahibiz :)
Salonundaki de çok hoş olmuş çok beğendim :)
Benim evimden değil canım keşke öyle olsaydı :) birazcık araştırma yaptım senin için.
Böyle de bir şey var sadece çiçek koymayı düşünüyorsan ideal bence. Marangozlarda vardır bu parçalardan çok basit şekilde kesilip birleştirilebilir. Sonra da istediğin renge boyarsın. Fikir sadece :)

flores süpersin yaa çok güzelmiş bnde çok beğendim.
şimdi şunu düşündüm, kapı açılsın diye eni dar olursa buseferde saksı sığmayacak veya sığsada duvara değecek çiçeğin yaprakları.
Onun için şuanda yeni verdiğim karar duvar saksısı almak oldu, hem fiyatı çok uygun hemde tam o balkon kapımın arkasına çıkıntı yapmaz süper olur diye düşündüm. ve hepinize bunu tavsiye ediyorum.
çok güzel renkli saksılar var ama metal birçoğu, bende demir istemiyorum suladıkça paslanır diye. onun için örnek şu resimdekinin beyazı bana uyar, aslında renkli isterim ama güneşte bu plastiklerin rengi soluyor onun için beyaz en doğrusu.

vallahi benim annemde öle diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…