gazel cim diyorum ya tatlım aslında olduğundan daha büyük fotoda küçük eve çıkarana kadar cnm çıktımenekşelere inanamadım harikalar maşallah ama canım en alt dallarından biraz seyreltmen lazım.. çübkü daralmış çiçek nefes alamayacak... birkaç yaprak kır kopar, suya koyver hem köklenir...
bugun çıktım cnm çarşıya 101 den benjamın aldım çok güzelnilaycım ayy çok sevindim hadi bakalım biran evvel getirir inşallah annen o çiçeği. bende bulursam biyerden mutlaka kırarım dalından :)))
gazelllllll ayyyy ne akıllısın sen yaa kadehe ekmek hiç aklıma gelmezdi ama varya süpppperrr ötesi olacak çok şirin olacakk
Gazelll ayy maşallah çok sağlıklı çok güzelmiş çiçeğin güle güle büyüt canım benim
Açelya için dediklerin içime su serpti inanki, inşallah dediğin gbidir ve toparlanır, ama toparlanacaksada burda toparlansın diye işyerinde bırakacağım çünkü buraya alışması lazım, bakalım rambo gibi bir çiçek mi dayanıklımı göreceğiz
Benjaminin yeşil yapraklısı yani seninkisinden dal kırıp direk diktim tuttu ve yeni yapraklar verdi çoktan, yani kolay tuttu, hiç öyle suda bekletmedim poşet kapatmadım ben
ama zeynebin aldığı beyazlı yeşilli olan benjaminin dalını aynı şekilde ektim, tuttu tutmasına ama 1 aydır hiç bir büyüme veya yeni yaprak vermedi, sanırım o biraz daha nazlı, ama büyüyüncede mükemmel duruyor o kırçıllı olan, yeşilin büyük halinide o dalını kırdığım yerde görmüştüm çokkkk taattlı yaaa. kırçıllı olanın büyüyünden annemde ve yengemde var, resimlerini çekip yayınlarım size inşallah unutmazsam.
benimkileride ekliyim unutanlar için
canım çok sevindim valla hemen tutuyor olmasına.. çünkü arkadaşıma hediye edeceğim, ondan çok çiçek dalı getirdim ben, evimdeki çiçeklerin yarıdan fazlası onun çeliklerinden :)
o yüzden bi sürpriz yapıp dal kırıp götürmek istiyorum ona.. içek sevdalısı oda...
bu aralar durumları biraz sıkışık, çok borçları var, satın alamaz şu ara.. o yüzden ekip götüreyim.. dünyalar onun olur
kızlar siz kaç senelik evlisiniz ben 8
27 yaşındayım
ben 5 buçuk yıllık evliyim, 28 yaşındayım.. :)
gazel cim diyorum ya tatlım aslında olduğundan daha büyük fotoda küçük eve çıkarana kadar cnm çıktı
alt dallarından ziyade çok ama çok kök yapmış ayırmam lazım bugun halama sordum şimdi ayrılırırmı diye olur dedi bi kök ayırsan olur dedi neee dedim 1 kök olurmu 10 kök var dedim korkuyorum bozulur diye halamla ayırırım bi ara cnm :)
canım korkmana hiç gerek yok çünkü köklü menekşe canavar gibi sağlam olur.. o köklerin hepsini ayrı ayrı saksılara ek bak göreceksin hepsi nasıl fışkıracak.. zavallım sıkışmış kalmış minnak saksıya
hem senin için iyice tecrübe olur,,,
bugun çıktım cnm çarşıya 101 den benjamın aldım çok güzelçok temiz ve sağlıklı görünüyo
bide bugun pazara çıktım 5 lira kaktüs aldım ve bi sürü çuha çiçekleri gelmiş 1 lira çok uzucdu almadım onlara inanın yakın olsak hepinize alırdım hediye :) :)
validemden de yılbaşı çiçeği getirdim öbürü suda köklenmesi gerekiyomuş cnm bayağı bildiğin dikenli bi çiçek minikleri yaklaştırmamak lazım ilk aklıma o geldi
yaşasın Benjamin kardeşliği
hepimizde Benjamin var artık ne güzel..
kızlar nasılsınız bklım öpüyorum hepinizi kocaman
ayrıca harikasınız harika ötesisiniz çiçek almanızı çok sevindim gerçek çiçek sevdası bu işte
orda lalelerde var keşke alsaydınız çok ucuza bnde marketin reklamını yapıyom sankim
bnde benjamın aldım nereye koysam bilemedim sizce???
ayrıca kaktüs aldım adam çok suyu sevmez dedi tv nin üstüne koy dedi kaktüsün üstünde minik toplar var toprağa düşünce kaktüs olurmuş
ayrıca markette barış çiçeği vardı almadım alasamıydım bakımı nasıl acep ???
aaa o kaktüsten bende var canım, tepesindeki tomurcuk gibi toplar düşünce toprağa kaktüs çıkıyor
resmini çekip ekleyim senin için canım.. evet çok az su ister o, güneşe koyma ama hafif ışık alsın...
toprağı iyice kurumadan sulama, birde çok az sula.. bir iki kaşık kadar yeter...
bu arada barış çiçeği bende var, arkadaşımdan çelik getirip ektim tuttu hemen... çok masum bir çiçek o... çok severim bende.... keşke alsaydın.. ama alırsan küçüğünü al,..
bakımı zor değil, diğer çiçekler gibi.. güneş almaya ışık alan biryerde dursa coşar gider...
okudum cnm cım fikirlerine çok tşk ederim
menekşe için çok korkuyorum
kaktüs için çok sevindim :)
barış çiçeği içinde inşallah kalmıştırda alıyım
benjamin içide ikicik dal kestim doğrumu yaptım suya koydum
ayyy maşallah çok güzeller, inşallah tutar canım, benim ilk kırıp diktiğim çiçek oydu, birde öyle çok suluyordumki,toprağı artık balçık çamur oluyordu, şimdi şimdi sulamayı azalttım bu işi öğrendikçe :)))Mum çiçeği çeliklerim arkadaşım bolca getirmiş birazını diktim birazını suya ısladım.Bakalım beni sevecek mi
ayyy süpersin yaa hormonlamak süper fikirmiş, benim mum çiçeklerim aşşağı yulkarı 8 aylık filan ama sadece 1 karış uzadı, gerçi ilk koyduğum yeri çok sevmişlerdi, sonra oldan aldım başka yerlere koymaya başladım sürekli, galiba ozaman büyümesi durduBilmem hiç mum bakmadım.Arkadaşlar senin elinden oluyo diyolar bakıcaz .Sıkılırsam büyümezse hormonlarım bende.En çokta açsın istiyorum mutfakta heryere uzasın köy evi gibi tuhaf olurmu.ipe sardırınca çok uzuyomus.
canım ben 5 yıllık evliyim, 32 yaşındayım, 14 aylık bir kızım var, istanbuldayım. hepinizi öpüyorum :)kızlar siz kaç senelik evlisiniz ben 8
27 yaşındayım
oyyyy bayıldım yaaa bende senin evinde var sandım ilk görüşte, senin böyle farklı fikirlerin var çünkü, direk senle bütünleştirdim bu saksıyı :)Eki Görüntüle 1442375
Kızlar, saksı fikri ararken karşıma çıktı bu.
Büyümeme yardım ettiğin için teşekkür ederim diye yazıyor. Ya çok tatlı değil miii?
ayy çok sevindim yaa benjamin süper bir bitki, çiçek açmıyor ama yaprakları beni mutlu etmeye yetiyor. mutlaka resim bekliyorum. kaktüsüde iyi yapmışsın, bende 1 tane aldım radyasyon meselesinden dolayı.bugun çıktım cnm çarşıya 101 den benjamın aldım çok güzelçok temiz ve sağlıklı görünüyo
bide bugun pazara çıktım 5 lira kaktüs aldım ve bi sürü çuha çiçekleri gelmiş 1 lira çok uzucdu almadım onlara inanın yakın olsak hepinize alırdım hediye :) :)
validemden de yılbaşı çiçeği getirdim öbürü suda köklenmesi gerekiyomuş cnm bayağı bildiğin dikenli bi çiçek minikleri yaklaştırmamak lazım ilk aklıma o geldi
tatlım barış çiçeğide çok güzel onuda al, bende de var ama kocaman 2 yaprağı var, başkada bişeyi yok, uzun zamandır apartman boşluğunda duruyordu, geçen hafta farkettim, ne ölmüş ne büyümüş öylece kalmış, bende aldım eve, evdeki soğuk odaya koydum, haftasonu inşallah ona bir bakım yaparsam süper olacak.kızlar nasılsınız bklım öpüyorum hepinizi kocaman
ayrıca harikasınız harika ötesisiniz çiçek almanızı çok sevindim gerçek çiçek sevdası bu işte
orda lalelerde var keşke alsaydınız çok ucuza bnde marketin reklamını yapıyom sankim
bnde benjamın aldım nereye koysam bilemedim sizce???
ayrıca kaktüs aldım adam çok suyu sevmez dedi tv nin üstüne koy dedi kaktüsün üstünde minik toplar var toprağa düşünce kaktüs olurmuş
ayrıca markette barış çiçeği vardı almadım alasamıydım bakımı nasıl acep ???
okudum kuzum teşekkürler hakkaten herkese yazmışsın :)bütün cevapladığım yorumlar toplu çıkmış neden acaba :)
tek tek seçip okuyun kızlar.. uzun uzun da yazmıştım :)
ayyy banada öyle diyorlar yeter artık heryer çiçek oldu diyorlar ama insan doymuyor ki, birde şunu dşünüyorum hani acaba bu bir hevesmi geçerse eğer ben bukadar çiçeği napıcam ozaman :))))))menekşeden korkma, köklü menekşe anında tutar.. garanti veriyorum...
menekşenn zor tutanı yaprak çeliği... kökü çok kuvvetlidir hiç korkma hemen ayır gitsin.. 10 tane menekşe saksısı al bak nasıl güzelleşecek o menekşe..
benjamini bende grap'ın anlattığı gibi ekicem inşallah.. henüz koparmadım, eve bi alışsın diye... 3-5 gün sonra koparıp direk toprağa ekicem.. suya koymayacam..inşallah tutar.. nette de kolay tutar diyor ama inşallah bakalım...
ay evin heryeri çiçek olsun, her baktığım yer coşsun istiyorum, annem doymadın hala diyo
ayyy çok tatlı maşallah ya hemende yavrulamış yerim ben onu, o daha kendisi yavru yahuuu :)nilaycım, bak bendeki kaktüs bu.. yeni sayılır daha, arkadaşımdak kopartıp ektim.. tuttu... kenarına da tomurcuk düştü bak o da tutmuş
çok tatlı bişey ben çok seviyorum...
Canım sen bilirsin ama ben o cinsi gövdesi kalabalık bol köklü görüyorum her yerde. Öyle seviyor belki de bilemedim.gazel cim diyorum ya tatlım aslında olduğundan daha büyük fotoda küçük eve çıkarana kadar cnm çıktı
alt dallarından ziyade çok ama çok kök yapmış ayırmam lazım bugun halama sordum şimdi ayrılırırmı diye olur dedi bi kök ayırsan olur dedi neee dedim 1 kök olurmu 10 kök var dedim korkuyorum bozulur diye halamla ayırırım bi ara cnm :)
Çok güzelmiş değişik duruyor ama sadece süs amaçlı alacaksan 3 tane ince kısa raf da güzel olabilir öyle geldi aklıma :)ayyy kızlar günaydın hayırlı cumalar herkese, dün eve gittim yine umutsuzca kırçıllı renk yaprağı olan benjaminime bir baktım, hani diyordum ya 1 aydır yaprak vermedi diye, bi baktım 2 tane küçük yaprakcık üzerindeki ince kabuğu atıp çıkmaya başlar gibi olmuş ayyyyyy çok seevindim yaaaa, o minikleri bu akşam resmini çekerim inşallah azıcık daha belirgin olurlarsa.
yaa arkadaşlar aklıma ne geldi, bu pazar günü kadınlar günü ya, heryere çiçek dolar, koçtaş bauhaus vs heryere yeni çiçekler gelir, ben cumartesi günü bir bauhaus veya koçtaşa gideyim diyorum :) aklınızda bulunsun
birde mutfağın duvarına şu raftan alsam mı diye düşündüm üzerine çiçek doldurmak için? ama şimdi aklıma takıldı, düşünün ki güneş b resimda sağda kırmızı bir tablo varya, işte benim mutfağın kapısı orda, güneş o taraftan geliyor, ben bu rafa çiçek koyduğum zaman aradakiler çok gölgede kalırmı acaba? yoksa düz raflar mı yapsam duvara , böyle grintili çıkıntılı değilde düz uzun raf?
Eki Görüntüle 1442990
evet bu güzel ama çiçeklere güneş gelmeyebilir diye düşünüyorum onun için senin dediğin gibi düz ince uzun raf düşüncesine girdim.Çok güzelmiş değişik duruyor ama sadece süs amaçlı alacaksan 3 tane ince kısa raf da güzel olabilir öyle geldi aklıma :)
3 renk saksı ile de süslersin oh mis :)
kuzu varya senle ben aynı zevke sahibiz resmen yaa, bu rafın aynısı benim salonumda var zaten bak :) yoksa bu resimde senin evinden mi???graphicdesigner mesela mutfağın uzun ise şu rafları yanyana, dar ise üst üste, çapraz falan yerleştirebilirsin.
Hayırlı cumalar canım benim, bana artık tünaydın oluyor nerdeyse, sabah 06,15 te kalkıyorum :)Günaydın .Hayırlı cumalar.
Hehehee galiba aynı zevke sahibiz :)evet bu güzel ama çiçeklere güneş gelmeyebilir diye düşünüyorum onun için senin dediğin gibi düz ince uzun raf düşüncesine girdim.
kuzu varya senle ben aynı zevke sahibiz resmen yaa, bu rafın aynısı benim salonumda var zaten bak :) yoksa bu resimde senin evinden mi???
aslında mutfağada aynısını yapmak istiyorum ama biraz balkon kapısının açılmasına engel olurmu diye düşünüyorum. ama en güzeli yine bu şekil aslında , bu rafların daha az öne doğru çıkıntılısını bulursam süper olur, dur araştırayım
Eki Görüntüle 1443088
vallahi benim annemde öle diyomenekşeden korkma, köklü menekşe anında tutar.. garanti veriyorum...
menekşenn zor tutanı yaprak çeliği... kökü çok kuvvetlidir hiç korkma hemen ayır gitsin.. 10 tane menekşe saksısı al bak nasıl güzelleşecek o menekşe..
benjamini bende grap'ın anlattığı gibi ekicem inşallah.. henüz koparmadım, eve bi alışsın diye... 3-5 gün sonra koparıp direk toprağa ekicem.. suya koymayacam..inşallah tutar.. nette de kolay tutar diyor ama inşallah bakalım...
ay evin heryeri çiçek olsun, her baktığım yer coşsun istiyorum, annem doymadın hala diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?