tamam canım ne biliyim benimki farklı bir bitkimi diye aynıymış demekki benimkinin yaprakları çok küçük maşallah seninki hem büyük hem parlakcanım seninkinden de varmış ama biraz yıpranmış , üst dalı da kırıkmış, o yüzden onu beğenmemiş eşim.. bu daha canlıydı dedi.. benim için farketmezdi zaten..ikisi de aynı .. sadece renk tonu değişik... bunu da çok beğendim...seninkide çok güzel canım, yeşilin iki üç tonu var, daha alımlı duruyor aslında seninki :)
biraz önce Benjamin bakımını okudum, sulanması ve çoğaltılması hakkında güzel bi yazı hazırlamışlar.. zor bi bakımı yok...
haftada bir sulanması yeterliymiş... yapraklarını arada sırada fısfısla ıslatmak gerekirmiş...
güneşi de severmiş, ama çok fazla olmayacakmış.. havadar ve ışık olmalıymış bulunduğu yerde.. eğer esinti ve cereyanlı olan biryerde durursa çabucak büyür uzar gürleşirmiş...
ama benim evde esintili yer yok , masanın üzerine koydum bakalım nasıl olacak...
tamam canım sağolBenjamin (ficus) un çoğaltılması da kolaymış..okudum şimdi...
taze bir dalı gövdeye bağlandığı yerden kırıp, üzerinde üç yaprak kalacak şekilde alt yaprakları kırmadan makasla yaprak diplerinden kesecekmişiz...suya ıslatıp bir ay suda köklendirecekmişiz...
köklenince toprağa ekip ilk anda cansuyu vermeyecekmişiz, poşet geçirip bir süre poşetle kalacakmış.. yeni yaprak filizleri verince poşeti çıkaracakmışız...
nette böyle anlatıyor ama annem hiç böyle yapmaz, dalını kırar eker, kolayca tutar bütün çiçekleri...
ayyy çok tatlılar saksılarında muhteşem maşallahGazelll ayy maşallah çok sağlıklı çok güzelmiş çiçeğin güle güle büyüt canım benim
Açelya için dediklerin içime su serpti inanki, inşallah dediğin gbidir ve toparlanır, ama toparlanacaksada burda toparlansın diye işyerinde bırakacağım çünkü buraya alışması lazım, bakalım rambo gibi bir çiçek mi dayanıklımı göreceğiz
Benjaminin yeşil yapraklısı yani seninkisinden dal kırıp direk diktim tuttu ve yeni yapraklar verdi çoktan, yani kolay tuttu, hiç öyle suda bekletmedim poşet kapatmadım ben
ama zeynebin aldığı beyazlı yeşilli olan benjaminin dalını aynı şekilde ektim, tuttu tutmasına ama 1 aydır hiç bir büyüme veya yeni yaprak vermedi, sanırım o biraz daha nazlı, ama büyüyüncede mükemmel duruyor o kırçıllı olan, yeşilin büyük halinide o dalını kırdığım yerde görmüştüm çokkkk taattlı yaaa. kırçıllı olanın büyüyünden annemde ve yengemde var, resimlerini çekip yayınlarım size inşallah unutmazsam.
benimkileride ekliyim unutanlar için
Eki Görüntüle 1442001 Eki Görüntüle 1442002
benimkilerde sizinkilerin minyatürleri, ama varya çiçeklerimden en çok onları seviyorum desem yeridir. her yeni yaprak çıkarttıkça nekadar mutlu oluyorum bir bilseniz. yani çok doğru bir seçim yapıp benjamin aldınız tebrik ediyorum sizleriayyy çok tatlılar saksılarında muhteşem maşallah
benimkilerde sizinkilerin minyatürleri, ama varya çiçeklerimden en çok onları seviyorum desem yeridir. her yeni yaprak çıkarttıkça nekadar mutlu oluyorum bir bilseniz. yani çok doğru bir seçim yapıp benjamin aldınız tebrik ediyorum sizleri[/QUOT
Bilmem hiç mum bakmadım.Arkadaşlar senin elinden oluyo diyolar bakıcaz .Sıkılırsam büyümezse hormonlarım bendebenimkide bu kadardı ama çok yavaş büyüyo 1 senede oldu o kadar benimki biliyomusun
nu tuhaf olacak bende öle istiyorum uzuyo ama çoookkk yavaşşşBilmem hiç mum bakmadım.Arkadaşlar senin elinden oluyo diyolar bakıcaz .Sıkılırsam büyümezse hormonlarım bende.En çokta açsın istiyorum mutfakta heryere uzasın köy evi gibi tuhaf olurmu.ipe sardırınca çok uzuyomus.
Ah canım çok teşekkür ederim içim açıldı vallahiFlores arkadaşım bu resimler sana gelsin, internette buldum
Eki Görüntüle 1442027 Eki Görüntüle 1442028
Maşallahkızlar siz kaç senelik evlisiniz ben 8
27 yaşındayım
ayyy maşallah maşallah daha yeniymişsin Allah mesut etsinMaşallah
Ben 24 yaşındayım 9 aylık evliyim
evet çok şirinEki Görüntüle 1442375
Kızlar, saksı fikri ararken karşıma çıktı bu.
Büyümeme yardım ettiğin için teşekkür ederim diye yazıyor. Ya çok tatlı değil miii?
oooo maşallahhhh bizde o günleri görürmüyüz acaba hayırlısıYaß 36 evlilik 16 .Siz daha bıdıkmışınız ya .
Bana laci derler.oooo maşallahhhh bizde o günleri görürmüyüz acaba hayırlısı
abla diyelim size lacivert abla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?