Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

değiştirmesi de zor olur bu çiçeği eline falan dikenleri batmasın aman dikkat et canım :)
eğer yeşil dal bulursan mutlaka çoğalt hatta bir dal da bana yolla,
Canin sağolsun canim. Komsumuzda kırmızısı var ama benimki beyaz acmisti

Eklentiler

• IMG_20150228_161935.webp
    38,6 KB · Görüntüleme: 92
Buarada kalansomu da çoğaltma cabalarindayim. Bir tane dal kesip suyun içinde bekletmistim koklendi biraz bende evdeki bi kupaya ektim tutar belki diye. Sanirsam tuttu :) yani ilk ektigimde yatık duruyordu simdi diklesmis minicik de yaprakları var aralarda :) ayni şekilde başka kalansomun da yaprağını suya koymuştum o da kok vermeye başlamış onu da ekecegim bikacgun içinde. O da tutar inşallah :)

sorma canım yaa
benim de kalanşom vardı ya, ondan bir dal koparıp pet bardağa ekmiştim... ilk günler çok güzel canlıydı, sonra ben çiçekleri sularken oğlum düşürdü bardağı,
hemen alıp tekrar düzelttim ama kökü kımıldadığı için sanırım küstü ve tutmayacak gibi...
bugün baktım yaprakları yumuşamış... ve rengi de sarıya dönmüş.. tutarmı sence?
diğer dalını da arkadaşa hediye ettim.. onunki tutmuş.. kendimin ki boşa gitti.. başka dalı da yok tekrar eksem..

Valla canim benimkinin de yaprakları yumuşak ama bence eski yapraklarını dökecek yani inşallah. Hepsi yenilenecek :) ama tutar bence sen de ümidini kesme.

evet bnde o çiçeğe hayranım neyse ki kalbim temizmiş annem bulmuş köklendiriyo şimdi :)))))
saksıları büyükse bişey olmaz yinede ayır istersen
bu arada çiçekler ve çocuklar çok cici :))))

bişey olmaz canım benimde var ondan arada yapraklarını döker su verme biraz iyice kurusun sonra su ver bide arada soda dök bir şişe çok canlandırıyo
sodayı duymam iyi oldu zeyneb aklımın bi köşesinde keydediyorum :)))
bnmde olcak inşallah hele bi köklensin :))))))))
çok istiyom o çiçeğiiiiiiiiiii yawwwwwwwwww

mutlaka al gazel cim bakımı çok kolay sen al detayları yazarım ben sana önümüzdeki günlerde pazarlara da getirirler satmaya bzm burda satıyolar bilmem ki sizde olurmu pazarda :))))
bencede çiçekçi dürüst adammış helal olsun valla :)))))

kızlar bu çiçeği bilirsiniz paşa kılıcı ismi.. arkadaşımdan aldım.. direk bıçakla kesip verdi.. inşallah tutar...

Eki Görüntüle 1448470
ay allahım çiçek meraklısı olduğumuzdan beri istediğimiz çiçekler de hep aynımı olur
bnm de sıradaki listemde bu vardı paşa kılıçı bu çiçeğinde bakımı çok kolaymış cnm
evet arkadaşının yaptığı gibi dalından direk kesip toprağa ekince tutarmış bnde komşumdan istedim bu akşam onada yaprak güzelimden verdim :)))))
bide kızlar saksı muhabbeti olmuş bnde grap arkadaşımınsaksılarına hayranım bu pazar tekzen deydim saksı alayım ekiyim dedim hiç güzel çeşit yoktu şimdi pazarlarda şu plastik kenarları dantel olanlardan var onlar 1 lira bu hafta pazardan alıcam valla kafayı fena taktım çokta şık duruyo

o kenarı dantel olanları ben pek sevmedim canım yaa, spor seviyorum ben herşeyde.. saksıda bile sadelikten yanayım
ama zevk meselesi tabi...
ya haklısın canım tutuyormuş öyle sordum arkadaşa tutmuştur bile dedi :) çok çabuk kaynaşırmış kök yapamış...
yaprak güzelim de tutmuş çok sevindim.. canlanmış güzelleşmiş :)
o bahsettiğim yolda bulduğum telgraf çiçeğini sabırsızlıkla bekliyorum tutup tutmayacağını :)
kayınvalidem köyden küpe çiçeği dalı vermişti, o da bi tutsa dört gözle bekliyorum ama yaprakları biraz soluk gibi , tutmadımı acaba, canlanır mı ki?
geçtiğimiz pazar değil, ondan önceki hafta pazar getirmiştim köyden.. tutmasa kururdu dimi? bu biraz solgun ama hala dik duruyor.. tutacak mı dersin?

evet bnde o çiçeğe hayranım neyse ki kalbim temizmiş annem bulmuş köklendiriyo şimdi :)))))
saksıları büyükse bişey olmaz yinede ayır istersen
bu arada çiçekler ve çocuklar çok cici :))))
Cok sevindim inşallah seninki de tutar kolay tutuyo ben direk saksıya diktim tuttu

oo kızlar sayfalar almış başını başını gitmiş, yoğunluktan giremedim topiğe maşallah size.

ayyy gazelcim yaa süper çok sevindim, ohh maşallah, artık ondan büyüdükçe ve çok çabuk büyür, seri üretime geçersin buna inan. o güneş görürse direk yaprakları bordoya döner canlanır, direk güneş almazsa yaprakları daha soluk renk olur bilgin olsun.
ayrıca direk öğlen güneşi ama kuvvetli bir güneş vurduğu bir anda otur onu yakından bi seyret bak, bütün dalları hareket ediyor güneşi görünce. Allahın hikmetini otur seyret yani, ben gelenlere gösteriyorum şaşırıp kalıyor herkes. güneşte baya göz görür şekilde hareket ediyor yaprakları.
Bir dal Atatürk çiçeğini her ihtimale karşı ikiye bölerek diktim ikiside tuttugaliba daldan yapraklar çıkmış .Bu çiçeği arıyordum uzun zamandır .
ayyy maşallah canım ne güzel tutmuş , insanın hazır almasından ziyade kendi ektiği çiçeği büyütmesi 1000 kat daha zevkli birşey, onun 1 yaprağı dünyanın en büyük sevinci gibi oluyor.

neyse aklımda kalanları yazıyım bari
grap cım dolap için fikir edinicem cnm memnun kalman çok önmli
araştır canım , benden yana 10 puan mutfaklar.

nazife yaa bayıldım maşallah, ilk defa böyle çiçekli bir sınıf görüyorum hakkaten öğretmenler neden böyle şirin sınıflar oluşturmuyor acaba? gerçi işiniz zor, birsürü afacanla uğraşırken birde çiçekle kim uğraşıcak diyordur öğretmenlerimiz :)
ama maşallah bayıldım o güller negüzel öyle yerleride süper tam cam kenarı bukadar cuk oturmuş.
sadunyalarım ve aleoveram köktü canım direk diktim saksım yoktu bende şimdilik bardağa diktim
zeynep harika, mutlaka tutacak o bardağa diktiğin bile bence canlı duruyorlar maşallah.
ayyy kızlar resmen seri üretime geçtik topluca yaa bu nasıl bir sevgidir böyle :)
gazel canım arkadaşım, ben diyorum ya hep sana, senin kalbin çok temiz diye, Allah ta senin karşına işte öyle temiz insanlar çıkartıyor bak, kolay kolay böylşe bir esnaf çıkmaz insanın karşısına. ama o dediğin horoz ibiğini biliyorum ben halamda vardı balkonuna dikmişti direk güneşe, orda süper olmuştu, ama ev içerisinde kesinlikle olmaz büyümez bene. o açık hava bitkisi çünkü bildiğim kadarıyla, istanbulda bazı yol kenarlarınada ekiyor belediye görsel olarak güzellik katsın diye, ve hep direk güneş alan yerlere dikiyorlar.
bende haftasonu sardunya aldım, o çok arsızdır arkadaşların dediği ibi kolay büyür kolay tutar, para ile almana bile gerek yok, varsa birinde kır dalından direk tutar. alsanda gerçi ucuz ben 3,5 liraya aldım, benim çevremde pek çiçek sever kimse olmadığı için kimseden kırma şansım yok, size imreniyorum o konuda, çünkü kırıp kendin yetiştirmek çok daha büyük bir zevk. sadece 1 tane komşum var bisürü çiçeği olan, onunda torunu oldu evde durmuyor birtürlü gidemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…