- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
Canin sağolsun canim. Komsumuzda kırmızısı var ama benimki beyaz acmistideğiştirmesi de zor olur bu çiçeği eline falan dikenleri batmasın aman dikkat et canım :)
eğer yeşil dal bulursan mutlaka çoğalt hatta bir dal da bana yolla,
İnşallah tutar canim. Ben çiçek açan çiçekleri seviyorum bunlara karsi pek sevgi gosteremiyorum nedense :)kızlar bu çiçeği bilirsiniz paşa kılıcı ismi.. arkadaşımdan aldım.. direk bıçakla kesip verdi.. inşallah tutar...
Eki Görüntüle 1448470
İnşallah tutar canim. Ben çiçek açan çiçekleri seviyorum bunlara karsi pek sevgi gosteremiyorum nedense :)
Canin sağolsun canim. Komsumuzda kırmızısı var ama benimki beyaz acmisti
Gondereyim canim sana biriniay çok tatlı ve şirinler yaa, birini koparıp alıveresim geldi
inşallah tutarlar canım... kocaman olsunlar inşallah...
Buarada kalansomu da çoğaltma cabalarindayim. Bir tane dal kesip suyun içinde bekletmistim koklendi biraz bende evdeki bi kupaya ektim tutar belki diye. Sanirsam tuttu :) yani ilk ektigimde yatık duruyordu simdi diklesmis minicik de yaprakları var aralarda :) ayni şekilde başka kalansomun da yaprağını suya koymuştum o da kok vermeye başlamış onu da ekecegim bikacgun içinde. O da tutar inşallah :)
Valla canim benimkinin de yaprakları yumuşak ama bence eski yapraklarını dökecek yani inşallah. Hepsi yenilenecek :) ama tutar bence sen de ümidini kesme.sorma canım yaa
benim de kalanşom vardı ya, ondan bir dal koparıp pet bardağa ekmiştim... ilk günler çok güzel canlıydı, sonra ben çiçekleri sularken oğlum düşürdü bardağı,
hemen alıp tekrar düzelttim ama kökü kımıldadığı için sanırım küstüve tutmayacak gibi...
bugün baktım yaprakları yumuşamış... ve rengi de sarıya dönmüş.. tutarmı sence?
diğer dalını da arkadaşa hediye ettim.. onunki tutmuş.. kendimin ki boşa gitti.. başka dalı da yok tekrar eksem..
teşekkür ederimHemen deniycem sodayi çünkü senin diken tacına hayran kaldiiimm
bendebenim için hepsi aynı :) çiçek olsunda ismi, ot bile ekerim yani
evet bnde o çiçeğe hayranım neyse ki kalbim temizmiş annem bulmuş köklendiriyo şimdi :)))))Kızlar diken taci diye bilinen bir çiçek var ya. Bende ondan iki kok var. Yemyesil yaprakları vardı ama sarardi cok acik yeşil oldu yani. Bitanesi çiçek açmıştı ama şuan ikisi de acmiyor. Acaba ikisi ayni saksıda olduğu için olabilir mi ? Bilgisi olan varmi
sodayı duymam iyi oldu zeyneb aklımın bi köşesinde keydediyorum :)))bişey olmaz canım benimde var ondan arada yapraklarını döker su verme biraz iyice kurusun sonra su ver bide arada soda dök bir şişe çok canlandırıyo
mutlaka al gazel cim bakımı çok kolay sen al detayları yazarım ben sana önümüzdeki günlerde pazarlara da getirirler satmaya bzm burda satıyolar bilmem ki sizde olurmu pazarda :))))sardunya bende koçtaşta gördüm ama almadım, bakımı zor sanıyordum kolaymışş demek :)
aklıma yazayım da gidince bakayım...
bugün direksiyon dersim vardı, çıkışta çiçekçinin önünden geçerken gözüme takıldı horoz ibiği adında bi çiçek.. daha önce hiç görmemiştim... 10 liraydı fiyatı, çiçek de hoşuma gitti ama bi sorayım dedim...
çiçekçi dürüst adammış, bakımı zor abla, ben söyleyim de yapabilirim dersen buyur al, ama kendine güvenmiyorsan eve götürünce solarsa beni mesul tutma dedi :)
allah razı olsun şaşırdım böyle dürüst esnaflar da varmış.. o esnada aman abla al gitsin güzeldir şöyledir böyledir diye kandırada bilirdi... ben müşterilerim benden memnun kalsın isterim, doğruyu da söylerim.. eve götürünce verdiğim para haram olsun soldu çiçek dersen, ben haram yemiş olurum o yüzden söyleyim de kararını sen ver dedi..
bende almadım artık.. dürüstlüğü için allah razı olsun.. yeni çiçekler gelecekmiş yakında, gelir gelmez gidip çiçek alacağım o adamdan, böyle dürüst adamlar keşke olsun etrafta, asla müşteri kaybetmezler..
ay allahım çiçek meraklısı olduğumuzdan beri istediğimiz çiçekler de hep aynımı olurkızlar bu çiçeği bilirsiniz paşa kılıcı ismi.. arkadaşımdan aldım.. direk bıçakla kesip verdi.. inşallah tutar...
Eki Görüntüle 1448470
ay allahım çiçek meraklısı olduğumuzdan beri istediğimiz çiçekler de hep aynımı olur
bnm de sıradaki listemde bu vardı paşa kılıçı bu çiçeğinde bakımı çok kolaymış cnm
evet arkadaşının yaptığı gibi dalından direk kesip toprağa ekince tutarmış bnde komşumdan istedim bu akşam onada yaprak güzelimden verdim :)))))
bide kızlar saksı muhabbeti olmuş bnde grap arkadaşımınsaksılarına hayranım bu pazar tekzen deydim saksı alayım ekiyim dedim hiç güzel çeşit yoktu şimdi pazarlarda şu plastik kenarları dantel olanlardan var onlar 1 lira bu hafta pazardan alıcam valla kafayı fena taktım çokta şık duruyo
Cok sevindim inşallah seninki de tutar kolay tutuyo ben direk saksıya diktim tuttuevet bnde o çiçeğe hayranım neyse ki kalbim temizmiş annem bulmuş köklendiriyo şimdi :)))))
saksıları büyükse bişey olmaz yinede ayır istersen
bu arada çiçekler ve çocuklar çok cici :))))
ayyy gazelcim yaa süper çok sevindim, ohh maşallah, artık ondan büyüdükçe ve çok çabuk büyür, seri üretime geçersin buna inan. o güneş görürse direk yaprakları bordoya döner canlanır, direk güneş almazsa yaprakları daha soluk renk olur bilgin olsun.grapçım, dediğin gibi yaptım yaprak güzelim tuttu
çok sevindim bu sabah farkettim yapraklar canlanmış ve dal artık eğilmiyor, dik duruyor.. bende sapladığım çöpü çıkardım.. ona bağlamıştım.. şimdi kendi başına dik duruyor ve canlı :) çok sağol arkadaşım... ben tutmadı sanıp üzülmüştüm, iyiki söylemişsin
ayyy maşallah canım ne güzel tutmuş , insanın hazır almasından ziyade kendi ektiği çiçeği büyütmesi 1000 kat daha zevkli birşey, onun 1 yaprağı dünyanın en büyük sevinci gibi oluyor.Bir dal Atatürk çiçeğini her ihtimale karşı ikiye bölerek diktim ikiside tuttugaliba daldan yapraklar çıkmış .Bu çiçeği arıyordum uzun zamandır .
araştır canım , benden yana 10 puan mutfaklar.neyse aklımda kalanları yazıyım bari
grap cım dolap için fikir edinicem cnm memnun kalman çok önmli
nazife yaa bayıldım maşallah, ilk defa böyle çiçekli bir sınıf görüyorum hakkaten öğretmenler neden böyle şirin sınıflar oluşturmuyor acaba? gerçi işiniz zor, birsürü afacanla uğraşırken birde çiçekle kim uğraşıcak diyordur öğretmenlerimiz :)Bunlar da benim minik yavrularimin çiçekleri bunlar haricinde daha getirmeyenler de var. O kadar heyecanlilar ki ciceklerinin açmasını dört gözle bekliyorlar. Tenefuse bile cikmiyorlar ben çiçekleri seçerseniz daha iyi buyur dediğim için. Tenefuste dahi çiçek seviyorlar. Bitanesine dedim sen artik o gülün babasının ona gore davran dedim. Cevabi cok güzeldi öğretmenim bana iki tane sut ver sut içince belki gülüm daha cok buyur dedi. :) bu çiçekler sinifimiza neşe kattı :)
zeynep harika, mutlaka tutacak o bardağa diktiğin bile bence canlı duruyorlar maşallah.sadunyalarım ve aleoveram köktü canım direk diktim saksım yoktu bende şimdilik bardağa diktim
gazel canım arkadaşım, ben diyorum ya hep sana, senin kalbin çok temiz diye, Allah ta senin karşına işte öyle temiz insanlar çıkartıyor bak, kolay kolay böylşe bir esnaf çıkmaz insanın karşısına. ama o dediğin horoz ibiğini biliyorum ben halamda vardı balkonuna dikmişti direk güneşe, orda süper olmuştu, ama ev içerisinde kesinlikle olmaz büyümez bene. o açık hava bitkisi çünkü bildiğim kadarıyla, istanbulda bazı yol kenarlarınada ekiyor belediye görsel olarak güzellik katsın diye, ve hep direk güneş alan yerlere dikiyorlar.sardunya bende koçtaşta gördüm ama almadım, bakımı zor sanıyordum kolaymışş demek :)
aklıma yazayım da gidince bakayım...
bugün direksiyon dersim vardı, çıkışta çiçekçinin önünden geçerken gözüme takıldı horoz ibiği adında bi çiçek.. daha önce hiç görmemiştim... 10 liraydı fiyatı, çiçek de hoşuma gitti ama bi sorayım dedim...
çiçekçi dürüst adammış, bakımı zor abla, ben söyleyim de yapabilirim dersen buyur al, ama kendine güvenmiyorsan eve götürünce solarsa beni mesul tutma dedi :)
allah razı olsun şaşırdım böyle dürüst esnaflar da varmış.. o esnada aman abla al gitsin güzeldir şöyledir böyledir diye kandırada bilirdi... ben müşterilerim benden memnun kalsın isterim, doğruyu da söylerim.. eve götürünce verdiğim para haram olsun soldu çiçek dersen, ben haram yemiş olurum o yüzden söyleyim de kararını sen ver dedi..
bende almadım artık.. dürüstlüğü için allah razı olsun.. yeni çiçekler gelecekmiş yakında, gelir gelmez gidip çiçek alacağım o adamdan, böyle dürüst adamlar keşke olsun etrafta, asla müşteri kaybetmezler..
soda çiçek açtırıyor canım bol bolsodayı duymam iyi oldu zeyneb aklımın bi köşesinde keydediyorum :)))
bnmde olcak inşallah hele bi köklensin :))))))))
çok istiyom o çiçeğiiiiiiiiiii yawwwwwwwwww
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?