Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

kıslar sardunya kalaşon ve aleovera çeliği aldım bunları nasıl dikicem önce suya koyup çillenmesimi lazım
sardunya yı direk ekersen tutar kalanso yu ben hep köklendiriyom öyle ekiyom cnm aleo çiçeğini hiç bilmem
sardunya çok arsızdır yazın balkonda çok çiçek yapar top top bnmde var kocaman oldular biraz kokusu ağır işte

Evet inşallah daha da artar resimleri de birazdan yukleyecegim insllh.

neyse aklımda kalanları yazıyım bari
gazel cım sıklemen çok güzel serin yerde olması iyi bende kışın almıştım kafasızlık yapıp soldu yavrum
benjamın çiçeğini dğiştirmişsin çok iyi yapmışın ben korkuyom kızzzz değiştirmeye menekşem hala dev gibi duruyo
grap cım dolap için fikir edinicem cnm memnun kalman çok önmli
lacivert cim cnm atatürk çiçeğin tutmuş yedeklemen çok iyi bnde bende şimdi öle yapıyom her çiçeğimden 3 5 dak kırıp suya hmn
kızlar sizde mutlaka sardunya alın renk renk hem çok ucuz hemde bakımı kolay balkonlarda cam kenarlarında çok cici oluyo zeynep cnm almakla çok iyi yapmışın
ahhh ah yakın olsanız burda ne çiçekler var burdaki herkez çiçek meraklısı bahçelerde camlarda

tamam canım sağol
balkonda olacağı için sardunya kokusu önemli değil

kıs ben almadım annemlerin bina çatısına koymuşlar ordan çelik yürüttüm
annem ben komşuma söylerim bişey demez dedi beni severler bişey demezler

kıslar sardunya kalaşon ve aleovera çeliği aldım bunları nasıl dikicem önce suya koyup çillenmesimi lazım
Aloevera çeliği derken kök gibi bişeyse direk dik tutar.Bahçede var 1 m den büyük ben dikmiştim bahçede daha güzel oluyo yavruladı bisürü.DiğerLeride direk tutar.Göreydik iyiydiBen sabırsızım bide çimlenmemi bekliycem

Bunlar da benim minik yavrularimin çiçekleri bunlar haricinde daha getirmeyenler de var. O kadar heyecanlilar ki ciceklerinin açmasını dört gözle bekliyorlar. Tenefuse bile cikmiyorlar ben çiçekleri seçerseniz daha iyi buyur dediğim için. Tenefuste dahi çiçek seviyorlar. Bitanesine dedim sen artik o gülün babasının ona gore davran dedim. Cevabi cok güzeldi öğretmenim bana iki tane sut ver sut içince belki gülüm daha cok buyur dedi. :) bu çiçekler sinifimiza neşe kattı :)

Eklentiler

• IMG_20150309_103126.webp
    40,6 KB · Görüntüleme: 98
  • IMG_20150309_103047.webp
    35,5 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG_20150309_103017.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 90
  • IMG_20150309_083502.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 86
  • IMG_20150309_083445.webp
    35,2 KB · Görüntüleme: 96
sadunyalarım ve aleoveram köktü canım direk diktim saksım yoktu bende şimdilik bardağa diktim

Eklentiler

• 20150309_170434.webp
    40,8 KB · Görüntüleme: 87
  • 20150309_170440.webp
    41,4 KB · Görüntüleme: 93
  • 20150309_170813.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 91
çok güzel çiçekleride yerim çocuklarıda maşallah

Kızlar diken taci diye bilinen bir çiçek var ya. Bende ondan iki kok var. Yemyesil yaprakları vardı ama sarardi cok acik yeşil oldu yani. Bitanesi çiçek açmıştı ama şuan ikisi de acmiyor. Acaba ikisi ayni saksıda olduğu için olabilir mi ? Bilgisi olan varmi

bişey olmaz canım benimde var ondan arada yapraklarını döker su verme biraz iyice kurusun sonra su ver bide arada soda dök bir şişe çok canlandırıyo

Eklentiler

• 20150303_161809.webp
    70,8 KB · Görüntüleme: 61

sardunya bende koçtaşta gördüm ama almadım, bakımı zor sanıyordum kolaymışş demek :)
aklıma yazayım da gidince bakayım...
bugün direksiyon dersim vardı, çıkışta çiçekçinin önünden geçerken gözüme takıldı horoz ibiği adında bi çiçek.. daha önce hiç görmemiştim... 10 liraydı fiyatı, çiçek de hoşuma gitti ama bi sorayım dedim...
çiçekçi dürüst adammış, bakımı zor abla, ben söyleyim de yapabilirim dersen buyur al, ama kendine güvenmiyorsan eve götürünce solarsa beni mesul tutma dedi :)
allah razı olsun şaşırdım böyle dürüst esnaflar da varmış.. o esnada aman abla al gitsin güzeldir şöyledir böyledir diye kandırada bilirdi... ben müşterilerim benden memnun kalsın isterim, doğruyu da söylerim.. eve götürünce verdiğim para haram olsun soldu çiçek dersen, ben haram yemiş olurum o yüzden söyleyim de kararını sen ver dedi..
bende almadım artık.. dürüstlüğü için allah razı olsun.. yeni çiçekler gelecekmiş yakında, gelir gelmez gidip çiçek alacağım o adamdan, böyle dürüst adamlar keşke olsun etrafta, asla müşteri kaybetmezler..

canım bu çiçek benim bi tanıdığımda var, dal verecekti de sırf dikenli diye ben istemedim.. çocuklar için sıkıntı olmasın diye..
o tanıdığım anlatmıştı, dikenli bir çiçek olduğu için sıkı durmayı sevmezmiş.. rahat bir saksı olmalıymış...
çoğaltmak için de tepe dallarının yeşil renkte olan yerinden çelik koparıp çoğaltılmalıymış...
kalınlaşmış e dikenlenmiş dal kırıp ekersen tutmazmış.. o anlatmıştı bende sana aktarayım...
çok şirin bi çiçek mutlaka çoğlat.. çiçeğin ilerde solar kurur falan, elinde yedek olsun yani :)

Tesekkur ederim canim evet benimkilerin saksısı dar geliyor emin oldum iyice

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…