- 2 Aralık 2012
- 1.278
- 679
- 248
sardunya yı direk ekersen tutar kalanso yu ben hep köklendiriyom öyle ekiyom cnm aleo çiçeğini hiç bilmemkıslar sardunya kalaşon ve aleovera çeliği aldım bunları nasıl dikicem önce suya koyup çillenmesimi lazım
canım ne güzel senin çiçeklerde kalabalıklaşıyor desene.
resimleri merakla bekliyoruz...
ayyy bende etli yapraklı çiçekler suyu çok ister diye düşünüyordum :) iyiki söyledin gazelcim, zeynep sende iyiki sormuşsun sanada teşekkürler :)
gazell ayy çok güelmiş yaabeyaz çok hoş, maşallah diyelim. ayy benjamini süper bir saksıya koymuşsun orda rahatça ve kolay büyür. çok iyi olmuş.
ayy canım benim, bu sıralar inanki mutfak alışverişimden kısıp çiçeğe saksıya yatırdım paraları, evde hep sebze ıspanak filan yiyoruz :)))))
zeynep kız yokk anam okadar pahalı değil, bizim buralarda ikea diye büyük bir mağaza var, ordan alıyorum ben, o beyaz saksılar 9 lira, bende topluca almadım zaten, her gittikçe 1-2 şer tane aldım hepsini takım yaptım. o işyerine koyduğum renkli saksılarda 3 lira, yani plastik saksı parasıydı bende dedim böyle olsun madem :)
zaten artık alımları durdurdum, evdeki çiçeklerimle mutlu mesut bir hayat yaşamak istiyorum. tabi yaz gelince balkon çiçekleri için yeni bir alışveriş yapmam gerekebiilir. ama yaza kadar bunları geliştireyim. tabi son aldıklarımı daha sizinle paylaşmadım... kadınlar gününde bauahusa gittim yine merakımdan çatladım ne çiçekler gelmiştir kimbilir diye :))) paylaşıcam resimleri gün içinde inşallah
tamam canım sağolsardunya yı direk ekersen tutar kalanso yu ben hep köklendiriyom öyle ekiyom cnm aleo çiçeğini hiç bilmem
sardunya çok arsızdır yazın balkonda çok çiçek yapar top top bnmde var kocaman oldular biraz kokusu ağır işte
kıs ben almadım annemlerin bina çatısına koymuşlar ordan çelik yürüttümneyse aklımda kalanları yazıyım bari
gazel cım sıklemen çok güzel serin yerde olması iyi bende kışın almıştım kafasızlık yapıp soldu yavrum
benjamın çiçeğini dğiştirmişsin çok iyi yapmışın ben korkuyom kızzzz değiştirmeye menekşem hala dev gibi duruyo
grap cım dolap için fikir edinicem cnm memnun kalman çok önmli
lacivert cim cnm atatürk çiçeğin tutmuş yedeklemen çok iyi bnde bende şimdi öle yapıyom her çiçeğimden 3 5 dak kırıp suya hmn
kızlar sizde mutlaka sardunya alın renk renk hem çok ucuz hemde bakımı kolay balkonlarda cam kenarlarında çok cici oluyo zeynep cnm almakla çok iyi yapmışın
ahhh ah yakın olsanız burda ne çiçekler var burdaki herkez çiçek meraklısı bahçelerde camlarda
Aloevera çeliği derken kök gibi bişeyse direk dik tutar.Bahçede var 1 m den büyük ben dikmiştim bahçede daha güzel oluyo yavruladı bisürü.DiğerLeride direk tutar.Göreydik iyiydikıslar sardunya kalaşon ve aleovera çeliği aldım bunları nasıl dikicem önce suya koyup çillenmesimi lazım
çok güzel çiçekleride yerim çocuklarıda maşallahBunlar da benim minik yavrularimin çiçekleri bunlar haricinde daha getirmeyenler de var. O kadar heyecanlilar ki ciceklerinin açmasını dört gözle bekliyorlar. Tenefuse bile cikmiyorlar ben çiçekleri seçerseniz daha iyi buyur dediğim için. Tenefuste dahi çiçek seviyorlar. Bitanesine dedim sen artik o gülün babasının ona gore davran dedim. Cevabi cok güzeldi öğretmenim bana iki tane sut ver sut içince belki gülüm daha cok buyur dedi. :) bu çiçekler sinifimiza neşe kattı :)
Tesekkur ediyoruz hep beraber :)çok güzel çiçekleride yerim çocuklarıda maşallah
bişey olmaz canım benimde var ondan arada yapraklarını döker su verme biraz iyice kurusun sonra su ver bide arada soda dök bir şişe çok canlandırıyoKızlar diken taci diye bilinen bir çiçek var ya. Bende ondan iki kok var. Yemyesil yaprakları vardı ama sarardi cok acik yeşil oldu yani. Bitanesi çiçek açmıştı ama şuan ikisi de acmiyor. Acaba ikisi ayni saksıda olduğu için olabilir mi ? Bilgisi olan varmi
neyse aklımda kalanları yazıyım bari
gazel cım sıklemen çok güzel serin yerde olması iyi bende kışın almıştım kafasızlık yapıp soldu yavrum
benjamın çiçeğini dğiştirmişsin çok iyi yapmışın ben korkuyom kızzzz değiştirmeye menekşem hala dev gibi duruyo
grap cım dolap için fikir edinicem cnm memnun kalman çok önmli
lacivert cim cnm atatürk çiçeğin tutmuş yedeklemen çok iyi bnde bende şimdi öle yapıyom her çiçeğimden 3 5 dak kırıp suya hmn
kızlar sizde mutlaka sardunya alın renk renk hem çok ucuz hemde bakımı kolay balkonlarda cam kenarlarında çok cici oluyo zeynep cnm almakla çok iyi yapmışın
ahhh ah yakın olsanız burda ne çiçekler var burdaki herkez çiçek meraklısı bahçelerde camlarda
Kızlar diken taci diye bilinen bir çiçek var ya. Bende ondan iki kok var. Yemyesil yaprakları vardı ama sarardi cok acik yeşil oldu yani. Bitanesi çiçek açmıştı ama şuan ikisi de acmiyor. Acaba ikisi ayni saksıda olduğu için olabilir mi ? Bilgisi olan varmi
Hemen deniycem sodayi çünkü senin diken tacına hayran kaldiiimmbişey olmaz canım benimde var ondan arada yapraklarını döker su verme biraz iyice kurusun sonra su ver bide arada soda dök bir şişe çok canlandırıyo
Tesekkur ederim canim evet benimkilerin saksısı dar geliyor emin oldum iyicecanım bu çiçek benim bi tanıdığımda var, dal verecekti de sırf dikenli diye ben istemedim.. çocuklar için sıkıntı olmasın diye..
o tanıdığım anlatmıştı, dikenli bir çiçek olduğu için sıkı durmayı sevmezmiş.. rahat bir saksı olmalıymış...
çoğaltmak için de tepe dallarının yeşil renkte olan yerinden çelik koparıp çoğaltılmalıymış...
kalınlaşmış e dikenlenmiş dal kırıp ekersen tutmazmış.. o anlatmıştı bende sana aktarayım...
çok şirin bi çiçek mutlaka çoğlat.. çiçeğin ilerde solar kurur falan, elinde yedek olsun yani :)
Tesekkur ederim canim evet benimkilerin saksısı dar geliyor emin oldum iyice
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?