Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

canım istanbulun neresinde
üffffff hem nerde olursa olsun uçağa yanıma verecek halleri yokya bilmezlerki benim çiçek manyağı olduğumubende bonzai çok seviyorum ama bulamadım istanbulda bulsam alırım ama
ismini duysalar bonzai diye direk içeri atarlar beni

şimdide gelelim mutfağım için aldığım son çiçeklere, bunlar ile kapanışı yaptım artık :)
1 adet sardunya
1'er adet sukulent cinsi ismini tam henüz araştırmadığım 2 adet farklı cins çiçek.
diğerleri zaten bende vardı, saedece saksılarını güncelledim.
saksılarda tanesi 2,5 TL, bu seferkiler plastik olsun da alttan hava alsın diye düşündüm. Salondakileri sade kibar ve seramik olmasına özen gösterdim, bunlar mutfakta duracağı için renkli neşeli olsun istedim, mutfağım canlı çünkü, salonda ağır takılıyorum, mutfakta coşuyorum :) tezgahın üstündeyken çektim bunları, asıl yerlerinde de çekerim bir ara

zeynepcim soda bütün çiçeklere konulabilirmi peki? hangi türlere koyabiliriz?
ah sen istanbula gelecektin tabi, bonzai vardı o dediğim istanbul ağaç a.ş. de ama yeri çok ters biyer, alibeyköyde 35 tl hemde envai çeşidi var ama dediğim gibi ters biyerde. yahu ben çiçek satışına mı başlasam acaba, buralardan size uygun uygun bulup alayım, kargo ile göndereyim :)

ayy maşallah çiçeklerin çok tatlı
saksılarıda çok güzel
hımmm evet canım sapadır ben fazla bilmiyorum istanbulu zorlu centere gidicem cumartesi doktora
hangi birine zaman ayırıyım

ben sadece o dikenliye veriyorum diğerlerine vermedim hiç belki köklerine arar verebilir canım yakar

ben sadece o dikenliye veriyorum diğerlerine vermedim hiç belki köklerine arar verebilir canım yakar
ozaman o dikenlinin cinsindeki yani sukulent tarzı çiçeklere verilebilir diye düşündüm ben. olmazsa şöyle yapayım sodanın asidini kaçırayım iyice, öyle vereyim.

canım ya mutfağında evye lavabo var benimde var sürekli su lekesi ve kireç sen bi çözüm buldunmu

canım ya mutfağında evye lavabo var benimde var sürekli su lekesi ve kireç sen bi çözüm buldunmu
zeynepcim bende olmuyor, sularımız da kireçlidir ama öyle bir problemle karşılaşmadım. bunuda koçtaştan almıştık, öyle pahalısından filan da değildi ama iyi çıktı şükürler olsun. ben hep normal bulaşık deterjanı ile süngerle siliyorum, sarardığı zamanda cifin mutfak spreyi yada çamaşır suyu ile siliyorum bembeyaz oluyor. Seninkinin malzemesi mi acaba böyle lekelere müsait birşey?

bilmiyorumki aslında iyi marka tekanın
çamaşır suyu yaptı galiba matlaştırdı bence sende kullanma

Tesekkur ederim canim. Ben çocuklara cicekleri severlere büyüyeceğini ve kaç günde ne kadar su vereceklerini söyledim. Onlar bakıyorlar çiçeklere. Hatta siz yaramazlık yapar kavga ederseniz çiçekler üzülür buyumezler dedim simdi sinifimda kavga küfür yok. Cocuklara küçükken aşılamak gerekiyor bazi şeyleri. Ben ilkokuldayken öğretmenimizin bir suru çiçeği vardı. Kaktusumuz bile vardı sınıfta.

Saksılara da çiçeklere de bayıldım harikalar . Karamanda bu kadar çeşit imkânsız bulamam galiba

canım yaa maşallah nekadar iyi ve düşünceli bir öğretmensin, senin mesleğin zaten çok büyük çok değerli bir meslek, ve sen birde böyle ince düşünceler katıp dahada yükseltiyorsun mertebeni, senin öğrencilerin eminim hep sevgi dolu çocuklar olarak büyüyeceklerdir. seni tebrik etmek istiyorum canım.
şu bauhaus ve ikea isimli büyük marketler benimde uğrak yerim oldu bu saksılar yüzünden. başka yerde pek güzel bulamıyorum. koçtaşta da var ama orda daha pahalı.
ama senin şu güllere çok heves ettim, kadınlar gününde o bodur güllerden 1 tane aldım 6,50 liraydı, teyzemin kızına verdim kadınlar günü hediyesi olarak. keşke kendimede alsaydım diyorum şimdi senin resimlerden sonra canım çekti :)

Tesekkur ederim. IKEA gibi büyük marketler Karamanda yok o yüzden ben ne bulduysam ona diktim çiçeklerimi. Bizim güller de sanirsam.kadınlar gunu için migrosa gelen güller. Bana esim nigrostan aldı sınıfa koymam için çocuklara da ben orayı onerdim cok pahalı değil diye. Yakınında varsa migros bak derim. Hem 7 lira bende güzel yani cok beğeniyorum ben.

çok iyiymiş fiyatı,yaaa ben daha çiçek almıycaktım ama dayanamıyorumki şimdi güllere bayıldım koyacak yerim kalmadı ama akşam eve gidim bi plan yapim bakim yer ayarlıyim önce kafamda :))

Merhaba bayanlar ben KK'da burayı ilk kez gördüm
Çok tatlısınız herkes çiçeklerinin fotoğrafını paylaşmış. Ben yeni evli sayılırım 7 aylık
Önceden hiç çiçek yetiştirmedim ama çok merakım var şimdilik orkide,menekşe ve lale soğanlarım var ama ben bi sürü çiçeğim olsun istiyorum burada çok şey öğrenebilirim sizlerden diye düşündüm

Benim orkidem solmaya başladı çiçekler teker teker kuruyor sizce normal mi ne yapmalıyım çok üzülüyorum
Fotoğrafını birazdan atarım ilgilenirseniz

Bunlar orkidelerim mavisine çok üzülüyorum
çiçeklerin çok güzel bu arada Allah mesut etsin
önceki sayfalarda arkadaşlar orkide hakkında bilgi yazmışlardı ben yetiştirmedim ama saksının ışık geçirgen olması lazımmış yani köklerinin ışık alması
başkada bilmiyorum
bak bu sitede herşey yazıyo
http://www.orkidebakimi.com/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…