Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

O kadar faydali oldu ki anlatamam. Cok tesekkurler...
Orkidenin seffaf saksisi var ama ben ne ise yaradigini bilmiyodum, megerse kokleri isik alsin diyeymis demek:KK48: sulama konusunda da hata yapmisim, ikici saksisi var suyu buna doldurup icinde bekletmek icinmis demek:KK53: Bi de her gun mu sulamak lazim? Fotografini cektim atiyorum simdi.
Faydalı olduğuma çok sevindim :)
Her gün değil. Saksı şeffaf olduğu için köklerin kuruduğunu, renginin açıldığını görebilirsiniz. Büzüşmesini beklemeden suya koyarsınız. Bu da yaklaşık 3-4 güne tekabül eder. Ev ortamı çok kuruysa 3 güne kalmadan ıslatmalısınız.
Kökler suya doyduğunda şişer bu arada. Yemyeşil, parlak bir renk alır ve aslında ne kadar susadığını o an anlarsınız :) Tecrübelerinizi bizimle paylaşın olur mu :KK68:

IMG_20150307_110301.jpg
IMG_20150307_110329.jpg
Maşallah, çok iyi görünüyor.
En alttaki yapraklar solabilir. Dokunmayın, kendi kendine bırakır. En sonunda alırsınız.
İyi bir bakım ile yapraklar daha uzun ömürlü olurlar. :)

Faydalı olduğuma çok sevindim :)
Her gün değil. Saksı şeffaf olduğu için köklerin kuruduğunu, renginin açıldığını görebilirsiniz. Büzüşmesini beklemeden suya koyarsınız. Bu da yaklaşık 3-4 güne tekabül eder. Ev ortamı çok kuruysa 3 güne kalmadan ıslatmalısınız.
Kökler suya doyduğunda şişer bu arada. Yemyeşil, parlak bir renk alır ve aslında ne kadar susadığını o an anlarsınız :) Tecrübelerinizi bizimle paylaşın olur mu :KK68:
Ben hic porselen saksisindan cikarmadim, muhtemelen o yuzden biraz kustu cicegimo_O hic isik almadi ki... Simdi cikardim.
Tabi paylasirim daha sumbulum ve lalemi dikicem:KK60:

Maşallah, çok iyi görünüyor.
En alttaki yapraklar solabilir. Dokunmayın, kendi kendine bırakır. En sonunda alırsınız.
İyi bir bakım ile yapraklar daha uzun ömürlü olurlar. :)
Cok sevindim ya, cok sagol bilgiler icin:KK68:
Saksiyi degistirmeye gerek yok di mi simdi?

Cok sevindim ya, cok sagol bilgiler icin:KK68:
Saksiyi degistirmeye gerek yok di mi simdi?
Rica ederim :)
Bence gerek yok. Sıkıştığı zaman su deliklerinden, saksının ağzından köklerini deli gibi çıkarmaya başlar zaten. O zaman bir çiçekçinin yardımıyla gereğini yaparsınız :)

Selam kızlar.
Benim mutfağım üst dolaplar beyaz lake. Alt dolaplar ise mürdüm rengi. Koçtaş tan almıştık çok memnunum. Tavsiye ederim koçtaşta fiyatlar uygun hemde garantili.

bayanhiçkimse canım hoşgeldin. Orkidem yok onun için bilgimde yok ama sağolsun flores aydınlatmış seni.

günaydın kızlar ya kalanşom bi şekil oldu yaprakları pörsüdü yaaaa :KK61:

canım güneşte mi duruyor yoksa... yada suyunu fazla kaçırdın acaba?
yeri de çok sıcak mı yoksa?
çok hafif esinti alabilse sanırım toparlanır... tozlaşması için..
istersen toprağını bi değiştir bakalım, eminim toprağı fazla nemli olduğundan çürüme belirtisi gösteriyor olabilir...resmini bi koysan?
toprağını da bir çöp yada çivi gibi bişeyler hafiften eşele bakalım, biraz havalansın toprak.. kökler çok ıslak kalmışsa böyle olur.. biraz havalansın.. ben çok sık yaparım bütün çiçekler eşelenmek ister.. hani tarlada bahçede sebzeler çapalanır ya torak havalansın diye, bunlarda aynı.. bitkilerin toprağı hava sirküle etmeli..

kızlar bugün çok ilginç bişey oldu, sizinle de paylaşmak istiyorum...
hani geçenlerde bi eczanede çok güzel çiçekler gördüm ama bir türlü dal isteyemedim utandım diye anlatmıştım ya, hatta sonraki gidişinde eşim eczacı bayandan istemiş arapsaçından bir kaç dal getirmiş diye...
işte o gün eczanede gördüğüm bi çiçek vardı, yaprakları mor renkte, böyle yukardan aşağı doğru sarkmış, çok güzel görkemli bir çiiçekti... eşime dedim hatta arapsaçının yanında o mor renkli çiçkten de bi dal isteseydin keşke diye gülüştük :D
yok artık o kadar da değil falan demişti :D
derken o mevzu orda kaldı gitti, ama benim aklım hep o çiçekte kaldı, hala eczanenin önünden geçerken cama takılır kalır gözüm :D

gelelim mevzuya, bugün markete gitmiştik, evin eksiklerini almaya.. marketten ellerimde poşetle çıktım tam arabaya yüklerken, gözüm yere takıldı, o da ne :KK57:
aman allahım, bu nasıl bir tevafuk böyle :KK57::KK57: şok oldum... o eczanede gördüğüm çiçeğin aynısı, bir tane dal yerde duruyor... ayağımın önünde.. üstelik üzerine falan basılmamış, sapasağlam... :KK57:
sanırım marketin üst katlarındaki dairelerden birinin balkonundan düştü, yada ne bileyim nerden geldi bir türlü akıl yürütemedim... hemen aldım, eşime sordum, bu o çiçeğe çok benziyor sağlamsa ekersin dedi.. eve getirdim, suya ıslattım.. sanki sağlam gibi, ama tutarmı sizce? birde benim bahsettiğim çiçek şu resimde paylaştığım büyük çiçek.. çok beğenmiştim.. diğer resimde elimdeki de bugün bulduğum çiçeğin dalı...sizce bulduğum çiçek, o çiçeğin aynısı değilmi?? yoksa benmi yanılıyorum...ne yapayım ekeyim mi sizce? tutarmı acaba? bu olayın etkisindeyim hala, rabbimin tevafuğu.. çok şaşkınım...

024.webp
2015-03-07 19.37.31.webp

kızlar bugün çok ilginç bişey oldu, sizinle de paylaşmak istiyorum...
hani geçenlerde bi eczanede çok güzel çiçekler gördüm ama bir türlü dal isteyemedim utandım diye anlatmıştım ya, hatta sonraki gidişinde eşim eczacı bayandan istemiş arapsaçından bir kaç dal getirmiş diye...
işte o gün eczanede gördüğüm bi çiçek vardı, yaprakları mor renkte, böyle yukardan aşağı doğru sarkmış, çok güzel görkemli bir çiiçekti... eşime dedim hatta arapsaçının yanında o mor renkli çiçkten de bi dal isteseydin keşke diye gülüştük :KK70:
yok artık o kadar da değil falan demişti :KK70:
derken o mevzu orda kaldı gitti, ama benim aklım hep o çiçekte kaldı, hala eczanenin önünden geçerken cama takılır kalır gözüm :KK70:

gelelim mevzuya, bugün markete gitmiştik, evin eksiklerini almaya.. marketten ellerimde poşetle çıktım tam arabaya yüklerken, gözüm yere takıldı, o da ne :KK57:
aman allahım, bu nasıl bir tevafuk böyle :KK57::KK57: şok oldum... o eczanede gördüğüm çiçeğin aynısı, bir tane dal yerde duruyor... ayağımın önünde.. üstelik üzerine falan basılmamış, sapasağlam... :KK57:
sanırım marketin üst katlarındaki dairelerden birinin balkonundan düştü, yada ne bileyim nerden geldi bir türlü akıl yürütemedim... hemen aldım, eşime sordum, bu o çiçeğe çok benziyor sağlamsa ekersin dedi.. eve getirdim, suya ıslattım.. sanki sağlam gibi, ama tutarmı sizce? birde benim bahsettiğim çiçek şu resimde paylaştığım büyük çiçek.. çok beğenmiştim.. diğer resimde elimdeki de bugün bulduğum çiçeğin dalı...sizce bulduğum çiçek, o çiçeğin aynısı değilmi?? yoksa benmi yanılıyorum...ne yapayım ekeyim mi sizce? tutarmı acaba? bu olayın etkisindeyim hala, rabbimin tevafuğu.. çok şaşkınım...

Eki Görüntüle 1445024 Eki Görüntüle 1445026
Evet o çiçek kolay tutan bi çiçek diye biliyorum.Ben asansörde ezilmiş mahfolmuş bi çiçek ucu bulmuştum o bile tuttu:KK9:

Evet o çiçek kolay tutan bi çiçek diye biliyorum.Ben asansörde ezilmiş mahfolmuş bi çiçek ucu bulmuştum o bile tuttu:KK9:

ayyy çocuk gibi sevindim yeminle :)
ayağımın ucuna kadar geldi çiçek kendi elleriyle :) şükürler olsun, çok istemiştim çok beğenmiştim :)
hemen dikecem inşallah, bu arada çiçeğin adı TELGRAF ÇİÇEĞİ'ymiş.. :)

Gazelll canımsın yaa nekadar temiz kalpli bir insanmışsın sen ayyy inan senin kadar sevindim. O mor telgraf çiçeği evet arsız mutlaka tutar. Dalını kırın dikin tıtar yazıyor nette. Bende de var geçen hafta almıştım hatırladınmı. Çokk tatlı bir çiçek hem salona koydum hemde mutfağa. Inşallah tutar tatlım. Çok sevindim

merhaba nilaycım
mutfak dolabım çok kullanışlı asla leke tutmaz lavabo altı su lekesi yapmaz kolay silinir yüzeyi kaygan
üst dolap beyaz alt kahve bence böyle daha kullanışlı hepsi beyaz olsa alt taraf leke gösterir koyu olması daha avantajlı
bence
cnm zeynebim bnm için hiç üşenmeden foto çekmişsin çok tşk ederim arkadaşım çokmutlu oldum inan
kendi evimiz girerken yaptıramadık maddi imkanlardan dolayı inşallah bu sene yaptırıcaz bu ay o kadar kararsızımki bu konuda sizinkiler çok dikkatimi çekti gerçekten çok güzel mutfağın mutlaka fikir edinicem ayyyy cnm sağol :) :)

teşekkür ederim
bu çuha dış mekan bitkisini içeridede yaşarmı
yok tatlım ben kışın almıştım evde buruştu hmn kesinlikle dış mekan çiçeği genelde bahçede ve balkonda ama balkona dikebilirsin hem ucuz hemde çok güzel

Zeynep'e katılıyorum alt taraf biraz daha koyu olsun üst tarafı beyaz yapabilirsin.
Bu arada zeynep mutfağın çok hoşmuş güle güle kullan :)
Laydgaga11 Laydgaga11 benden nasıl bir şey beklediğini anlayamadım canım örnek saksılar mı göstereyim?
Kendin mi yapmak istiyorsun?
Ya da grap ile beni mi karıştırdın :p alacağı saksıyı paylaşmış ya ondan :)
cnm ben iki renkli olan mutfak dolaplarında bi türlü karar veremedim o yüzden sade ahşap rengi düşündüm her yerini yani
evt zeyneb in dolabı bnmde çok hoşuma gitti :)
he he he çok şekersin evet saksıların tasarımı harika mutfak dolablarınızı sordum :D :D
renkleri nasıl diye

Selam kizlar, bu topigi gorunce hemen bi soru sorayim dedim:KK49:
Lale ve sumbul sogani aldim, sogan da filizlenmis, baska bi saksiya almam gerekiyor. Bu iki sogani ayni saksiya dikebilir miyim? Bi de lale her sene mi aciyor?
Bu arada bi de orkidem var, saksisi cok kucuk. Onun da saksini degistirsem mi? Sanki soluyor gibi, nasil daha iyi bakarim ben bu ciceklere?o_O
merhaba cnm lale sümbül hakkında bilgi veriyim hmn evet bu aralar çimlenme zmnı şu an hiç değişim yapma hmn ölür yazık olur acık sabret çiçeklensin kurusun sonra ikisinide aynı saksıya alabilirsin bnm de var sümbülüm 3 senelik her sene soğanları yavru veriyo evet her sene açar
orkide hakkında hiç bilgim yok erkan şamcı var onu netteen araştırıp bilgi alabilirsin

Gazelll canımsın yaa nekadar temiz kalpli bir insanmışsın sen ayyy inan senin kadar sevindim. O mor telgraf çiçeği evet arsız mutlaka tutar. Dalını kırın dikin tıtar yazıyor nette. Bende de var geçen hafta almıştım hatırladınmı. Çokk tatlı bir çiçek hem salona koydum hemde mutfağa. Inşallah tutar tatlım. Çok sevindim

çok teşekkür ederim canım arkadaşım :KK60:
güzel iltifatların için....:KK68:
bende çok şaşkınım hala, televizyonun kenarına bardağa ıslatıp koydum, baktıkça şaşkınlığım artıyor :KK66:
nasıl oldu anlamadım, birden ayağımın ucunda görüverdim...
üstelik her geçişimde eczanenin camına alık alık bakıyordum yani :KK48: o kadar hoşuma gitmişti...
kısmet ayağıma gelmiş... çok abartılacak bişey değil belki çok saçma gelecektir bazılarına, ama benim için çok ilginç bir olay.. hele birde ekince tutarsa bak ozaman ben hatırayı unuturmuyum :rolleyes:
evet seninkini de hatırladım canım, çok canlı görünüyordu seninki de.. bu biraz soğuktan ve yere düşmekten hafif ezikleri var ama inşallah ekince toparlar... suda beklesin bakalım sabaha kadar...:KK25:

ay gerçektenmi canım, çok sevindim... :)
inşallah tutar yaa, suda bekleteyim mi yoksa direk ekeyimmi???
bende komşudan istedim eskide gözüme çok karıkık geliyodu yapraları sarkmış ayyy ne kötü diyodum çiçek merakına sarınca sevmeye başladım telgraf çiçeği bnde geçen komşudan aldım bi dal köklendir cnm çabuk tutarmış çok arsız olurmuş
o senin kısmetinmiş bence :D

Selam kızlar.
Benim mutfağım üst dolaplar beyaz lake. Alt dolaplar ise mürdüm rengi. Koçtaş tan almıştık çok memnunum. Tavsiye ederim koçtaşta fiyatlar uygun hemde garantili.

bayanhiçkimse canım hoşgeldin. Orkidem yok onun için bilgimde yok ama sağolsun flores aydınlatmış seni.
sağol cnm daha önceden duyduma göre tam ölçü alamıyolarmış emanet gibi duruyomuş yanlışmı acep

Back
X