Evdeki Yardımcım

Thinkerwoman

Guru
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
1.696
5.256
358
Kızlar ilk defa evimde yardımcı bayan çalıştırmaya başlıyorum , nasıl davranmalıyım ne yaptırmalıyım 15 günde 1 gelecek. Bir de bu bayan tanıdık biraz ihtiyacı vardı ve başkasını alma beni al alacaksan dedi. Fikirlerinizi bekliyorum.

aslında tanıdık olması kotu olmus yaa .cok fazla mudahaledede bulunamazsın

o da ,hatır gonul meselesıne guvenıp cok dıkkatli özenli davranmayabılır :/

tabi işinde son derece özenlıyse cok ıyı olmustur ama ,burada acılan konularda

cok sık goruyoruz yardımcı bayanların ev sahıplerıne yasattıkları sıkıntıları

bi'de sizin yardımcınız tanıdık ,umarım memnun kalırsın .

aslında tanıdık olması kotu olmus yaa .cok fazla mudahaledede bulunamazsın

o da ,hatır gonul meselesıne guvenıp cok dıkkatli özenli davranmayabılır :/

tabi işinde son derece özenlıyse cok ıyı olmustur ama ,burada acılan konularda

cok sık goruyoruz yardımcı bayanların ev sahıplerıne yasattıkları sıkıntıları

bi'de sizin yardımcınız tanıdık ,umarım memnun kalırsın .

Ya evet korkmuyor değilim ama kadın çok ihtiyaç sahibi 3 çocuğu var yazık , işsiz. Başkasını alsam vicdanım sızlardı. Allah korktuğuma uğratmasın.

benimde yardımcım tanıdık..hamileliğimde 15 de bir geldi ama yenılerde bebeğimi kaybettıgım için artık ayda 1 alıcam.
ben ne samimi ne resmi darvranıyorum. baştan tavrını koymazsan sorun yaşarsın sakın yüz verme samimi davranma sululuk yapmasına iizn verme. benimki ilk geldiğinde ben ona anlatım herşeyi biraz abarttım bile ben çok titizimdir dedim tüm işleri anlattım toz gördümmü dayanamam filan dedim iyice gözü korktu hiç savsaklamadı işini..aradaki dengeyi kurmak önemli o sizin köleniz gibi de davranmayın kankanız gibide...ben sabah erken gelir kahvaltısını hazırlarım,öğlen yemegını hazırlarım akşamüstü çay demlerim meyve çıkartırım masa hazırlarım çok az atıştırır dınlenır işini bitirir gider. iş yaparken tepesınde asla durmam ama benim kadın çok hızlıdır arada şunu yaptınmı abla derım o kadar birde kedilerime dıkkat etmıyor bazen cam kapı acık kalıyor onlar için peşinde dolanırım okadar..ne bunaltırım nede savsaklarım..sizde dengeyi kurarsanız iiy olur mesela aynı kadın arkadasıma gıdıyor ondan hıc memenun değil sanırım biraz kölesi gibi davranıyormuş..

Tanidik olmasi bir yandan iyi itimat edersin, bir yandan
Kotu is soylerken biraz cekinerek soylersin.
Ben aparman gorevlisinin hanimini aliyorum, zaten ayni bloktayiz bastan kahvaltisini edip gelmesini soyledim.
Oglende aciktiginda evine gidiyor , hemde yarim saat dinlenip geliyor.
Birde sofra kurup kaldiramam.
Genelde o evdeyken ben cikiyorum.
Zaten duzenli gelmeye baslayinca isler sirali gidiyor.
Ama mesela extra bisey istersem x hanim bu hafta kapilarcok kirlendi yada buzdolabi bir elden gecsin istiyor diyorum.
Cok yuzgoz olmayin tavsiyem ama her zaman guleryuzlu davranin.

Dostluk ayrı alışveriş ayrı. Çok samimim ilişkiniz yoksa aranızdaki mesafeyi korumanızda fayda var. Laubali olmasın. Geldiğinde o gün hangi işlerin yapılmasını istediğinizi söyleyin. Zaten tecrübeliyse sorar kendisi, neyin nasıl yapılmasını istediğinizi.

Ben bayram temizliği için almıştım. Dip-köşe teferruatlı bir temizlik oldu. 15 günde bir gelecekse iş bölümü olmalı. Misal bir geldiğinde camları siler, bir diğerinde kapıları, bir diğerinde de mutfak dolaplarını.

Ben yemek de verdim çay da. Hazırlamaktan gocunmadım. Sonuçta işten çıkıp direk bana gelmişti. Evden geliyorsa ve yarım günlük işi varsa sadece çay verirdim.

İş yaparken ben de başında beklemedim. Kontrol ediyormuş gibi oluyor. Rahat çalışamayacağını düşünüyorum. Sadece nerenin neyle nasıl temizlenmesi gerektiğini anlatıyorum, kendi de soruyor. Sonra bildiği gibi temizleyip çıkıyor

Son düzenleme:
dostluk ayrı ticaret ayrı derler genelde fazla samimi olmayın fazla resmide olmayın ikisnin ortası olsun 15 günde 1 gelecekmiş bir gelmesinde camları ve kapıları sildirirsin diger gelmesinde halıları koltukları vs sildirsin eger sabahtan gelirse ve bütün gün senin yanında olacaksa ögle yemegini ve çayını verebilirsin kahvaltısını evinde yapar zaten iş yaparken başında durmayın rahat iş yapamayabilir sen yardımcına söylersin şurası yapılacak diye oda ona göre davranır

benimde 15 te bir gelir temizlikçim .büyük şeyleri yaptırıyorum cam kapı silemiyorum da :)anneminde vardı yardımcısı o daha samimi davranıyordu ama çok yıllıktı bizde .ben daha mesafeliyim zaten pek konuşkan kadın değil işini yapar gider .

Kızlar ilk defa evimde yardımcı bayan çalıştırmaya başlıyorum , nasıl davranmalıyım ne yaptırmalıyım 15 günde 1 gelecek. Bir de bu bayan tanıdık biraz ihtiyacı vardı ve başkasını alma beni al alacaksan dedi. Fikirlerinizi bekliyorum.

tanıdığı manıdığı yok bu işin iş başka arkadaşlık tanışıklık başka.Yapması gerekn ne varsa hiç çekinmeden dile getir yanlışlarını da söyle.15 te bir bize de geliyor cam siliyor halı yok bizde parke yerleri siiliyor arada ütü yapıyor süpürüyor siliyor yani ne yapacak

Benim de yardımcım tanıdık, yaslarımız da yakin. Hic te oyle resmi davranmıyorum. Cok ta memnunum. 3,5 yıl oldu hic ısını savsakladigini, samimiyeti kotuye kullandığını görmedim.
Aksine her seyi daha rahat söyleyebiliyorum. Gelirken ekmek alır mısın diye bile söylüyorum:) o eve geliyor evi ona rahatlıkla bırakıp ise gidebiliyorum .
Tanıdık olsun ya da olmasın bu durum kişiliğe bağlı. İyi niyetli ve gercekten ihtiyac sahibi ise zaten gayet iyi okur

benim yardımcım tanıdık...
apartman görevlimizin kızı...
ben istedim tanıdık olmasını, çünkü anahtar bırakıp çıkmak zorundaydım...
bana abla diyor ama aynı yaştayız...
bugüne kadar ki altı yılın içerisindeyiz tek bir sorunumuz olmadı...
ilk zamanlar başka semtten geliyordu ama şimdi bizim apartmanımızda oturuyor komşuyuz yani...
ben önce tereddüt ettim hani istediğim gibi olur mu diye ama beklediğimin bile üstü oldu...
bir dediğimi ikiletmedi...
ütüme varana kadar yapar, yerleştirir ki annemden bile güzel ütülüyorsun diye takılırım ona...
ilk zamanlar haftada bir Cuma günü geliyordu, kızım doğduktan sonra haftada iki geliyor...
her hafta yapmasını istediğim şeyleri yazıyordum ona not bırakıyordum, Perşembe akşamları anahtarı alıyordu, Cuma akşamı bir geliyorduk ki etraf mis...
artık not falan yazmıyorum tabi, o biliyor, o yapıyor...

Bence herhangi bir çalışan gibi davran

İsteklerini şartlarını söyle oda söylesin

Evde kamera yoksa anahtar bırakma derim

Son düzenleme:
Back
X