Evden atıldım

Bilmiyorum ki hiç bu konuları bana hiç para verilmedi onu biliyorum. Başka gelirlerimizde var zaten kira falan

Canım bunu mutlaka araştır ölenlere büyük ihtimal emekli aylıgı bağlanıyor.Erkek çocuk 18 yaşına kadar eğer okul okuyorsa belirli bir yaşa kadar alıyor kız çocuguda ömür boyu alır evlenince kadar ve sigortalı bir işe girene kadar eğer böyle bir para varsa senin haberin olmadan alınıyorsa bu yine suçtur çünkü yetim aylığı adı üstünde.Baban çalışırken sosyal güvenci var mıydı ssk,bağkur yada emekli sandığı gibi.

Ne dicemde gidicem bilmiyorum ki hem her türlü insanda vardı orda ben çalışıp eve çıkmayı düşünüyorum ya da yurda ama ne nasıl olur bilmediğim için sadece düşünüyorum

Kirayla geçiniyoruz maaş gelmiyor diye biliyorum ben hem olsa bile vermezler bana. Sigortasız kimse çalıştırılmıyor artık işe giricem boşa gitmesin sonra

Son düzenleme:
Kirayla geçiniyorum maaş gelmiyor diye biliyorum ben hem olsa bile vermezler bana. Sigortasız kimse çalıştırılmıyor artık işe giricem boşa gitmesin sonra
Ben sigortasız mı çalışın dedim rahmetli babanın ölmeden önce bir güvencesi var mı dedim eğer var ise size yani sana devlet tarafından yetim aylığı bağlanıyor.Yetim aylığı alırken zaten güvencen de oluyor.

Son düzenleme:
yavrum, sen yalnız yaşayabilecek yaşta ve olgunlukta değilsin....yağmurdan kaçarken doluya tutulmandan korkarım....moralini yüksek tutup düzgün bir bölüm kazanmaya bak....devlet kredisi de alırsın üniversiteye başlayınca...annen ve abin senin kötülüğünü istemez...birtakım sıkıntılar yaşamışsınız... olur bazen aile içinde...hem okumak hem çalışmak hemde ev geçindirmek hiç kolay değil...dişini sık okulunu bitirip....bir işe gir... ayaklarının üstünde durmaya başla ayrı eve çıkmayı o zaman düşünürsün...

Bilmiyorum ki. Kolumdan tutup sokağa atılmadan kurtulmak istiyorum bende. Şimdilik asgari ücretle bile çalışsam bir ev arkadaşlarıyla geçinebilirim diye düşünüyorum. Okadar kötü durumdayım ki bu kadar soğukkanlı durabildiğime ben bile inanamıyorum

Ciddi olduklarına emin misin tek başıma otobüse bile doğru düzgün binmedim diyorsun. Bu kadar gözleri üstünde bi ailen varken sanmıyorum seni sokağa atmak istiyceklerini. Moralini yüksek tut ve derslerine odaklan.

Son düzenleme:
Ciddi olduklarına emin misin tek başıma otobüse bile doğru düzgün binmedim diyorsun. Bu kadar gözleri üstünde bi ailen varken sanmıyorum seni sokağa atmak istiyceklerini. Moralini bozma derslerine odaklan önce.

Bu baskıyı üstümde hissetmek en kötüsü. Yüzlerini görmeye bile tahammülüm yok. Bu yaşta bana ya evlen ya çslış diyorlar neyin koruması

Bu baskıyı üstümde hissetmek en kötüsü. Yüzlerini görmeye bile tahammülüm yok. Bu yaşta bana ya evlen ya çslış diyorlar neyin koruması

üniversteye hazırlanırken arkadaşımın annesi hergün ya evden kovardı ya da tartışırlardı.Arkadaş anlatırdı dersaneye gediğinde bu durumun olumsuz neticeler doğuracağını,bıktığını,çekemediğini...sonra ailesinin yanında üni okudu şuan çalışıyor.geçenlerde görüştük eskisi kadar sorun yaşamıyolarmış
inşallah sende o arkadaşım gibi istediklerine ulaşırsın ve aranız düzelir

Kirayla geçiniyoruz maaş gelmiyor diye biliyorum ben hem olsa bile vermezler bana. Sigortasız kimse çalıştırılmıyor artık işe giricem boşa gitmesin sonra

nasıl gelmiyor diye biliyosun? çok tuhaf ama ya bunu bilmemen ya vardır ya yoktur kızı nasıl bilmez

Son düzenleme:
Evden atildim ama odamdayim demissin. Noldu ne bitti tam anlatirsan eger yardimci oluruz belkide sen yanlis anliyorsundur.durduk yere evden git mi dediler? Tartistinizda ne soylediler nasil basladi bi anlatsan. Bide cogu seye bilmiyorum demissin biraz sende o evde sesini cikar, ne oluyo ne bitio ogren ,takip et arastir..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu iste bir is var. :44:
Yani seni annenle abin evlenmedigin ya da calismadigin icin evden kovuyorlar oyle mi?
Annen kizlarin okutulmasina inanmayan, erkenden evlendirmeye inanan geri kafali biri mi?
Gercekten tek sorun bu mu? Bana bunun arkasi vardir gibi geldi. Sen evde ders calisiyor musun mesela?
Genelde ders calisacam diye oyalanan, ama hicbirsey yapmayan insana "o zaman ya evlen ya calis, evde oturuyorsun" diye kizilir, yani ben bunu anlarim. Senin anlattigin kovmalar cok desteksiz. Bunlar icin annenlerin ya cok cahil ya da ruh hastasi olmalari gerekir. Ha oyleyseler diyecek birsey yok.

Oyle bir anlatmissin ki sanki bu insanlar can sIkIntisindan seni evden kovmaya karar vermis. Sen evde kimseye zararsiz dersini calisiyorsun, ama annenle abin "hayir, ya evlen ya calis" diyor seni evden kovuyor. Bu mu? Yani nedir, ne degildir, sana ne dediler, sen ne dedin de olay evden kovmaya geldi, hic birsey yazmamissin.
Evden kovdular diyorsun ama odandasin.
Hayatinda tek basina otobuse bile binmeye cesaretin yok ama ayri eve cikmayi dusunuyorsun.
Yani o kadar desteksiz, celiskili konusuyorsun ki. :44:
Anlattigin seyler beni suphelendirdi acikcasi. Ya anlatmadigin birseyler var, ya yanlis anladigin birseyler var evde, ya da burda bizi yiyorsun, anlamadim ben yani.
Tek tavsiyem eger evden atilma gibi bir durumun varsa sosyal hizmetlere, devlete, yani kadin siginma evlerine sigin. Sen tek basina eve cikabilecek bir insan degilsin. Hem maddi olarak, hem olgunluk olarak. Perisan olursun. Tabii bunlar dogruysa.

Son düzenleme:

Normalde okumamı istiyor ama benim için hiçbir şey yapmıyor. Gece gündür ders çalışmıyorum ama sınav puanlarım kötü değil. Hiç evden kovulmamıştım bende olanlara şaşırdım. Olayıda şöyle anlatıyım. Normalde dediğin gibi bir yere çıkmam gezmelere falan gitmem. Annem tutturmuş git paso çıkar diye. Bunun içinde birsürü şey gerekli gidip işsizlik beklesi alıcam para yatırıcam vs. Bende dedimki zaten çıkmıyorum biryere şimdi kalsın üniye başlayınca iki üç ay sonra çıkarırım. Bağırıp çapırmaya başladı bana. Bende dört milyonun cimriliğini yapıyorsun ama paso almakla uğraşırken 15 lira gidicek dedim. Animde ordan bu evi idare eden o sen çalış ozaman dedi. Evlenmeye gelince her fırsatta söylüyor üstü kapalı ya da açık açık. En bozulduğum evlen demeleri. Ablam 30 yaşında kimse ona bugüne kadar ima bile etmemişken. Üstelik yeni başladı üniye.
Otobüse binmemen cesaretsizğimden değil gezmeyi sevmemenden para vermemelerinden. Anlatmadığım daha birçok baskıyıda yapıyorlar bana. Sadece kovulmaktan değil herşeyden kurtulmuş olucam.

Son düzenleme:
nasıl gelmiyor diye biliyosun? çok tuhaf ama ya bunu bilmemen ya vardır ya yoktur kızı nasıl bilmez

Zaten soru lu bir evlilikleri olduğu için küçüklükten beri görmüyorum. Babamdan bahsedilmez kolsy kolay. Bende bişey sormaya cesaret etmiyorum. Hatta siz sorana kadar merak bile etmemiştim çünkü kiralarla geçiniyoruz diye biliyorum

ben senın yerınde olsam yüzsüzlük yapar otururdum evde hc bi yerede gtmezdim. Doğurduysa baksın madem. Sen onun evladı deglmısın. Kedi-köpek bile yavrusunu bırakmıo. Agzında taşıyor yavrusunu. Ama ona yük gelmıyor. Senın yedgn bi lokma mı batmış gözlerine. Daha cok küçüksün. kendı ayakların üzerinde durman cok zor.. Arkdslarında dedgı gbı babanda maaş alman gerekıo. Hatta sigortan olmadan calısırsan evlenırken yüklü miktar evlılık parası alıyorsun. iyice bi araştır hepsını. Evlenene kdr maaş alman gerek cnku.
Rabbim yar ve yardımcın olsun canım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kadın sığınma evine git, başka hiç bir yere gitme , kimseye güvenme,

Babanın ölmeden önce bir sağlık güvencesi var ise sana da maaş bağlamaları lazım, eğer sen başvurmamışsan hakkına düşen annene ödeniyor demektir, bunu araştırmanı öneririm.
Ama ortada hiçbir şey yokken hiçbir anne çocuğunu evden kovmaz bana göre, hele de bir kız çocuğuysa.. Farkında olmadığın bir nedenden dolayı onu kırmış olabilir misin? annenle abini karşına al, açık ve net bir şekilde konuş.
Diğer ihtimal de şu: sınava hazırlanan biri olarak tam sorumluluk taşımıyorsan, derslerine gereken önemi vermiyorsan annen kızgınlıla öyle konuşmuş olabilir. Sonuçta çok anne baba kızlarına der bunu: ya çalış bir yeri kazan, ya da evleneceksin diye..
Yani kısacası sorunun ne olduğunu önce tam olarak sapta, sonra çözüm odaklı konuşuruz

part time bir iş bul,bir arkadaşında kal bir süre,ordan bir akrabana geç,ilk maaşını alınca da bi kızın evinde oda kirala

Baban ölmeden önce sgk veya emekli sandığına bağlı ise babandan kalan aylığın 4 te 1 i sana aittir zaten,üniversiteyi bitirene kadarda bu aylığı devlet sana vermek zorundadır.
Şuan oturup dersini çalış,sınavda başka şehri kazanırsan hem aylığını alırsın annenden,hemde burs başvurusunda bulunursun.
Sınava 1 ay var,takma kimseyi,işine bak sen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…