Evden ayrilmak ZORUNDAYIM

KidDoctor

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2018
11
5
1
30
Merhaba arkadaslar, ailesiyle siddetli gecimsizlik yasayan bir ogretmenim.
Yasim 23, 60 yas üstü anne babamin tek kiziyim.
Hayati bana dar ediyorlar, bicak kemige dayandi, artik bu evde kalmak istemiyorum.
Gidecek yeri dusunmeden ceketimi alip cikardim ama benim bi muhabbet kuşum var ve malum kis ayi.
Acil kalacak yere ihtiyacım var, bana nasıl yardımcı olabilirsiniz?
Siddet goren bi kadin olarak dusunun beni. Manevi şiddet görüyorum.
Calistigim kuruma yakin bi yerlerde yasamaliyim. Bu yerler istanbul avrupada. Ve tek basina zor olsa da esyali bi daireye tasinmak tek cozum gibi gorunuyor. Cunku bu mevsimde ev arkadasi arayana rastlamak zor... Güvenmek daha da zor...
Lütfen bana bi yardimci olun.

Güvenmek daha zor diyorsun internet üzerinden ev arkadaşı mı bulacaksın?
Bence anne babana biraz sabretmelisin zaten çalışıyormuşsun güvenilir bir yer bulana kadar yanlarında kalmalısın.

Tabi ne yaşadığını bilemeyiz ama elalemin kahrını çekeceğine anne babanınkni çek.

Ayrı eve çıkmak için birikiminiz var mı yoksa hemen çıkmayın birikim yapın öyle çıkın,1 oda da olsa depozito,ilk ayın kirası,emlakçı parası 5-6 bin gider,hadi sahibinden buldun diyelim yine gider,çünkü depozito yüklü olabilir kimisi 1 aylık ister tek kira bedeli kimisi 2-3 kira bedeli ister.

Nasil yardimci olunabilir ki buradan...

ne sıkıntı yaşadın bilmiyorum ama acele karar verme lütfen (acele olduğuna nasıl mı kanaat getirdim daha planlaman bile tam değil ordan ayrıldığında neyi nasıl yapacağını bile tam bilmiyorsun) onların tek çocugusun ve yaşında çok büyük değil biraz daha şans ver onlara. zaten günün çoğunu dışarda geçiriyorsun çalıştıgın için eve geldiğinde 2-3 saat bile mi tahamülün yok... sorun ne bilmiyorum düzeltilemeyek birşey mi? bunu düzeltmeyi bir kez daha dene olmuyorsa o zaman ver kararını bence.

Bakin anlatamiyorum galiba. Ben 23 yildir bir kere onlarin yuzunu kizartacak bisey yapmadım. Ikisi de bunadi. Ve bunun hesabini size verecek degilim. Sizin ailevi sıkıntınız yok galiba. Ama benim var. Anlamiyorsaniz cevap vermek zorunda diilsiniz. Buraya kadar artik. Onlara katlanamiycam. Ve bunun hesabini size de vermicem. Saglikli bi aile iliskiniz varsa şükredin ve benim durumum hakkinda yorum yapmayın. Eğer verecek bi tavsiyeniz varsa konusun ya da sonsuza kadar susun.

Ne yelim gel evimize mi diyelim .
Belki siz hırsınız , sapıksınız , organ mafyasısınız veya ben ..
ailenizden daha mı çook güveneceksınız burdan bırısıne ??

Öğretmensin maaşın var . Tut bı ev çık neresı zor bunun ?
Neden başkasına ihtiyacın olsun ?

hangi konuda fikir istiyorsunuz?
henuz cok gencsiniz , okulunuza yakin semtlerdeki ev ilanlari icin hurriyet emlak ve sahibindene bakabilirsiniz

bir arkadas ogretmen evi onermis , ev bulana kadar orda kalabilirsiniz fiyatlari oldukca uygun

cok bunaldiginizi anlayabiliyorum ama ani karar verip kendinizi zarar goreceginiz durumlara sokmayin

ogretmen evi ilk etapta en guvenilir fikir gibi duruyor , onu arastirin

Insan cok acil zamanlarda oturup 23 yılını yazmakla vakit kaybetmiyor kolay kolay. Ise yeni girdim, yani yasimdan yeni mezun oldugumu anlamanizi bekledim acikcasi. Elbette evinizi acin demiyorum, ama kendi arkadaslarim bile ev acmazken durumumu anlamanızı bekledim... Dusuk maas, kisitli zaman, muhabbet kusu ve belki tanidiginizin tanidiginin kiralik evi vardir bu kis ortasinda, belli mi olur? Yazmadığım tek site bu kalmıştı. Burda da yeni bi uyenin durup dururken sizi kandirmaya calismasini hayal edebiliyorsaniz ne diyebilirim ki size?

ev bulana kadar bu öğrenci yurtları oluyor tek kişilik oda istesen idareten. Sonra rahat rahat ararsın ev. Ev arkadası filan tercih edebilirsin belki. İstanbul büyük illaki vardır. Aynı durumu ben 8 sene önce yasadım bırak ev değiştirmeyi tek bavulumlu şehir değiştirdim geldim bilmediğim yere. Bunu yap ama araştırmadan etmeden yapma. Sonuçta onlar senin anne baban. En iyi yabancı senin baskı gördüğün anne babandan iyi degildir. O yüzden gemi yakıp gitme araştır anne babanın da gönlünü et ve sorun olmadan çık. Çıkmanı destekliyorum yaptım çok mutluyum zorlandım mı zorlandım ama değdi. Sonra tüm hayallerim çorap söküğü gibi gerçekleşti.

Durumun varsa valla çık
Ailende olsa bir saatten sonra çekilmiyor
Nerete gittin ne yaptın ne ettin offf yani
Tek oda bir yer bul çık
Eşyada bir yatak bir dolap yeter yavaş yavaş alırsın

seninde psikolojin iyi değil gibi... nekadar kötü olurlarsa olsunlar bunamış falan hoş değil.
şimdi küçük bir ile tayin iste az kira ve kolay yaşam koşulları içinde mutlu mesut yaşarsın istanbulda zor bu işler ama tavrını yaşadığın sıkıntılara vermeye kalksamda burdan kimse sana yardımcı olamaz napalım yani sana ev mi tutalım gideceksin küçük bir şehire yaşayacaksın başka bir çaren yok ki burda insanlardan iki cümle bekliyorsan sana sorun ne dediklerinde detay vermeden de olsa anlatırsın yada hiç yazmazsın. herkesin derdi kendine yetiyor kimse senin derdinle uğraşmak için can atmaz sadece bir fikir verilirmi diyoruz ondada papuç kadar dil...

Ayri ev icin emlakcilara bakmak yerine buradan yardim istiyorsun.
Elektrigi suyu nasil uzerine alip yasam sureceksin acaba.

Bunadilar ugrasmak istemiyorum dedigin ailenin yaninda bir saniye bile fazla kalma zaten ama kendine bakamazsin bu belli.

Birkaç aylığına bir yurtta falan kalın . Sonrasını düşünürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…