Evden boğuluyorum

Biliyorum mesele digerleri de babannene ananene bskmak zorundayken üstlerine vazife değilmiş gibi hiç ilgilenmemelri hatta şöyle davranin boyle davranin diye akıl vermeleri.
Böyle durumlarda biz yine oyle boyle bakıyoruz sizin hiç emeginiz gecmiyor de. Sen de onları sinir et. Bi de şöyle düşün; onlar bakmiyolar diye inada girip sizde mi bakmayin?? Huzurevlerinde mi kalsinlar, ya da yalnız mi yasasınlar?? Boşver canım. Halan dayin hırsızlık yapsa sen de mi yapacaksin? Onların dusuncesizlgi onların sığ kafasindan kaynaklı

Babannem tamam 20 yildir bizimle yaslandi tabiki huzurevine asla vermem ben ölürüm üzüntüden burda daha cok canımı sıkan şey anneannemin de buraya gelmesi ve evi var daha da genç sayılır, yahu biraz düşünür insan 2 yaşlı çok gelir onlara diye pes

Öff kız diyor ki dayım, amcam gelip yiyip içip gidiyorlar, benim annem de çalışıp, çırpınıyor, işten geliyor onlara hizmet ediyor. La sanki babaanneyle beraber akrabaları da bonus olarak verdiler. Ne anlamadınız şu kızın dediklerini he.
Amaç ana görmek değil, kahvehane gibi uğrayacakları, bedava, sıcak, temiz ortam. Bilmem anlatabildim mi?
Amaç ana görmek olsa, gelip saatlerce lak lak edip, çay kahve beklemezler. Bir gün anasına yiyecek, ya da başka bir şey alıp gelmiyorlarmış. Neyini anlamadınız ya hu şunun? Ya da anlamak mı istemiyorsunuz nedir? Hepiniz birden maneviyatta uçuyorsunuz ama kayınvalidemden bıktım konularından da geçilmiyor bu topikler de nedense...

Hah ne guzel yazdiniz. Burada mahalle agziyla kizcagizi azarlamayan toplamda uc kisiyiz sanirim. Onun haricinde tüm forum kizi parcalayacak neredeyse ama bdvnin vazgecilmezi de kaynana topikleri. Madem her turlu zorluga ragmen yaslilari çekmek zorundayiz ayni seyi eslerinizin anneleri icin de dusunun. Cidden sinirlerim hopladi su yorumlardan. Aranizda calismayan evli kadinlar varsa bu arada bilin ki o ev sizin degil kocanizin evi. Hani konu sahibinin anne babasinin eviymis onun evi degilmis ya o açıdan.

Aynen öyle ustune haksızlıga gelemeyen ve sabırsız biri olarak cildirmak uzere bi durumdayim. Neyiniz olursa olsun insanlar gerçekten rahatı veya bi baskasini kullanmayi cok seviyorlar. Altta kalanin canı çıksın

Teşekkürler , inanin bu yüzden anne babamla aram bozuldu kimse de bu genç kız hakli kendine göre falan demiyor anneme acıyorum ama annem buna karşılık istemiyorum anneannemi diye benimle konuşmuyor, sofraya oturmuyorum canim yemek bile istemiyor, annemin gözünde kötü evlat oldum resmen

Ya hu olacak şey mi? E baba evindeyim, evlenmedim diye bu ev benim değil mi? E bu ev benim değil, evlendiğimde de koca evi denecek, e öleyim ben bari? Hiçbir yerde yerim yurdum yok, kalıcılığım yok. Vallahi şu kadınlar kadar kadına kötülük eden yok. Kocanın anasıdır bakacaksın, çünkü orası koca evi, babaanne anneanne kombo yaparlar evde, üstüne de akrabalar eklenir onu da çekeceksin, çünkü orada da misafirsin. Anam biz bu dünyada misafiriz toptan o halde.

Aynen öyle ustune haksızlıga gelemeyen ve sabırsız biri olarak cildirmak uzere bi durumdayim. Neyiniz olursa olsun insanlar gerçekten rahatı veya bi baskasini kullanmayi cok seviyorlar. Altta kalanin canı çıksın
Dişi dişi geçene bacım bu dünyada. Burada da öyle baksana :)
Otobüste yaşlı yer isterken kaba davrandı diye " Bi daaa yaşlıaaa yer vrrsemm noooluuumm" diye bağrınanlar, her gün evde o aksiliği çekebilecekler mi acaba? Tamam ahde vefa şarttır ama her şey de güllük gülistanlık değildir.

Bugün sabah kahvaltıya oturdum ayip olmasın diye anneannem agzini burnunu kivirarak beni bugün evime götürün cok bile kaldim dedi ve gitti odaya, annem bana bagrindi senin yüzünden surat asiyorsun burasi senin evin mi sanane diye. Bu lafi annem söyledi yarin sabah gidiyorum kuzenimde kalicam. Ve bunca seyden sonra anneannem diger esyalarini da aldirtti evinden daha kalici yani. Dayimlar geldi bugün 3 saat oturdu.. madem gitmiyceksin niye laf söyleyip annemle arami bozuyorsun

Napicam ben şimdi herkes herkesi sevmek zorunda mi anneanemi pek sevmiyorum cok bilmis herseye karisan bi kadın napabilirim elimde değil, saygida bişey yapmiyorum ama yaninda oturamiyorum da napiyim

Aha olaya bak. Sanki anneanne evin kızı da sen dışarıdan birisin. Yani öyle davranıyorlar gibi. Bir de şu var günün 24 saati gülümsemek zorunda değilsin ki, modern hayatın stresleri, can sıkıntıları, ilişkiler nedeniyle insan yıpranıyor. İster istemez yüzü düşüyor. Bu normal yani, bunu neden kendine yontuyor ki hemen? Bizim evde 24 saat sırıtanı doktora götürürler deli diye.

Napicam ben şimdi herkes herkesi sevmek zorunda mi anneanemi pek sevmiyorum cok bilmis herseye karisan bi kadın napabilirim elimde değil, saygida bişey yapmiyorum ama yaninda oturamiyorum da napiyim
Canım oturma sen de. İşin var gücün var, dersin, sınavın falan vardır herhalde. E pek de misafir sayılmıyor haliyle, o zaman özel muamele de beklemesin yani, kırk yılda bir gelse neyse ama öyle de değil ki.

Yerinizde olsam annemle konusurdum tatli tatli. Neden boyle yaptigimi anlatirdim. Annenizle aranizin bozuk olmasi iyice sikmistir caninizi cunku. Bi nebze rahatlarsiniz. Diger konuda yapacak cok bir sey yok ne yazik ki, eve cikmak tek care gibi

Bir de üstüne kendilerine bakmayip baslarina gelmeyen konularda yorum yapiyorlar. Hayir efendim annemle babamla oturdugum ev benim de evim ve kararlarda ben de soz sahibiyim. Boyle atip tutanlardan birinin kocasi annem bizimle kalacak dese ortaligi birbirine katarlar

Babaanneniz size bakmış büyütmüş kimbilir ne şekilde büyüttü, cefanızı çekti, yemeğinizi yedirdi, gözünüzün içine baktı ama şimdi hiç iyi bakmadı da dersiniz siz ama farkında değilsiniz anne babanızdan çok onun emeği var üzerinizde onlar çalışmış o bakmış bu ne vefasızlık. Ben olsam başımın üstünde taşısam az gelirdi ha anne babanla olmuşsun ha bir kişi fazla olmuş ne var size ne zararı var onu anlamadım resmen fazlalık görüyorsunuz sevmiyorsunuz anneannenizi de kadının gelip kaldığı filan yok. Benim babaannem de bizimle kalıyormuş çok gezdirirmiş beni çok severmiş 5 yaşımdayken vefat etmiş hatırlamıyorum anneannem ben 14 yaşımdayken vefat etti her sene yazın köye yanına giderdik bize geldiğinde bayram ederdim okulumu bitirmemi düğünümü görmedi öyle isterdim ki dedemi anneannemi babaannemi evimde ağırlamayı. Kendi anne babanıza yaşlanınca bakmayacaksınız demek ki anne baban varken sana söz düşmez hareketlerine karışmaları işine gelmiyor herhalde.

Ahahaha bırak temelli kalmayı, kışın ziyarete gelmesini istemiyorlar. 12 ayda 1 ay fazla geliyor, temelli olanda ne yaparlar merak konusu doğrusu
Ebeveynler kadar çocuklar da bireydir, evde biri daha yaşayacaksa fikri alınmalıdır. Aksi takdirde sümsük, silik nesiller yetiştiririz

Nitekim oyle de oluyor. Konu sahibi gibi fikir beyan edenler terbiyesiz, hayirsiz diye nitelendirilirken sesini cikarmaya korkacak kadar silik olanlarsa iyi evlatlar oluyor. Ne carpik anlayisli bi toplumuz...

sapla samanı bir ayırın önce evlenince kendi evi kendi yuvası eşiyle karar verirler ama kusura bakmayın ben evimde anneme bakmak istiyorsam sokağa atmak istemiyorsam kaynanam da olsa kendi annem de ben buna razıysam çocğum laf söyleyemez bu evde istemiyorum diyemez. Ne yani anne ben sana bakmak istiyorum ama kızım istemiyor kusura bakma deyip dışarı mı atsınlar kimse bakmıyor kadına bu ne duyarsızlık ne zaman bu kadar vefasız olduk acaba siz anne babanıza ben istemiyorum babaannemi gitsin nerede kalırsa kalsın diyebilir misiniz ve aileniz de tamam kızım emrin olur mu derler ki bu kadın o kıza bakmış büyütmüş karşılığı bu mu ? evet ben kaynanama da bakarım pek sevmem ama bakarım da. Bakmak isteyen bakar annesine de kaynanasından iyilik görmüş vefasızlık yapmıyot buna mı karşısınız yiine güzel seninle işimiz bitti nereye gidersen git. Bunun adı sadece bencillik.

Konu sahibine yorum yapin bana degil. Uyelerin yorumlarina bu sekilde yargilayarak yorum yapmak yasak bildigim kadariyla. Ha anneannem bakmazsak sokakta kalacak olsa bakariz hepimiz, konu sahibinin anneannesi genc ve evi falan var. Ustelik bir cocuk doguruyorsaniz o ev onun da oluyor. O da bir birey ve kararlar ortak alinir. Benim evimde boyle oluyor, kimse de bana sanane bura senin evin mi diyemez. Benim evim olmamasinin sebebi calisip maddi destek olmamamsa evet calismayan kadinlar da kocalarinin evinde yasiyor ve kocalari isterse annelerini de getirir eve. Bu kadar. Ustelik keyfiniz icin cocuk dogurup sonra onun isteklerini, psikolojisini hice saymaktir bencillik. Neyse ki sizin mentalitenizde ebeveynlerim yok da silik ve ezik yetismedim. Cocugunuza surekli birey olmadigini hissettirirseniz hayatta da bir basari beklemeyin ondan. Ha bu arada herkes anneanne veya babaannesine asik olmak zorunda degil. Eger torunlariniza da ilerde bana bakar diye bakiyorsaniz bakmayin. Ufacik bebege soruyorsunuz sanki " ilerde bana bakar misin dimdi sana bakarsam" diye

Nitekim oyle de oluyor. Konu sahibi gibi fikir beyan edenler terbiyesiz, hayirsiz diye nitelendirilirken sesini cikarmaya korkacak kadar silik olanlarsa iyi evlatlar oluyor. Ne carpik anlayisli bi toplumuz...
Aman cowcum boş ver, millet konu açmaya korkuyor, bu sitede bu var ya linç girişimi ya da aşırı bir dalgaya alma meselesi var. Kimse esas soruna odaklanmıyor, konu hep ahlaka etiğe kayıyor. Kız ben vefalı mıyım, ya da aile ilmihaline göre nasıl davranmalıyım dememiş ki. Sadece bu durumdan rahatsızmış onu dile getirmiş. Ama herkes mükemmel kişiliğini konuşturmuş, ben babaanneme severek bakarımcılar falan... Vallahi benim kocişim harikacılardan farklı değiller, konuya hiçbir faydaları yok. Ayriyeten konu sahibinin sorununa değil de, şahıslara cevap vermek de ayriyeten bir mesele ona hiç girmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…