Eve çıkmak istiyorum ama..

Merhaba, size en olurunu soyleyeyim. Yurttan cikmayin okul zamani yurt en buyuk sansiniz maddi bir geliriniz yoksa. Yaz icin memlekete gidenler sadece yaz doneminde odalarini kiraya verir, okulun iletisim gruplarinda ilanlar olur. Yazi da bu sekilde gecirirsiniz. Esyali eve bavulunuzu alir gidersiniz. Okul baslayinca yurda geri donersiniz.

Is icin diliniz varsa ceviri yapabilirsiniz ben yapardim lisans ogrencisiyken. Stand hostesligi, tanitimlarda gorev alabilirsiniz. Gunluk ort.100tl alirsiniz. Duzenli ise giremezseniz akmasa da damlar.

Merhaba, size en olurunu soyleyeyim. Yurttan cikmayin okul zamani yurt en buyuk sansiniz maddi bir geliriniz yoksa. Yaz icin memlekete gidenler sadece yaz doneminde odalarini kiraya verir, okulun iletisim gruplarinda ilanlar olur. Yazi da bu sekilde gecirirsiniz. Esyali eve bavulunuzu alir gidersiniz. Okul baslayinca yurda geri donersiniz.

Is icin diliniz varsa ceviri yapabilirsiniz ben yapardim lisans ogrencisiyken. Stand hostesligi, tanitimlarda gorev alabilirsiniz. Gunluk ort.100tl alirsiniz. Duzenli ise giremezseniz akmasa da damlar.

Bu dediklerinizi iyice araştırayım çok teşekkür ederim :KK68:

Universitede hem devlet yurdunda hem evde hem ozel yurtrak kalmis biri olaram soyluyorum ki asla eve cikma. Maddi manevi sorumlulugu cok fazladir. Kalacak kisiler ayri dert. Bulabilirsen uygun bir ozel yurt bul. Evle ayni maddi degrde olur.
Bu yoruma katılıyorum.. bende çok zorlandim yurtlarda ama bir şekilde okul bitip gidiyor.. disinizi sıkmaya calisin

Ailenle aran bozuk,
1 tane bile eve çıkabileceğin samimi arkadaşım yok, hatta doğru düzgün konustugun kimse yok,
Yurtta sürekli idare ve arkadaşlarınla sorun yaşıyorsun,
Paran yok..

Ek olarak ailenle arandaki sorunları çöz gibi ZEKICE cevaplara karşısın!
Eee bizden ne bekliyorsun?
Sana bir abla tavsiyesi biraz çuvaldızı kendine batır!
Aşkım aklımdan geçenleri yazmışsın , ama ne yalan söyleyim ben üşendim bunları yazmaya. :duduk:

Arkadaşlar ben üniversite 3. sınıfa geçtim. KYK bursum var onun dışında hiçbir gelirim yok. Üniversiteyi memleketimden başka şehirde okuyorum, okuduğum şehirde yurtta kalıyorum okul bitince yurt kapatılıyor. Ailemle aram kötü (bu konuyu çok konuşmak istemiyorum lütfen aranı düzelt gibi çok zekice tavsiyeler vermeyin). Okul bitince yaz tatilinde eve gelmek evde 3 ay durmak benim için işkence resmen. Yurt ciddi anlamda beni zorluyor 2 senedir arkadaşlardan idareden yemeklerden vs çekmediğim kalmadı özel yurtlar da çok pahalı ve yine okul kapanınca kapanıyor. Eve çıkmak istiyorum hem okul zamanında rahat etmek için hem de yaz tatilinde evde olmamak için. Ama kiralar 700 800 lira eşya fatura falan derken birikime ihtiyacım var. Aramın iyi olduğu 1 arkadaşım bile yok ortak eve çıkabilecek. Çeşit çeşit bursa başvuru yaptım sonuç çıkmadı. Yazın 1 aylık zorunlu stajım olduğu için uzun süreli işlerde çalışamıyorum kısa süreli de kimse iş vermiyor. Yani üniversite döneminde veya maddi sıkıntı yaşadığı dönemde eve çıkan var mı? Ne yapabilirim öneriniz nedir? Para kazanabileceğim önerebileceğiniz bir yol var mı?
Okullar açıldığı zaman. Kendi bünyesinde öğrenci asistanlığı yaptırıyor okullar. Mesela küttphanede vs. Görev veriyor. Parası cüzi birşey

Üniversitenin itiraf sayfasına ev arkadaşı arıyorum diye ilan at illaki bulursun hem de kirayı paylaşmış olursun . Ve sana şunu söyleyeyim eve aklın varsa çıkma evin masrafı bitmiyor. Ev memur işi. Kaldı ki memurlar bile zor denkleştiriyor bence. Çıkınca ne demek istediğimi anlarsın .

Zaten 3. Sinifmissiniz. Yazin 3 ay daha gecirin aikenizle sonra yurda doneceksiniz nasil olsa. Ondan sonra bolumunuze gore is hayati seruveni baslar zaten..

Evlen en iyisi :) başka çözüm yolu yok gibi. İş onerisi olarak ilk okul çağlarındaki çocuklara oyun ablalıgi yapabilirsin. Ödevlerine filan da yardım edersin. Tabi ders saatlerine uygun olması lazım çocuğun okul çıkış saatleri

Ortalama 3 binden fazla gelirim varken bile 2 ev arkadasıyla zor geçindiriyordum evi . Bu strese hiç girmeyin derim hayat cok pahalı cünkü,yemegiydi faturasıydı özel harcamalardi derken cok zora düşersinşz

Yurt ortamında derslerime de odaklanamıyorum çünkü çalışma şartları bölümüme uygun değil, yurttaki insanlarla da anlaşmıyorum hep sorun yaşıyorum

Kütüphane var mı, gidip çalışabileceğiniz. Aslında size biraz da tecrübemden yola çıkarak bu yorumu yaptım. Okul bittikten sonra stajımı okuduğum şehirde başlattım. Stajda aldığım para ile (yaklaşık bursunuz kadar ancak yedi sene önce), ailemin de aylık katkılarına rağmen geçinmekte zorlandım. Elbette o süreç de benim için öğretici olmuştur ancak siz öğrencisiniz ve maddi sıkıntılar derslerinize yoğunlaşmanıza engel olabilir.

Bu arada benim ev arkadaşım da vardı, iki kişi olmamıza rağmen kolay değildi giderleri karşılamak. Üstelik eve çıkmadan önce can ciğer arkadaşım idi, ev arkadaşlığımız sonrasında aramız bozuldu ve şu an görüşmüyoruz. Yani tanımadığınız biriyle ev arkadaşlığı sürecinizin sorunlu geçme olasılığı daha yüksek ve bence bu aşamada buna hazır değilsiniz. Diğer arkadaşlarınız ve ailenizle sorun yaşadığınız bir dönemde bu sizi ekstra yorabilir.

Tabi bunları birer abla tavsiyesi kabul edin. Denemek isterseniz deneyin. Yaşadığımız her iyi ya da kötü olay bizim için bir deneyim. İlla öğrenecek şeyleriniz olur. Arkadaşlarınız ve ailenizle yaşadığınız sıkıntılar konusunda üzülmeyin. Yaşınız ilerledikçe bu sorunların üstesinden gelmeyi de öğreneceksiniz eminim. Her şey gönlünüzce olsun.

Arkadaşlar ben üniversite 3. sınıfa geçtim. KYK bursum var onun dışında hiçbir gelirim yok. Üniversiteyi memleketimden başka şehirde okuyorum, okuduğum şehirde yurtta kalıyorum okul bitince yurt kapatılıyor. Ailemle aram kötü (bu konuyu çok konuşmak istemiyorum lütfen aranı düzelt gibi çok zekice tavsiyeler vermeyin). Okul bitince yaz tatilinde eve gelmek evde 3 ay durmak benim için işkence resmen. Yurt ciddi anlamda beni zorluyor 2 senedir arkadaşlardan idareden yemeklerden vs çekmediğim kalmadı özel yurtlar da çok pahalı ve yine okul kapanınca kapanıyor. Eve çıkmak istiyorum hem okul zamanında rahat etmek için hem de yaz tatilinde evde olmamak için. Ama kiralar 700 800 lira eşya fatura falan derken birikime ihtiyacım var. Aramın iyi olduğu 1 arkadaşım bile yok ortak eve çıkabilecek. Çeşit çeşit bursa başvuru yaptım sonuç çıkmadı. Yazın 1 aylık zorunlu stajım olduğu için uzun süreli işlerde çalışamıyorum kısa süreli de kimse iş vermiyor. Yani üniversite döneminde veya maddi sıkıntı yaşadığı dönemde eve çıkan var mı? Ne yapabilirim öneriniz nedir? Para kazanabileceğim önerebileceğiniz bir yol var mı?
Valla ben evde kaldım böyle tek başına altından kalkmaak zor olur ev arkadaşı bulsan iki üç kişiyle çok rahat gecinirsi n ise bile gerek kalmaz yaz şimdi doğalgaz falan da gelmez. Sizin uniyi bilmem ama bizim okulun itiraf sayfalarinda hep Ev ilanları İşilanları ev arkadaşı ilanları yayinlanirdi ben ordan bulmuştum. Part time bi işte çalışabillrsin ben cafe ve markette calismistim yazın anca bu kadar olur

Ben kız öğrenci pansiyonunda kalıyordum. Her katta iki kişilik dört oda. Her katta banyo ve tuvalet, mutfak vardı. Herkesin mutfakta kendi dolabı ve buzdolabında kendi odasına ait rafı vardı. Yemek bana aitti. Fiyatı da en kötü özel yurttan daha ucuzdu. Haftada bir kadın gelirdi temizliğe onun dışında kendimiz mümkün mertebe temiz tutardık. Gece giriş en son 23:30 ve sabah çıkış 06:30. Dışarda kalmak için kimseden izin almıyorduk. Sözleşme yoktu. Bu tarz bir yer bakabilirsin. Yazında kapanmıyordu ayrıca.

sadece kyk bursu ile ev imkansız. kyk 475 lira ki bu para sadece kiraya gider. faturası, yemesi içmesi, harcılığı vs derken... nerede okuyorsunuz bilmiyorum ama istanbulda evi olan bir arkadaşım ev masrafının her şey dahil aylık 900 tl olduğunu söylemişti (ki minicik evde kalabalık kalıyorlar)

ve bu paraya kitaplar, alışveriş, ulaşım, dışarıda yeme içme, gezme tozma hiçbir şey dahil değil. asosyal bir yaşam sürerim, zorunlu ihtiyaçlar hariç dışarı çıkmam dersen bile aylık 1000 tlden aşağı yaşaman çok zor.

para biriktirebiliyor musun? yazları zaten 1 ay stajın varmış. o staj esnasında nerede kalıyorsun, yurtta mı?

yazın insanlar kısa dönem için evlerine ev arkadaşları arıyorlar. yurt dışı özellikle böyle öğrenci kaynıyor; yurt kontratı geç bitenler, yaz için staja gidenler vs ev-yurt odalarını kısa dönem kiralıyorlar.

dediğim gibi burada sık değil ama ben istanbul için de böyle birkaç ilan gördüm. hatta daha dün denk geldim 'yaz öğrencisi varsa kalabilir' diye.
sen de kendine yaz dönemleri için böyle kalacak yerler arayabilirsin. çok konforlu bir seçenek değil ama eve asla gitmek istemediğine göre ondan daha iyidir diye düşünüyorum.

hani demek istediğim tam zamanlı evde yaşamayı karşılamayazsın ama bir şekilde para biriktirebiliyorsan senede 2 aylık ev masrafıyla başa çıkabilirsin.

sene içinde de yurdu maalesef çekeceksin. başka seçeneğin yok.

Back
X