Eve çöreklenen akraba

Of sorma ya, ailenin kamburu resmen.
Babam ailenin büyük çocuğu, babası erken vefat edince bir baba gibi davranıyor kardeşlerine. Bu halam da çok erken yaşta eşini kaybedince işte her yaptığına göz yumulur oldu. Bizi de öyle yetiştirdiler. Aman siz alttan alın diyerek.
Ben de bu alttan alma olayına kılım.İdare et , alttan al he oldu he , benim halalarım da öyle.Ondan sinirlendim bu şekilde.Hırsızlık değilse de sürekli bi' para isteme , evdeki güzel bir şeyi isteme , bizim küpemizi kolyemizi beğendim ayağına el koyma vs vs gibi iğrençlikler.Babama diyorum bazen o sizin halanız diyor iyice fitil oluyorum.Düğünüme çağırmadım , babamı arayıp şikayet etmiş.Düşmüyolar yakamızdan.

Niye babanız kovmuyor? Yaw yeter bizden çıkmıyorsunuz. Bi daha habersiz, davetsiz gelmeyin diyiversin.

Gerçekten vermediler. Babam halimi hatrini dahi sormaz. Son birkaç gelisinde gayet belli ediyorduk istemediğimizi
Onun kızı nasıl laçka ise sen de biraz laçka ol. Direk şöyle yüzüne pat pat. Ben istemiyorum senı yeter evin yok mu de. Anneni karıştırma. Madem ananeden çekiniyor. Bizim deli kız yapmış bir ayıp. Şu ara çok sıkıntısı var üstü e gitmiyoruz desin çıksın idin icinden

Şimdi o evde anne babanız var elbette onlar laf söylemeli önce, kaldı ki her şeyi geçtim, çocuklarımın fiziksel özellikleriyle ciddi ciddi dalga geçecek insanın (Bu insan bilhassa kazık kadar herifse) ağzına çakarım.

Her eve bir deli lazım, bizim sülalenin delisi benim, hoşuma gitmeyen bir şey varsa en cins şekilde söylerim yeri gelir, o kişi bulaşamaz. Size de tavsiyem, sinirden içinize içinize delireceğinize, güm pat çat söyleyin dışınıza delirin.

Mesela;

Şunu benim kardeşime yapsa dayım "Yapma-deme genç kız etkilenir" şeklinde uyarım da dinlenmiyorsa; "Şu tipinle mi diyorsun bunu ahaha Allah'ın kıl yumağı, git önce evrimini tamamla da gel, ayı mısın dayı mısın belli değil başımıza" derim. Annem de ağzını açıp tek kelime edemez.

Burada kapısına dayanıp "Görgüsüz müsün acaba, koca herif olmuşsun çoluğun çocuğun var, tuvalete girerken kapısı kapatılır öğrenemedin mi?!" diye paylar kapıyı çarparım.

O her şeyi ispitleyen kuzeni de köşeye çeker "O ıslak havluları bir daha orada burada görürsem ....... Anana selamımı da söyle e mi?" derim.

Ne yapacaklar?
Ben terbiyesiz oluveririm, ama onlar da bize geldiklerinde huzur bulamazlar işte. :KK66:
Ben de böyle bir insan olmak istiyorum işte.

Konustum. Anneanneme yetiştirmiş kuzenim hemen. Anneannem uzulunce direkt fenalasiyor bi de ortalık karıştırmış gibi oldum galiba
Bence anneanne ben neden böyle bir evlat yetiştirdim diye fenalasmali zaten bırakın ötede fenalassin.
Bu yaşlıların da hastalıklarını kullanmasından gına geldi.
Ayrıca anneanne demiyor mu oğlum gitme milletin evine rahatsız etme insanları diye.
Siz de onu 2 katı şikayet edin eğer tüm bunlara rağmen gelirse de kapıyı açmayın .

Kapıyı açmayın.yada tasinip adresiniz vermeyin artk böyle yüzsüz bı adamdan nasıl kurtulur başka.annenenizede anlatın

Akraba değil o canım akbaba dayının tahtası eksik bunun eşi yokmu dursun evinde oda başından atıyor herhalde işte annen de ne yapsin kardeşi Allah kolaylık versin cnm

tansiyon aletinin parasının yarısını istediğinde sizde konaklama ücretlerini çıkın bakalım deseydiniz belki anlarlardı dicem ama bunlar yüzsüzlüğü ele almış insanlar yüzüne tükürsen yağmur yağdı sanacak cinslerden.

Evet ama istemediğimizi biliyor. Yani bunu anlamamak için salak olmak gerekir. Kaç kere ne zaman gideceksin diye sorduk
Sizin onu istemediğinizi biliyor fakat sizin ne düşündüğünüzü önemsemiyor ki, onun için kendisinin ne istediği önemli yani siz isteseniz de istemeseniz de gelip sizde kalmak istiyor ve bu isteğini gerçekleştiriyor ayrıca çok merak ettim acaba kendi evinde de böyle rahat hareket edebiliyor mu...

Selamlar!

Şu an sinirden elim ayağım titriyor.

Hanımlar dayım daha ben ilkokula giderken bile evimize gelirdi günlerce kalırdı. İstanbul'da ise girerdi bizde kalırdı. Bu döngü yıllarca sürdü. Gelip bir ay kaldığı bile olurdu. Belki daha fazla. Üniversiteye geçtim dayım yine ara ara gelir bizde kalirdi. Kendisi gemide çalışıyor. İşi bitince gelir bizde minimum 3-4 gün kalırdı. Salak saçma hareketleri var mesela;

-Bi keresinde plazma tvyi duvardan sökmeye çalışmış yatarken goremedigi için.
-tuvalete girince tuvaletin kapısını hafif aralık bırakıyor.
-Eve gelip evimizi eleştirir yok böyle yok şöyle.
-Evimize gelip küçümser gibi konuşur. Atıyorum yazık bu adamda sabah akşam çalışıyor. Kardesimin boyu biraz kısaydı onunla dalga geçer. Diğer kardeşim kiloluydu onunla dalga geçer.
-Eskiden bizde kaldığı zaman gece 11-12 gibi gelirdi eve. Annem de babamda çalışan insanlar annem uyanıp kapıyı açıp yemek hazırlardı ona.
-Normalde eli dolu gelmez evimize bir ekmek bile aldigini görmedim kac yıldır. (Bekledigim için değil sadece bana garip geliyor.) Bi keresinde kızıyla geldi o zaman karpuz almışlar kuzenim dayıma dedi ki baba sen eve gidince görürsün, anneme dicem vs gibi bir şey dedi. Annem karpuzun parasını verip susturdu.
-Bize geleceği zaman haber filan vermez. Kapı çalar açarız paat dayım gelmiş.

Geçen cumartesi de öyle oldu. Biz disardayik kardeşimle eve bı geldik dayım gelmiş. Sonra pazar günü kuzenim aradi yoldaymis o da geliyor. Annem de dedi keşke cumadan gelseymis pazartesi evde kimse yok diye. (Ben, annem, babam, kardeşlerim hepimiz disardayiz haftaici) Evde tek kalabilecekse gelsin abi demiş. Dayım buna alınıp taaa anneanneme yetiştirmiş. Kuzenim halam beni istemiyor vsvsvs diyor. Ama insan bı haber verir di mi?

Pazartesi öğlen annemi aramışlar isten yarım saat izin alsana eve gelcez vsvs demiş annem de izin alamam demiş. Aksam geldiler kuzenim dus aldı bizde. Saçına sardigi havluyu makinenin üstüne atmış. Makine bozuldu. Su kacmis. (Bize bozulduğunu demediler.) Sabah uyandım dayım banyoda makineye bakıyor. Anneanneme tansiyon aleti almışlar kuzenim annemi arıyor hala parasının yarısını da sen verirsin artık lacka lacka. Annem muhattap olmadı pek.

Sinirden deliriyorum kızlar. Biz bu adama geldiği zaman açık açık belli ediyoruz istemediğimizi. Buna rağmen düşmüyor yakamizdan. Arayip söylesem (annemin haberi olacak) çok mu ayıp ederim?
Zmaninda annenizn yapmasi gerekiyordu. Siz karisinca daha iyi olmayacaktir. Ama geldignde acik acik soyleyin isterseniz. Siz bilirsiniz tabi

Valla böyle yüzsüz insanlarada inanamıyorum pesss. Bir tartışma çıkarın küssğnler gitsinler. Kim ne dersede desin bu ne bee..

Zamaninda bizimde ayni sizin dayiniz gibi bir hala belasi vardi. Annemin halasi. Hep boyle yanina 2 de torununu alir cat kapi gelirlerdi. Geldikleri zaman gunlerce kalir hiç eve katki yapmaz bisi almazlardi. Oyle bir yemek yerlerdi ki biz cogu zaman doymazdik. Ki biz zaten 6 kardeştik. Cocuklarda yaramazlardi ayni yasta sayilirdik ama biz daha olgunduk. Birgun buyuk torunu tv masasina yaslaninca tv dusecek gibi oldu. Abimde ani refleksle ne yapiyorsun ya deyip cocugu ittirdi. Abimle cocuk ayni yasta sayilirdi. Sonra hala haniim bir tutustu vay sen nasil torunumu ittirirsin, cay biz terbiyesizmisiz. Bu seferde bizle annem taarruza basladik bir gidemediniz evde yikip dokuyorsunuz falan. O gun aldi torunlarini gitti. Biz bayram ettik. Daha da gormedik yuzunu 20 yil gecti aradan.

Birsey demezseniz gitmezler, sesinizi yükseltin.

İkisine de 40 numara terlikle vurasım var :-) ne bu beeeeee diye böğüresim geldi okurken önce anneniz söylesin konuşun o söylemezse siz söyleyin gelme beeeee deyin ben derdim onunla mı uğraşacağız

Back
X