- Konu Sahibi sabirli ol
Ben 15 yaşında iken hatırlıyorum kuzenlerimi bırakıyordu anneleri bakıyordum. Hiçte sıkıntı yasadigimi hatırlamıyorum .
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Büyük cesaret.15 yaşındaki çocuk 6 yaş çocuğa çok rahat bakabilir.
ben kamuda çalışıyorum pandemi dolayısıyla okullar kapandı bakıcılar işi bıraktı falan. arkadaşlarım bırakıyorlar 12 yaşından itibaren olan çocuklarına 6-7 yaş çocuklarını.
15 yaş baya genç kız genç delikanlı.
bence biraz güvenilmeli. sorumluluk verince yerine getireceklerini umuyorum. 6 yaşta laftan anlayabilecek yaş. ben oğlumu parka yollayıp uzaktan izliyorum mesela. ben burdayım sende şuraların dışına çıkma diye tembihliyorum. genel olarak çıkmıyor hatta arada beni kontrole geliyor. sanırım oğlum 15 yaşında olsa ve kardeşi olsa emanet ederim. bunda sorumsuzluk yok bana göre. ama tabi ki konunun bütününde konu sahibi çok iyi niyetli davranmış. çocuk gidip beni o evde sıkıştırdılar popomu ellediler diye uydursa konu sahibi o işin içinden asla çıkamaz. bu sadece bir örnek. bundan sonra dikkat edecektir bence.Büyük cesaret.
Yeğenim o yaşta, çok da ilgili aslında. Ama arkadaşı aradı mı, mesaj attı mu ilgisini çocuğa veremiyor. Bir göz zaten sürekli telefonda sosyal medyada. 15 yaşında bir çocuğa zorunluluk olmadıkça ben çocuk emanet etmem. Parkta arkadaşını görse sohbet etse gözü kardeşinde ne kadar olabilir? Ergenlikteler tam, akıllar bir karış havada.
Sorumluluğu işte ben gözetimim altında verebiliyorum.bence biraz güvenilmeli. sorumluluk verince yerine getireceklerini umuyorum. 6 yaşta laftan anlayabilecek yaş. ben oğlumu parka yollayıp uzaktan izliyorum mesela. ben burdayım sende şuraların dışına çıkma diye tembihliyorum. genel olarak çıkmıyor hatta arada beni kontrole geliyor. sanırım oğlum 15 yaşında olsa ve kardeşi olsa emanet ederim. bunda sorumsuzluk yok bana göre. ama tabi ki konunun bütününde konu sahibi çok iyi niyetli davranmış. çocuk gidip beni o evde sıkıştırdılar popomu ellediler diye uydursa konu sahibi o işin içinden asla çıkamaz. bu sadece bir örnek. bundan sonra dikkat edecektir bence.
Siz gerçekten iyi niyetli olsaydınız çocuğa bir daha eve gelme dışarda oynayın demek yerine, acil bir şekil de sosyal hizmetlere haber verirdiniz, neden yapmadınız? ??O kadar haklısınız ki hislerine tercüman oldunuz teşekkür ediyorum
Hanımefendi gibi takılmayacaksınız onların seviyesine düşüp ağzınıza ne geliyorsa söyleyeceksiniz...
Fikir almaya gelmiştim ama karşılaştığım tepkilere bak..
Anneliğimi sorgulayan kar mı dersiniz
Üç kuruşluk aklıyla zekamı sorgulayanlar mı dersiniz...
Utanmasalar çocuğun ağzını burnunu kır gönder diyecekler çok yazık...
konu sahibi geldi mi çocuk bugün?Onlara kalsa 25 yaşında da emanet edilmez böylece kendi işini yapamayan ileride hiç bir şeyi tek başına yapamayan çocuklar yetiştirirler
Ben olsam cocuk kaybolmus annesini tanimiyorum diye polisi arardim. Annesi korkardi belki o zaman cocugunu sokaga salmaya
Siz gerçekten iyi niyetli olsaydınız çocuğa bir daha eve gelme dışarda oynayın demek yerine, acil bir şekil de sosyal hizmetlere haber verirdiniz, neden yapmadınız? ??
Üstelik sizden başka evlere gittiğini bildiğiniz halde yapmadınız bunu, bu mu iyi niyet?
Birde yol gösterenlere hakaret etmişsiniz.
Kapınıza gelen aç çocuğu geri çevirir misiniz denmiş, tanımadığım bir çocuğu bu şekil de görsem ben direk polisi ararım, kimin nesi ne oluyor diye. Normali budur.
Doğrusu bu değil hanımefendi.Siz gerçekten iyi niyetli olsaydınız çocuğa bir daha eve gelme dışarda oynayın demek yerine, acil bir şekil de sosyal hizmetlere haber verirdiniz, neden yapmadınız? ??
Üstelik sizden başka evlere gittiğini bildiğiniz halde yapmadınız bunu, bu mu iyi niyet?
Birde yol gösterenlere hakaret etmişsiniz.
Kapınıza gelen aç çocuğu geri çevirir misiniz denmiş, tanımadığım bir çocuğu bu şekil de görsem ben direk polisi ararım, kimin nesi ne oluyor diye. Normali budur.
Vicdanınızı böyle rahatlatın o zaman. Forumun yüzde doksanı böyle düşünüyor diye kendinizı kandırın.Doğrusu bu değil hanımefendi.
Annesi var babası var evi var
Annesi sorumsuz bu bariz ortada
Çocuk benim kapıma geldi diye direk sosyal hizmetlere polise vs bsşvuramam.
Üstelik ailesinden nasıl bir tepkiyle karşılaşacağımı bile bilmiyorum.
Doğru olan aileyle konuşup çocuğu bir daha gelme diyerek tatlı dille göndermek.
Forumun yüzde doksanı bu şekilde düşünüyor.o zaman sizin nazarınızda herkes kötü niyetli
Yol gösteren hiç kimseye hakaret etmedim bilakis uyguladım.
Hakaret varsa da karşılıklı olmuştur.kimse durduk yerde birine hakaret etmez
Asla ve asla işime gelmedi.çünkü her geldiğinde ev dağlıyordu bütün oyuncaklar ortada.Benim oğluma arkadaş bulma gibi bir derdim yokAynen simdi demeyim demeyim diyorum ama benm hissettigim cocugun gelmesi konu sahibinn isine geldi. Ogluna oyalayacak arkadas oldu cunku. Sik gelmeye baslayincada bunaldi. S sabirli ol Bunuda niye diyorum, merhametli olmak sucmu demissinizya. Bahsettigniz kadar merhametli olsaydiniz merak ederdiniz cocuk niye ac ne gibi sartlarda yasiyor diye arastirirdiniz. Siz ayagnza bag olmasin diye cocugu kirip yollamissiniz. Birde merhamet iyilikten bahsediyorsunuz. Uff neyse soylenmesi gereken hersey soylendi bile
Annesi var babası var banane değil olay.Vicdanınızı böyle rahatlatın o zaman. Forumun yüzde doksanı böyle düşünüyor diye kendinizı kandırın.
Annesi var babası var banane diyen birinin o çocuğu düşünmesini beklemek hata, siz de haklısınız.
Hım birde aileyle konuştunuz mu? ??
Buraya konu açıyorsanız fikir beyan etme hakkına sahibim. Fikrimi beyan ediyorum, yargılamıyorum.Annesi var babası var banane değil olay.
İyice araştırılmadan emin olmadan böyle bişey yapmamın doğru olmadığını düşünüyorum bu benim doğrum.size doğru gelmiyor diye yargılama hakkına sahip değilsiniz
Babam anneme bıçak çekti dedi dediniz. Ailedne korkup konuşmaktan vazgeçtiniz. Bıçak çekme olayını duyduğunuzda isimsiz ihbarı deneyebilirdiniz. Ben şahsen ismin gizli kalacak şekilde bunu bildirmenin yolunu arardım. Yapmayın lütfen. Eve alıp yemek yedirmek merhamet değildir. Doğru bir şey yapmışsınız gibi hala vicdan diyorsunuz da bıçaklı bir ortamı duyduğunuzda neden bir yerlere bildirmediniz.Annesi var babası var banane değil olay.
İyice araştırılmadan emin olmadan böyle bişey yapmamın doğru olmadığını düşünüyorum bu benim doğrum.size doğru gelmiyor diye yargılama hakkına sahip değilsiniz
Nasıl bir adım atmamı bekliyorsunuz...Buraya konu açıyorsanız fikir beyan etme hakkına sahibim. Fikrimi beyan ediyorum, yargılamıyorum.
Emin olmak için hala bir adım atmamışsınız.
Gayet de emanet edilir. Bak sana emanet deyip tembih edersiniz. 15 yaşındaki genç mesaja dalıyorsa neyse daha fazla konuşmayım...o gencin dalgın mı anaç mı dikkatli mi olduğunu biliyorsan onu tanıyorsan karar vermek çok kolay. Annem 3 yaşındaki kardeşimi evde bana bırakırken 13 yaşındaydım. Uykudan uyanınca ona tost bile yapardım acıkmıştır diye. Yaş değil yeti meselesi bu...edilmez.
Yeğenim 16 yaşında etmem. Yazlıkta sitenin evinin önündeki parkta emanet ediyorum verandadan göründüğü için. O yaş grubu da çocuk. Elinde telefon arkadaşıyla mesajlaşırken dikkatli olamıyor. Çocuk kaydıraktan düşse ablası hemen koşup engel olamaz, salıncağa hamle yapsa kafasını patlattığıyla kalır.