• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve dadanan çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim anlamadığım burda yorum yazan çoğu üye arkadaşım anne ve anne olmak çocuklarına duydukları bağımlılığı arttırıp bencilleştirmiş onun da bir çocuk olduğunu fark bile edememişler belki o sizin çocuğunuz olabilirdi kimse ailesini seçmiyor maalesef. Sert elestilerde bulunan suçlayıcı konuşan bireyler psikolojide bile sevgisiz bir ortama sahip olmalarından ya da hayatlarında psikolojilerini etkileyen ciddi problemlerden kaynaklı saldırgan davranışlar gösterdiğini savunur. Evet çok fazla art niyetli insanlar var ve sürekli gözetim şüphecilik bilinç altını yoruyor kişiyi agresif yapıor olabilir ama sağlıklı bireyler yetiştirmek için sağlıklı anne baba olmak zorundayız. Bu kişilerin bu kadar çok olması tamamen hukuk sistemi ile alakalı insanlar artık kötü düşünmekten insan olmanın gerekliligini unuttu oysa iyilik yapmayan birini mutlu etmeyen bi insanın duygusal olarak bencilleşmesine sebep olur ve birine bi su almış olmak çok büyük iyilik yaptığı hissiyatını oluşturur oysa birini mutlu etmek kişiyide mutlu eder. Bu kadar pislik insanların olması olay adaletsiz bir ülke olması ve bu insanların psikolojilerini etkiliyor artık
Anne olmanin insani bencillestirmesi değil olay
Klavyeden azarlamak kolay geliyor ondan
Buradaki çoğu üye hayattaki sinirini burdan çıkarmayı terapi olarak kullanıyor
Normal hayatta bir arkadaşı gelip dert yansa bu tepkileri veremez ama her konuda bir azar bir ahkam kesmeler

Bakın bazı şeyler anlatılmaz ama gözlem hissiyat ve tecrübe yeterlidir. Siz güvenmeyip almazsınız ama ben o çocuğun o parkta tek başına oynamasından tutunda başka bi çocuğun peşinden takılıp evime kadar gelebilmesine kadar zihnimde bi bilinç oluşur bu çocuk bu kadar rahatsa ki yaşıda çok küçük değil 8 yaşında ogretileni anlayabilecek bi yasta demekki bu cocuga yabancilarin evine gitmemesi gerektiği öğretilmemis çocuk parka tek salınmış demek ki ailesi sorumsuz ayrıca çıkıp anası saatlerce arayacağı çocuğa sahip çıksın bi zahmet biraz aklı başına gelir belki vallahi surda hanım efendi hanım efendi takılmaktan çok yoruldum anası gelse onunlada kavga ederim sahip çıksın çocuğuna yemin ederim evlatlık alabilsem çocuğu yanıma alacam. Sorumsuz aileler var birde vicdanlı insanlar suç vicdanlı olmak mı yani Allah aşkına bu kadar negatif düşünce ile çocuk yetistirmeyin yaa sonra yolda düşen birine yardım edince sahibi olmadığı paranın sahibini falan bulunca bi insan o insana süper kahramanmış gibi bakılıyor ama bunlar iyilik değil insan olmanın gereklilikleri tıpkı konu sahibin yaptığı davranış gibi

Negatif düşünceli değilim. Mantıklı olduğumu düşünüyorum. Çocuk yetiştirme alanında ise ders veren ve çocuk hakları ve aile eğitimi konusunda akademik anlamda çalışmalar yapan biri olarak sizden nasıl çocuk yetiştirilir ders almayacağım. Siz merhamet kavramını hiç anlamamışsınız. Ben çocuğu kapıya atalım demiyorum. Ama ailesini bulur gerekirse yine yardımımı yaparım. Ama hiç tanımadığım birini sırf kapımda belirdi ailesinin haberi var mı yok mu bilmeden geldi diye eve almam. Çünkü doğru olan budur.

Aynı noktada buluşamayacağız belli ki. Daha fazla uzatmayalım

Siz halen neyi savunuyorsunuz anlamiyorum. Resit olmayan bir cocugu ailesinden habersiz eve almak bir suctur. SUC. Hoplasanda ziplasanda bu boyledir. Eger konu sahibi gercekten bukadar merhametli ise. O cocugu alir evine gider ailesiyle tanisir. Anne umursamiyor olsa bile sormak zorundadir bize gelmesi uygunmu degilmi diye. Karsi tarafin hatali davranasilari bIzi ilgilendirmez ama bizim yaptiklarimiz bizi ilgilendirir. Bu bir sorumluluktur. Konusahibinn oglu ise ne anlamis olurdu bu durumdan? 1. Eve rastgele biri alinmaz. 2. Muhtac insanlar gozetilir 3. Dogru hareket etmek/usul ogrenmek.
Ama anladigim kadariyla konu sahibi biraz sikilmis gibi cocugun sik sik gelmesinden. Dedigim gibi yoksa gider tanisirdi zaten aileyle. O kapiya bu kapiya gitmismi gitmemismi umursamiyorda. Bumu duyarlilik, merhametlik?. Nasil bir ortamda buyuyor cocuk? Neden ev ev geziyor? Neden ac? Belki annesi calisiyor cocuga bakan kisi saliyor disari. BeLki annesi yok uvey annesi var. Aileyi kibar bir dille tembihlemek gerek. Olsbileceklerden bahsetmek gerek vs vs. Duyarlilik budur

Ağzınıza sağlık. Ama birazdab vicdansız merhametsiz olup bir de üzerine çocuk yetiştirmeyin diye tavsiye alacaksınız.

Annesiyle konuşun ilgilenmez devam ederse polisi arayın ve aileden şikayetçi olun. Çocuklarıyla ilgilenmiyorlar geç vakte kadar gitmiyor. Sürekli dışarlarda kalıyor diyin. Ama size geldiği bir gün hi göndermeyin bakalım ailesi saat kaça kadar aramayacak ve bu çocuk saat kaça kadar sizde durcak böyle karanlık vakit çöktümi arayın.

Keşke benim annem sen olsaydın diye içinden geçirmiyorsa o çocuk, ben de bir şey bilmiyorum. Belli ki sizin yuvanıza ortamınıza gıpta ediyor, bir ferdiymiş gibi davranarak haz duyuyor.

Tabii devir kötü,başına bir şey gelse o sokağa atan aile kaplan kesilir. Annesini bulup bir konuşmak lazım sanırım.

Yorumların hepsini de okudum. Saf duygularla merhametle hareket edenler çocuğu asla yollama demiş kimi de anneyi yani sizi hatalı bulmuş. Burada benim kızdığım tek şey çocuk günlerdir sizin eve gelirken sizin annesi kimdir nedir araştırmaya girmemiş olmanız. İnsanlık öldü mü kadınlar öldürülüyor ses çıkarılmıyor diyenlere çok güzel bir örneğini yaşadı bu ülke. Parkta kadını döven adamı engellemek isteyen genç şuan hapiste neden kadının ifadesi yüzünden. Hangi kadını koruyalım peki? Ya da o denk geleceğimiz kavga anında bunun ayırıdmını nasıl yapalım? Bizler ebebveyn olarak çocuklarımızı hem korumak hem de onlara çocukluklarını yaşatmak zorundayız. Bence bu devirde anne baba olmak çok zor. Eskiden bizler çoxukkken sabahtan sokağa çıkar acıkana kadar evimize gelmezdik annemiz babamız da biri mi kaçırdı istismar mı etti kaygısı çekmezdi çocukluğumuz sokakta geçti. Benim oturduğum apartmanda komşuluk ilişkileri maşallah çok iyi çok şükür çocuklarımız bahçede de birvirimizin evlerinde de doyasıya oynayıp arkadaşlık ediyorlar. Güvendiğim komşuma gönül rahatlığı ile evladımı gönderirim onun da çocuğu bize gelir ama ailesini tanımadığım bir çocuğu asla ama asla evime almam. Aç mı ymek yapar bahçeye indirir çocukların yemesini sağlarım ama evime almam. Bakın daha dün ist da halı yıkamacılar mahallede çocuğa adres soruyor ve çocukda bir üst mahalle ben de orda oturuyorum ben size göstereyim diye arabaya biniyor. Mahalleye gelince çocuğun arabadan indiğini gören kahvehane ahalisi adamlar çocuğu kaçırıyor sanıp ne oluyor burda bile demeden adamları öldüresiye dövüyor. Kim suçlu şimdi???

Bu arada şu ihtimalleri de düşünün;
1.çocuğun annesi hayatta olmayabilir. Yani çocuk yalan söylemiş olabilir.
2. Belki annesi yatalak vb bir hastalık geçiriyor. İhmalin sebebi bu olabilir. Evde kimse yoktur vs.
3. Belki babası yoktur. Anne sabah erkenden çalışmaya gidiyordur. Çocuğu yediriyordur ama çocuk aile ortamında sizlerle yemek istediği için sürekli açım diyordur. Veya kendindem daha büyük abla abisine emanet ediyorsur. Nihayetinde onlar da çocuk, düşmüyordur kardeşinin peşine.
4. Belki anne cidden ihmal etmiyor beslenme konusunda. Ama bazı çocuklar tok olsa bile komşuda hapır hupur yer her şeyi. Başımıza geldi oradan biliyorum.

5 6 7 diye gider bu liste. Anne tabi keyfi ihmal ediyor da olabilir. Ama önyargılı da olmamak lazım. İşte bu sebeple size sebepsiz gelen çocuğun ailesiyle tanışmalısınız diyoruz. Belki dqha büyük bir yardıma vesile olacaksınız. Bilemezsiniz.

Allah aşkına parkta oynayan bir çocuk oğlunuz ile eve geldiğinde ilk ailesi ile mı tanışıyorsunuz yani çocuğun ilgiye ve şefkate ihtiyacı olduğunu zaten konu sahibi sonradan anlamış. Gidip çocuğun ailesini bulup ondan sonra mı eve alıyorsunuz ayrıca burda konu sahibi konuyu açan kişi olmuş olabilir ama asıl atlatılan nokta o çocuk hepimiz burda konu sahibini eleştiriyor akıl veriyor ama aslolan o çocuk bi çocuğun bu şekilde büyümemesi gerek bence o çocuk için ne yapılmalı onu konuşmalıyız

Yanlis anlamayin lutfen ama sizin cocugunuz var mi? Sizi anliyorum yorumlarinizi okudum basindan beri ama siz karsi tarafin ne dedigini anlamaya calismiyorsunuz gibi geldi , o yuzden soruyorum cocugunuz var mi diye

Benim bulundugum yerde cocuklarin anne babasi asla ilgilenmiyor butun gun yalinayak kardesleri sirtlarinda oynuyorlar. En buyuk eglencelerinden biri de benim evimin duvarina tirmanip bahcede yoga yaptigimda filan seyredip beyaz beyaz diye laf atmak. Bazen ben disardayken filan nasilsin iyi misin sayi saymayi biliyor musun one two three diye iki cift laf ediyorum evin duvarina tirmandiklarinda da oyle. Gecen gun acaba cocuklara biskuvi mi versem diye dusundum hani ne bileyim cok tatlilar sonucta icimden gelen oydu. Sonra dedim oha inanilmaz yanlis bir sey dusundum su an. Yabancilardan hele de beyazlarsa biskuvi almak normaldir mesaji vermis olucam. Ilerde biskuvi veren sapigin tekinin eline duserlerse bunu ogreten ben olucam. O yuzden simdi onlarin dilinde baskasinin evine bakmak cok ayip cocuklar hadi gidin oynayin diyorum. Kizarak demiyorum ogretir gibi diyorum. Eskiden komsu teyzeler butun cocuklari beslermis agirlarmis ama malesef devir degisti cocuklara ogretmemiz gereken mesajlar baskalasti diye dusunuyorum :(

Yanlis anlamayin lutfen ama sizin cocugunuz var mi? Sizi anliyorum yorumlarinizi okudum basindan beri ama siz karsi tarafin ne dedigini anlamaya calismiyorsunuz gibi geldi , o yuzden soruyorum cocugunuz var mi diye

ben de merak ettim

oğlum 10 yaşında parkta oynadığı kimse şimdiye kadar bize gelmedi

zaten böyle bir mesafe hiç olmadı

bir kere parkta bir çocuk oğlumla arkadaş olmuştu o gün ben yalnız yürüyüşe gittim o çocuk beni durdurup sordu oğlumu sadece

ilk yorumumda da yazdım alt komşunun çocuğunu dahi annesine sormadan evime çağırmam diye

hatta bir keresinde kediyi sev diye çağırdım ama kızı eve almadan kediyi kapıdan sevdik

ne olur ne olmaz kedi bu çizer kaçarken bir şey olur vs vs

belki biz paronayağız ama kim olduğunu bilmediğim çocuğun eve alınmasını normal görmek de değişik geldi

Belli ki çocuk ailesi tarafından ihmal ediliyor. En kısa zamanda ailesi ile iletişime geçerek durumu çözebilirsiniz. Ya da çocuğa artık gelmemesini söyleyebilirsiniz. Kapıya vurduğunda artık gelmemesini kapıyı çalmamasını, bu durumun insanları rahatsız edeceğini sizin de rahatsız olduğunuzu anlatabilirsiniz. Insanlarin evine anne babasi yokken girmenin iyi bir sey olmadığını anlatabilirsiniz. Artık annesi olmadan gelmemesi gerektiğini söyleyebilirsiniz. Siz iyi niyetli olabilirsiniz ama yarın bir gün bu cocuk kötü niyetli birinin de evine gidebilir. Bazı cocuklar ailelerindeki ilgisizlikten dolayı bu şekilde davranabiliyor.

ben de merak ettim

oğlum 10 yaşında parkta oynadığı kimse şimdiye kadar bize gelmedi

zaten böyle bir mesafe hiç olmadı

bir kere parkta bir çocuk oğlumla arkadaş olmuştu o gün ben yalnız yürüyüşe gittim o çocuk beni durdurup sordu oğlumu sadece

ilk yorumumda da yazdım alt komşunun çocuğunu dahi annesine sormadan evime çağırmam diye

hatta bir keresinde kediyi sev diye çağırdım ama kızı eve almadan kediyi kapıdan sevdik

ne olur ne olmaz kedi bu çizer kaçarken bir şey olur vs vs

belki biz paronayağız ama kim olduğunu bilmediğim çocuğun eve alınmasını normal görmek de değişik geldi

Aynen damdan , parkta tanimadigim bir cocugu eve almak hic aklima bile gelmez
Bunun da vicdansizlikla , merhametsizlikle alakasi yok ki
Ha konudaki gibi bir durumla karsilasmadim , karsilassam bir cocuk bana açım dese bende karnini doyururum ama hemen akabinde gider annesini bulurum. Annesini bulamiyorsam polisi arar kayip cocuk var derim
Konu sahibi cok gec kalmis ve enteresan bir bakis acisi var gercekten

Çocuğu tanımadığımı nerden çıkarıyosunuz??
Ben çocuğu sürekli görüyorum aynı sitede oturuyoruz diyorum.Oğlumla parkta oynuyolar
Ben sadece annesini tanımıyorum dedim.
Ne kadar farklı yerlere gelmiş yaa inanamıyorum.
Sanki çocuğu tuttum elinden hadi gel yavrum bize gidelim sana yiyecek birşeyler vereyim dedim.
Çocuk kapıda nöbet tutuyor diyorum.ilk gün geldiğinde annen biliyor mu geldiğini merak eder dedim.annem kızmaz biliyor dedi biraz oynadılar sonra gönderdim zaten.
Daha sonra sürekli gelmeye başladı kapıyı açmadığım zamanlar oldu.oğlum evde yok diye kaç defa yalan söyledim.Ama yok yine geliyor.Yemek yediğimiz zamanlarda geliyordu
Şey benimde karnım aç bende yiyebilir miyim dediğinde kayıtsız kalamadım vicdanım rahat etmedi.
Sürekli tanımadığı çocuğu evine götürüyor mesajları var
Ben tanımadığım çocuğu niye eve götüreyim.tanıdığımı da götürmem.
Belki iyilik yapacam diye yanlış yapmış olabilirim
Ama bunu ggüzel bir usluple söylerseniz tabiki de yanlışını anlayıp ona göre kararlar alırım.
Neymiş efendim beni polise şikayet ederlermiş ne kadar genişmişim ne biçim anneymişim nereden vuracaklarını şaşırdılar resmen. nerdeyse çocuğu içeri özellikle aldığımı düşünüp beni sapık ilan edecekler.
Çocuğu azarlayıp bi daha gelme diye bağırdım desem vay efendim sen nasıl insansın ne var sanki çocuk gelip biraz yemek yese ne kadar kıymetli evin varmış diyecekler.
Lütfen yorum yaparken biraz saygılı olun!!!

Benim anneliğimi sorgulamak kimsenin haddi değil!!

Siz halen neyi savunuyorsunuz anlamiyorum. Resit olmayan bir cocugu ailesinden habersiz eve almak bir suctur. SUC. Hoplasanda ziplasanda bu boyledir. Eger konu sahibi gercekten bukadar merhametli ise. O cocugu alir evine gider ailesiyle tanisir. Anne umursamiyor olsa bile sormak zorundadir bize gelmesi uygunmu degilmi diye. Karsi tarafin hatali davranasilari bIzi ilgilendirmez ama bizim yaptiklarimiz bizi ilgilendirir. Bu bir sorumluluktur. Konusahibinn oglu ise ne anlamis olurdu bu durumdan? 1. Eve rastgele biri alinmaz. 2. Muhtac insanlar gozetilir 3. Dogru hareket etmek/usul ogrenmek.
Ama anladigim kadariyla konu sahibi biraz sikilmis gibi cocugun sik sik gelmesinden. Dedigim gibi yoksa gider tanisirdi zaten aileyle. O kapiya bu kapiya gitmismi gitmemismi umursamiyorda. Bumu duyarlilik, merhametlik?. Nasil bir ortamda buyuyor cocuk? Neden ev ev geziyor? Neden ac? Belki annesi calisiyor cocuga bakan kisi saliyor disari. BeLki annesi yok uvey annesi var. Aileyi kibar bir dille tembihlemek gerek. Olsbileceklerden bahsetmek gerek vs vs. Duyarlilik budur

Kesinlikle katiliyorum. Sokakta yardima ihtiyaci olan bir cocuk gordugumuzde dahi bulundugumuz yerden ayrilamayiz, polisi arayip ancak polisin izni ve bilgisi dahilinde cocuga mudahalede bulunabiliriz. Yani guvenli alan diye cocugu alip evimize bile cikaramayiz o an. Yasal olarak yapilan bir sucun bile guzellemesini okumak beni cok sasirtti. O cocugun ac ve ilgiye muhtac oldugunu dusunuyorsak muhattabimiz yine yetiskinler olmali, cocugun ac olmasi bir sonuc, bu durumu duzeltecek olan sey ise sebebin bulunup cozume ulastirilmasi. Diger turlusu salcali ekmek magdur edebiyatina giriyor. Iki gun salcali ekmek verdigimiz cocuk ucuncu gun sebebi degistirmedigimiz icin yine ac olacak ve bu defa kapisini caldigi kisiden zarar gormeyeceginin garantisi yok.

Ayrıca annesiyle konuşmanın hiç bişeyi değiştireceğini düşünmüyorum.çocuğunun sürekli başka evlere gittiğini biliyormuş zaten.
Dün 2 yaşındaki bebeğini parka bırakmış yanında sadece 7 yaşındaki abisi var ve kadın ortalarda yok.Böyle bir kadına ne kadar anlatsanız boş.

Ayrıca annesiyle konuşmanın hiç bişeyi değiştireceğini düşünmüyorum.çocuğunun sürekli başka evlere gittiğini biliyormuş zaten.
Dün 2 yaşındaki bebeğini parka bırakmış yanında sadece 7 yaşındaki abisi var ve kadın ortalarda yok.Böyle bir kadına ne kadar anlatsanız boş.

Yok artık. Keşke sorumluluk almak istemeyen ebeveyn olmasa.
Yazık gerçekten çocuklara. Muhtemelen annesi evde yemek vs yapmadığı için size geliyor ısrarla. Belki derdi oyun oynamak değil sırf karnını doyurmak içinde kendine böyle bir yol seçmiş olabilir ki çok üzülünecek bir durum maalesef.
Her ne olursa olsun siz annesiyle konuşun. Sizden çıksın. Allah korusun oynarken düşer başını vurur elini keser kendine zarar verir yok yere suçlanırsınız.
Geldiğinde de almayın bence. İnsan üzülüyor tamam ama en mantıklısı bu sanki :( her şey bir kenara bırakılır “bu çocuğu neden eve aldın” diye döne döne sorulur. Başkasının sorumsuzluğu insanları nasıl bu kadar etkileyebilir gerçekten çok sinir bozucu.

Merhabalar,oğlumun arada sırada parkta oynadığı bir çocuk var.Bu çocuk bir kaç defa oğlumla bize geldiler bu arada oğlum 6yaşında diğer çocuk 7 8 yaşkarında.neyse bize geldiklerinde oynarlar yemeklerini filan yediririm ama bu çocuk geldim mi gitmek bilmiyor hava kararan kadar oturur,evde kafasına göre takılır sesimi çıkarmam.

bu konunuzun giriş cümlesi

şimdi diyorsunuz ki nereden çıkardınız annesini tanımadığımı

konuda sitenin parkı olduğu dahi yok

bildiğimiz parkta arada oynamış sonra oğlunuzla size gelmiş geldiğinde de gitmek bilmemiş

bize verdiğiniz bilgiler bu

hatta annesi ile konuşmaya gidemem kim bilir nasıl insanlar yorumu da var

şimdi de aynı sitedeyiz, annesini tanımıyorum ama bebeğini çocuğa bıraktı parkta vs vs diyorsunuz

eee bekleseydiniz bebeği almaya gelince de deseydiniz X bize gelip gidiyor annemin haberi var diyor ama ben tedirginim çocuğa gelme dedim ama anlamıyor o küçük siz de tembih etseniz

bir sürü kötü şey duyuyoruz mazallah deyip gitseydiniz evinize

ama sizin tavrınız burada yapılanın uygun olmadığını anlatmaya çalışana, çünkü maksat çözüm değil

Nereden biliyorsunuz çocuğu tanımadığı mı dedim lütfen iyi okuyun..
Annesini tanımıyorum diye ilk mesajında da belirttim şimdi de...evet annesini tanımıyorum tanıyorum diye hiç mesajımda yazmadım

Annesine gidin deyin ki oglun aciktikca bizim eve geliyor, neden hic ilgilenmiyorsun deyin. Belki utanir. Ayip denen bir sey var. Cocuk yüzsüz olmuş artik yazik yavrum

Ayrıca parkta tabiki de annesini görürsem uyarıcam.
Ama evine asla gitmem neyle karşılaşacağımı bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X