Eve dadanan çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim çocuğum 15 yaşındaki ablasıyla beraber erken uyanmışlar o göz kulak oluyordu kızımın boş anına denk gelmiş ve oğlum kapıyı açmış üstelik kilitli olmasına rağmen.Ne demek yanlız bırakıyorsun bilip bilmeden yorum yapmayın benim çocuğum için endişe etmenize gerek yok annesi var burda

Cocugun annesi ne bicim bir insan bilmiyoruz, uyarayim derken basina bir seyde gelebilir. Türkiyede bilincli yetiskin rolü her zaman üstlenmez insanin basina neler geliyor

İlla gidip "alın şu çocuğu, ortalığa salmayın" demesi gerekmiyor. Çocuğu götürüp "bize geldi oynamak istediler, haberiniz olmadan eve almak istemedim getirdim. Zaten bizim ev müsait değil" demek zor değil.
Bundan bile korkuyorsa ki olabilir, o zaman alır çocuğu polise teslim eder, bu kadar basit.
Çocuğun yanında "ne biçim insanlar var" şeklinde konuşup çocuğu ağlatmaktan daha az travmatik olur eminim.

Sosyal Hizmetlere, polise falan mı başvursanız acaba, belli ki çocuğun evinde olmaması gereken şeyler oluyor annesi babasına saldırıyor falan, çocuk pek de sağlıklı bir ortamda gibi gelmedi bana zaten sürekli dışardaymış.
Aklıma böyle bir çözüm geldi.

Doğru bir tanedir

Çocuğa acıdı isen dahi yapacağın şey marketten yiyecek almaktır

Yabancı eve alınmaz

O yoruma yazmamıştım şimdi yazayım

Kendi çocuğunuza da kötü örnek olduğunuz da açık o da bir başkasının evine annesinin yani sizin haberiniz olmadan girmeyi makul bulacak

Ondan sonra da tv deki kötü olaylar

Zaten olağan olmadığının farkındasınız ki konu açmışsınız kabul edip çözüme yönelmek yerine yorumlara olumsuz cevap vermeyin bence

Ben çocuğumun güvenliğini sizden çok düşünürüm tabi ki de kurallarımız var evde ne münasebet sorumsuz diyebiliyorsun bana 6 yaşında çocukdan bahsediyoruz burda.Arkadaşının geldiğini bildiği için kapıyı açmış normalde kimseye açmaz.Kaostan beslenmeyin lütfen

Aa annesimi varmis? Cocugun tanimadigin biri ile oynuyor farkindamisin? TEK BASINA PARKTA! Istismar söz konusu ise ne yapacaksin?

Oglunun boyu nasil kapiya yetiyor? Hangi cesaret ile kapiyi açiyor? Zil çalindigini sen duymadinmi? Ablasi duymadi? Bu nasil bir olay. Ben küçüklügümde telefoni açmak ve kapiyi açmak kesinlike yasak oldugunu biliyorduk.

Tanimadigin cocuk aylarca evine geliyor. 6 yasindaki cocuk tek basina parkta oynuyor, orda neler oluyor bilmiyorsun ve kendini o diger anneden dahami üstün görüyorsun? Simdi kesin dersin "benim kizimda gidiyor parka" diye. He ergen kiz her gün parka gidecek. Ki gitse bile, o cocugun annesi sensin, sorumluluk sende olmali. Sorumlulugu bir 15 yasindakine devir etmek nedir!

Sabah yatağımın başında oğlumun arkadaşını görsem kahvaltı dese ben kalkıp doğalmış gibi hazırlamam hanımefendi. Çocuğa yaptığının yanlış olduğunu söyler gönderirim. Siz yüz vermişsiniz. Bunun merhametle alakası yok. Yanlışı çocuklara göstermemiş, doğallaştırmışsınız.

Yooook artık böyleside olmaz. Çocugunuza da söyleyin bu kadar laubali olmasınlar dısarda oynamaları yetmeli.. zaten virüs var osu var busu var ayagını kesmeniz lazım hemen acilen. Yatak odasında ne isi var? Annesinide tanımıyorsunuz cocuk belki hırsız nerden bilcekseniz? Belki bunların hepsi birer plan. Eve almayın kapıyı açıp biyere gideceginizi söyleyin veya cocugunuz uyuyor deyin veya ben virüs oldum gelme bi daha deyin veya direk artık cocuga sert yapın evet kırılır ama yapcak birsey yok. İnsan akrabasini cekemiyor bu devirde yabancı tanımadık bi cocugu eve sokmanın ne anlamı var?

Konu sahibi sandiki bu konuda övülecek. Cok merhametli oldugu için, o diger anne tüh kaka cocuguna yemek yapmiyor. Ama konu sahibi tanimadigi bir cocuga bile bir kap yemek veriyor. Ondan dolayi bu yorumlara kiziyor.

Diger tarafini hesaplayamadi. Cocugun o zaman yanliz gidip gelmis olmasini, kimse tanimadigi cocugu eve almayacagini.. düsünmedi onada tepki gelecegini.

Durumu polise bildirmelisiniz
İnsanlık adına bıçaklı kavga olabilen bir evde yaşayan çocuk söz konusu ise polise gidip durumu anlatıp yardım istemek zor değil.

Çocuk belli ki ilgi görmüyor, karnı da aç. Annesi bıçakla babasına saldırdı yazmışsınız

Bence sosyal hizmetleri aramalısınız. Çocuk virüslenebilir, başına iş gelebilir, kaçorılabilir zaten karnı da aç... Adam gibi bakacak bir aile bulurlar.

+1

Ortada çok açık bir şekilde ihmal var. Lütfen sosyal hizmetleri arayın. O çocuk şu anda istismarın her türlüsune açık.

aslında çok tatlı çocuk ama velisiyle tanışmakta yarar var. eve tanımadığınız birini almamalısınız sonuçta.

Konu sahibi rahatsiz olana kadar bir cok hata yapmis. Tanimadigi bir cocugu evine almis, annesiyle tanismamis. Cocugun basina bir gun bisey gelirde konusahibinden bilirlerse nolacak? Iki evladi var ustelik. Cogu kisi ayni yorumda bulunmus aklin yolu birdir.

Senin boyle tek olman beni uzuyor polisi ariyacagim deyin ve arayin derim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…