• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve dadanan çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aklim cocukta degil, bir 6 yasindaki cocugun tek basina parka gidip gelmesi. Konuyu nerden tutsam, elimde kaliyor. 6 yasindaki cocuk nasil yanliz oynar parkta? Ve o yasta, 2-3 yas büyük bile. Ki o cocugun yasini bile bilmiyorsundur. Sen uyurken cocuk nasil tek basina evde kaliyor?

Hadi bu cocuk olmasaydi, kapida baska biri olsaydi, yine açacakti. Nasil bir cocuk evin kapisini açiyor? Hiçmi evde kural yok disiplin yok? Ve nasil o yastaki cocuk yanliz kalir ya evin içinde? O cocugun annesi sorumsuz, sen ayri sorumsuzsun kusura bakma. Olan yine cocuklara oluyor.
Benim çocuğum 15 yaşındaki ablasıyla beraber erken uyanmışlar o göz kulak oluyordu kızımın boş anına denk gelmiş ve oğlum kapıyı açmış üstelik kilitli olmasına rağmen.Ne demek yanlız bırakıyorsun bilip bilmeden yorum yapmayın benim çocuğum için endişe etmenize gerek yok annesi var burda

Cocugun annesi ne bicim bir insan bilmiyoruz, uyarayim derken basina bir seyde gelebilir. Türkiyede bilincli yetiskin rolü her zaman üstlenmez insanin basina neler geliyor

İlla gidip "alın şu çocuğu, ortalığa salmayın" demesi gerekmiyor. Çocuğu götürüp "bize geldi oynamak istediler, haberiniz olmadan eve almak istemedim getirdim. Zaten bizim ev müsait değil" demek zor değil.
Bundan bile korkuyorsa ki olabilir, o zaman alır çocuğu polise teslim eder, bu kadar basit.
Çocuğun yanında "ne biçim insanlar var" şeklinde konuşup çocuğu ağlatmaktan daha az travmatik olur eminim.

Sosyal Hizmetlere, polise falan mı başvursanız acaba, belli ki çocuğun evinde olmaması gereken şeyler oluyor annesi babasına saldırıyor falan, çocuk pek de sağlıklı bir ortamda gibi gelmedi bana zaten sürekli dışardaymış.
Aklıma böyle bir çözüm geldi.

Yahu sırf yorum yazmak için yazma aç da bir oku diğer yorumları.
Kim çocuğu parktan almış da eve götürmüş???
Çocuk kendisi geliyor diyorum ben de vicdanen rahatsız olduğum için eve girmesine müsade ettim.çocuğun karnını doyurdum.
Amacınız nedir ya eleştirileceksen bile lütfen usturuplu eleştirin beni suçlayıcı yorumlara tahammül edemiyorum.

Doğru bir tanedir

Çocuğa acıdı isen dahi yapacağın şey marketten yiyecek almaktır

Yabancı eve alınmaz

O yoruma yazmamıştım şimdi yazayım

Kendi çocuğunuza da kötü örnek olduğunuz da açık o da bir başkasının evine annesinin yani sizin haberiniz olmadan girmeyi makul bulacak

Ondan sonra da tv deki kötü olaylar

Zaten olağan olmadığının farkındasınız ki konu açmışsınız kabul edip çözüme yönelmek yerine yorumlara olumsuz cevap vermeyin bence

Benim çocuğum 15 yaşındaki ablasıyla beraber erken uyanmışlar o göz kulak oluyordu kızımın boş anına denk gelmiş ve oğlum kapıyı açmış üstelik kilitli olmasına rağmen.Ne demek yanlız bırakıyorsun bilip bilmeden yorum yapmayın benim çocuğum için endişe etmenize gerek yok annesi var burda
Ben çocuğumun güvenliğini sizden çok düşünürüm tabi ki de kurallarımız var evde ne münasebet sorumsuz diyebiliyorsun bana 6 yaşında çocukdan bahsediyoruz burda.Arkadaşının geldiğini bildiği için kapıyı açmış normalde kimseye açmaz.Kaostan beslenmeyin lütfen

Aa annesimi varmis? Cocugun tanimadigin biri ile oynuyor farkindamisin? TEK BASINA PARKTA! Istismar söz konusu ise ne yapacaksin?

Oglunun boyu nasil kapiya yetiyor? Hangi cesaret ile kapiyi açiyor? Zil çalindigini sen duymadinmi? Ablasi duymadi? Bu nasil bir olay. Ben küçüklügümde telefoni açmak ve kapiyi açmak kesinlike yasak oldugunu biliyorduk.

Tanimadigin cocuk aylarca evine geliyor. 6 yasindaki cocuk tek basina parkta oynuyor, orda neler oluyor bilmiyorsun ve kendini o diger anneden dahami üstün görüyorsun? Simdi kesin dersin "benim kizimda gidiyor parka" diye. He ergen kiz her gün parka gidecek. Ki gitse bile, o cocugun annesi sensin, sorumluluk sende olmali. Sorumlulugu bir 15 yasindakine devir etmek nedir!

Yahu sırf yorum yazmak için yazma aç da bir oku diğer yorumları.
Kim çocuğu parktan almış da eve götürmüş???
Çocuk kendisi geliyor diyorum ben de vicdanen rahatsız olduğum için eve girmesine müsade ettim.çocuğun karnını doyurdum.
Amacınız nedir ya eleştirileceksen bile lütfen usturuplu eleştirin beni suçlayıcı yorumlara tahammül edemiyorum.
Sabah yatağımın başında oğlumun arkadaşını görsem kahvaltı dese ben kalkıp doğalmış gibi hazırlamam hanımefendi. Çocuğa yaptığının yanlış olduğunu söyler gönderirim. Siz yüz vermişsiniz. Bunun merhametle alakası yok. Yanlışı çocuklara göstermemiş, doğallaştırmışsınız.

Yooook artık böyleside olmaz. Çocugunuza da söyleyin bu kadar laubali olmasınlar dısarda oynamaları yetmeli.. zaten virüs var osu var busu var ayagını kesmeniz lazım hemen acilen. Yatak odasında ne isi var? Annesinide tanımıyorsunuz cocuk belki hırsız nerden bilcekseniz? Belki bunların hepsi birer plan. Eve almayın kapıyı açıp biyere gideceginizi söyleyin veya cocugunuz uyuyor deyin veya ben virüs oldum gelme bi daha deyin veya direk artık cocuga sert yapın evet kırılır ama yapcak birsey yok. İnsan akrabasini cekemiyor bu devirde yabancı tanımadık bi cocugu eve sokmanın ne anlamı var?

Sabah yatağımın başında oğlumun arkadaşını görsem kahvaltı dese ben kalkıp doğalmış gibi hazırlamam hanımefendi. Çocuğa yaptığının yanlış olduğunu söyler gönderirim. Siz yüz vermişsiniz. Bunun merhametle alakası yok. Yanlışı çocuklara göstermemiş, doğallaştırmışsınız.

Konu sahibi sandiki bu konuda övülecek. Cok merhametli oldugu için, o diger anne tüh kaka cocuguna yemek yapmiyor. Ama konu sahibi tanimadigi bir cocuga bile bir kap yemek veriyor. Ondan dolayi bu yorumlara kiziyor.

Diger tarafini hesaplayamadi. Cocugun o zaman yanliz gidip gelmis olmasini, kimse tanimadigi cocugu eve almayacagini.. düsünmedi onada tepki gelecegini.

Çocuğu kaç defa kapıdan gönderdim.Kaç defa müsait değiliz gelme annen merak eder polise haber verir dedim.Bina girişi şifreli şifreyi oğlum öğretmiş ben yöneticiden şifrenin değiştirilmesini istedim ve şifre değişti.
Sonraki günler sırf bize gelebilmek için binaya birilerinin girmesini beklemiş onlar girince arkalarından giriyomuş yani yapmadığım şey kalmadı gelmemesi için.
Sanki çocuğu zorla eve sokuyormuşum gibi yorum yapanlar olmuş.
Bugünden sonra ne olursa olsun eve almama kararı aldım eşimle ve oğlumla da konuştum çocuğun annesiyle de görüşmeyecem dün annem babama bıçakla saldırdı dedi böyle bir kadınla konuşup kendimmi riske atamam.
Fikir verenlere teşekkür ederim...

Durumu polise bildirmelisiniz
İnsanlık adına bıçaklı kavga olabilen bir evde yaşayan çocuk söz konusu ise polise gidip durumu anlatıp yardım istemek zor değil.

Çocuk belli ki ilgi görmüyor, karnı da aç. Annesi bıçakla babasına saldırdı yazmışsınız😶

Bence sosyal hizmetleri aramalısınız. Çocuk virüslenebilir, başına iş gelebilir, kaçorılabilir zaten karnı da aç... Adam gibi bakacak bir aile bulurlar.

Konudan bağımsız konuşucam..

Parka götürürsün çocuğun orda ki diğer çocukla oynar bu o kadar garip değildir ama karşı tarafın sürekli eve gelmesi gariptir ve ailesinin sorumsuzluğudur bu.
Zaten konu sahibi kapıdan bile döndürmüş yeri geldiğinde kapıyı açmamış..
Kaldı ki konu sahibi zaten rahatsız olduğu için burada konu açmış amaçsız yüklenilmiş aşırı saçma.
Bir kere de konuya odaklanıp çıkar yol yazılsa sadece şaşarım sürekli bir eleştiri sürekli bir yüklenme.
Konu sahibinin anneliğini sorgulamaya kadar inmişsiniz pes.
+1

Merhabalar,oğlumun arada sırada parkta oynadığı bir çocuk var.Bu çocuk bir kaç defa oğlumla bize geldiler bu arada oğlum 6yaşında diğer çocuk 7 8 yaşkarında.neyse bize geldiklerinde oynarlar yemeklerini filan yediririm ama bu çocuk geldim mi gitmek bilmiyor hava kararan kadar oturur,evde kafasına göre takılır sesimi çıkarmam.
Annen merak eder seni hadi artık git diyorum gitmiyor resmen zorla gönderiyorum bu arada annesini de tanımıyorum.
Daha sonraki günler hergün günde 2 3 defa gelmeye başladı. Çocuk akşama kadar bizde annesi çıkıp da çocuğum nerde demiyor nezaman gelse açım diyo annen sana yemek yapmıyor mu diyorum yoo 2 gün önce yapmıştı ama bugün yapar mı bilmiyorum diyo.Dün 3 defa kapıya geldi her zaman müsait olmuyorum özellikle açmadım kapıyı.Eşimde home offis çalışıyor açıkcası rahatsız oluyor gürültüden.

Neyse bu sabah yatak odamda yatağımın yanında buldum çocuğu.uyuyordum sabah 10.kapıya vurmuş oğlumda açıyo hemen kapı kilitli ama açmış.Bi de gülerek ben geldiiim diyo.hoşgeldin dedim kahvaltı hazırladım yedik beraber,biraz oynadılar oğlumla,sonra evine gönderdim.
Öğlen tekrar kapı çalıyo ve çocuk tekrar bizim evde. karnım acıktı dedi tekrar yemek hazırladım yedi.
Asıl çıldırdığım nokta bu çocuk oğluma diyor ki hadi banyoya gidelim dişlerimizi fırçalayalım bende mutfaktaydım hemen koştum bir baktım benim diş fırçamı almış dişini fırçalamaya çalışıyo oğlum da hayır o annemin diş fırçası onu ağzına süremezsin diye bağrıyo.neyse biraz kızdım sakın başkasının fırçasını bi daha ağzına sürme dedim hadi annen merak eder sen evine git dedim
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Ben bu çocuğun ayağını nasıl kesebilirim gerçektende evden çıkmaz oldu kapıyı açmasam yumrukkarıyla vuruyo açana kadar ayrılmıyo.Annesiyle konuşmayı düşünüyorum artık.
Ortada çok açık bir şekilde ihmal var. Lütfen sosyal hizmetleri arayın. O çocuk şu anda istismarın her türlüsune açık.

aslında çok tatlı çocuk ama velisiyle tanışmakta yarar var. eve tanımadığınız birini almamalısınız sonuçta.

Konudan bağımsız konuşucam..

Parka götürürsün çocuğun orda ki diğer çocukla oynar bu o kadar garip değildir ama karşı tarafın sürekli eve gelmesi gariptir ve ailesinin sorumsuzluğudur bu.
Zaten konu sahibi kapıdan bile döndürmüş yeri geldiğinde kapıyı açmamış..
Kaldı ki konu sahibi zaten rahatsız olduğu için burada konu açmış amaçsız yüklenilmiş aşırı saçma.
Bir kere de konuya odaklanıp çıkar yol yazılsa sadece şaşarım sürekli bir eleştiri sürekli bir yüklenme.
Konu sahibinin anneliğini sorgulamaya kadar inmişsiniz pes.

Konu sahibi rahatsiz olana kadar bir cok hata yapmis. Tanimadigi bir cocugu evine almis, annesiyle tanismamis. Cocugun basina bir gun bisey gelirde konusahibinden bilirlerse nolacak? Iki evladi var ustelik. Cogu kisi ayni yorumda bulunmus aklin yolu birdir.

Senin boyle tek olman beni uzuyor polisi ariyacagim deyin ve arayin derim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X