• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve dadanan çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar,oğlumun arada sırada parkta oynadığı bir çocuk var.Bu çocuk bir kaç defa oğlumla bize geldiler bu arada oğlum 6yaşında diğer çocuk 7 8 yaşkarında.neyse bize geldiklerinde oynarlar yemeklerini filan yediririm ama bu çocuk geldim mi gitmek bilmiyor hava kararan kadar oturur,evde kafasına göre takılır sesimi çıkarmam.
Annen merak eder seni hadi artık git diyorum gitmiyor resmen zorla gönderiyorum bu arada annesini de tanımıyorum.
Daha sonraki günler hergün günde 2 3 defa gelmeye başladı. Çocuk akşama kadar bizde annesi çıkıp da çocuğum nerde demiyor nezaman gelse açım diyo annen sana yemek yapmıyor mu diyorum yoo 2 gün önce yapmıştı ama bugün yapar mı bilmiyorum diyo.Dün 3 defa kapıya geldi her zaman müsait olmuyorum özellikle açmadım kapıyı.Eşimde home offis çalışıyor açıkcası rahatsız oluyor gürültüden.

Neyse bu sabah yatak odamda yatağımın yanında buldum çocuğu.uyuyordum sabah 10.kapıya vurmuş oğlumda açıyo hemen kapı kilitli ama açmış.Bi de gülerek ben geldiiim diyo.hoşgeldin dedim kahvaltı hazırladım yedik beraber,biraz oynadılar oğlumla,sonra evine gönderdim.
Öğlen tekrar kapı çalıyo ve çocuk tekrar bizim evde. karnım acıktı dedi tekrar yemek hazırladım yedi.
Asıl çıldırdığım nokta bu çocuk oğluma diyor ki hadi banyoya gidelim dişlerimizi fırçalayalım bende mutfaktaydım hemen koştum bir baktım benim diş fırçamı almış dişini fırçalamaya çalışıyo oğlum da hayır o annemin diş fırçası onu ağzına süremezsin diye bağrıyo.neyse biraz kızdım sakın başkasının fırçasını bi daha ağzına sürme dedim hadi annen merak eder sen evine git dedim
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Ben bu çocuğun ayağını nasıl kesebilirim gerçektende evden çıkmaz oldu kapıyı açmasam yumrukkarıyla vuruyo açana kadar ayrılmıyo.Annesiyle konuşmayı düşünüyorum artık.
Hahahah güldüm kapıyı açmayın net 😁

Çocuğa çok üzüldüm.
Asıl tehlikeli olan: Anne babasının izni olmadan başka evlere gidebileceği, o evdekilere güvenebileceği mesajını almış.
Umarım kötü kalpli, kötü niyetli biriyle karşılaşmaz.

Ben de keza. Cocuk evde ilgi gormeyen gariban bir cocuk iste.

Konu bence konu sahibesinin cocuk icin ne yapabilecegi olmali. Kapiyi acma gelmez yazanlari hayretle okudum. Ayni site icinde oldugunuz cocugun ac bilac oldugunu biliyorlar ama bir sey yapmayip aman bana gelmesin de ne yaparsa yapsin diyor insanlar yani. Toplumumuzda yasayan bazi insanlarin bu kadar duyarsiz olmasi uzucu.

8 yaşında bir çocuk için sarf ettiğiniz cümlelerden dolayı sizi esefle kınıyorum. Umarım düşündüğünüz gibi muamele görürsünüz.

İyi siz tanımadığınız çocukları alın eve ne diyim. Başına birsey gelince de ben tüm iyi niyetimle anneden babadan habersiz evimde misafir ediyordum dersiniz.

Eski oturduğum yerde vardı böyle bir aile. Kadın sabah uyanınca atardı sokağa akşam ezanı girerdi çocuklar içeri. Arada seslenir ellerine ekmek verirdi. Kız çocuğu iki yaşlarında yoktu kaç kere sağa sola tuvaletini yaparken gördüm düşünün. Annesi var babası var kim ne yapabilir ki anne ilgilenmedikten sonra. Sanki polis aransa birşey olacak Avrupa'da mi yaşıyoruz. Tüm gün bizim zile basardi çocuklar evlere gelmek isterlerdi. Bir kere bile almadik. Başına birşey gelse anne kaplan kesilirdi cunku. Herkes anne olmamalı çocuk dogurmamali.

Merhabalar,oğlumun arada sırada parkta oynadığı bir çocuk var.Bu çocuk bir kaç defa oğlumla bize geldiler bu arada oğlum 6yaşında diğer çocuk 7 8 yaşkarında.neyse bize geldiklerinde oynarlar yemeklerini filan yediririm ama bu çocuk geldim mi gitmek bilmiyor hava kararan kadar oturur,evde kafasına göre takılır sesimi çıkarmam.
Annen merak eder seni hadi artık git diyorum gitmiyor resmen zorla gönderiyorum bu arada annesini de tanımıyorum.
Daha sonraki günler hergün günde 2 3 defa gelmeye başladı. Çocuk akşama kadar bizde annesi çıkıp da çocuğum nerde demiyor nezaman gelse açım diyo annen sana yemek yapmıyor mu diyorum yoo 2 gün önce yapmıştı ama bugün yapar mı bilmiyorum diyo.Dün 3 defa kapıya geldi her zaman müsait olmuyorum özellikle açmadım kapıyı.Eşimde home offis çalışıyor açıkcası rahatsız oluyor gürültüden.

Neyse bu sabah yatak odamda yatağımın yanında buldum çocuğu.uyuyordum sabah 10.kapıya vurmuş oğlumda açıyo hemen kapı kilitli ama açmış.Bi de gülerek ben geldiiim diyo.hoşgeldin dedim kahvaltı hazırladım yedik beraber,biraz oynadılar oğlumla,sonra evine gönderdim.
Öğlen tekrar kapı çalıyo ve çocuk tekrar bizim evde. karnım acıktı dedi tekrar yemek hazırladım yedi.
Asıl çıldırdığım nokta bu çocuk oğluma diyor ki hadi banyoya gidelim dişlerimizi fırçalayalım bende mutfaktaydım hemen koştum bir baktım benim diş fırçamı almış dişini fırçalamaya çalışıyo oğlum da hayır o annemin diş fırçası onu ağzına süremezsin diye bağrıyo.neyse biraz kızdım sakın başkasının fırçasını bi daha ağzına sürme dedim hadi annen merak eder sen evine git dedim
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Ben bu çocuğun ayağını nasıl kesebilirim gerçektende evden çıkmaz oldu kapıyı açmasam yumrukkarıyla vuruyo açana kadar ayrılmıyo.Annesiyle konuşmayı düşünüyorum artık.
Çocuğun elinden tutun beni evine götür, deyin. varsa ailesi ile konuşun,Böyle çocuğu boş boş bırakmasınlar. hiçbir yere götürmezse polise götürün, polis bulsun ailesini, Onların da aklı başına gelsin

Yönetici ne yapsin eve kendi rizanla 10 kere aldığın cocuk için :KK70:

Çocuğun ailesinin kim olduğunu biliyordur çocuktan şikayet geliyor diye aileye söyler
Evine alması baştan yanlış da bundan sonrası için aynı hatayı yapmasın diye söylüyorum

Benim çocuğum 5 yaşında eve benden izinsiz kimseyi getiremez. Hiç yapmadı bu konuda taviz vermedim. Kendi çocuklarımla mi ugrasayim milletin çocuğuyla mı? İki gün önce çocuklarını habire başıma atan komşular yüzünden ev taşıdım. Evime sokmasamda habire bahcemdeler ihtiyaçlarını benden istiyorlar bu normal bişey değil bir olur iki olur. Annelerinin sayesinde kapımda aksamliyorlardi. Yani bizimde çocuğumuz var biz niye salmiyoruz? Akıl işi değilde o yüzden. Sizde çok fazla sessizsiniz almayın, çocuğunuza da söyleyin baş edemiyorsanız. Şahsen benim tahammülüm yok gelsin evi mundar etsinler habire arka toplayim cişe tuvalete gitsinler arka temizleyeyim. Kendi çocuklarımla zor başa çıkıyorum birde milletin dogurduguyla uğraşamam anne babaları varken. Sinir kat sayım yükseldi böyleleri bir de cart curtt doğuruyor kendileri saldiklari için çayıra başları rahat kendilerince.

Tamamen iyi niyetinizden ve temiz kalpliliğinizden dolayı çocuğu içeri aldığınızı, yedirip içirdiğinizi düşünüyorum.

Normal bir aile hayatı yaşadığımız için farklı yaşamlar olduğu, çocuk bakımında ilgisizlik ya da istismar olabileceği aklımızın köşesinden bile geçmiyor. Daha doğrusu aklımız havsalamız almıyor.

Benim size tavsiyem kesinlikle annesiyle görüşmeye gitmeyin, en azından tek başınıza sakın gitmeyin.
Kapıyı çocuğunuzun açamayacağı şekilde kilitleyin. Diğer çocuğu yatak odasında bulduğunuzda yanında bir yetişkinde getirmiş olabilirdi Allah korusun. Çocuğunuzu sıkı sıkı tembihleyin. Tek başına asla kapıya bakmasın ve açmasın. Çocuğu kullanıp evinize farklı kişiler girmeye çalışabilir.

Çocuk olduğu için yüreğiniz dayanmamış olabilir. Yemek yedirmek isterseniz ev dışında parkta oyun esnasında yedirebilirsiniz.

Ama artık eve gelemeyeceğini kendi oğlunuzda yanındayken net bir şekilde belirtin. Eşinizin adını vererek X amcan çok kızıyor artık gelme deyin.

Of çok üzüldüm çocuğa kimlerin elinde heba oluyor kapıyı açmayıp kendinizi kurtarırsınız da o çocuk ne olacak yazık çok üzüldüm gerçekten açlıktan kimi bulsa gidiyor çocuk belki hepsi çocuğun uydurması desem niye akşama kadar arayan yok çocuğu? Devletin el atması lazım her türlü

Herkes konu sahibine yüklenmiş ama "annem yemek yapmiyor" "acim" diyen bir cocugu geri cevirmeyecek kadar naif bir insan bence. Kadin, anasi babasi ilgilenmeyen bir cocugu kapi disari edemeyecek kadar merhametli vicdan sahibi bir insan ama yaptiginiz yanlis. Cunku kotu bir zamanda yasiyoruz. Bu cocugun basina bir is gelse suclanirsiniz yada para koparmak icin iftira atabilirler. Koronadan kendinizi attiginiz riskten bahsetmiyorum bile. Almayin eve, cocuga kendisini annesine goturmesini isteyin(oraya yalniz da gitmeyin sakin esiniz yada komsunuz arkadasiniz olsun yaninizda). Goturmezse eve almayin, gerekirse kizin. Merhametsizce geliyor ama kendinizi cocugunuzu korumak icin yapmak zorundasiniz.

Kimin olduğunu bilmediğim bir çocuğu eve almam. Bildiğim çocuğu da 2 saatten fazla evde tutmam ki annesiz çok nadir olur eve kabul etmem.

Ben ilk önce evimde yaşanacak kazaları düşünürüm onun için bu zamanda kimsenin çocuğunu evime kolay kolay almıyorum.

Yok kapıya geldi çaldı dinlemedi falan en başında uyaracaktınız ne münasebet sabah kalktığımda yatak odam da görmek. Çocuklar zil çaldığı zaman ben kim o demeden benden önce kapıyı dahi açmazlar. Zaman kötü kimin ne için yaklaştığını bilemeyiz.

Belki çocuk yalan söylüyor belki de doğru çocuğun başına birşey gelse o bakmayan anne koşa koşa gelir seni suçlamaya. Sadece kendi çocuğumdan mesulüm başkasının çocuğundan değil.

Hata sizde tanımadıgınız çocugu eve alıyorsunuz. Hele ki bu devirde yabancı bir çocuk helal olsun. Ben hayatta almam belki annesi çirkef biri sizi suclayacak cocugumu kacırdı dıye. Belki cocugu annesi bilerek gönderiyor ilaç birşey katar içeçeğinize veya cocugun bir gıdaya alerjisi olur yığılıp kalır evinizde siz suclu olursunuz. Bunun gibi daha cok sayarım.Çocuk kapıya geldiğinde annene götür beni de ve git konuş bırdaha gönderme cocugunu flan de.

Sakin sakin tanimadiginiz,annesinin haberi olmayan cocuklari evinize almayin.cocuklar bahcede parkta oynasin ordan herkes kendi evine.

Kilitleyin kapıyı gerekirse. Oğlunuza da tembihleyin kapıyı açmasın. Başınıza iş açılmasın çünkü ailesinin bile haberi yok çocuğun geldiğinden. Allah korusun başına iş gelse sorumlusu sizsiniz.

Çocuk kapıyı çalıyorsa açıp müsait değiliz, sürekli bize gelmen doğru değil diye açıklayın. Durum devam ederse de açmayıverin.

suan yasadıgınız sey cok tehlıkelı
allah korusun evde bır terslık olsa cocuklar oynarken basını bır yere kazayla vursa ayagı takılsa dusse bogazına lokma kacsa alerjısı varsa ?
şeytana keyıf gerek demısler aksılık ya olacak olmalı ya bır aksılık olsa ?

hıc tanımadıgınız sorumsuz bır aılenın cocugu ...umursamadıkları cocuklarına bırsey olsa badem gozlu oluverır basınız derde gırer

geldıgınde cocugum senın evın yok mu ? evlere kafana gore gıtmek ıcın yasın cok kucuk hadı evıne gıt dıye gondermenız gerek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X