• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve dadanan çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğu kaç defa kapıdan gönderdim.Kaç defa müsait değiliz gelme annen merak eder polise haber verir dedim.Bina girişi şifreli şifreyi oğlum öğretmiş ben yöneticiden şifrenin değiştirilmesini istedim ve şifre değişti.
Sonraki günler sırf bize gelebilmek için binaya birilerinin girmesini beklemiş onlar girince arkalarından giriyomuş yani yapmadığım şey kalmadı gelmemesi için.
Sanki çocuğu zorla eve sokuyormuşum gibi yorum yapanlar olmuş.
Bugünden sonra ne olursa olsun eve almama kararı aldım eşimle ve oğlumla da konuştum çocuğun annesiyle de görüşmeyecem dün annem babama bıçakla saldırdı dedi böyle bir kadınla konuşup kendimmi riske atamam.
Fikir verenlere teşekkür ederim...

Kusura bakmayın ama gerçekten istemeseydiniz eve almazdınız. Şifre değişikliğine bile gerek yokmuş. Kapı çalınınca X uyuyor, eve alamam vs diyip göndereceksiniz. Bu kadar basit. Karşıdaki çocuk yahu. Sanki kapıyı kırıp eve giriyor.

Evet geldi az önce.
Bir daha gelmemesi gerektiğini eve bundan sonra alamayacağımı istiyorsan oğlumla dışarda oynayabileceğini söyledim.Kimsenin evine bir daha gitme diye tembihde bulundum.Tamam dedi.
İnşallah anlamıştır bi daha gelmez
Bence dikkat edin. Başkalarının evine gitme huyu varsa oğlunuzu da götürebilir. Hadi gel gidelim vs

Merhabalar,oğlumun arada sırada parkta oynadığı bir çocuk var.Bu çocuk bir kaç defa oğlumla bize geldiler bu arada oğlum 6yaşında diğer çocuk 7 8 yaşkarında.neyse bize geldiklerinde oynarlar yemeklerini filan yediririm ama bu çocuk geldim mi gitmek bilmiyor hava kararan kadar oturur,evde kafasına göre takılır sesimi çıkarmam.
Annen merak eder seni hadi artık git diyorum gitmiyor resmen zorla gönderiyorum bu arada annesini de tanımıyorum.
Daha sonraki günler hergün günde 2 3 defa gelmeye başladı. Çocuk akşama kadar bizde annesi çıkıp da çocuğum nerde demiyor nezaman gelse açım diyo annen sana yemek yapmıyor mu diyorum yoo 2 gün önce yapmıştı ama bugün yapar mı bilmiyorum diyo.Dün 3 defa kapıya geldi her zaman müsait olmuyorum özellikle açmadım kapıyı.Eşimde home offis çalışıyor açıkcası rahatsız oluyor gürültüden.

Neyse bu sabah yatak odamda yatağımın yanında buldum çocuğu.uyuyordum sabah 10.kapıya vurmuş oğlumda açıyo hemen kapı kilitli ama açmış.Bi de gülerek ben geldiiim diyo.hoşgeldin dedim kahvaltı hazırladım yedik beraber,biraz oynadılar oğlumla,sonra evine gönderdim.
Öğlen tekrar kapı çalıyo ve çocuk tekrar bizim evde. karnım acıktı dedi tekrar yemek hazırladım yedi.
Asıl çıldırdığım nokta bu çocuk oğluma diyor ki hadi banyoya gidelim dişlerimizi fırçalayalım bende mutfaktaydım hemen koştum bir baktım benim diş fırçamı almış dişini fırçalamaya çalışıyo oğlum da hayır o annemin diş fırçası onu ağzına süremezsin diye bağrıyo.neyse biraz kızdım sakın başkasının fırçasını bi daha ağzına sürme dedim hadi annen merak eder sen evine git dedim
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Ben bu çocuğun ayağını nasıl kesebilirim gerçektende evden çıkmaz oldu kapıyı açmasam yumrukkarıyla vuruyo açana kadar ayrılmıyo.Annesiyle konuşmayı düşünüyorum artık.
Annesiyle konuşun ama oğlunuzla da konuşun bence belirli saatlerde dışarda oynamanızı istiyorum annecim diyin haftada sadece bir gün gelebilir diyin

Ben de keza. Cocuk evde ilgi gormeyen gariban bir cocuk iste.

Konu bence konu sahibesinin cocuk icin ne yapabilecegi olmali. Kapiyi acma gelmez yazanlari hayretle okudum. Ayni site icinde oldugunuz cocugun ac bilac oldugunu biliyorlar ama bir sey yapmayip aman bana gelmesin de ne yaparsa yapsin diyor insanlar yani. Toplumumuzda yasayan bazi insanlarin bu kadar duyarsiz olmasi uzucu.
Benim de vardı boyle bı cocuk gercı cocuk kapıcının cocuguydu. Tekmelerdı kapıyı ,annesıne dedım kac kere ama annesı de delı gıbı bıseydı. Tasınmayı bile dusunuyordum aslında gelıp yemek ısterdı para ısterdı bı de kardesı vardı uc yaslarında. Bır gun kar yagıyordu cocugu cıplak buldum karın ıcınde uyanmış altını ıslatmıs ama anne evde yok o da dısarı cıkmıs kapı kapanmıs hemen aldım sardım gıydırdım annesı bı saat sonra geldı. Neyse bır gun dogumgunu varmıs kızım cok ısrar ettı yalnız gondermedım ben de gıttım. Ev leş oylekı salonda bıle kuf tutmus tencereler yerlerde zaten yemek yapacak yer yok mutfakta, lavabo dolmus cop ile. Dolaplar falan bos, mutfak amerıkan gıbıydı zaten bır oda bır salon ev , kapı gırısınde komurlugu ev yapmıslar. Ondan sonra cocugu aldım arada yedırdım ne yalan soyleyeyım uzuldum cocuklar ıcın. Bırgun gene aldılar acıktık dıye gıttım evlerıne yanıma alıp bunları anne evde yok , baba zaten alkolık at yarısı oynayan bır adam tum gun evde yok. Cocuklara para verdım bısı aldılar aksam annelerı gece 12 de geldı ben hava kararınca aldım artık eve. Kadın hemen bana geldı tabı bılıyo durumu. Sonrasında apartmandan kovdular bunları ben cıdden hem uzuluyor hem tasınmayı dusunuyordum gece bırde bıle kapıya gelırlerdı annem babamla kavga edıyo dıye. Tasındıktan sonra duydum kı kucuk oglan araba altında ezılmıs hastanede yatmıs baya sure sonra cıkmıs. Sosyal hızmetlere sıkayet etmeyı dusunmemıstım basıma bela gelmesın dıye belkı etseydım cocuk kaza gecırmezdı bilmiyorum ama umarım ıyılerdır.

Çok büyük cesaret. Evinizde başına bisey gelse hadi ne olacak . O umursamayıp gönderen annesi o zaman ortaya çıkar nasıl kiymete biner. Açmayın kapiyi

Sizdeki rahatlik da maşallah yani elin çocuğunu ne diye her gun alıyorsunuz eve isterse kapida aglasin zirlasin gitsin. Annesiyle ilk gun konusmaliydiniz :işsiz:

Şaka değil şimdi söyleyeceğim şey cidden yapardım ben olsam. Öyle gitmek istemediği ve benim evimde akşam ettiği bi gün polisi arar çocuk şubeyi çağırırdım. Sosyal hizmetler gelsin bi alsın bakalım. O annenin eteği nasıl tutuşuyo. Suç bu suç. Çocuğu ihmal etmek suç. Nerde olduğunu bilmemek suç. Pedofili kol geziyo. Her gün çocuklar kayboluyo. Senin evinde banyoda ayağı kayıp düşse anlatamazsin da.

Bişeyin geçtiği yok hanımefendi.ne olmuş ne geçmiş.sanki kötü şeyler olmuş gibi.bi fikriniz varsa söyleyebilirsiniz yoksa lütfen boş yorum tapmayın
Çocuk sayenizde mutlu bikaç gün geçirdi 😔boşverin siz takılmayın o yorumlara

Şaka değil şimdi söyleyeceğim şey cidden yapardım ben olsam. Öyle gitmek istemediği ve benim evimde akşam ettiği bi gün polisi arar çocuk şubeyi çağırırdım. Sosyal hizmetler gelsin bi alsın bakalım. O annenin eteği nasıl tutuşuyo. Suç bu suç. Çocuğu ihmal etmek suç. Nerde olduğunu bilmemek suç. Pedofili kol geziyo. Her gün çocuklar kayboluyo. Senin evinde banyoda ayağı kayıp düşse anlatamazsin da.
Çocuğun babası annesine bıçak çekmiş çocuğun söylediği acaba kadın ne psikolojide Allah muhafaza 😔şiddet görüyor belki de acaba çocuğa bakmaya hali var mı o da var evin içinde neler oluyor 😔

Ben getirmedim eve.Çocuk evi öğrenmiş kendisi geliyor.Annen burda olduğunu biliyor mu dedim kadın kendisi diyormuş onlara git diye sadece bizim eve değil başka evlere de gidiyormuş.Benim yaptığım mı suç annesinin tamıdağı evlere göndermesi mi
Almayin hanimefendi ben direk polisi arardim b cocuk kayip ailesini tanimiyorum der polise sikayet ederdim

Ben size pesss diyorum gerçekten çocuk yatak odana giriyor siz uyurken ve birde hiçbişey olmamış gibi kahvaltı hazırladınız öylemi
Hiç tepki vermeden, hayretler içindeyim
Daha neler duyacağız göreceğiz

çok acıdım çocuğa:( aç, ilgisiz, bakımsız, evde şiddet gören bir çocuk belli ki.
haberlerde okuduğum şiar vakası geldi aklıma, keşke o çocuk da birilerinin evine gitmiş ve kurtarın beni mesajı vermiş olsaydı.
yerinizde olsam aile bakanlığına bildirirdim.

Konu bence konu sahibesinin cocuk icin ne yapabilecegi olmali. Kapiyi acma gelmez yazanlari hayretle okudum. Ayni site icinde oldugunuz cocugun ac bilac oldugunu biliyorlar ama bir sey yapmayip aman bana gelmesin de ne yaparsa yapsin diyor insanlar yani. Toplumumuzda yasayan bazi insanlarin bu kadar duyarsiz olmasi uzucu.
Aynen öyle ben de o yorumlara çok üzüldüm 😔

çok acıdım çocuğa:KK43: aç, ilgisiz, bakımsız, evde şiddet gören bir çocuk belli ki.
haberlerde okuduğum şiar vakası geldi aklıma, keşke o çocuk da birilerinin evine gitmiş ve kurtarın beni mesajı vermiş olsaydı.
yerinizde olsam aile bakanlığına bildirirdim.

Benim de aklıma aynı şey geldi. Çok korkunç bir olay gerçekten.

Siz de hoşunuza gitmeyen bi şey olduğunda atar yapmışssınız.Konu sahibi demek kim ne derse desin,isterse karşıdaki haksız olsun susmak demek mi...
Tabiki de mantıksal çerçevede eleştirip yorum yapanlara lafım yok.Ama hakaretvari küçümser şekilde yorum yapanlara cevap verme beğenmeme gibi bir hakkım var.
Bazıları kesinlikle hangi konuya saldırsam diye pusuda bekliyo.Çünkü hoşlarına gidiyor

:)

Yok hanımefendi bizim ülkede çocuğa tecavüze bile bi kılıf bulup suç olmaktan çıkarıyorlar. Yani polise haber verilse bile polis o çocuğu götürüp anneye babaya geri verecek ve tüm olanlar çocuğun suçu gibi çocuk bir dünya dayak yiyecek belki dayak yerken ölecek.
Evet yabancı bir çocuğu eve almak çok büyük risk ama belli ki çocuk aç olduğu için geliyor en azından kapıdan ekmek arası bişeyler verilip gönderilebilir.

aaaa bak bir olay geldi aklıma

bir gün kapı çalmış babam açmış

60 yaşında emekli adam

apartmanın küçük çocukları, ne var demiş, biz sizde oynamaya geldik demişler

babam demiş bizim çocuğumuz yok, evde sadece ben varım, oyuncak falan da yok

şöyle bir bakıp iyi demiş, gitmişler

muhtemelen apartmanda bunlar birbirlerinin evine girip çıktıkları ama annem babam yaşlı olduğu için onların evine gitmedikleri için merak etmiş, gelmişler

düşünsenize aman ne olacak oynasınlar diye alsa çocukları, birine bir şey olsa ya da o masumane sevse, bir şeyler verse sonra biri anlatsa şuradaki dedeye gittik, bizi sevdi, şeker verdi diye

rezillikten kurtulamazdı

o nedenle kamu spotu kimsenin evine çocuğumuzu yalnız göndermediğimiz gibi kimsenin çocuğunu da almıyoruz

bir anı da benden

komşunun kızı kapıyı çaldı, size oynamaya geldim dedi

annen nerede dedim işte dedi, sana kim bakıyor, anneannem, izin verdi dedi

aldım içeri, annesini arayayım diye girdim odaya, kapı çaldı anneanne gelmiş

o annesini aramış, o da git bak belki evde bile değildir demiş

anneanne izin falan vermemiş, ben gidiyorum, annem bir şey demez deyip gelmiş

tamam görüşüyoruz vs de genelde birlikte aşağıda oynarlardı böyle evlere gitme huyu yoktu ama o gün gelmiş

yani çocuğa güven olmaz ki bu anlattığım 5 yaşında dahi yoktu, herkese ayrı ayrı makul gerekçeler uydurmuş

bence çocuk için yapılması gereken ailesini bulmak ve onlara bu durumun ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmak.
elbette sevgi ve ilgi görmediği belli olan bir çocuğa bunları vermek güzel fakat öyle bir devirdeyiz ki, bu çocuk bu şekilde başka bir eve girip çıktığında, allah korusun başına bir anlık bir iş gelse, çok ciddi töhmet altında kalınabilir.
yoksa aklı başında hiç kimse açım diyen birini kapısından çevirmez tabi ki.

Merhabalar,oğlumun arada sırada parkta oynadığı bir çocuk var.Bu çocuk bir kaç defa oğlumla bize geldiler bu arada oğlum 6yaşında diğer çocuk 7 8 yaşkarında.neyse bize geldiklerinde oynarlar yemeklerini filan yediririm ama bu çocuk geldim mi gitmek bilmiyor hava kararan kadar oturur,evde kafasına göre takılır sesimi çıkarmam.
Annen merak eder seni hadi artık git diyorum gitmiyor resmen zorla gönderiyorum bu arada annesini de tanımıyorum.
Daha sonraki günler hergün günde 2 3 defa gelmeye başladı. Çocuk akşama kadar bizde annesi çıkıp da çocuğum nerde demiyor nezaman gelse açım diyo annen sana yemek yapmıyor mu diyorum yoo 2 gün önce yapmıştı ama bugün yapar mı bilmiyorum diyo.Dün 3 defa kapıya geldi her zaman müsait olmuyorum özellikle açmadım kapıyı.Eşimde home offis çalışıyor açıkcası rahatsız oluyor gürültüden.

Neyse bu sabah yatak odamda yatağımın yanında buldum çocuğu.uyuyordum sabah 10.kapıya vurmuş oğlumda açıyo hemen kapı kilitli ama açmış.Bi de gülerek ben geldiiim diyo.hoşgeldin dedim kahvaltı hazırladım yedik beraber,biraz oynadılar oğlumla,sonra evine gönderdim.
Öğlen tekrar kapı çalıyo ve çocuk tekrar bizim evde. karnım acıktı dedi tekrar yemek hazırladım yedi.
Asıl çıldırdığım nokta bu çocuk oğluma diyor ki hadi banyoya gidelim dişlerimizi fırçalayalım bende mutfaktaydım hemen koştum bir baktım benim diş fırçamı almış dişini fırçalamaya çalışıyo oğlum da hayır o annemin diş fırçası onu ağzına süremezsin diye bağrıyo.neyse biraz kızdım sakın başkasının fırçasını bi daha ağzına sürme dedim hadi annen merak eder sen evine git dedim
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Ben bu çocuğun ayağını nasıl kesebilirim gerçektende evden çıkmaz oldu kapıyı açmasam yumrukkarıyla vuruyo açana kadar ayrılmıyo.Annesiyle konuşmayı düşünüyorum artık.

Annesiyle konusmanizin pekte işe yarayacagini sanmiyorum. Cünkü çok laftan anlayan ilgili bir anne olsa zaten cocuk bu şekilde olmazdi

Bi üye yazmış aşırı mantıklı geldi

Allah korusun çocuk dese ki ben bu eve gittim bi amca vardı beni taciz etti (taciz demez de kucağına oturttu öptü dese)

Annesi gidip polise şikayet etse

Uğraş dur

Başka bi üye de hadi bi şey yerken boğazına takıldı çocuk öldü nolcak

Offf üyeler döktürmüş ben de toparlama yaptım:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X