Eve gelen misafir

bence kv de bu durumdan rahatsız olmuş ondan yetiştirmiş ben söylemiyorum ayağına yatıyor bilmiyorum bana öyle geldi

sen de kv'ne laf arasında "ay anne bilmemkimin kv'si çok hoş giyiniyor, bayıldım" diye başla, kv'nin tarzı ne tarzsa tam tersi bi tarzı anlat,öv ama lafın yerini iyi ayarlaman lazım sonra da bak bakalım nasıl gıcık oluyo

bence ne kadına nede kayınvalidene takılma boş şeyler:) yaşamak istedigin gibi devam et
laf yarışına girmekten daha cok sinir oluyolar iplemez tavırlara, emin ol :)

mesela anne gibi giyiniyor dedin ya, o hayali kv de tam tersi olsun anne valla şıkır şıkır giyiniyor hiç yaşını göstermiyor falan de hahahah :)

benzer durumu bende yaşadım. kayınvaliden o kadın üzerinden kendi düşüncesini söylemiş sana bence. bunun devamı kendi beğendiği tarz kıyafetleri alıp sana ve eşine giydirmek olabilir. yaşadım biliyorum. kokoş gelin istiyorlar , tavrını koy 4 senede ancak düzeltebildim bu tarz davranışları. artık beğenirse yorum yapar beğenmezse ağzını bile açmaz giydiğim şeylere bende huzurluyum. ne zman bi konuda fikrini söylemek istese yüzü tutmasa ," bilmem kim şöyle şöyle dedi." der. aslında kendi fikridir. bir keresinde hamile değildim. "üst komşu gelinin hamile mi baya bi göbeği çıkmış dedi. bende biraz var ama verecek dedim. " demişti. çok zoruma gitmişti. ve bunlar gibi binlercesi. kesin bir tavır koy canım artık bana hiç karışmıyor.

hiç takılma bence.şayet misafir söylediyse boşver gitsin,muhattap bile olma.ben 3 aylık evliyim.eşimin tarafı benim lakabımı diplomalı sosyetik gelin takmış,gelin mevlüdüne gelemeyenlerde türlü bahanelerle evimi ve beni görmek için geldi.ilk gelenden sonra kayınvalidem ''senin gelin iyi hoşda çok yakası açık giyinmişti '' dediklerini söyledi.bende ona kocam birşey söylemedikden sonra kimse karışamaz,biri bişey söylediyse bana anlatmana gerek yok,ben neysem oyum,değişmem dedim kibarca. o vakitten beri hiç laf gelmedi bana ve çok mutluyum.baştan tavrını koyacaksın ki kafan rahat olsun canım

İşte bu .Bir rahatsızlık varsa yüzüne söylemek en güzeli .

Kaıdna birşey söylemene muhatap olmana gerek yok.Kayınvaliden sana bunu taşıdığı zaman,ben giyiyimden memnunum,yaşıma göre giyiniyorum.Eşimde memnun,yaşlı insandan giyinme dersi alacak değilim.Bana da böyle şeyleri taşımayın,o insan da evime birdaha gelmesin diyecektin bitecekti.

YOK ARTIK ya farzedelim bu dedikoduyu bu şekilde yapmışlar öncellikle kv sizi orada o insanlara karşı savunması ve size bu lafları getirmemesi gerekiyordu sizi üzmemek adına spor giyinebilirsiniz tabi hiç problem yok ama şu vardır ya sanırım yeni gelinsiniz mevlüt adına özel bir davet yapılmış ogüne özel spor tarzınızdan vazgeçip daha cicili bicili olsaydınız ama tabiki ne olursa olsun bu kıyaslama ve konuşmanın yapılmaması gerekiyor.bu savunma babında değil sadece kişisel görüşüm.siz boşverin kimseye birşey de demeyin aldırmayın bu benim tarzım annecim diye belirtin oda bir zamandan sonra susacaktır..Sevgiler..

Bana kalırsa bu komşu Şerife'nin değil, kayınvalidenizin lafı ama direkt kendisi söylemek yerine o söyledi demiş. Benimki daha dürüstmüş direkt kendisi söylerdi. Kızım gençsin şöyle şıkır şıkır giyinsene altınlarını filan tak, yok anne ben böyle iyiyim, öyle seyyar kuyumcu gibi gezmeyi sevmiyorum her şey kararında güzel diyip susturuyordum. Benim kayınvalidem çok süslüdür, 60 yaşında hala tırnaklarında kırmızı oje, dudaklarında kırmızı rujla gezer, bende mat tonlar severim ve makyaj yaptığımda da sade bir makyaj yaparım, o taşlı ışıltılı kıyafetler sever ben sade kıyafetler, çok farklıyız onunla o yüzden benim giyimimi pek beğenmez.

Ara sayfaları okuyamadım ama bence kayınvalideniz söylemek istediklerini şerife hanımın ağzından söylemiş size :)
Klasik kayınvalide taktiği.Giyiminizi beğenmiyorsa (spor ya da açık buluyorsa) bak sadece ben böyle düşünmüyorum Xhanımda aynısını söyledi senin için e getiriyorlar.
öff kaynanalar, öf!

bence de kaynananin lafi bunlar.. o zaman lafi oturtmak daha kolay.
bunlari soylemek onun haddi mi anne, ben boyle seviyoum, esim de oyle.. evime gelip bir de lafimi ediyor, gelmesin bir daha, sen de zaten gerekeni soylemissindir.. de bence.. kadina bsy deme bence..

Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibi olmuş Benimde başıma geldi. Hiç cevap bile vermedim.

ne densiz insanlar var ama suç kayınvalidende
kadının ağzını kapayıp sana hiç söylememesi gerekirdi

Klasik giyimde de yasınıza göre giyinebilirsiniz. Ama bida kv niz böyle bişey derse. Millet sana beni kötüleyip gelinini övüyorda den ağzını açıp beni övemiyorsun aşkolsun de

Suç kayınvaliden de eğer kadın ona seninle ilgili birşey söylemişse bile ona anında cevabını vermesi gerekti ve aralarında olan konuşmayı sana söylemeyecekti hoş sen şuanda o kadının gerçekten öyle birşey söyleyip söylemediğini de bilmiyorsun belki kayınvaliden uydurmuşta olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…