olay tolore olayı eşini seçersin anasını seçme şansı yok..
daha sevecen empatik biri olsaydı zaten kızım yorulma falan derdi..
klasik kayınvalide diye onu dışlamakta olmaz..gülü seven dikenini idare edecek biraz
bazen ti ye alıyorum işte canım..Cryptic iyisin dimii yorumunu yazarken biri mi gıdıklıyomuydu seni?Seni ciddi bulurum yorumlarını da severim yani kızcağızın çok üstüne gitmişsiniz, bence onun bu kadar alınma sebebi annesi iş yaparken kvnin oturmuş olması annesi olmasaydı eminim lafını etmezdi ben olsam ben de bozulurum bana yapılan neyse de aileme karşı pençelerim çok güçlüdür idare falan edemem
bazen ti ye alıyorum işte canım..tecrübelerime göre,kayınvalidem yaşlıydı rahmetli,ve eski kafalıydı beklentileri yüksekti..böyle bir kadın değişebilirmi..gelmiş bu yaşa..yoksa konu sahibi haklı..kesinlikle..görgü meselesi,insanlık meselesi,ama kayınvalide değişmeyeceğine göre..kayınvalideye göre bir yol çizmek gerek..küslük olsada değişmez bence kayınvalide..yemeye gitmezsinde,çaya gelelim dersin..kendini zahmetten kurtarırsın..
Gerçektende bizim toplumda gelinleri hizmetçi gibi kullananlar var halbuki mecburiyeti yok ki. Evet sana saygı da kusur etmeyecek gelinin ama sende hizmetçi gibi kullanmayacaksın. Önemli olan senin oğluna iyi bakıyor mu, oğlun gelinine iyi bakıyor mu olay budur...
bende bunu diyorum ya ..
''oğlumla mutlu olsunlar '' diyemiyorlar ..
Bir anlasam neden diyemediklerini...
gelini,m gelmiş bi oturuyum demiştir kayınvalıden bence alınma onlar da annelerımızgeçen kayınvalidem güya bizi terasa mangala çağırdı.annemde vardı mangalı eşim yaptı kardeşiyle. masayı ful ben kurdum ben taşıdım. hiç bir iğne kadar küçük birseye dahi elini sürmedi :/ bu davranış ne demektir?
çok tuafıma gitti sanki misafir kendi gibiydi. ben gelin olarak iş yapmaktan gocunmam ama çok zoruma gitti. sizce bir daha gitmelimiyim yoksa tavrımı koymalımıyım? veya hafiften çıtlatmalımıyım?
veya benmi alındım?
ama özellikle soyluyorum elini iğne kadar bır seye dahi sürmedi. her seyı sıfırdan ben yaptım şuan yazdıkça bile sinir oluyorum. evi dublex üst kata herseyı taşıma salata çay bulaşık kendı hanım hanım oturdu annemle biz yaptık.. şimdi annem tekrar gelıyor onu yemege cagırmıycam ve cagırısa gıtmıycem bu tutumum dogrumu sizce yoksa açık açık konusmalımıyım? bıktım.
iş yapmaktan ziyade zoruma gitti.
bazı arkadaşlar kaynanan sana hızmetmı edecek yazmış sorun hizmet vs. değil. eve misafir çgırıp elini hiç bırseye ama hıc bırseye sürmemesi. nerdeyse bız ona hoşgeldın dıyecektık o kadar yani.. bilmem anlatabıldımmı? türk örf ve adetlerınde boylemı? bana tuhaf gldı eşimlede konuştum ne sen git nede cagır dedi
ben biraz önce onu düşündüm..aslında gelinler oğullarını yalnız bırakmıyorlar hayat arkadaşlığı yapıyorlar..nedir bu çekememezlik anlamadım gitti..Bir anlasam neden diyemediklerini...
Türlü türlü insan var kuzum bizim mantalitemizde ki insanlar bunu anlayamaz.Birde bunun ben artık evlendim, annesi kardeşiyle görüşmesin adam benim malım diyen versiyonu var...ben biraz önce onu düşündüm..aslında gelinler oğullarını yalnız bırakmıyorlar hayat arkadaşlığı yapıyorlar..nedir bu çekememezlik anlamadım gitti..
bir tanıdığım kızın kocası annesiyle ablasının yaşadığı evin camlarını indirmişti..gelin kayınvalide görümce tartışmaları yüzünden..ne acı..Türlü türlü insan var kuzum bizim mantalitemizde ki insanlar bunu anlayamaz.Birde bunun ben artık evlendim, annesi kardeşiyle görüşmesin adam benim malım diyen versiyonu var...
Karşılıklı kışkırtmaların sonucu işte... Kayınvalide de, gelinde akıllı olacak bu tarz şeylere mahal vermeyecek...bir tanıdığım kızın kocası annesiyle ablasının yaşadığı evin camlarını indirmişti..gelin kayınvalide görümce tartışmaları yüzünden..ne acı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?