eve gelen misafire hizmet ettirmenin amacı nedir?

Cryptic iyisin dimii yorumunu yazarken biri mi gıdıklıyomuydu seni? Seni ciddi bulurum yorumlarını da severim yani kızcağızın çok üstüne gitmişsiniz, bence onun bu kadar alınma sebebi annesi iş yaparken kvnin oturmuş olması annesi olmasaydı eminim lafını etmezdi ben olsam ben de bozulurum bana yapılan neyse de aileme karşı pençelerim çok güçlüdür idare falan edemem

tamam gelin hizmet yapmalı ama evin sahibi kaynanan da olsa kenara çekilip herşeyi gelinden bekleyip önüne sofrayı beklememeli...ben kaynanama gittiğimde mutfağa birlikte gireriz... birlikte pişirir hazırlarız.... ama bulaşıkları kendim yıkarım....
fakat kaynanam herşeyi önüne beklese elini hiçbişeye sürmese bende sinir olurum yani...geliniz tamam da köle değiliz sonuçta..üstelik davet etmiş...

bazen ti ye alıyorum işte canım..tecrübelerime göre,kayınvalidem yaşlıydı rahmetli,ve eski kafalıydı beklentileri yüksekti..böyle bir kadın değişebilirmi..gelmiş bu yaşa..yoksa konu sahibi haklı..kesinlikle..görgü meselesi,insanlık meselesi,ama kayınvalide değişmeyeceğine göre..kayınvalideye göre bir yol çizmek gerek..küslük olsada değişmez bence kayınvalide..yemeye gitmezsinde,çaya gelelim dersin..kendini zahmetten kurtarırsın..

Siz iş yapmaktan erinen birisi değilsiniz bence, öyle olsaydı bir bahane uydurur elinizi bir şeye sürmezdiniz.

Bence sorun kayınvalidenizin annenize iş yaptırması, buna kırıldığınızı düşünüyorum. Haksız da sayılmazsınız aslında.

Bence bir süre mesafeli davranın.

İlk mesajı okudum bence topluma yerleşmiş ve "adet haline getirilmiş" bir algı var ki evin oğlu evlenince eşi "eve alınan hizmetçi" muamelesi görür. Ben bu durumu anlayamıyorum anlayamayacağım da... Ben tanıdıklara komşulara gidince hiç oturmam yardım ederim öyle misafir gibi süklüm püklüm olmayı sevmiyorum ama artık bunu yapmayacağım zira bunu kullanıp bana hizmetçi yaptıklarını hissetmeye başladım. Ama evime gelen misafire de iş yaptırmam o açıdan bakılınca siz haklısınız. Elbette oturup kayınvalide iş yapsın diye beklenmez yardım edilir ama herşeyi gelin yapıp hatta annesi de işe yardım edip de ev sahibinin oturması hoş değil. Ben olsam baktım yardım eden yok kayınvalide, görümce kim varsa gelin yardım edin tek başıma yapamıyorum derdim anlasınlar, bana ne

Doğru diyosun canım başından atacak değil sonuçta illaki orta yolu bulması lazım konu sahibine herhangi bi çözüm önerisinde bulunmadım çünkü olayın kendi başıma geldiğini düşününce bi anlık kısa devre yaptım annem çok kıymetlidir ama dediğin kesinlikle mantıklı, mantıklı da bakalım konu sahibi uygulayabilecek mi

Gerçektende bizim toplumda gelinleri hizmetçi gibi kullananlar var halbuki mecburiyeti yok ki. Evet sana saygı da kusur etmeyecek gelinin ama sende hizmetçi gibi kullanmayacaksın. Önemli olan senin oğluna iyi bakıyor mu, oğlun gelinine iyi bakıyor mu olay budur...

bende bunu diyorum ya ..

''oğlumla mutlu olsunlar '' diyemiyorlar ..

gelini,m gelmiş bi oturuyum demiştir kayınvalıden bence alınma onlar da annelerımız

Bir anlasam neden diyemediklerini...
ben biraz önce onu düşündüm..aslında gelinler oğullarını yalnız bırakmıyorlar hayat arkadaşlığı yapıyorlar..nedir bu çekememezlik anlamadım gitti..

ben biraz önce onu düşündüm..aslında gelinler oğullarını yalnız bırakmıyorlar hayat arkadaşlığı yapıyorlar..nedir bu çekememezlik anlamadım gitti..
Türlü türlü insan var kuzum bizim mantalitemizde ki insanlar bunu anlayamaz.Birde bunun ben artık evlendim, annesi kardeşiyle görüşmesin adam benim malım diyen versiyonu var...

Türlü türlü insan var kuzum bizim mantalitemizde ki insanlar bunu anlayamaz.Birde bunun ben artık evlendim, annesi kardeşiyle görüşmesin adam benim malım diyen versiyonu var...
bir tanıdığım kızın kocası annesiyle ablasının yaşadığı evin camlarını indirmişti..gelin kayınvalide görümce tartışmaları yüzünden..ne acı..

bir tanıdığım kızın kocası annesiyle ablasının yaşadığı evin camlarını indirmişti..gelin kayınvalide görümce tartışmaları yüzünden..ne acı..
Karşılıklı kışkırtmaların sonucu işte... Kayınvalide de, gelinde akıllı olacak bu tarz şeylere mahal vermeyecek...

hayir canim alinganlik degil
cok haklisin
sizi evine cegirmis
tamam yardim edersin ama o kadrada degil
kv oturmasi hic kalkmamasi normal degil
hizmetci gibi görüyor sizi
hele annemi ben olsam ayaga bile kaldirmazdim
cok sinir bir ortam olmus
esinizin dedigi gibi gitmeyin gelmeyin
normal degil bu

Bence haklisiniz.Kendi evine cagirip misafirine is yaptirtma ne demektir ki?Sizi gectim anneniz de sizinle is yapmis.Benim kayinvalidem bu sekilde davransa ben cok kirilir ve kizardim.Ben sizin abarttiginizi degil aksine hakli oldugunuzu dusunuyorum.Mesafeli olmak icinizden geliyorsa oyle yapin derim.

aa... bazı yorumları okudum da, gelin dediğimiz şey köle mi arkadaşlar... kv davet ettiyse misafirine hizmet etcek tabi.. gelin de yardım eder ama hepsini ona yıkmak hiç normal değil. hele gelinin annesi yani misafir kalkıp iş yapıyor, hanımefendi oturuyor... olduu, başka ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…