simdi belki komik gelecek ama bende "sürtmek" diyorum...
ne bilim...yeri sürtmek, tavayi sürtmek vs...
yani cif sürtmek icin kullanilan bir temizlik malzemesi degilmi?
siz mesela bir tavayi (güc kullanarak) temizlemek icin ne diyorsun?
anlamida bu:
sürtmek
"Klozeti süngerle sürt" dogru degilmi?
- 1.
bir şeyi bir başka şeyin üzerinden bastırarak geçirmek.
"Zımparayı sürterek yüzeyi düzeltti"
Not: amacim ögrenmek ve türkcem hakikaten bozuk
yoo basbayağı süngerle temizlemesini istemiş.
ya cok tatlısınız :)simdi belki komik gelecek ama bende "sürtmek" diyorum...
anlamida bu:
sürtmek
- 1.
simdi belki komik gelecek ama bende "sürtmek" diyorum...
anlamida bu:
sürtmek
- 1.
simdi klozeti sürtmek biraz kulak tirmaliyor ama ne dediği kesinlikle anlasiliyor konu sahibinin. Klozeti sürt, sanki klozeti alıp bi yere sürtmek gibi. Süngeri klozete sürterek temizle kulağa daha düzgün geliyo. Ama ben olsam ovalamak derim. Zimparayi sürt derken sürtülen sey zimpara, klozeti surt derken klozet bi yere surtuluyo gibi anlasiliyo ama surtulmuyo, bi nesneyi klozete surtmekten bahsediyo. Ne kadar cok surtmek yazdim ne sacma bi tartisma
aslında konunun buraya gelmesının sebebı sız oldunuz :)Evet cidden çok gereksiz. Sırf bu dürtme muhabbeti yüzünden konudan ne kadar uzaklaştık. Kadının söylediği gayet net. "eve gelip işten kaytaran yardımcı ablalar".
Birçoğumuzun sorunu aslında şuan bu konu. Para mı az veriyoruz? Acaba çok iş mi bekliyoruz? Nedir ne değildir bunu tartışıp, işimize yarayan bir sonuca hep beraber varabilecekken oturmuş sürttürmektir, ovalamaktır, fırçadır, süngerdir onu tartışıyoruz şaka gibi.
Dürtme yazmışım ben de, yeni bir kelime kazandık arkadaşlar hep birlikte. Ben hep dürterim klozeti şahsen
aslında konunun buraya gelmesının sebebı sız oldunuz :)
ben ılk yorumumda konu sahıbıne tuvaletı sürtmek nedır anlamadım ne enteresan turkcenız var deyısıme sız benı alıntılamadan ama dırek benı hedef alarak ınsanların turkcesını asagılayamazsınız sızın ne haddınıze dıyerek nutuk atıp olayı baska noktaya getırdınız :)
konu sahıbı aradakı yorumlarda sungerle temızlemesı ıstedıgını yazdı sonradan sungerle bastırarak ıc kısmını temızlemesını hatta bırdakı arkadaslar nıye sungerle yapsın kadına yazık fırca ıle yapsın barı nıye sızın dıskı kalıntınızı temızlesın dedıler. oda tabıkı o temızleyecek ben temızlemıyorum sonucta parasını verıyorum dedı bunun ustune tepkı verdık
konu sızın dedıgınız gıbı eve gelıp ısını duzgun yapmayan ablalardan ote bır durumdu konuya gırıste temızlıkcı tuvaletı surtmemıs dıyerek neyı nereye surtmemıs yahu dememızle parasını verıyorum tabıkı temızleyecek noktasına geldı
hanı sızın bana olan tepkınız gayet ınsancaymıs ya :)) sızın nutugunuzdan once bır arkadas bende anlamadım ama sungerle temızlemekten bahsedıyor sanırım dedıler... sızde sungerle temızlemekten bahsedıyor deyıp gecebılırdınız asagılayamazsın senın ne haddıne dıyerek fıtılı ateslemek yerıne cunku ben asagılamadım :) hala enteresan buluyorum tuvaletı surtmeyı . tuvaletı surttum dıyene ne enteresan turkcen var derım bunu dıyen tek kısıde ben olmadıma gore ? bosuna nutuk atıp konunun buraya gelmesıne sebep olmus oldunuz cunku bunu tek yapan sız oldunuz.
ya cok tatlısınız :)
mesela eve geldım sımdı klozeti sürttüm mu dersınız
yoksa eve geldım sımdı klozetı yıkayacagım,temızleyecegım,fırcalayacagım mı dersınız
tavaya kazayla kaşık sürtüp cızdım derız ama tavaya sürttük demeyız
konu sahıbı dırek sunu demıs temızlıkcı tuvaletı surtmemıs
bende neyı nereye surtmemıs olabılır dıye dusundum
yıne sız dogru kullandınız sungerı surtmek surmek bu dogru , en azından ortada bır sunger bır tuvalet var baglantı var cumle dogru konu sahıbı gıbı tuvaletı sürttürttürtmüyorsunuz
bu arada takıldıgım konu turk dıl kurumu olusum degıl tuvaletı sürt dedım sürtmemıs cumlesı . bu baska bırsey :)İşte tam da dediğim gibi asla farkında olmayacaksınız takındığınız tavrın ve yerici üslubun. Ben de size "direk" denmez, "direkt" denir diyeyim. Sonra siz bana bir kulp bulun, bu böyle zincirleme aşağılamalarla gider. Yaptığınız düpedüz yermek, kusura bakmayın. Ve fitili ateşleyen sizsiniz bu durumda bile bana kulp takıyorsunuz. İlk sayfadaki mesajlar her zaman daha çok okunur. Aldığınız beğenilerden farkına varabilirsiniz. Ve evet yaptığınız eleştiri asla insanca değil. Sizin sürtmekle ilgili nutuğunuz size normal, benim nutuğum anormal. Birini konuyla alakasız eleştirirken alacağınız tepkiye hazırlıklı olmalısınız. Dediğim gibi bu konuda maalesef yanlış tutum sergilediğinizi düşünüyorum. Bu konuda insanca değil diyorum. Genel olarak mükemmel biri olabilirsiniz sözüm yok.
Türkçe zor dil :)
Ben direk sürt şuraları diyorum....
Iyice bastira bastira sürt diyorum bide üstüne basa basa
Ama ben galiba almancadan tercüme ettiğim icin kulağıma doğru geldi.
Yorumları görünce yahu bi ben yadirgamadim dedim :)
Almancada cif (marka olmadan ilacin adını bilmiyorum) "sürtme sütü" yani biz bol bol sürtme sütünle sürtüyoruz :)
Birçoğumuzun sorunu aslında şuan bu konu.
simdi klozeti sürtmek biraz kulak tirmaliyor ama ne dediği kesinlikle anlasiliyor konu sahibinin. Klozeti sürt, sanki klozeti alıp bi yere sürtmek gibi. Süngeri klozete sürterek temizle kulağa daha düzgün geliyo. Ama ben olsam ovalamak yada fircalamak derim. Zimparayi sürt derken sürtülen sey zimpara, klozeti surt derken klozet bi yere surtuluyo gibi anlasiliyo ama surtulmuyo, bi nesneyi klozete surtmekten bahsediyo. Ne kadar cok surtmek yazdim ne sacma bi tartisma
haklısınız dırekt dogru duzelteyım bundan gocunmam
nıye kulp bulayım kocaman ınsanlarız konusamayacak mıyız burası er meydanız veya savas alanı degıl kı yazarız yanlıs gordugumuz varsa soyler gecerız buyutmenın kıme ne faydası olacak bır saat sonra sızı hatırlamam bıle sızde benı yanı sandıgınız kadar buyutmuyorum ben
ben genelde yorumlarımı yaparken ılk yorum ben mıyım dıye bakmam konuyu okur okumaz konuya baglı yazarım sonrada konunun cıddıyetıne gore arada neler yazmıs ona da bakarım bazen dıger yorumlara hıc bakmam bıle, yanı ılk yorum benım cok begenı alacagım beklentısıyle yazmak burası sade bır forum yanı puan falan vermıyorlar not veren ogretmen yok kı :) oyle bır kaygısı olan var mı bu sıtede ? ben rastlamadım ama dıyorsanız dogrudur bılemeyecegım
sızı de sımdı alıntılama sebebım konu nerelere geldı ya dedıgınız ıcın bunu yazdım. tek nutuk atan sız oldunuz ve sızın yazdıgınız uzere ınsanlar yazmaya basladılar ondan dolayı dedım :) benım yanlıs oldugumu dusunebılırsınız ben neden elestırı yaptınız demedım kı ? yorum yapıyorsanız elestırıye acık olun demıssınız ya , benım zaten bununla ılgılı sorunum yok kı , sorun olan sey sızın tamamen benı yanlıs anlayıp konuyu saptırmanız sonucu buralara gelmıs olmamızdı . canınız sagolsun onemlı degıl herkes kendı dusuncesını yazıyor senın haddıne degıl dıyecek haddı sahsen ben kendımde de bulmam kımseyı de hedef almam yorumumu yapar gecerım oyuzden ılımlı ve uzlasmacı olmak ıstıyorum kendı adıma kırdıysam ozur dılerım benı anlayanların zaten anladıgını dusunuyorum anlamayanlarında canı sagolsun dıyorum . ıyı forumlar
dogrudur
mesela sız bastıra bastıra surt dıyorsunuz falan ya zaten sızın kullandıgınız sekıl dogru anlasılır
mesela bır ortamdayız ıcerı bırı gırdı ve dedıkı
tuvaletı sürttüm
yuzune fener tutulmus tavsan gıbı bakarız
ama sızın dedıgınız sekılde kullanım dogru
Yoo ben fakirim benim böyle sorunlarım yok. Kendim sürtüyorum ahsjsjjs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?