Eve gelince bosanmak istedigimi soyleyecegim

bu ne peki? saldırı ve hakaret değil mi? bence öyle...
turk kadınlarına saldırmayın demısın bende dedımkı bı dur bı dur lafmı ettım sıze
nedır yanı saldırma dedıgınde dıyorumkı bı turk kadınımı vefakar bence herkes ama herkes kendını ulu erısılmez sanmaktan vazgecsın
sende ınsansın bende ınsanım
bitti

Bence ınsanları kayıra kayıra degerlendırmeyın
Bende yunan'ım ne varmıs? Cok mu farklı gozukuyoruz yada bır tek Turk kadınlarımı fedakar cefakar
sacmalamayın

Çocukluk arkadaşımın 2. eşi Rus, bakın Rus hep kötü izlenim vardır ya o yüzden üstüne basarak yazıyorum.
İlk eşi annesini kapıya yanaştırmıyordu, neler çektirdi kadına. Kapıya torbacı gelmiş üstelik kadın bildiğin ot kullanıyormuş.
Şimdi ki eşi o kadar iyi ki, kv ile anne-kız gibi. Çok saygılı birisi. Arkadaşım işsiz kaldı 3-4 ay kadar o baktı eve hep ona moral vermeye çalıştı vs. yani bunun milliyeti yok bence.

turk kadınlarına saldırmayın demısın bende dedımkı bı dur bı dur lafmı ettım sıze
nedır yanı saldırma dedıgınde dıyorumkı bı turk kadınımı vefakar bence herkes ama herkes kendını ulu erısılmez sanmaktan vazgecsın
sende ınsansın bende ınsanım
bitti
benim konu sahibine yaptığım ilk yorumla senin verdiğin tepkinin alakası yok
ben kültür farklılığından dolayı anlaşma olasılıklarının düşük olduğunu anlatmaya çalışmıştım
ama sen hep mi türk kadınları fedakar, birbirinizi yiyip duruyorsunuz gibisinden bir saldırıya geçtin
derdini anlamadım ama neyse...

Benımde esımın aılesı boyle
dahası bızde gayet aılemızde ısımızde gucumuzdeyız nedır yanı sorun?Ayrıca ben türk kadınlarına saldırmıyorum ayrımı yapan sensın .
sonra sız kendı ıcınızde anlasamıyorsunuz ben turkum sen bılmem nesın dıye yıyorsunuz bırbırınızı yalan mı?
buradan bıle bellı
İyi hoşta burada da ayrımcılık var. siz kendi içinizde anlaşamıyorsunuz diyerek, şu an toplumu kaosa sürükleyen iç sorunlardan vurmak nedir? Sen bu ülkede yaşamıyor musun? Sen böyle dersen, S selin deniz da istediğini söyler o zaman.
-siz kendi içinizde bile anlaşamıyorsunuz
-görür onlar yunan gelini

-- sonuç: fark yok bu ikisi arasında.

İyi hoşta burada da ayrımcılık var. siz kendi içinizde anlaşamıyorsunuz diyerek, şu an toplumu kaosa sürükleyen iç sorunlardan vurmak nedir? Sen bu ülkede yaşamıyor musun? Sen böyle dersen, S selin deniz da istediğini söyler o zaman.
-siz kendi içinizde bile anlaşamıyorsunuz
-görür onlar yunan gelini

-- sonuç: fark yok bu ikisi arasında.
kendisi bizi eleştirirken biz normal karşılayacağız istediği bu sanırım...

e seni bile beğenmiyorlarmış
o kadın nasıl ayak uyduracakki bunlara?
mutlaka ters düştükleri konular olacak
hem de fazlasıyla
bakma şimdi kanki olduklarına, eğer iş ciddiye biner de ilerde evlenirlerse, o zaman anlayacaklar herşeyi
Kiz o kadar sirin ki onlara karsi. Esim ailesiyle calisiyor. Butun gun onlarla. İstiyor ki aksam da hep beraver olunsun. Tatillere beraber gidilsin. Her pazar sabahtan aksama kadar beraber yenilsin icilsin. Hicbir kadin bu kadarini istemez. O kiz da. Ama bu benimleyken boyleydi. Bu kiz olursa belki esim onunla daha cok basbasa olmak ister. Annesi o zaman sorun cikarir heralde ama annesini dinler mi? Neyse bunlar onlarin sorunu beni ilgilendirmiyor artik.

Yapmayın kızlar Yunan'ı Türk'ü mü var bu işin
Adam Türk te ne oldu ?
Karaktere bağlı bu işler
Şimdi Türk kadını şöyle Yunan kadını böyle diye birbirinize girmeyin
Bende Türküm ama her insan eşine sadık kalmalı, kalmayan şerefsizdir diyorum uyruğu ne olursa olsun

Kiz o kadar sirin ki onlara karsi. Esim ailesiyle calisiyor. Butun gun onlarla. İstiyor ki aksam da hep beraver olunsun. Tatillere beraber gidilsin. Her pazar sabahtan aksama kadar beraber yenilsin icilsin. Hicbir kadin bu kadarini istemez. O kiz da. Ama bu benimleyken boyleydi. Bu kiz olursa belki esim onunla daha cok basbasa olmak ister. Annesi o zaman sorun cikarir heralde ama annesini dinler mi? Neyse bunlar onlarin sorunu beni ilgilendirmiyor artik.
diyorum ya evlilik öncesi herkes birbirine karşı şirinlik abidesi gibi görünebilir ama sonrası?
diyelimki senin dediğin gibi annesini takmadı ve hep bu kızla başbaşa olmak istedi, annesi nereye kadar sineye çekecek?
hiç sanmam, işyerlerini bile ayırmaya kadar gider iş.

Turk kadinlarina saldirma dedigi icin oyle soyledim
Durup dururken pirelenmedim ki

Ne asklar ne sevgiler var kultur, din farkini da yenen. Yeter ki iyi niyet ve caba olsun. Beraber olup olmayacaklarini bilmiyorum. Olmayacaklarsa esimin oyle bir niyeti yoksa bu olanlarin sebebi ne diyorum. Olacaklarsa da ben bu hikayeye neden dahil oldum, basindan beri disindaymisim zaten. Her iki turlu de zararli cikan benim.
Tartismayin kizlar bosuna. Yanancilarla evlenip mutlu olan cok insan var. Dedigim gibi mutlu olmaya niyetin varsa olursun bu kadar basit.

diyorum ya evlilik öncesi herkes birbirine karşı şirinlik abidesi gibi görünebilir ama sonrası?
diyelimki senin dediğin gibi annesini takmadı ve hep bu kızla başbaşa olmak istedi, annesi nereye kadar sineye çekecek?
hiç sanmam, işyerlerini bile ayırmaya kadar gider iş.
Bilemiyorum. Belki onu sever annesi. Belki anlasirlar. Kimse icin mutsuz olsun demek istemiyorum ama gidip bambaska bir kizla mutlu olsa bu kadar koymaz. Bu kiz olacaksa ben onun adinin gectigi, esimin yurtdisinda onunla birlikte oldugu ya da hep beraber gorustugumuz her an mutsuzluktan endiseden kivrandim. Ne kadar aci cektigimi bir ben bilirim. Benim gozyaslarimin ustune mutlu olmasinlar.

Bilemiyorum. Belki onu sever annesi. Belki anlasirlar. Kimse icin mutsuz olsun demek istemiyorum ama gidip bambaska bir kizla mutlu olsa bu kadar koymaz. Bu kiz olacaksa ben onun adinin gectigi, esimin yurtdisinda onunla birlikte oldugu ya da hep beraber gorustugumuz her an mutsuzluktan endiseden kivrandim. Ne kadar aci cektigimi bir ben bilirim. Benim gozyaslarimin ustune mutlu olmasinlar.
olamazlar zaten merak etme
ilahi adalet diye bişey var

Aşkın dini, dili, ırkı olmuyor ama gerçekten iki kişi birbirini seviyorsa ve birbirleri için fedakarlık yapıp, gerekirse insanlarla arasına mesafe koymayı göze alabiliyorlarsa.
Misal, eşini üzen ailene karşı tavır alabilmelisin, haklıyı haksızı görebilmelisin,
Eski sevgilin evlenmeden önce arkadaşın olabilir ama eşin bundan rahatsızlık duyuyorsa irtibatını kesebilmelisin,
Eşine karşı yapılan hakaretleri kendine yapılmış sayabilmelisin.. ve bunun kadını-erkeği yok hanımlar. Bazı kadınlar ailesine deli gibi düşkün olup, evinden çıkmazken eşinin ailesi ile görüşmek zulüm geliyor olmaz yani.

sözün özü cattycim bu fedakarlıkların hiçbiri senin eşinde yok. O kızı sevmese bile bu evliliği yürütmenin ne anlamı var, düşünüyorum bulamıyorum.

Beraber olduklari gece surekli benimle mesajlasti. İyi sekilde degil, yok bosanicam yok sen soylesin boylesin, ama gidip kizla ilgilecegine benimle kavga etti. Eve geldiginde sizmis zaten. Ben annemdeydim. Sabah eve gittim. Uyuyordu. Uyaninca baktim ozur falan dilemez ama bi sucluluk hissi var mi diye. Kalkmis kahvalti hazirliyor kendine. Ayakkabilarimi giyerken nereye dedi. Anneme gidiyorum dedim. O gun de sonra kizla bulustu. Gece 12 de gelmis eve. Benim evi terkedecgimi dusunmedi bence. Surekli facebookta beni aratti. Ama dusundugu icin degil de bir mesaj icerikli gonderim var mi cidden gittim mi diye de olabilir. Kiz bu sabah ulkesine dondu. Bu sefer hem beni hem onu aratmis facebookta. Boyle bi manyak bu.
Terbiyesize bak

Back
X