• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve katkısız :)

BlancKahkul

Allah var, Allah yâr..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
3.195
4.105
133
Aslında anlatacak çok şey varda..
Daha şimdi canımı sıkan Bi olayı anlatayım. Komşu geldi misafirliğe, çay ikram ettik. Neyse uzun oturdular. Meyve koyayım, sohbet ediyorlar boş oturmasınlar dedim. Babam mutfağa geldi. Bırak gerek yok diyor. E oturuyorlar ne olacak falan derken e diyor eve katkımı yapıyorsun. Allahım meyve yani sadece meyve. Ha maddi durumumuzu soracak olursanız, meyvenin parasını düşünecek Bi durumumuz yok. Aylık 4 bin gelirimiz var. Artık cimrilik mi bu nedir anlamlandıramıyorum.
Nişanlanmak istiyordum ocak ayında, yahu diyorum ki kendi baban sana bunu yapıyor. Eve katkın yok, aklına göre misafire de meyve koyma hakkında yok. El oğlu ne der Nasıl yapar. Erkek arkadaşımda da söylenecek potansiyeli görüyorum.
KPSS den 87 puan aldım. Ama şu an ATA'ma yok. Allah kahretmesin yok yani.
Annem desen çok hasta her zaman çok hasta, ama asla dikkat etmiyor kendine. Doktora zorla gider, ilaç içmez (tansiyon+şeker hastası), Yemesine içmesine dikkat etmez, dikkat et ağır kaldırma diyorum her gün koltukların yerini değiştirir. Sabahtan akşama temizlik yapar. Ayaklarında kireçleme var dinlenmesi lazım, yalvarıyorum hayır.. Madem mızmızlanma öleceğim öldüm sakat oldum deme deyipte benimde psikolojimi bozma değil mi.
Yaşadığım yerde özelde çalışma imkanım yok. İstanbul'da çok samimi arkadaşlarım var onların yanına gidip Bi iş bulmak istiyorum. 17 kasımda ales var. İyi bir puan alırsam hem yüksek lisans yaparım hemde çalışırım diyorum. İzin verirler mi bilmiyorum.
Ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Evlenmek çözüm değil galiba.
Bana bişeyler önerir misiniz lütfen

Karışık yazdım kusura bakmayın lütfen, aklımda o kadar karışık ki

Atamaya kadar özelde çalışıp kendi başınızın çaresine bakmaktan başka sansınız yok gibi...
Allah kolaylık versin

Not:
Az once eski konulariniza baktim
Sakin o adamla evlenmeyin
Yagmurdan kacarken doluya tutulursunuz
Kesin bilgi, yayabilirsiniz

Son düzenleme:
Aslında anlatacak çok şey varda..
Daha şimdi canımı sıkan Bi olayı anlatayım. Komşu geldi misafirliğe, çay ikram ettik. Neyse uzun oturdular. Meyve koyayım, sohbet ediyorlar boş oturmasınlar dedim. Babam mutfağa geldi. Bırak gerek yok diyor. E oturuyorlar ne olacak falan derken e diyor eve katkımı yapıyorsun. Allahım meyve yani sadece meyve. Ha maddi durumumuzu soracak olursanız, meyvenin parasını düşünecek Bi durumumuz yok. Aylık 4 bin gelirimiz var. Artık cimrilik mi bu nedir anlamlandıramıyorum.
Nişanlanmak istiyordum ocak ayında, yahu diyorum ki kendi baban sana bunu yapıyor. Eve katkın yok, aklına göre misafire de meyve koyma hakkında yok. El oğlu ne der Nasıl yapar. Erkek arkadaşımda da söylenecek potansiyeli görüyorum.
KPSS den 87 puan aldım. Ama şu an ATA'ma yok. Allah kahretmesin yok yani.
Annem desen çok hasta her zaman çok hasta, ama asla dikkat etmiyor kendine. Doktora zorla gider, ilaç içmez (tansiyon+şeker hastası), Yemesine içmesine dikkat etmez, dikkat et ağır kaldırma diyorum her gün koltukların yerini değiştirir. Sabahtan akşama temizlik yapar. Ayaklarında kireçleme var dinlenmesi lazım, yalvarıyorum hayır.. Madem mızmızlanma öleceğim öldüm sakat oldum deme deyipte benimde psikolojimi bozma değil mi.
Yaşadığım yerde özelde çalışma imkanım yok. İstanbul'da çok samimi arkadaşlarım var onların yanına gidip Bi iş bulmak istiyorum. 17 kasımda ales var. İyi bir puan alırsam hem yüksek lisans yaparım hemde çalışırım diyorum. İzin verirler mi bilmiyorum.
Ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Evlenmek çözüm değil galiba.
Bana bişeyler önerir misiniz lütfen
Soylenecek potansiyele sahipse neden hala devam ediyorsun. Yol yakınken ayrıl. Evet çalışmak güzel de yarın ne olacağı belki değil. Allah göstermesin bir sağlık sorunu olur da çalışamazsan falan o adam burnundan getirir.

BlancKahkul BlancKahkul merhaba..

Özelde başlayıp atama bekleyene kadar çalışma şansınız olmaz mi peki?
Yüksek lisansı düşünün kesinlikle. Ozellikle özel sirketler için avantaj sahibi olursunuz. Gündüz işe, akşam derse gidersiniz. Sadece devlet işi düşünmeyin derim. Özel sirketlerde de gayet güzel iş imkanlari var..

O adamla evlenmeyin çünkü babanızın kopyası.

Atamaya kadar özelde çalışıp kendi başınızın çaresine bakmaktan başka sansınız yok gibi...
Allah kolaylık versin

Not:
Az once eski konulariniza baktim
Sakin o adamla evlenmeyin
Yagmurdan kacarken doluya tutulursunuz
Kesin bilgi, yayabilirsiniz
Zahmet edip bakmışsınız :)
Evet vergi müfettişi olan sevgilim seninde kariyerli Bi işin olmalı demişti vaktinde. Sonra ayrıldık bişeyler oldu Bi ara annem kabullenmedi işte tanışınca tamam dedi falan. Bende farkındayım ama çok sıkıldım. Zaten babamın sözü beni bu kadar yaraladı o deseydi birde Nasıl olurdum bilemiyorum.
Evlenmeyi bunun cozumu olarak mi goruyordunuz? O zaman evlenmeyin önce iş edinin.
Ben ne baba evinde ne eşimde böylesi cimrilik, boylesi para lafı etmeyi duymadim görmedim. Calismiyorum ama evde nakitin cogunlugu bende durur, esimin maas kartida bende. Eşim lazim oldukca ister.
Cimrilik mi artık bana mı laf vurmak istedi anlamadım ki. Şok olup kaldım. Meyve getirmeyecek miydin diyor sonra da. Senin hiçbir şeyini istemiyorum deyip, odama geçtim. Bilmiyorum, oda üzülmüştür illaki. Çok kötü Bi baba da değil, burada yaşamak istemiyorum artık.

Zahmet edip bakmışsınız :)
Evet vergi müfettişi olan sevgilim seninde kariyerli Bi işin olmalı demişti vaktinde. Sonra ayrıldık bişeyler oldu Bi ara annem kabullenmedi işte tanışınca tamam dedi falan. Bende farkındayım ama çok sıkıldım. Zaten babamın sözü beni bu kadar yaraladı o deseydi birde Nasıl olurdum bilemiyorum.

Cimrilik mi artık bana mı laf vurmak istedi anlamadım ki. Şok olup kaldım. Meyve getirmeyecek miydin diyor sonra da. Senin hiçbir şeyini istemiyorum deyip, odama geçtim. Bilmiyorum, oda üzülmüştür illaki. Çok kötü Bi baba da değil, burada yaşamak istemiyorum artık.

Bahsettiginiz kişiyle evlenmeyide iki kere düsünun madem, görüyorsunuz.

Huyunu iyi kotu bildiginiz babanizin uracil imali Latina bu kadar kiriliyor ve uzuluyorken, esinizden duyarsaniz yikiminiz nasil olur simdiden as bucuk tahmin edebiliyorum. O yuzden yagmurdan kacim Derek's doluya tutulmamaya calisin derim. Tecrubeyle sabittir:((

babanız net cimri. eve gelen misafirin boğazından geçecek lokmayı bile çok görüyor demekki. sanki kendi keyfiniz için hazırlıyorsunuz.

sanırım atanana kadar özelde çalışmak sizin için en mantıklısı olur. evden de ayrılmış olursunuz. gitmenize laf edecek olursa da "eve bir katkım mı var,niye kalayım?" dersiniz.

Ah be güzel kardeşim... Madem erkek arkadaşında da laf söyleyecek potansiyel var niye devam ediyorsun.Kendin diyorsun babam bunu yapıyorsa elin oglu neler der.Kendi ayakların üstünde dursana.2 hafta kalmış ales e. sık biraz çalış bari.git yüksek lisansını yap.özelde bir işe gir.çekme kimsenin kahrını.bak az önce bir konu okudum " beyinsizmişim" diye.sende oku anlarsın görursun gelecegini.biraz kendini duşun bu hayatta.

Eski konularına baktım direk, sana baskı yapıp birde çok sağlam notlarını vermiyor öyle mi:27:
Bi gülesim geldi ya, bırak meyveyi falan sen bu adamdan direk ayrıl.
Evlenirseniz tablo şu bana göre.
Günaydın, görüşürüz
Hoşbulduk , iyi geceler.
Bence zamanını çalarsın diye senle sevişmez bile :D

Evlilik bir derdin varken bin derde dönüşmesi eşinle her ne kadar anlaşsan da başka sıkıntılar illa çıkıyor ales olsun ya da olmasın bi iş bulun kendinize en güzeli ayaklarının üstünde durmak para kazanmak en güzeli

Bu aileler böyle yaparsa hatalı evlilikler de böyle artar, iyi kötü demeden bir işe gir, kasiyerlik olur, dershanede danışma olur, hastanede danışma vb. Bu işler hemen her şehirde var, ik ya elden cv götür, internetten mail at, hatta ara sor mailden sonra böyle bir mail attım cv, uygun pozisyon var mı diye, küçük bir şehirde çalışmak daha kolaydır, İstanbul'da bin liraya bodrum kat ev yok.

Kendi arkadaslarimdan biliyorum üniversiteyi özellikle baska memlekette okuduysaniz ailenizin yanina dönmek cok zor. Hiçbir laf etmeseler mükemmel insanlar dahi olsalar insan bir kez hüviyetini kazaninca tekrar eski düzeninde yasamasi cok zor. Kpss puaniniz cok iyi alaniniz ne bilmiyorum ama bu sene kpss B sinavi olacak lisans mezunuysaniz ve asiri idealist degilseniz illa devlet kadrosu istiyorsaniz belki düz memurluk da dusunursunuz. Yüksek lisans mantikli ama istanbul gibi bir yerde calisip yasamak ve yüksek lisansi tamamlamak zor olabilir. Alaniniz ne bilmiyorum ama ilk yil cogu yerde dersler zorunlu ve calisirken zor olabilir. Part time is sizi tatmin etmeyebilir. Her ne karar verirseniz umarim gonlunuzce olur. Allah yardimciniz olsun.

Bende babamla hiç anlaşamazdım evde hiç huzurum yoktu ama 32 yaşında evlendim çünkü babamdan kaçacağım diye değmiyecek biriyle evlenmezdim ;) neyseki babama hiç bezemeyen bir adamla evliyim :KK72: elin oğlu deme babamın yapmadığı şeyleri yaptı hala yapıyor ama doğeu kişiyi bulmak önemli tabi ;)
Ha birde atama bekle sonrada kendi hayatına bak

Back
X