Eve misafir çağırmaya üşeniyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi yeos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yurt disinda olunca sokakda turk gorunce hazine bulmus gibi oluyorsun hele bide çok kisi tanimiyorsan nn
neredesin sen turk yokmu etrafinda
Aynen:)
Türk çok var tanıdığım ama çoğu çalışıyor filan hep bir meşguliyet..napiyim artık tr ye gelince çıkartırım acisini :)

Bende misafir sevmiyorum. Kendimde gitmem. Sadece esimin 3-5 arkadasi var onlara giderim, onları cagiririm. Cunku rahat, kafamiza gore insanlar. Ayyy evin surasinda toz var, ayyy yemeklerde az olmus bilmem nolmus gibi bisey cikartmaya calismazlar zaten genelde erkekler boyle seylere takilmaz. En guzeli tabi bende bastan savmiyorum ama eve birileri gelcek diyede kendimi yirtamam keyif almak icin toplaniyoruz sonucta, jüri onune cikar gibi stress ve yorgunluk kalcaksa ustume eksik olsun

Ben ne hazirlik yapmayi ne de insanlarin hazirlik yapmasini sevmem . O yuzden evlere gitmeyi tercih etmem. Disarida gorusurum. Bir kahve , bir yemek tamamdir.

Son düzenleme:
Yani ufak bebekle misafir agirlamak kolay degil de.. Gelende caya gelsin. Cayin da cimriligi mi olur bi kurabiye yanina tamam.. Bence bebekli eve gelende yardim etmeli arkasinda bulasik birakmasa iyi ama dusuncesizler iste
En guzeli gitme de cagirmada..

Ya valla bende anlamam boyle.koca masa.kiruyorlar cesit cesit yemekler.yenmio.bile bosa ziyan bir.corba pesine àna yemek birde ortaya soguk bise tamam abartanlara cok kiziyorum.gereksiz geliyor bana biraz bilmem ki

Arkadaşlar benim gibi ailesinden uzak yaşayanlar için misafirlik
Çok kıymetli takımlar alıyoruz özel eşyalar ayırıyoruz misafir için severek ağırlıyoruz da ama karşımıza kıymet vermeyen bi arkadaş eşi çıktı mı çok kötü oluyor kendini aptal yerine koyulmuş hissediyorsun ,keşke kafamıza göre insanlarla karşılaşsakta misafirim gelse eve hep çok isterdim haftada bi çayda yemekte buluşalım

Açikcasi bende eşimde misafir gelmesini seviyoruz ..ama bebek olduğundan beri bu durum beni çok zorluyor,ödüm kopuyor akşam misafir gelicek diye
.. ev temizliğinden değil cok şükür o konuda hiç sıkıntı çekmem hep hazirlikliyımıdır. ama bebeğimin uyku saatleri var ve uymassam çok huysuzlanıyor günlerce sürüyor tekrar düzen almasi.

Beni emerek uyur yanında yatmam gerekir akşam uykusu 10 da . ama insanlar okadar malesef dusuncesizki bebek varmı yokmu anlamiyor bide üsten geç saatlere kadar oturuyorlar.. Benim gunduz vakti gelin dememe rağmen . ..
Misafir bizde bebeğim kolumda uyuyup uyanıyor geç oldu epey . yerine yatırıncada ağladı çünkü benimle uyur. misafirin söylediği şey hiç durmuyor hep böylemi. yahu geç saate kadar bebekli insanda oturulurmu?
Burdan sesleniyorum bebekli kişilere giderseniz 3 saatten fazla ve habersiz gitmeyin.
Size gelirsek misafir almayacaksaniz sizde gitmeyin çok ayıp bişey .

Bu aralar tam da bana uymuş bu konu.
Benim de cimrilikten değil üşengeçlikten çağıracaklarımı çağıramıyom..

Annen yardımcı olmuyor mu? Bi kaç bi şey hazırlısa sana yardımcı olmuş olur.

Basit pratik şeyler hazırlayın. Yapmanız gereken ama yapmadığınız şeyler beyninizi meşgul eder. Sıkıntı yapar. Alın misafirlerinizi kurtulun sonra. En azindan 2-3 aylıgina

Misafir evin bereketidir.Hazirlik tabiki zor ama en azindan yardim alabilirsiniz.Çocuğunuza anneniz bakar siz isleri hazirliklari yaparsiniz.Ha yine gözunuz yemiyorsa o zaman kimseye gitmeyin.

Valla benim de bi yaşında kızım var oldukça hareketli ve her yerde oyuncak bu sıralar. ancak bi gün önceden misafir geleceğini haber verirse geceden hazırlığımı yaparım genelde. pratik şeyler. düzenli temizlik yapılıyo zaten çocuk olunca haliyle bi tek ev toplamak kalıyor. bi de böyle kasıntı tipleri hayatımdan çıkardım rahat insanlar gelsinler isterim. çaya geldilerse akşama da kalın diyebilirim. birlikte bi şeyler hazırlar yer toplarız yani

Ben zamaninda cok yokluk cektim biri geleyim sana der diye ödum kopuyodu cunku misafir onune koyacak hicbirseyim yoktu bende cağıramiyorum kimseyi diye hicbir ortama giremezdim Çok şükür şartlar değisti,durumlar düzeldi ogünden beri fırsatim oldukca insanlari davet ediyorum.Öyle güzel bir duyguki paylaşmak.Üç cocugum var kimseden yardimda almam severek evimde ne varsa insanlara sunarım.Allah kimseyi yoklukla imtihan etmesin

Misafir alacaksan bebeğin de varmış gün öncesinden temizliğini yap ertesi güne de çorba dahil 4-5 çeşit yemek yapsan kolay çeşitlerden rahatça ağırlarsin misafirleri zaten çorba,pilav standart.pilav yanina da bir kuru fasulye.Sonra tavuk veya köfte, önceden yaptiysan yaprak sarma veya da mantı yeter çay için de bir hazır yaş pasta ve tuzlu pasta filan alsan anlayış gösterirler zaten bebiş de olduğu için :)
Menüyü bile saydım yarın il dışından kv gelecek kuru dolma ,çorba ,firinda patatesli tavuk, pilav ,kuru fasulye yapıcam pek beğenmez çeşiti az görünce yeni gelin en az 5-6 çeşit yapacak bi de cay ikramı en az 4 çeşit olacak der çoğunlukta yapamam laf duyarım çünkü yapsam da bişey farketmiyor

Son düzenleme:
Amin.Dogru söylüyorsunuz ne yazık ki bazen ne yapsak yaranamiyoruz insanlara çeşit olur begenmezler dışarıda o kadar aç insanlar da varken halimize çok şükür

Ay ayni ben:) kiz ben daha rezilim ariyorlar bazen sana gelecez diye evde degilim diyorum kim kalkacakta temizlik yapacak yemek yapacak bilmem ne ölye kolayini buldum:) ama beno cagirdilar mi hoplaya ziplaya da gidiyorum hee bebegimiz var canim biraz anlayisli olsunlar dimi ama

valla ben de üşeniyorum ama cimriliğimden falan değil tamamen üşengeçlik, gerçi kimseye de gitmediğimden sorun olmuyor, kırkta yılda bi gitsem bile gittiğim yerde oturmaktan çok sıkılıyorum

ozaman sızı davet eden kısılerede cocugu bahane edıp gıtmeyın
:)
gıdıyorsanız cagırmanızda gerek

yemeklerıde dısardan soyleyın veya bı gece onceden gece yemegınızı yapın madem cok zor gelıyorsa

bı temızlıkcı kadın tutarsınız veya haftasonu esınız bebekle ılgılenırken sız temızlıgı yaparsınız
bıttı gıttı hepsı bu

Bebekle gitmeye üşenmiyosunuz ama
Bebekli insana anlayis gostermek baska bisey
Evinin ikraminin kusurunu gormezsin, bulasigini toplarsin, varsa bi isi iki dakka bebegi oyalarsin, elin bos gitmezsin budur yani
Bana gelcek enerjisi varsa bi zahmet bi kere de kendi cagiracak
Zamanla davet etmemeye basliycak insanlar sizi haberiniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…