- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Normalde ben eşim yanımdayken konuşuyordum çünkü daha önce hiç ağzımdan çıkmayan lafları sırf söylemişim gibi eşimi doldurmak için anlatmış sonradan bunları itiraf etti o yüzden tek başıma aramak istemiyorum güvenmiyorum yoksa tabiki bir büyük olarak benim aramam gerekir .Kadın ne yapmış. İnsanlık edip aramış torununu sormuş. Seni teselli etmiş. Kandil dememiş ben büyüğüm o arasın dememiş sizi aramış. Eşinız de bütün bu çıkışlarınızı alttan almış. Daha ne, sorun ne ben anlamadım. Konu boşanmaya nasıl geldi
Kayinvalidelerin geneli biraz abartmayı sever inan çoğu insan evliliğinde bunu yaşıyor. Kişiselleştirme lütfen. Huyu bu deyip geçebilirsin. Kalma konusunda haklısın bende esim olmadan gitmeyi istemem. Sizin şartlarınızda kayinvalideyi davet etmek daha uygun. Hem siz gitmemiş olursunuz hem 3 5 gün hesabı yapılmamış olurNormalde ben eşim yanımdayken konuşuyordum çünkü daha önce hiç ağzımdan çıkmayan lafları sırf söylemişim gibi eşimi doldurmak için anlatmış sonradan bunları itiraf etti o yüzden tek başıma aramak istemiyorum güvenmiyorum yoksa tabiki bir büyük olarak benim aramam gerekir .
Eşime cikisim saçma bunu kabul ediyorum .Benim sorunum eşimin oraya yalnız gidip kalmami istemesi .Ve tabi sanırım arkadaş şöyle,1 hafta 10 gün kalsam mutlu olacak ama o tartışmadan sonra hiç yüzyüze gelmedik kardeşleriyle ve güvenmiyorum onlara ve ağzımı bile acmasam sanki birşey yapmışım gibi anlatırlar yine çekincem bu
Herşeye bi laf varmış gibi düşünmeyin ama onu da ben istemiyorum 6 aydır lojmandayuz şuan ev 1+1 den hallice bir 2+1 kalacak müsait bir yer bile yok mutfak ve oturma odası bir .oğlumun odada sadece bir yatak var ve en büyük sorun o gitmez .eşim onlar gelir gelmez bilet aldırıp en geç 10 günde gitmelerini sağlıyor ama bu kez inattan yapmaz .Ve hiç bu kadar diretmemisti ona uyuz oluyorum .peki o zaman esinizin annesini arayip ben size geleyim şu güne ucak var beraber donelim secime kadar x in izni de yok zaten deseniz. su durumda kabul edebilirler sanirim. siz de evinizi duzeninizi ozlemissinizdir zaten. onları arayin sorun tamam derlerse biletleri alarak yola çıkın. sizin yaninizda bi hafta on gun neyse kalip donsunler. eşinizin dedigi olmus olmasin.
dedigi olana kadar direten erkekleri sevmiyorum. mantıklı olsa zaten kadin yapar değil mi
Ya tabi mutlaka çok daha kötü olaylar yaşayan da var .Ya şamdan arkadaşa da yazdım onu da ben istemiyorum çünkü 6 aydır lojmandayim ve evim çok minik sadece oturma odam müsait ama yemek bile orada yeniliyor başka yer yok ve açık mutfak .Birde geldiği zaman 1-2 ay kalmayinxa onlara yetmiyor esimde onlar gelir gelmez hadi dönüş bileti alalım diye en geç 10 gune aldırıyor bu sefer alınma oluyo ve yine gerginlik ..Kayinvalidelerin geneli biraz abartmayı sever inan çoğu insan evliliğinde bunu yaşıyor. Kişiselleştirme lütfen. Huyu bu deyip geçebilirsin. Kalma konusunda haklısın bende esim olmadan gitmeyi istemem. Sizin şartlarınızda kayinvalideyi davet etmek daha uygun. Hem siz gitmemiş olursunuz hem 3 5 gün hesabı yapılmamış olur
Eşinız dediğiniz gibi düşündüğüne çok eminsiniz ama uzlaşma olacağı ne malum ipler daha da kopabilir gittiğinizde. Eşinız de bunu düşünüyordur heralde. Onlar değilde daha çok siz giderseniz kozlarinizi paylaşacak gibisiniz. Geçen ki konunuzu da okudum. Kayinvalideme desem gelir oğluma bakardı demiştiniz. Bunun için bile değmez mi. Benim edindiğim tecrübeye göre biraz alttan almak bazen haklıyken haksız konumda bulunmak çok birsey kaybettirmiyor insana.Ya tabi mutlaka çok daha kötü olaylar yaşayan da var .Ya şamdan arkadaşa da yazdım onu da ben istemiyorum çünkü 6 aydır lojmandayim ve evim çok minik sadece oturma odam müsait ama yemek bile orada yeniliyor başka yer yok ve açık mutfak .Birde geldiği zaman 1-2 ay kalmayinxa onlara yetmiyor esimde onlar gelir gelmez hadi dönüş bileti alalım diye en geç 10 gune aldırıyor bu sefer alınma oluyo ve yine gerginlik ..
Bence eşimin derdi kardeşleriyle kozumu payoasmam çünkü laflar bana edildi ve ben affettim denezsem gerginlik bitmeyecek ee pasamizin yıllık izni mahvolacak
Herşeye bi laf varmış gibi düşünmeyin ama onu da ben istemiyorum 6 aydır lojmandayuz şuan ev 1+1 den hallice bir 2+1 kalacak müsait bir yer bile yok mutfak ve oturma odası bir .oğlumun odada sadece bir yatak var ve en büyük sorun o gitmez .eşim onlar gelir gelmez bilet aldırıp en geç 10 günde gitmelerini sağlıyor ama bu kez inattan yapmaz .Ve hiç bu kadar diretmemisti ona uyuz oluyorum .
Yani şimdi annesi bize de gelsin filan diye aklına sokup ,bende gidersem vak oğlum nasıl benim lafinla getirtti diye düşünüp ve artık gör curcunayi.
Yani bu kadar diretmeye anlam veremiyorum .o yüzden de ya kabul Edip gideceğim yada incelediği yerden kopacak ...
Yada eşim gibi sinsice önce bileti alacağım 3 gün kala gideceğim .Eşime de diyeceğim ki sen kasindin geldigime şükret
Ablası özür diledi ya buna guveniyodur çünkü ben hep o kardeşlerin özür dileyecek diye tartisiyodum ve bunda eşimin parmağı olduğunu düşünüyorum annesine baskı yapıp özür dilerseniz gelir Belki filan demiştir.Ben olaydan bahswtmedim o da hiç sormadı ama bana haberi var gibi geliyor. ve diyecek ki ee onlar alttan aliyor pişman olup özür dilediler sende benim için birkaç gün gidiver .Mantık bu .Eşinız dediğiniz gibi düşündüğüne çok eminsiniz ama uzlaşma olacağı ne malum ipler daha da kopabilir gittiğinizde. Eşinız de bunu düşünüyordur heralde. Onlar değilde daha çok siz giderseniz kozlarinizi paylaşacak gibisiniz. Geçen ki konunuzu da okudum. Kayinvalideme desem gelir oğluma bakardı demiştiniz. Bunun için bile değmez mi. Benim edindiğim tecrübeye göre biraz alttan almak bazen haklıyken haksız konumda bulunmak çok birsey kaybettirmiyor insana.
Allah kolaylık versin inşallah güzel yerler çıkar ama taşınmak çok zor oluyor doğuda evler aşırı büyük lojmanlar biraz küçük 3+1 var bı tane ama çıkmadı bize ..bu yaz bizim de tayinimiz cikacak doğuya bakalim nasil sigdircaz esyalari...
ya bence haklisiniz çok mantıklı. zaten genelde sabrını sinayip nabza göre serbet veriyolar. eğer gitmek istemiyosaniz gitmeyin.
ama telefonda konusabilrisiniz yumusak bi gecis olur.
ben bu kadar agir seyler yasandiginda aaa ne var ki bunda diye yaklasilmasini hos bulmuyorum. siz kendinizi nasil rahat hissederseniz ne zaman hazır hissederseniz o zaman olmalı.
Evet o izin alamaz bu dönemde .O yüzden oraya kadar gitmisken onlara da uğra öyle buraya gel çocuğu görsünler diyor .Eşiniz olmadan mi gideceksiniz?Bence riskli olur.
Eninde sonunda boşatır sizi bu kayınvalideEveett beklediğim gün geldi ...Dün kv aramış beni bir kaç kez normalde yapmaz bende aradım geriye .Kandil için aramış .Geri aradığın için sağol Allah razı olsun filan dedi .Annemin de kandilini kutlamak istedi .Evde yok şuan dedim tel arızalı ulaşamamış,) ağzına laf vermemek için uzatmadim .Oğlumu sordu doktora goturmuatumm iştahsızlık için eşim söylemiş .İşte canını sıkma öluyo öyle filan dedi.Neyse kapattık .
Sonra artık kotu niyet mi bilmiyorum ne dersiniz ama ,bu ana kız neden bu kadar alttan aldılar diye bir kurt girdi .Kv ile geçen sene de böyleydi durumlar ama ne bileyim acaba oraya gideyim diye mi iyilestiker diye düşündüm .
Ve akşam eşime dedim ki sen neden oğlumu hastaneye goturdugumun raporunu veriyosun ,hala o kadına beni sorgulama hakkı veriyosun kim onlar filan diye gereksiz bir şekilde patladim.Ama kabul ediyorum bu sefer benim abartmam oldu çünkü kadın o dedigimin dışında bişey demedi ben sadece eşim neyin raporunu veriyor diye patladim sanırım .
Neyse sonra mesajla tartisma devam etti ve bana dedi ki hesap soramaz ben onları ciddi şekilde uyardım çocuk neden yemiyor diye bile sormamistir artık konuşmayın sormayın üzülüyor kız dedim ve soramaaaaazzzz dedi .Yeter artık yoruldum onlar ağzının payını aldı neden bana inanmıyorsun bu kadar guvenmedigin bi adamla nasıl duruyorsun?hani sen guvenmedigin kişiyle durnaDin yok güveniyorsan da bı belli et ben yoruluyorum filan dedi tabi bende bı ton cevap verdim filan kaldı öyle .
Sabah aradı normal bir sesle kadınlar günümu kutladı .Sonra İzmir muhabbetine geldi .o önceden birkaç gün kaliverue misin olayı sen kaç aydır ordasin neden oradan kaçıyor gibi gidiyorsun a döndü .Ben İzmir'e de Bursa'ya da eşit gun ayırıyorum sen sene içinde ailene gittiğin halde ,ben sana 2 ay kal demiyorum falan filan girdik birbirimize yine anlayacağınız .
Evet gerçekten aileme anlatıp açayım mı davayı ?yoksa insanlık bende kalsın deyip 2 gün İzmir'e gidip oradan Batman'a ki doneyiim tabi bu sefer de korkup ta gitmiş gibi mi gorunurum ??ki korkmuyorum ama o yola girdugim an da araya feristahi girse dönmem .
Not:normalde büyükleri ben ararım ama yaşadığımız olaydan beri eşim yanımda yokken konuşmayı tercih etmedim iftiraya uğramamak için .
Peki sence gerçekten karşımda ezildiği için mi bu üste çıkma çabası ? Adam gibi konusamiyoruZ bende geriliyorum sakince uzun uzun konuşabilmek isterdim .Belki de yüzüme bakıp "evet haklısın bu kez gerçekten bir suçun yok . Evet hadlerini cok astılar bende tavrimi koydum senin arkanda durdum ama yapabileceğim bu ,ama bu durum beni üzüyor artık gerekli zamanlarda yanımda olmanı isterim dese " belki bu kadar sert tavır göstermeyecegim .Ama oyle olmuyor ki ,affedemiuorum ,içimden atamıyorum yani surtuk vnedir aileme yazmış ki bize kakaladiniz yani bunlar ne ya ? Ya da oğluma beddua etmek ne ?ben insan diyemiyorum gerçekten .Ama evet haklısın kin duygusu gerçekten çok ağır,kötü ,pis bir duygu .İnan sürekli aaa bakayım bugün 8 Mart acaba geçen sene kim bana ne yapmıştı diye düşünmüyorum .En ufak bir şey tüm olayları herşeyi onume koyuyor ve resmen boğuluyorum .Hatta konu acmistim ya kurtulmak istiyorum diye ama beceremiyorum baksana .
Ablası özür diledi ya buna guveniyodur çünkü ben hep o kardeşlerin özür dileyecek diye tartisiyodum ve bunda eşimin parmağı olduğunu düşünüyorum annesine baskı yapıp özür dilerseniz gelir Belki filan demiştir.Ben olaydan bahswtmedim o da hiç sormadı ama bana haberi var gibi geliyor. ve diyecek ki ee onlar alttan aliyor pişman olup özür dilediler sende benim için birkaç gün gidiver .Mantık bu .
Evet aynen öyle yani benim annem gelmez zaten bunu da söylüyor sürekli ama kv gelir .Allah korusun ama ciddi bir durum olsa ,yada eşimin yetemedigi filan yine gelecek kişi kv ..Maalesef durum bu .
Bilmiyorum gidersem devamı gelir mi diye aklımı kurcalıyor ki orda lafı tiksrim ağzına eşimin .olur da ters birşey yaparlarsa da esim bı daha bana asla hatir gönülden bahsedemez .Evet bunların hiçbiri olmaz gerçekten pişman olup insan gibi davranirlarsa da eşim rahat eder kavga yok diye ...
Annem de gitme diyor .Ama onların lafiyla ne kadar hareket etmek lazim bilmiyorum .Surda 1 ay önce kadın telefonda beddua bile etti bana oğlum kusmus halıya diye bilmiyorum
Bende böyle düşünüyorum .Çünkü ailecek özür dilemeyi bilmeyen ,hep biz hakliyiz kafasında insanlar .Herhalde hayatları boyunca sadece benden özür dilemislerdir o da haklı olduğumu düşündükleri için değil ,tek oğullarını kaybetme korkusu ...Eninde sonunda boşatır sizi bu kayınvalide
Şuan iyi davranmalarına bakmayın
Önce sizin gelip gitmenizi sağlayacaklar
sonra o yaptıklarının 10 katını yapacaklar
Siz uzak durmaya çalıştıkçada bak biz ona ne iyi davranıyoruz o bize nasıl davranıyor diye oğullarını dolduracaklar
Evet maalesef normalde hep ben haklıyım modunda yaşayan insanlar bir bir özür dilemeye başlayınca onlar çok fedakar ,ben huzursuzluktan beslenen bir tip oluyorum .Ben asla yaşadıklarını normal görmüyorum- şansına cirkef insana denk gelmişsin.
Böyle devam edersen hakli olduğun halde yavaş yavaş haksiz durumuna düşüyorsun.
Kardeşlerin özür dileyecek demişsin ablasi dilemiş. Kv zaten özür dilemiş, kalkmış evine gelmiş vs. Kadin sucunu telâfi etmek icin çabalıyor.
Eşin arkanda durmuş ve seni korumuş.
Bu faktörleri göz önünde bulundurursan şuanda iyilik ve birlik istemeyen taraf sensin.
Kendin bilirsin ama eşinin ailesi barış icin cabaladikca eşinin gözünde sen günden güne haksiz duruma düşüyorsun.
Mesafeli bir şekilde görüşmek senin icin daha yararli olur
Allah kolaylık versin inşallah güzel yerler çıkar ama taşınmak çok zor oluyor doğuda evler aşırı büyük lojmanlar biraz küçük 3+1 var bı tane ama çıkmadı bize ..
Yani bende zaman verilmesi gerekli diye düşünüyorum .hadi neyse dese ki 2 gün kal oradan bin gel yine bı derece neyse diyeceğim .
Diyor ki bana :sadede annem ve babam görsün yeter o iki pislikle de muhatap olmayacaksın zaten .yani benim isteğim onlara pislik desin bebinyuceltsin değil ki .Yani gitsin kinusmak istiyorsa konuşsun benim için o an arkamda durması yetti .Kardeş kötü de olsa kardeş işte insan yine yutuyor benim kardeşlerim bana neler dedi ama unutuyosun işte .
Benim yakamdan dussunler istiyorum ben ya
Millet izinde polis evi vs bile olsa bu tatil yapmaya gider biz Bursa İzmir salak salak eve tikiliyoruz böyle tatil mi olur
Valla esimde iş yok galiba
Gorusmeme gibi bir şans bırakmadı ki bana .Daha o kavgadan sonra bile kadın 2 defa evime geldi buz geçen yıl izinde köye gitmek istedik geldi çünkü köyde kimseyi tanimiyoduk evin anahtarı vs yoktu hadi o bizden dolayı oldu.yani hep görüştük yine ama esimde eski tavir yokk çok soğuk ,bana karşı da alttan alan bir tavırla yaklaştığı için bende birşey demedim öyle sorunsuz geçirdik.Esiniz ailesinin karakterini biliyor ki sizin yaninizda oluyor. Bence eşinize haksizlik etmeyin. Ailesini savunmuyor size sonucta. Siz kayinvalideyle gorusmesseniz görusmeyin ama bosanacak bi durum yok bence.
Ya işte evet bu düşünce beni durduruyor zaten .Yani sanki tel elimde bekliyomusum da ağ özür dilediniz hemen kosayim geleyim dermiş gibi .Bilmiyorum gururum önüme geçiyor işte .Dayanamadım artık yazacağım. Sonuçlarına katlanın ama Lütfen gitmeyin. Çünkü sizinki basit bir aile kavgası değildi. İçinde size karşı yapılan entrika iftira hakaret hepsi vardı. En azından bu gidişinizde değil de birkaç sonraki gidişinizde gidin. Sanki özür dilemelerini bekliyormuş siz onlara çok meraklıymışsınız gibi bir tarafları daha da büyüyecek. Eğer ki ilk özür dilemelerinde giderseniz zaten değersizsiniz gözlerinde ( eşiniz de dahil) daha da değersizleşeceksiniz. Daha da sayılmayacaksınız. Daha kötüsünü de duyacaksınız. O potansiyelde bir insan topluluğu var gibi karşınızda.
Aslında özür olayından sonra içim mi soğudu desem yoksa gururum mu oksandi bilmiyorum .Resmen öfkeden ağzımdan ateşler çıkıyordu o kalmadı ama tabi kızgınlık,kırgınlık var hala .O lafları hszmedemryorum.inşallah hayırlısıyla çıkar bi yer.
içiniz sogumadiysa gitmek daha da sorun oluyo tabi haliyle. aslında ikisi de guzel yerler. ama insan basbasa herkesten uzak tatil yapmak istiyo.
normalde gitmenizden yana olurdum. esiniz benim dedigim oldu deyip dozu artiracak gibiyse hic bulasmamak en iyisi
siz yine de esinizle son kez konusun ne diyecek bakalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?