- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi capricorn87
-
Eşim hala benim yanımda olduğunu ama anne ve babasının da torun görme hakkı olduğunu İzmir'e de bir kaç gün uğramamı ,bunu onun Hatrj için istediğini söyledi.Polis ve seçimler olduğu için izinler kapalı gelemez .o yüzden benim oğlumu goturmemi istiyor orada başka akrabaları ve benim arkadaslarim da var.yani sikilmazsin gezersin filan dedi baştan bende ortaya laf attım salı gideyim pazar uçak var döneyim eve artık dedim o zaman iki aydır bursadasin İzmir'den neden kaçar vgibi dönmeye çalışıyorsun pazar şart mı salı da var uçak filan deyince sinirlendim ne bileyim yüz verdikce
Galiba öyle olacak. Karar sizin. Gidip mi kötü olmak gitmeyip mi kötü olmak.
Çok güzel ozetlemissiniz .Aramızdaki sorun tam da bu.Annenin aklındaki gelin modeli ben değilim ,eşim bırakmadı beni o bana sıkı sıkı tutununca bende bırakmadım .Ama olanları da unutamadım .Böyle böyle uzadı .Ailer arasında dünya görüşü farkları var, tüm anlattıklarınızdan onu anladım. Sizde lafınızı esirgemeyen bir gelinsiniz. Kvniz oğlunu sizinle evlenmemesi konusunda ikna edememiş. Sonuç gergin bir kv-gelin ilişkisi. Bu uzun çabalar ve iyi niyetle aşılabilecek bir şey ama son yaşanan olayınızdan sonra -siz fazla düşünen ve kolay affedemeyen birisiniz. Bir yandan da normalleşmek istiyorsunuz. Bu konu artık rahatsızlık vermesin, eşinizle bir gerginlik olmadın istiyordunuz.- normalleşmek biraz zor. Yani şöyle söyleyebilirim birkaç seçeneğiniz var:
1- Bu olayla kocamın ailesi gibi bir kavram komple hayatınızdan çıkabilir.
2- Gidip eşinizin ailesini affedebilir ve ileride ne yaşayacağınızı deneyimleyerek öğrenebilirsiniz.
3- Ki ben bunu seçerdim. Eşimle gider, kesinlikle yatıya kalmaz (gerekirse otelde kalırım), gerekmedikçe konuşmaz ve kocamlada senin ailen şeklinde hiçbir sohbette bulunmazdım. Onun ailesi yüzünden niye aile huzurum kaçsın ki!
Not: O görümcelerin saçını başını nasıl yolmadınız. Dövseydiniz rahatlardınız. Bundan unutamıyorsunuz.
Bu yazi ile digerini birleştirirsek eşinize helal olsun yanınızda durmuş ailesine uymamış önce bu konuda tebrim edeyim.Tel dan giriyorum nereden ekleyecegimi cidden bulamadım .çok kısa bahsetmeye çalışayım .
Eşimin ailesiyle ilk baştan beri sıkıntılar vardı Açık olmam,başka memleketten olmam ,sessiz olmamam vs gibi sebeplerden annesi istememiş vs o soğukluk devam etti hep .Onlar kapatmaya çalışsa ben unutamadım filan neyse .
En son izine gittiğimizde annesi saçma birseyden tartışma çıkarıp esimle birbirimize düşürmeye çalıştı eşim oralı olmayınca da gercekten bayılma numarası yaparak ambulansı ve tüm akrabalarını arayıp ambulans gelince kendini yere atmış o sıra dusariydaydik duyunca geldik eşim ,babası ve ben .
Görevliler müdahale Edip teyze biseyin yok zaten biz gelene kadar iyiydin sanki biz gelince panik mi oldun ki dedi vs eşim de onu duyunca bana ta bırak yine numara yaoiyo üste dedi ve unursamadi bende yanına gitmedim ve küçük gorumce ve annesi ablslaruni arayıp annesinin kalp krizi geçirmek üzere olduğunu benim eşime ya bırak ölürse ölsün dediğimi filan söylemişler .ki düşmanım bile olsa demem .
Bu arkadaş bir hisim geldi eşime bir surtuk için sattın bizi diye bağırdı maalesef esikde onun saçına yapışmış sensin surtuk diye beni mutfağa kilitledi eşim o yüzden çıkamadım çıksam ne yapardım bilmiyorum
.Neyse yooda gelirken de ailemle ortak WhatsApp grubu vardı oraya binton şey yazmış benim için ailemi de karıştırdı yani .
Küçük olan ise bana "sen ogkunuzu aldın Allah ta sana evlat acısı yasaysin " diye getizekalica bir laf ettu .Bu yaratukla asla isim olmaz 1,5 yaşındaki çocuğa bir hala böyle bir laf edemez .
Büyük olan da özür diledi benden sadece içimde kalanları saydım geçtim affetmedim affedemiuorum
Kısaca bu aklınızda kalan olursa eklerim
Haklısın ama inan kimsenin tek bir hareketine tahammulum yok artık.Belki evet gerçekten hiç bir sorun çıkmayacak ama ya olursa orayı terk ederim ama eşimi de teekederim sanırım .Kendime de güvenemiyorum işte anı tepki veriyorum maalesefO konuda tek gitme diyenlerden biride benim canım ama eşin cidden hallettim bana güven diyosa güven bir sorun yaşarsan anında terk edersin orayı ister evine ister annene gidersin çünkü eşler birbirinin sözünü dinledi diye her seye boyun eğmiş olmuyor tek seferlik dinleyebilirsin belki
Hiç öyle bir ortam olmadı açıkçası .şuan çalışmadığım için hiç yalnız gitmesi gerekmedi.Ama herhangi bir sebepten gelenesem aileme uğrardı .O zaman eşin haklı.
O senin hatrın için gidiyorsa sen de onun için git ama yalnız gitme.
Eşin sonuçta senin ailene yalnız gidip kalmıyordur.
Yalnız kalıyorsa eşine bravo. O zaman sen de yalnız kalacaksın mecburen.
Maalesef o zamanda kinci ,fil hafızalı oluyosun işte ...Ama gerçekten bu kadar kinci olmam istwnezdimOnların yaptıkları normal ama bizim unutmamamız mı anormal.? Kimse onlar yaptı haksız demiyor aksine unutmayana haksız diyorlar. Sen de deki, onlar yapmalasalardı ben de hatırlamak zorunda kalmazdım.
Evet onda saçmaladım .ama o konu uzamadi fazla .Eşim gelemez şuan izinleri kapalı ve yaşadığımız şehir ailelere 23 saat uzaklıkta .yani izin aldığımız zamanda asla öyle 2-3 gün kalmaz onlar 2-3 günü misafirlikten saymiyolar .Sülalecek böyle aliskinlar ve gittikleri yerde 2ay filan kalınca onlara kalmış gibi geliyor .Bu yazi ile digerini birleştirirsek eşinize helal olsun yanınızda durmuş ailesine uymamış önce bu konuda tebrim edeyim.
Son açtığınız konuda ise bence biraz abartmışsınız eşinize boşu boşuna carlamışsınız adam kötü birşey dememiş haksız olan sizsiniz yazdıklarınıza bakılırsa gereksiz atar yapmışsınız özür dilemelisiniz.
Eşiniz yapılanlara rağmen yanınızda durmasa boşan derdim ama bu konuda boşanacak bir durum yok gibi geldi bana pireler icin yorgan yakacaksınız boşuna yuvanızı dağıtacaksınız değmez eşiniz sizinle iken.
Birde anladığım eşiniz ailesinin yanına gidip kalmanızı istiyor sanırım eşinizle beraber gidin 2gun kalın zor olacak sıkıcı olacak biliyorum ama eşinizin hatırı icin yapın bunu. Derse ki 1 hafta kal güzel bir üslup ile su an bu kadar olay ustune buna hazir olmadığınızı simdilik 2gece kalalim
Çok güzel ozetlemissiniz .Aramızdaki sorun tam da bu.Annenin aklındaki gelin modeli ben değilim ,eşim bırakmadı beni o bana sıkı sıkı tutununca bende bırakmadım .Ama olanları da unutamadım .Böyle böyle uzadı .Ailer arasında dünya görüşü farkları var, tüm anlattıklarınızdan onu anladım. Sizde lafınızı esirgemeyen bir gelinsiniz. Kvniz oğlunu sizinle evlenmemesi konusunda ikna edememiş. Sonuç gergin bir kv-gelin ilişkisi. Bu uzun çabalar ve iyi niyetle aşılabilecek bir şey ama son yaşanan olayınızdan sonra -siz fazla düşünen ve kolay affedemeyen birisiniz. Bir yandan da normalleşmek istiyorsunuz. Bu konu artık rahatsızlık vermesin, eşinizle bir gerginlik olmadın istiyordunuz.- normalleşmek biraz zor. Yani şöyle söyleyebilirim birkaç seçeneğiniz var:
1- Bu olayla kocamın ailesi gibi bir kavram komple hayatınızdan çıkabilir.
2- Gidip eşinizin ailesini affedebilir ve ileride ne yaşayacağınızı deneyimleyerek öğrenebilirsiniz.
3- Ki ben bunu seçerdim. Eşimle gider, kesinlikle yatıya kalmaz (gerekirse otelde kalırım), gerekmedikçe konuşmaz ve kocamlada senin ailen şeklinde hiçbir sohbette bulunmazdım. Onun ailesi yüzünden niye aile huzurum kaçsın ki!
Not: O görümcelerin saçını başını nasıl yolmadınız. Dövseydiniz rahatlardınız. Bundan unutamıyorsunuz.
Eşinle yap bunun pazarlığını 1hafta 1ay kalmaya psikolojim musait değil, bu seferlik 2 gunle deneyelim birbirimize zaman verelim de ağır şeyler yaşadık su an bu kadsr izin kalmaya hazır degilim sende beni anla diye cilve/naz yaparak anlat kendini bacim.Evet onda saçmaladım .ama o konu uzamadi fazla .Eşim gelemez şuan izinleri kapalı ve yaşadığımız şehir ailelere 23 saat uzaklıkta .yani izin aldığımız zamanda asla öyle 2-3 gün kalmaz onlar 2-3 günü misafirlikten saymiyolar .Sülalecek böyle aliskinlar ve gittikleri yerde 2ay filan kalınca onlara kalmış gibi geliyor .
Ben Bursa'ya kadar gelmişken ,İzmir'e de ugrayiver birkaç. Gün Olay bu .bugün bu birkaç gün neden kaçar gibi dönüyorsun a dönünce kızdım iyice.Yani benim oraya gitmem için ,ya sağolsun benim için gitti diye düşünmesi gerekirken ,bide pazarlığa girisince tepem attı.yoksa esimle giderim aynen hiç muhsttap olmadan gunleri bitirir dönerim .
Hazır olmadığımızı biliyor ve bence şimdi gideyim biz sorunu halledelim benim ofkem dinsin ki yıllık izin zamanı bununla uğraşmasına,rahat etsin diye yer yapiyo diye düşünüyorum
Yok onda ben saçmaladım kabul ediyorum :) aslında sorun eşimin izin alamayıp benim.ailedine gitmemi istemesi hatta gün sayısında pazarlık yapmaya kalkmasıKandil diye aramış ben kötü niyet göremedim aslında, boşanacak bir şey de göremedim galiba kör oldum
Direk kvagaya basladim dayanamıyorum o da biliyor hazır olmadigimi bal gibi biliyor .Annesi dir dir ediyorda yine onların ağzına baktığı için mi bu diretme diye bile düşünüyorum .Evet gidersem her dk rapor vereceğim .iyice rahatsız olsun ki gitmeyi istemiyorum bu şekilde zaten hayır bend senin ailend 2-3 gün kalırım diye mi korkutacak gözümü ? Ailemin canına minnet o yüzden oynayabileceği bir açık yok işteEşinle yap bunun pazarlığını 1hafta 1ay kalmaya psikolojim musait değil, bu seferlik 2 gunle deneyelim birbirimize zaman verelim de ağır şeyler yaşadık su an bu kadsr izin kalmaya hazır degilim sende beni anla diye cilve/naz yaparak anlat kendini bacim.
Oldu ki gittin laf ettiler ara eşini hemen anlat olayları geliyorum de onu sana davranışına göre karar verirsin artik durumuna.
Evime geldi zaten.hwtta o olay olduktan sonra ben Bursa'ya geldim o habersiz Batman'a gitmiş .esim aradı havaalanina gelmis haberim yoktu babam aradi ne yapayım diye ?bir evlat bunu sorar mi o kadar kurgindi işte .Ne diyeceğim tabiki git al dedim ben geldiğim zamanda çok muhsttap olmadım .Sonradan pişman olduğunu filan söyleyince gerektiği kadar muhsttap oldum çünkü hep tetikteyim .
Siz yakın mı oturuyorsunuz ?biz İstanbukdayken eşim de asla git demezdi .Batman'a taşınınca başladı hazır oraya gitmisken birkaç günde İzmir'e gidiver diye
Oyy bilmiyorum gitsem eksilmem ama sanki buntavizi verdiğim an daha fazlası fekirse diye düşünüyorum
Yok estağfurullah kışkırtmak değil tabiki .Her türlü fikre açığım ben .Evet bend anlamıyorum. Diyorum ki annesi dırdır yapiyoda bu da beni ondan mı göndermeye çalışıyor artık bunu bile düşünüyorum açıkçası ve bı özür dilediler diye o ortam değişmedi .hiç yuzyuz e gelmedik diğerleriyle .hani ne olurdu ? Geçen yıl oraya gitsrydik birlillkte orada kavga vs bile olsa herkes bir araya gelip yüzleşip özür dilenip o an içinde olsa kapatilsaydi neyse derdim .Ya şuan nasıl bir saçma tavirla karsilasacagim belli değil Ha ha evet herşey çok normalde olabilir ama ben unutamam o olanları o yüzden sanırım boşanma fikri kafamda şuanBen çocuğumla kesinlikle yalnız gidip kalmazdım. Mümkün değil. Öldürseler gitmem. Hatır gönül içinde gitmem. Yalnız gideceksem kv yaşadığı İle, mümkün değil kalmam kv evinde. Başkasında kalırım. Yani bilemedim kocanızın gelmediği halde sizi tek başına bu olayların üstüne annesine gönderme çabasını çözemedim aslında. Torunlarını görsünler istiyordur evet olabilir ama kendisinin olmadığı böyle tramvatik bir ortama niye yanlız gitmenizde ısrarcı çözemedim. Artık her şeye bir sünger çekmenizi mi istiyor? Yalnız gitmeniz affetiğiniz anlamına geliyorda ondan mı istiyor? Neyse ben kışkırtmayayım. Çünkü bu sizin kalbinizin verebileceği bir karar. Tüm yaşanmışlıklarınızı ve kalbinizin merhamet boyutunu kestiremiyorum. Belki de çok iyi geçer ve yumuşarsınız. Çocuğunuz çok sevgi dolu bir babaanneile karşılaşır. Kırgınlıklara rağmen uzlaşır bir ortayol bulursunuz. Eşinizde bu duruma mutlu olur ve bu şekilde gündeminizi meşgul eden bir konuyu arkanızda bırakmış olursunuz. Belki de bırakamazsınız sürekli arayıp gelip sizin gitmeniz gerekip daha yoğun bir karmaşık sürece girersiniz. Kimbilir tahmin etmesi zor.
İşte benim esimde sizinki gibi açık açık söylemiyor ama bence istiyor ki ben yalnız gidip kozumu paylasayim.O izine geldiğinde ben ofkemi atmış olayım ki o varken kavga kıyamet olmasın .Artık bunu düşünüyorum .Tek başıma onların 3 ile de başa çıkarım her anlamda o yüzden rahat miymiy bı tip olsam kocasız tuvalete bile gidemeyenler den işte o zaman isteyemezdi ama ben salak ne yapıyorum çocukla tek başıma ülkeyi bı uçtan bı uca gidiyorum gece gündüz tek başıma .benim esim barismanizi istemicem diye söz vermişti ama hamileyken cok baskı yapmaya sürekli tartismaya başlamıştı bitsin bu küslük diye. şartlı bı şekilde kabul ettim eşim söz verdi. ama yine sözünü tutmadi. o yüzden ben esime o konuda guvenmem. erkekler zaten çoğu zaman ana kuzusudur.
ben bildiğimi okurum. ama esimin ailesiyle kendi ail ayni sehirde. ben gitmiyorum. annemler ozledikce geliyolar iki üç ayda bir. kaynanamlar zaten parasina kiyip gelmezler. rahatim yani.
nasil bi denge kurarsiniz bilmiyorum. ama kin gutmeyi birakip sadece mesafe koyman seni hayli rahatlatir. sana yapilanlari sen hak ettigin icin yasamadin. onlar da sen hak ediyosun diye yapmadı. onlar öyle insanlar o kadar. çocuk ve es icin belli zamanlar görüşülecek kişiler maalesef. kendini zorlastirma hayati
Peki eşim bu konuda bu kez diretecek gibi duruyor bende gitmemek tek diretiyorum ,sakince de konusamiyoruZ .Ne yapmalıyım sizce ,yani artık gerçekten gidip dava açayım mı ne yapayım aklım çok karışıkBen olsam gitmem
İşte benim esimde sizinki gibi açık açık söylemiyor ama bence istiyor ki ben yalnız gidip kozumu paylasayim.O izine geldiğinde ben ofkemi atmış olayım ki o varken kavga kıyamet olmasın .Artık bunu düşünüyorum .Tek başıma onların 3 ile de başa çıkarım her anlamda o yüzden rahat miymiy bı tip olsam kocasız tuvalete bile gidemeyenler den işte o zaman isteyemezdi ama ben salak ne yapıyorum çocukla tek başıma ülkeyi bı uçtan bı uca gidiyorum gece gündüz tek başıma .
Maalesef valla çocuk olmasa hiç gorusulmese olur .eşimin ailesinin durumu çok iyi değil ama gelir mutlaka görmeye .Öyle Üusenmezler .ben gitnezsem de o kalkıp gelir Benim ailem kalkıp gelmez o yüzden mecbur ben geliyorum .Bu seferde eşime hak doğuyor kendince ..
Bende güvenmiyorum valla yani normalde bunu teklif ederken bile bı kere düşünmesi gerekirken ,adam pazarlığa kalkıştı şaka gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?