tereliye, eşinin annesi, teyzesi hakkında açtığın konularda yazmış mıydım hatırlamıyorum ama şu yorumuna istinaden yazıyorum, sadece sana değil, evli olupta kocasına toz kondurmayıp kocasının ailesine laf edenlerin hepsine, bir erkek karısı ve ailesinin arasındaki dengeyi kuramıyor, bir tarafın terazisinin ayarını kaçırıyorsa o evlilikte huzur olmaz, eşin ailesine saygısını elden bırakmadan senin yanında dimdik dursaydı düğüne bilmem kaç gün kala ne annesi ne teyzesi rezillik çıkarmaya cesaret edemezdi, kadın kendi ailesiyle kocası arasındaki, erkekte ailesi ve eşinin arasındaki dengeyi sağlayacak, sağlayamıyorsa suçlu eştir, eşin ailesi değil, herkes şahane bir kayınvalideye, muhteşem bir aileye gelin olmuyor, herkesin kendince sıkıntıları oluyor ama iş eşte biter.
Kimse bir kadın mutsuz olsun istemez, sitedekiler de senin mutsuz olmanı istemiyor ama yapıcı eleştirileri, verilen tavsiyeleri elinin tersiyle itiyorsun, çoğumuz senden tecrübeliyiz, evlilikte dengeler nasıl sağlanır, ne yapmak gerekir az çok biliyoruz, biraz kulak ver bize.
Çalışmam çalışan kadın vs diyordun, ben senin yerinde olsam hazır çocuğum da yok, bir işe girer çalışırım, bu evliliği yürütmek mi istiyorsun, işe girip biraz kendimi doğrultunca kocama bu evden çıkıyoruz, başka ev tutuyoruz, hadi bakalım topla eşyaları derim, dedesinin eviymiş, oymuş buymuş dinlemem, hatta bir süre çocuk falan da yapmam, kocaya derim ki sen maaşınla kirayı faturaları ödeyeceksin, ben de mutfak masrafını karşılayacağım, maaşımdan arttırabildiğim kadarını da kenara atarım güvencem olur.
Eşin zaten dengeleri kuramayan bir adam ama en azından sen o evde oturmaktan vazgeçersen daha ağır sözlere katlanmak zorunda da kalmazsın, ben sana diyeyim eşinle ailesi konusunda zıtlaşırsan oturduğun evi bile başına kakacak.