evi almak mantıklı mı?

o kadar borç para bulabilirseniz alın tabi kredisiz. kredi çekmek durumunda kalırsanız da almayın derim. kredinin faizi aşırı fazla geliyor bana çünkü. biz de bu sebepten elden senetle satan yerden aldık(bize değil 85 bin borç 5 bin borç vereni zor bulduk çünkü , kaynanam tl olarak vermedi altın veririm gramı ile geri isterim dedi misal son anda babam verdi de altın borç almak zorunda kalmadık)

Bence ev almak icin cok erken bi kez daha dusunun yani daha yeni evli sayilirsin kredi cekip evliliginim en guzel yillarinda borc mu odeyeceksin..bak biz dugun icin kredi cekmistik ode ode bitmiyor ne bir tatile gidebiliyrz ne de baska bisey yapabiliyoruz evdeki esyalar eskidi ama daha borcu daha bitmiyo.

etraftan borç alırsanız her ay hepsine belli miktar ödeyebilecek misiniz?
yeri gelicek geciktirdiğinizde karşınızdakiyle aranız bozulabilir. para mevzusu olunca.
en iyisi kredi çekin ve alın
Ev kredimiz ivin 12 cumhuriyet cok yakin bi akrabamindan alisti esim
yillarca onlara tl uzerinden para vermistik 5seneye de odedigi borclari olmustu
hatta 11yil evvelinden 500 borcu vardi
Gecen ay esim bi is kurmaya karar verdi ve coook guveniyodu onlara lazim degil istemezler sen karisma diye
fakat is oyle olmadi
hernedense parayi apartopar istefiler
tabi is kuruyoruz ya
is boyle olunca bende taaa 11yillik borcu ozamanki altinin gr vurup ona borcumuzdan dustuk
olaya bak esimin enn sevdigi kisiyle artik kirginlar
bidahami tovbeler olsun borc almakmi
ama ben sahsen lazim olana vermidimde beklemisimde veririmdr

Asla altin uzeriniden borc alma nede dokar
yahu bankaya odeyecegin zamada mevlagda belli
bir yila 2700 fazla borclandik o cumhuriyet altinindan
bankadan 30 bin tl almustik 2yilligina 5000 almisti

Komsuyla ye ic alisveris yapma diye bosuna dememsler iste.

Başınıza talih kuşu konmuş,yeni evlisiniz ama 70 bin civarı var diyorsun. Kalana da kredi çekin alın derim.

Altın ve kredi bana avantajlı gelmiyor
Babam sağolsun annenin biraz altını var madem altın almayacaksınız
Onu ben satarım para olarak veririm
Borcunuz para olur dedi ama
Cesaretim yok benim yaa
Kredi çekipte şöyle borcunu bitirip feraha kavuşan hiç kimse yok etrafımda korkuyorum

3+1 155 bin çok çok iyi bence. İstanbul' un orta halli semtlerinde 400 bin liradan başlar öyle bir ev. Bence kaçırmayın, sahi nerede yaşıyorsunuz?

biz de ilk evimizi o şekilde aldık,kredi falaln yoktu o zamanlar.üstelik,verenler dolar veya altın olarak vermişlerdi.bir şekilde ödendi bitti.yakınlardan almanın iyi yönü,banka gibi sıkıştırmıyorlar,birkaç ay opsiyon tanıyorlar.nihayetinde dolar veya altın olarak verdikleri için,onlarında paraları değer kaybetmiyor.

konu sahibi,evinizi seviyorsanız ve bu evde uzun yıllar otururum diyorsanız ben ce alın kaçırmayın.bakın biz istanbulda oğluma ve gelinime,400000 tl ye adam gibi bir ev bulamadık.135000 çok iyi bir fiyat.

3+1 155 bin çok çok iyi bence. İstanbul' un orta halli semtlerinde 400 bin liradan başlar öyle bir ev. Bence kaçırmayın, sahi nerede yaşıyorsunuz?
Şimdi yaşadığım yeri söylersem çok pis ifşa olurum
Ev sahibi 135 bine tamam dedi
Ama babamda hiç para yokmuş
O yüzden biraz olur gibi durmuyor
Akdeniz bölgesindeyiz
Büyükşehirde
Burada da bulmak imkansız

Çünkü herkes uzun vadede kredi çekiyor, bitiş zamanını göremedik daha kimsenin...

Kendi anne ve babanızın dışındakileri bir daha düşünün derim ben. Ben onların dışında kimseye fazla güvenmem mesela...

Ama kredi olayına çok da soğuk bakmayın. Millet eşya düzmeye, düğüne vs. bile 50-60 bin kredi çekiyor. Sonuçta siz ev alacaksınız, bu çok ciddi ve elzem birşey.

Gelirinize güveniyorsanız, annenizden gelecek para+sizin altınlarınız+kredi düşünebilirsiniz...

Öyle ama para olmayınca
1 lirada olsa zor geliyor
Altından kalkabilir miyiz korkusu çok fena
Babamda para yok
Onda olsa hiç sıkıntı olmayacak
Oda arabamı satın diyor ama insanları bu kadar sıkıştıracak kadar önemli mi onu bilmiyorum

Alın.derim bende doğrusu alınmış alınmıştır her zaman hem teklif edenler de olmuş onlara ödersiniz birer birer bi evin olcak başını sokcak birde özlü sözle tamamlayim fikrimi ev parası bitmiş kira parası bitmemiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…