Evi almaktan vazgeçti şaka gibi!!!

ben doktorum ve çiçeklerle uğraşmaktan zevk alıyorum ölmek üzere olan orkidem çiçek fışkırıyor gördükçe mutlu oluyorum.

annemden ve ananemden gelen bi hobi. sülalemin kadınları çiçek sever ve bakar küçük yaşta ben de hoşlandım uğraşmaya başladım. ilkokulda güllerim vardı. küstüm çiçeğim o kadar iyiydi ki tohum verdi millet kıskandı ilk kez görmüşler tohum verdiğini.

müsait bahçem olsa güzel çiçekler eker ilgilenirim. atalarım köylü evet. ben şehirde doğdum büyüdüm ama elimden her iş gelir mazallah. yeri geldi odamı boyadım zımparaladım silikon çektim gider değiştirdim.

bir kadın veya bir erkek ben yemek temizlik boya yapamam çiçekle uğraşamam falan diyince ifrit oluyorum. insan olan herkes bunları becerebilir gücü ve vakti varsa zevk de alabilir.

ben de avmlere gidip tepinmekten hiç zevk almıyorum mesela. gibi gibi.

Ya konuyu okumadım sondan başladım neymiş diye direk bunu gördüm alakasız tabi de orkidem ölmek üzere nası düzelttinn çok üzülüyorum ya şubattan beri kendimden iyi bakmıştım :))

Buna katılmadan edemedim. Bizzat ben köylüyüm üzerime alınmadım bile konuyu sabırla okudum üyeliğime öyle girip yorum yaptım.

Burada öyle "eyyy yüce köylü" olayı yok yani neyini savunuyorsunuz? Köyde yaşamayı seven var mı var, tarla işini seven de var ama o sizin pembiş gözlüklerinizin arkasındaki gibi bir hayat yok. İsteyerek iş yapan kadın veya erkek nadir görürsünüz bitti o hayatlar onu demek istiyorum. En yakın ile göçte bu sene zirve yaşadı benim canım köyüm, neden acaba? Çünkü imkan istiyor millet. Şimdi kaldırsak götürsek kaçınız köye adapte olur? Neredeyse hiçbiriniz hatta ben de. Köyden ayrılalı epey oldu ama ben de yapamam, dönemem.

Bunu kutsallaştırmaya ihtiyaçları yok bilin yani.

Bizim köyde herkes gelmeye çalışıyor ya da şartları düzeltiyor. Mesela hayvanlara bakması için yardımcı bile tutuyorlar. Şehirli insanlar köy derdine düşmüş ama köye bayılan çok köylü görmüyorum. Kötü çünkü :D

1 yıl dursa bahçeye bir şey ekmek aklına gelmeyecek köylü kadın da var. Ne alaka ya? Herkes sevmek zorunda mı?
Bahçeye bişey ekmek aklına gelmeyen köylünün Bahçeli Ev almak gibi bir hayali de olmaz. Adı üstünde Bahçeli Ev bahçeye ilgilenmek toprakla iç içe olmak için alınır.

1 yıl dursa bahçeye bir şey ekmek aklına gelmeyecek köylü kadın da var. Ne alaka ya? Herkes sevmek zorunda mı?
Bahçeye bişey ekmek aklına gelmeyen köylünün Bahçeli Ev almak gibi bir hayali de olmaz. Adı üstünde Bahçeli Ev bahçeyle ilgilenmek toprakla iç içe olmak için alınır.

Bahçeye bişey ekmek aklına gelmeyen köylünün Bahçeli Ev almak gibi bir hayali de olmaz. Adı üstünde Bahçeli Ev bahçeye ilgilenmek toprakla iç içe olmak için alınır.

Yoo köyde dedemlerin evinde büyük bi bahçe var. Dedem olmasa kimse bir şey ekmez. Kadın parasını verip ilgilendirmek için almıştır.

Ya konuyu okumadım sondan başladım neymiş diye direk bunu gördüm alakasız tabi de orkidem ölmek üzere nası düzelttinn çok üzülüyorum ya şubattan beri kendimden iyi bakmıştım :))

toprak değiştir orkide toprağına koy çürümüş yerlerini kes buda kök ve yapraklarında.

saksısı delikli ve şeffaf olsun kökleri de güneşten fotosentez yapar.

güneş alan bir yere direkt güneş gelmicek şekilde koy

altına tepsi koy içine çakıl taşları ve su koy buharlaşsın ona

orkide besini su var ondan eklediğin suyla daldırma yöntemiyle 5 günde bir sula. sıcaklar geldi kışın haftada bir yeter.

bir de fısfıslı şişeye su ve besinden koy az. her gün gündüz yapraklarına açık köklerine fışkırt

2 haftada toplar kendini.

ben doktorum ve çiçeklerle uğraşmaktan zevk alıyorum ölmek üzere olan orkidem çiçek fışkırıyor gördükçe mutlu oluyorum.

annemden ve ananemden gelen bi hobi. sülalemin kadınları çiçek sever ve bakar küçük yaşta ben de hoşlandım uğraşmaya başladım. ilkokulda güllerim vardı. küstüm çiçeğim o kadar iyiydi ki tohum verdi millet kıskandı ilk kez görmüşler tohum verdiğini.

müsait bahçem olsa güzel çiçekler eker ilgilenirim. atalarım köylü evet. ben şehirde doğdum büyüdüm ama elimden her iş gelir mazallah. yeri geldi odamı boyadım zımparaladım silikon çektim gider değiştirdim.

bir kadın veya bir erkek ben yemek temizlik boya yapamam çiçekle uğraşamam falan diyince ifrit oluyorum. insan olan herkes bunları becerebilir gücü ve vakti varsa zevk de alabilir.

ben de avmlere gidip tepinmekten hiç zevk almıyorum mesela. gibi gibi.
Doktor Hn.yakalamışken bir sey sorsam size:serebral arteriyel venöz malfarmasyonlu bir arkadaşım var gamma knife tedavisi uygulanabilir mi bu durumda?

Her gün sabah kalkarım tavukların yumurtasını toplar koyunlarıma otlarını veririm oh mis gibi köy hayatı ordanda geçerim çiçek sulamaya

toprak değiştir orkide toprağına koy çürümüş yerlerini kes buda kök ve yapraklarında.

orkide besini su var ondan eklediğin suyla daldırma yöntemiyle 5 günde bir sula. sıcaklar geldi kışın haftada bir yeter.

bir de fısfıslı şişeye su ve besinden koy az. her gün gündüz yapraklarına açık köklerine fışkırt

Ya çiçek dedin gözlerimden kalpler fışkırdı. :)

Takip ettiğin bir site veya blog tarzı bir sey var mı çiçek konusunda?

Çokkkkk teşekkürler çokkk

Bizim köyde herkes gelmeye çalışıyor ya da şartları düzeltiyor. Mesela hayvanlara bakması için yardımcı bile tutuyorlar. Şehirli insanlar köy derdine düşmüş ama köye bayılan çok köylü görmüyorum. Kötü çünkü :KK70:

Peki o insanlar vöyle basit bi çiçek ekme konusunda bile ağız vurun bükerek "köylü müyüm ben yeaa" denildigini duysa hoşnut olur mu?

Burda kızılan nokta köyde oturmayı begenmemek degil kendini köylüden üstün piremses olarak görmek. Sizin yanlış anladığınız sey bu

Eşimin istediği köylü kadını olmam bunu gerçek anlamda istiyor çünkü köyde yetişmiş 14 yaşına kadar. Ben ise olamam dedim diye niçin tü kaka modundayım anlayamıyorum. Bir sürü sayfa dil döktüm. Asıl soru eşimi ikna etmek bahçem kimseyi ilgilendirmiyordu aslında ama sanırım yanlış ettim detayları verirken.

Köylü olmayı da olmamayı de meziyet saymıyorum ona nokta koymak istiyorum artık. Ben köylü olan ve benden daha çok bu durumdan nefret eden kadınlar tanıyorum. Yani edebiyatı bırakalım topluca, size değil lafım sadece.

Iste sizin anlayamadiginiz kısmı , bahçe ekinde köylü olunmuyor.
Eşinizde 14 yaşına kadar köy hayatı yaşamış ama artık o da şehirli :) ve çalışıyor.

Insanlar şehir hayatından uzaklaşmak için hobi bahçelerine milyarlar yatırıyor. Sizinki de bir hobi bahçesi gibi olacak.

Diyorum ya ifade ediş tarzınız yanlış. Bahceyle uğraşmayı sevmiyorum , bana göre değil, ben keyfini sadece oturarak yaşamak istiyorum derseniz çok daha iyi anlaşılır.

Eşinizi de ikna etmek istiyorsanız öncelikle , "bahçe çok büyük olduğu için böyle düşündüm. Haklısın gereksiz olur.
Biz beraberce eğlene eğlene istediğimizi ekeriz dersiniz.
Ev alındıktan sonra eşiniz bir işe dokunmazsa sizde hiç karişmazsiniz.
Zamanla ihtiyaç neyse onu yaparsınız.
Günlük bahçıvan değilde , haftalık, aylık şeklinde tutarsiniz.

Saka gibi ya Allah baska dert vermesin ayrica bahceyle ugrasmakla koylu olmak ne alaka bodruma fln git bi bak herkesin az cok bahcesi var insanlar emekli olup 2 cicek dikicem huzur bulucam diye ugrasio

Peki o insanlar vöyle basit bi çiçek ekme konusunda bile ağız vurun bükerek "köylü müyüm ben yeaa" denildigini duysa hoşnut olur mu?

Burda kızılan nokta köyde oturmayı begenmemek degil kendini köylüden üstün piremses olarak görmek. Sizin yanlış anladığınız sey bu

Anladım da tepkiyi biraz abartmışsınız bence. Konunun dışına çıkmış herkes. Adam da karısına "sen ne güne duruyorsun?" diyerek karısını aşağılıyor. Buna da tepki verseydiniz biraz.

Çok yüklenilmiş konu sahibine.

Ben yapıyorum , şehirde de yaşadım köyde de yaşadım... Şimdi şehrin bir köyünde yaşıyorum çapa da yaparım inek b*ku da taşırm niye olmasın ?
Çilekli sakız,kocaelinin neresindesin,tek yönünü bari söyle,doğu batı kuzey.güney,merak ettim:)

Konum kapatılmış mı diye girdim yok açık hala. Son kez kendimi izah edeyim de köylü edebiyatı son bulsun.

Eşim ara ara bana gelir ve keşke köylü bir kız alsaydım o senin gibi laf edemezdi ya da o iş yapardı ya da başka örnekler sunar bana. Sinirlenince özellikle. Şehirli kadınların ağzı laf bilirmiş ona göre ondan köylü kadınla kıyaslar hep. Hatta konumda da var bana dediği şey sen ne güne duruyorsun demek işleri sana yıkacağım demek!, hala bahçe işi öneren var bana.

Ben o işi yapmak zorunda değilim. Eşim beni köylü kadınlarla kıyaslarsa çıkar köylü değilim de derim istediğimi de derim buna kimse karışamaz.

Eşim hödük ve ona bu laf edilmeliydi ve ben de ettim. Olay bitti. Kadın haklarını savunan sizler neden bahçe işi bana yıkılırken bariz şekilde sessizsiniz? Köylü kelimesi üzerine basbayağı edebiyat yaptınız. Köylüleri aşağılasam oğullarıyka evlenmem neyin tribindesiniz siz?

Bir iki olur da bir yerde patlar insan patladım diye çemkiriyorum demiş biri de. Müstahak budur o zaman. Karakterime 20 sayfa giydirildi kimse ne oluyoruz demedi ama ben köylü deyince olay çıktı öyle mi? Ay yeter ya karakterim sakız mı ağzınızda ne bu gelen giden laf atıyor? Size ne?

Back
X