yardimci tutmaya hic gerek yok canim paranizi bosu bosuna oraya buraya savurmayin

tutumlu olun birazcik. inanin ev isleri cok zor degil.
benden size bir kac oneri:
-mutfakta bulasik biriktirmemek icin yapmaniz gereken tek sey mutfakta duzenli olmak.
mesela yemek mi yapiyorsunuz, yemek yaparken kullandiginiz tavayi, tencereyi, kullandiginiz bicagi, kesme tahtasini ya da kaplari falan oyle kirli kirli lavaboya birakmak yok.
yemek yaparken bir taraftan da bu kirlettiklerinizi yikarsaniz mutfaginiz dagilmaz.
ayrica zaten 2 kisisiniz o yuzden yemek yedikten sonra 3-5 tabak, bardak, 1 tencere yikamak zor degil.
yemek sonrasi bulasiklarinizi lavaboya birakmayin sakin, yemegi yer yemez sofrayi toplayin ve bulasiklarinizi da hemen yikayin. boylece mutfaginiz hep temiz durur.
valla benim bulasiklarim 5 dk.yi gecmez bana en basit gelen istir bulasik ve cok ta severim
-camasir isine gelince, camasirlarinizin birikmemesini istiyorsaniz haftada 1 kez mutlaka camasir yikamalisiniz. 1 makina yikasaniz o 1 makina camasirin utusu 10 dklik is 5-10 parca camasir icin yarim saat utu yapmazsiniz merak etmeyin.
aksam televizyon falan izlerken utu masanizi kurun, hatta yaniniza bir bardak cayinizi ya da kahvenizi de alin ki is eglenceli hale donussun sikilarak yapmayin. ben hep boyle yaparim.
bir de tavsiye olarak utu isini banyo yapmak istediginiz bir zamandan once halletmenizi oneririm cunku utu sicagindan terledikten sonra banyo yapmak iyi gelir

bunu da hep yaparim.
camasir katlamak falan da oyle zor is degil neden bu kadar buyutuyorsunuz anlamadim. alin camasirlarinizi, esinizin oldugu odaya gidin hadi hayatim sunlari 2 dk.da hemen katlayalim deyin beraber hemencecik bitirin. bunu yaparken ister film izleyin ister uzanin yani ne isterseniz yapabilirsiniz
-cam silme teknigimi de size anlatayim mutlaka isinize yarar.
sprey seklinde olan camsil ve bir cekcek ile camlarinizi piril piril yapabilirsiniz, hem de hic yorulmadan.
camsili caminiza boydan boydan sikin, cekcekle sulari duzenli yani iz yapmayacak bicimde cekin. bir de bez hazirlayin akan sulari silersiniz. iste cam silme isi bu kadar kolay!
oyle bezle ugrasmaya kalkarsiniz ohooooo cok uzun ve zor is. bunu deneyin derim
-makyaj malzemelerinizi (eger coksa) 1-2 tane buyuk makyaj cantasina koyun.
sonra bunlari da yatak odanizda takilarinizi, tokalarinizi muhafaza ettiginiz cekemceye koyun, lazim oldugunda gidip alin malzemelerinizi. sonra kullanip tekrar ayni yerine koyun.
ya da banyoya kucuk bir dolap alin ve tum ojelerinizi, sac urunlerinizi, makyaj malzemelerinizi, havlularinizi vs. bu dolaba koyun hic bir sey daginik gorunmez ve hersey yerli yerinde durur.